Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:Το οτι σχολιαζουμε το αυτονοητο και δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη κατι λεει.

Ο πελατης συνεισφερει στο research της εταιρειας με την αγορα του προιοντος και οχι με την πληρωμη μεγαλων και σοβαρων βλαβων. Στην πρωτη περιπτωση αγοραζει κατι πιο ακριβα απο τις ηδη υπαρχουσες λυσεις. Στην δευτερη περιποτωση απλα βιωνει οτι εχει πιαστει μαλακας.

Θα δεχομουν οτι ο πελατης πληρωνει το research της εταιρειας μονο αν αγοραζε κατι πολυ πιο φτηνα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι άσχετο το ένα με το άλλο (η πληρωμή υψηλού ποσού τόσο στην αγορά όσο και σε βλάβες) εφόσον αγοράζει κάτι που δεν υπάρχει και το δοκιμάζει ουσιαστικά πρώτος σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές που τα δοκιμάζει μια εταιρεία.

Δεν μπορείς να ξέρεις π.χ ότι το ειδικό λάδι που μπαίνει στο DSG δημιουργεί πρόβλημα διάβρωσης και τελικά θέλει ορυκτέλαιο, ούτε είναι εύκολο για την εταιρεία να το ξέρει αυτό πριν κυκλοφορήσει για χρόνια. Σημαντικό είναι ότι όταν παίρνεις κάτι πρωτοποριακό σημαίνει ότι ξέρεις να το χρησιμοποιείς και το συντηρείς και όπως του αρμόζει.

Επίσης δεν είναι λογική το "γιατί πήρες DSG ενώ υπήρχε ωραιότατο 4 τάχυτο CVT που και φτηνότερο είναι και δεν χαλάει;", φυσικά γιατί δεν είναι το ίδιο.

224v έγραψε:Οταν οι κατασκευαστες δεν σεβονται τον πελατη, (που εχει συνηθως δικιο, οταν διαμαρτυρεται για ζημιες επαναλαμβανομενες) και δεν διορθωνουν το λαθος τους, Ο πελατης λογικα θα πρεπει να μην τους ξαναπλησιασει. Εαν το κανει εχει λογο που το κανει π.χ. πισω κινηση, και ειναι προετοιμαζμενος να ταλαιπωρηθει, οικονομικα και χρονικα με τις αναμενομενες ζημιες.
Οταν οι πολλαπλασιαστες τα εφτυναν λογω υπερθερμανσης, και οι κατασκευαστες δεν εκαναν κατι για αυτο... (engineering problem) αλλα απλα σου ξαναεβαζαν τους ιδιους τοτε πρεπει να στριβεις απο το μαγαζι τους.... και να βρεις μονος σου πως θα το διορθωσεις...

Αυτά ακριβώς πιστεύω κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#399533 Συνήθως δεν διαβάζω το Audi forum, αλλά είδα σήμερα ξαφνικά να πετάγεται ένα thread 8 σελίδων με τίτλο σχετικό με μπουρδέλα και μπήκα.

Να είστε καλά ρε παιδιά, δεν ξέρετε πόσο εκτίμησα το Peugeot μου... :s_howdy
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:
Δεν μπορείς να ξέρεις π.χ ότι το ειδικό λάδι που μπαίνει στο DSG δημιουργεί πρόβλημα διάβρωσης και τελικά θέλει ορυκτέλαιο, ούτε είναι εύκολο για την εταιρεία να το ξέρει αυτό πριν κυκλοφορήσει για χρόνια. Σημαντικό είναι ότι όταν παίρνεις κάτι πρωτοποριακό σημαίνει ότι ξέρεις να το χρησιμοποιείς και το συντηρείς και όπως του αρμόζει.

Εδώ είσαι φάουλ. Να χέσω τo R&D τους, το QC και τις πολυετείς δοκιμές τους, εάν δεν είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν ένα τόσο ζωτικό κομμάτι του αυτοκινήτου χωρίς να είναι 100% σίγουροι για την αξιοπιστία των βασικών αρχών λειτουργίας του.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#399537 dimik ειλικρινά αυτά που λες είναι ξεκάθαρο ότι σού έχουν πουλήσει παπάτζες, τις έχεις χωνέψει και στην τελική ενστερνιστεί :dizzy:

απίστευτο να πιστεύεις τέτοια πράγματα :vava:

κρίμα :omg:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:
dimik έγραψε:

Εδώ είσαι φάουλ. Να χέσω τo R&D τους, το QC και τις πολυετείς δοκιμές τους, εάν δεν είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν ένα τόσο ζωτικό κομμάτι του αυτοκινήτου χωρίς να είναι 100% σίγουροι για την αξιοπιστία των βασικών αρχών λειτουργίας του.

