Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:
dimik έγραψε:
bibendum έγραψε:γι αυτο θα εχω λογο να πω οτι ειναι μαπα αν συμβει κατι.

< >

Πες ότι θες, συμπόνοια μην περιμένεις όμως :rtfm:

δεν νομιζω να ζητησα κατι τετοιο

< >

για να μην ζητήσεις το είπα
Άβαταρ μέλους
By diplomat
markvag έγραψε:
diplomat έγραψε:
Το κόστος χρήσης/συντήρησης/σέρβις ενός πρήμιουμ αυτοκινήτου πάντως, ΔΕΝ είναι μυστικό ότι είναι ακριβό και όντως χρειάζεται κάποιον έξτρα προϋπολογισμό.

Δαν αναφέρθηκα, εγώ τουλάχιστον σε αυτό. :protest: Αυτό είναι γνωστό. Και τα προγραμματισμένα σέρβις θα είναι πιο ακριβά και τα ανταλλακτικά εν γένει θα είναι πιο ακριβά (στην αντιπροσωπεία τουλάχιστον). Γνωστό αυτό και αναμενόμενο. (βέβαια, ιδίως στο γκρουπ VW, όταν βλέπεις ΤΟ ΙΔΙΟ πράγμα στη Seat να κάνει το 1/3 της τιμής απ' ότι στην Audi, θα πρέπει τουλάχιστον να προβληματίζεσαι... :lol: )

Αναφέρθηκα στο ότι (έτσι όπως το κατάλαβα τουλάχιστον και απ' ότι βλέπω καλά κατάλαβα) θεωρήθηκε λογικό το συνεργείο να βάζει τον πελάτη να πληρώνει (πανάκριβες) εργασίες που δεν χρειάζονται και που (θα έπρεπε να ξέρει ότι) δεν έχουν αποτέλεσμα. Αν αυτό είναι λογικό επειδή έχεις πρήμιουμ ή επειδή ο πελάτης δεν είναι σχετικός με το αυτοκίνητο, ε... έχουμε πολύ διαφορετική άποψη για το τι είναι σωστό και λογικό... :s_yes

Εγώ αυτή την συμπεριφορά τη χαρακτηρίζω ως απατεωνίστικη (όταν θέλω να παραμείνω κόσμιος :innocent: :lol: ).

Η δουλειά του συνεργείου, ιδίως του εξουσιοδοτημένου (που έχει υποτίθεται και ένα όνομα ενός εργοστασίου να στηρίξει), είναι να βοηθάει τον πελάτη (ιδίως τον άσχετο) και να υποστηρίζει το εργοστάσιο με σωστές υπηρεσίες μετά την πώληση και φυσικά όχι να τον εξαπατά με την παραμικρή ευκαιρία σαν τον μικρο-απατεώνα μαστρο-Μήτσο που έχει ανοίξει ένα κωλομάγαζο και περιμένει να γδύσει μερικά κορόιδα για να "τα πιάσει"... :rtfm:

Συμφωνώ ότι έτσι θα έπρεπε να είναι. Δεν είναι όμως, γι'αυτό και πρέπει, όταν ο κάθε κύριος δίπλωματ ζαχαρώνει το πρήμιουμ αυτοκινητάκι, να ξέρει ότι επειδή θα χρειαστεί, νομοτελειακά, έναν αριθμό εξειδικευμένων σέρβις στο άνω πρημιουμάκι, ότι η κάθε αντιπροσωπεία θα κοιτάξει να έχει κέρδος από αυτήν την ανάγκη (συνεχίζω το κομψό μοτίβο σου).

Η εναλλακτική του ψαξίματος εκτός αντιπροσωπείας βέβαια δεν είναι ρόδινη, γι'αυτό και φίλοι όπως ο στεφάν λόγου χάρη δεν πηγαίνουν στο μαστόρι έξω. Μιλάμε για περιπτώσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις, ακριβά ανταλλακτικά, ένα σωρό θέματα τέλος πάντων που, συνυπολογίζοντας τον πονοκέφαλο του ψαξίματος, σε στέλνουν στη μαμά αντιπροσωπεία.

Περίληψη γιατί θα μας σιχαθεί ο κόζμος:

-Αγοράζοντας πρήμιουμ αυτοκίνητο επωμίζομαι έξτρα κόστη σε χρήση/συντήρηση/σέρβις, συμπεριλαμβανομένων των αλμυρών τιμών της αντιπροσωπείας.
-Εναλλακτικά, ψάχνομαι όσο περισσότερο μπορώ για να βρω καλύτερες τιμές, χωρίς όμως να είναι πάντα εφικτό αυτό, λόγω τεχνικών δυσκολιών.
-Συμπερασματικά, η ευκολία της αντιπροσωπείας, που θα εκμεταλλευτεί βέβαια και την άγνοια/ωχαδερφισμό, δημιουργεί τιμές που