Ξέρεις τι γίνεται εδώ με τα αυτόματα κιβώτια των κατά αλλά ασπαστων auris νομίζω του 2008 και μετα?

Από την άλλη...
Φίλος πήρε Α4 multitronic και το άλλαξε πληρώνοντας 3500 ευρώ γιατί έβγαλε πρόβλημα. Cvt κιβώτιο από το 1999 αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε R&D ή δεν είχε δοκιμαστεί τόσα χρόνια?

Οι επισκευαστες αυτόματων κιβωτίων κάνουν χρυσές δουλειές εδώ και υπάρχουν πολλοί που κάνουν αποκλειστικά αυτήν την δουλειά.

Όλα σχετικά είναι.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
JBT έγραψε:dimik ειλικρινά αυτά που λες είναι ξεκάθαρο ότι σού έχουν πουλήσει παπάτζες, τις έχεις χωνέψει και στην τελική ενστερνιστεί :dizzy:

απίστευτο να πιστεύεις τέτοια πράγματα :vava:

κρίμα :omg:

Να μου πουλήσει παπάτζες ποιός; :hmmm:

Πριν το BMW γλυκοκοιτούσα μια Alfa GT Selespeed και ένα 159 selespeed, αν δεν καθόταν το BMW μπορεί κάλλιστα να είχα αγοράσει ένα από τα 2. Ήξερα, ρώτησα κι εδώ, για πιθανά θέματα που θα είχα, θα καθόμουν να χαλαστώ αν έβγαζαν πρόβλημα ή μου πούλησαν παπάτζες;

Απλά δεν κάθομαι να χαλιέμαι με τέτοια και δεν είναι θέμα οικονομικής άνεσης.
Είναι θέμα στάσης απέναντι στα πράγματα, εφόσον έτσι δουλεύει το σύστημα θα ενσωματωθώ και θα κάνω το καλύτερο που πιστεύω για μένα ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Αυτό που είχα γράψει μερικά ποστ παραπάνω στον Dimviii, ότι με τον τρόπο παραγωγής που χρησιμοποιούν και τους 100δες υποκατασκευαστές δεν βγάζεις άκρη, θέλεις επίτηδες θέλεις από λάθος πάντα θα υπάρχει κάτι που θα υποφέρει και το θέμα είναι ότι πολλές φορές, είτε δεν θα μπορούν είτε δεν θα θέλουν να το αλλαξουν λόγω κόστους.

Άκρη βγάζεις (αν είσαι μεγάλος πελάτης, όπως πχ VW, BMW, κτλ). Το θέμα είναι να θέλεις. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#399555 Τα αυτοκινητα σημερα (εδω και 30 χρονια) συναρμολογουνται με υποσυστηματα τα οποια ερχονται ετοιμα στη γραμμη παραγωγης απο εξωτερικους προμηθευτες. Ολα τα εργοστασια δουλευουν με JIT (Just In Time) που σημαινει οτι δεν στοκαρουν τιποτα για μειωση κοστους/logistics.

Το οτι καποιο εξαρτημα παρουσιαζει βλαβες πανω απο καποιο οριο, και αυτο δεν αντικαθισταται με καποιο βελτιωμενο, ειναι ξακαθαρα θεμα των διαδικασιων ελεγχου ποιοτητας και το feedback απο το after sales. Ειναι απαραδεκτο να δεχομαστε ως κατι φυσιολογικο το να μην καταφερνουν σε τοσα ΜΥ, f/l να διορθωσουν απλα προβληματα οπως των πολλαπλασιαστων...και το λεω απλο, γιατι ουτε προκειται για καμια τεχνολογια αιχμης (teething problems), ουτε καποια ξεχωριστη λειτουργια, ουτε καν για κατι που αντιμετωπιζουν ολοι οι κατασκευαστες.

Εκτος φυσικα αν στην προκειμενη περιπτωση το προβλημα δεν ειναι ο ιδιος ο πολλαπλασιαστης αλλα καποιο αλλο engineering θεμα το οποιο θα ηταν εξαιρετικα κοστοβορο για την εταιρεια να το λυσει. Σε καθε περιπτωση η αντιμετωπιση προς τον πελατη ειναι πληρωνε |λογοκρισία|, και απορω πως αυτο λογιζεται ως φυσικο επακολουθο κτησης premium οχηματος..το αντιθετο θα περιμενα!

Περαν των παραπανω, υπαρχει και το ζητημα των εγγυησεων/ανακλησεων, που καθε εταιρεια προσπαθει να αποφυγει, προφανως λογω κοστους. Το γνωστο ποτηρακι στα VAG για παραδειγμα, παρολο που ποτε η εταιρεια δεν παραδεχτηκε οτι ειχε προβλημα ο σχεδιασμος του, δεν καλυψε κανενα στην εγγυηση, δεν εκανε ποτε ανακληση, στην πρωτη αναβαθμιση του μοτερ ομως η καμα αλλαχθηκε με ρολερ, ακριβως για να λυθει το θεμα της προωρης φθορας του. Αυτο ομως το λες και teething problem (αντλια υψηλης σε αμεσο ψεκασμο..)

Τελος, ολοι οι κατασκευαστες αντιμετωπιζουν προβληματα κακοτεχνιων/κακοσχεδιασμου, για τα οποια η προσπαθεια επιλυσης τους μπορει να εχει κοστος δυσαναλογο του αποτελεσματος. Το θεμα ειναι ποσο αυτα τα προβληματα επηρεαζουν την εμπειρια του τελικου χρηστη...Ε, αν μενεις καθε τρεις και λιγο στο δρομο, ειδικα απο το ιδιο προβλημα, οσα και να εχεις πληρωσει, δεν γινεται να εισαι ευχαριστημενος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:

Αυτο που πρεπει να κανει η εταιρεια ειναι να επισκευασει ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αυτοκινητα που εμφανισαν προβλημα εξ' αιτιας του ειδικου λαδιου; Το κανει;

Ασχετο, αλλα και σχετικο: Πριν χρονια εμφανισαν τα αφρικανικα ξυλα που χρησιμοποιουμε στην δουλεια σαρακι, επειδη απαγορευτηκε το πιο αποτελεσματικο φαρμακο για αυτο ως σουπερ τοξικο και επικινδυνο για τον ανθρωπο.
Οι εταιριες εμποριας πριστης ξυλειας αλλαξαν το χτυπημενο απο σαρακι ξυλο που ειχαμε στοκ, αλλα εκαναν το παγωνι για οσες δουλειες ειχαμε φτιαξει σε πελατες.

Αποτελεσμα; Για 5 χρονια εφτιαχνα δωρεαν καθε κορνιζα που ειχε σαρακι πελατη μου.
Ειχα ευθυνη εγω για αυτο; Μπορουσα και επρεπε να ξερω πως γινεται η επεξεργασια του ξυλου απο την στιγμη που κοβεται σε φετες ο κορμος μεχρι να παρει το τελικο σχημα του προιοντος;

Παρολα αυτα επειδη τιμω τα λεφτα που αφηνει ο πελατης στο μαγαζι, το εκανα δωρεαν!

Το ιδιο θα επρεπε να κανει και το καθε εργοστασιο αυτοκινητων για τεοια προβληματα. Δεν ειναι δουλεια του καταναλωτη να ψαξει να βρει ποιος πολλαπλασιαστης δεν χαλαει και να τον αγορασει, ουτε ειναι σωστο να παρακαλας, απειλεις, καλοπιανεις το σερβις να σου κανουν εκπτωση για μια βλαβη
Άβαταρ μέλους
By GTS
#399561 Γιαυτο το πουλας και πας παρακατω. Παθων με το ΦαουΒε. Εταιρειες με τοσα μοντελλα και πελατες δεν θα κατσουν να ασχοληθουν με μικροπροβληματα. Απλα χανεις τον χρονο σου με αυτους.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:
Ξέρεις τι γίνεται εδώ με τα αυτόματα κιβώτια των κατά αλλά ασπαστων auris νομίζω του 2008 και μετα?

Από την άλλη...
Φίλος πήρε Α4 multitronic και το άλλαξε πληρώνοντας 3500 ευρώ γιατί έβγαλε πρόβλημα. Cvt κιβώτιο από το 1999 αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε R&D ή δεν είχε δοκιμαστεί τόσα χρόνια?

Οι επισκευαστες αυτόματων κιβωτίων κάνουν χρυσές δουλειές εδώ και υπάρχουν πολλοί που κάνουν αποκλειστικά αυτήν την δουλειά.

Όλα σχετικά είναι.

< 5 >

Καλά δε μου λέει τίποτα αυτό περί Auris. Ούτως ή άλλως εταιρία Τουότα δεν υπάρχει για εμένα και δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω ευθέως γιατί δεν έχω τα στοιχεία να το κάνω. Το θέμα με τα δικά μας είναι ότι σκάνε νωρίς. Με 30-40-50.000χλμ. Οπότε δεν δικαιολογούνται οι αστοχίες τους γιατί υποτίθεται έχουν δοκιμαστεί για εκατομμύρια χλμ έως ότου φτάσουν στα χέρια μας. Επομένως μιλάμε ξεκάθαρα για φτωχό quality control έως και αδιαφορία της εταιρίας που τα κυκλοφορεί.

Εγώ δέχομαι ότι όταν δουλεύει το κιβώτιο, παίζει χωρίς αντίπαλο και γι' αυτό επίσης δέχομαι το αυξημένο κόστος συντήρησής του και την ταλαιπωρία που κατά καιρούς δημιουργεί. Βέβαια η ανθεκτικότητα του καθενός στα παραπάνω είναι εντελώς υποκειμενική. Άλλος το πουλάει στο πρώτο σκορτσάρισμα, άλλος το πληρώνει μέχρι να σκορπίσει το αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zeus έγραψε: Σε καθε περιπτωση η αντιμετωπιση προς τον πελατη ειναι πληρωνε |λογοκρισία|, και απορω πως αυτο λογιζεται ως φυσικο επακολουθο κτησης premium οχηματος..το αντιθετο θα περιμενα!

Κι εγώ... κάποτε η Mercedes ήταν η μόνη premium (αν υπήρχε κάτι τέτοιο τότε) και ένας βασικός λόγος ήταν ότι όλα εκεί μέσα δούλευαν ρολόι μετά από εκατομμύρια χλμ... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:

Αυτο που πρεπει να κανει η εταιρεια ειναι να επισκευασει ΔΩΡΕΑΝ ολα τα αυτοκινητα που εμφανισαν προβλημα εξ' αιτιας του ειδικου λαδιου; Το κανει;

Ασχετο, αλλα και σχετικο: Πριν χρονια εμφανισαν τα αφρικανικα ξυλα που χρησιμοποιουμε στην δουλεια σαρακι, επειδη απαγορευτηκε το πιο αποτελεσματικο φαρμακο για αυτο ως σουπερ τοξικο και επικινδυνο για τον ανθρωπο.
Οι εταιριες εμποριας πριστης ξυλειας αλλαξαν το χτυπημενο απο σαρακι ξυλο που ειχαμε στοκ, αλλα εκαναν το παγωνι για οσες δουλειες ειχαμε φτιαξει σε πελατες.

Αποτελεσμα; Για 5 χρονια εφτιαχνα δωρεαν καθε κορνιζα που ειχε σαρακι πελατη μου.
Ειχα ευθυνη εγω για αυτο; Μπορουσα και επρεπε να ξερω πως γινεται η επεξεργασια του ξυλου απο την στιγμη που κοβεται σε φετες ο κορμος μεχρι να παρει το τελικο σχημα του προιοντος;

Παρολα αυτα επειδη τιμω τα λεφτα που αφηνει ο πελατης στο μαγαζι, το εκανα δωρεαν!

Το ιδιο θα επρεπε να κανει και το καθε εργοστασιο αυτοκινητων για τεοια προβληματα. Δεν ειναι δουλεια του καταναλωτη να ψαξει να βρει ποιος πολλαπλασιαστης δεν χαλαει και να τον αγορασει, ουτε ειναι σωστο να παρακαλας, απειλεις, καλοπιανεις το σερβις να σου κανουν εκπτωση για μια βλαβη

Ο ντιμικ ή ο οποιος ντιμικ τι φταιει αν η καθε εταιρεια εχει προβληματικα ανταλλακτικα? Γιατι δεν το λες στην BMW?
Άβαταρ μέλους
By GTS
markvag έγραψε:
Zeus έγραψε: Σε καθε περιπτωση η αντιμετωπιση προς τον πελατη ειναι πληρωνε |λογοκρισία|, και απορω πως αυτο λογιζεται ως φυσικο επακολουθο κτησης premium οχηματος..το αντιθετο θα περιμενα!

Κι εγώ... κάποτε η Mercedes ήταν η μόνη premium (αν υπήρχε κάτι τέτοιο τότε) και ένας βασικός λόγος ήταν ότι όλα εκεί μέσα δούλευαν ρολόι μετά από εκατομμύρια χλμ... :metalo:

Στα φορα βλεπεις πολλες ασχημες ιστοριες αλλα και πολλες εμπηρειες με διαφορα μοντελλα ακομα και BMW που βγηκαν απροβληματιστα για χρονια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε:Εγώ δέχομαι ότι όταν δουλεύει το κιβώτιο, παίζει χωρίς αντίπαλο και γι' αυτό επίσης δέχομαι το αυξημένο κόστος συντήρησής του και την ταλαιπωρία που κατά καιρούς δημιουργεί. Βέβαια η ανθεκτικότητα του καθενός στα παραπάνω είναι εντελώς υποκειμενική. Άλλος το πουλάει στο πρώτο σκορτσάρισμα, άλλος το πληρώνει μέχρι να σκορπίσει το αμάξι.

Ε αυτό λέω, δεν είναι ότι είμαι ευχαριστημένος και χαίρομαι που χαλάει, ίσα ίσα εκνευρίζομαι κι εγώ που χρειάζεται να πληρώνω για αυτό, από την άλλη όμως μου αρέσει να το οδηγάω και κάνω την πάπια προσπαθώντας να φέρω τον κατασκευαστή προ των ευθυνών του όταν χρειαστεί.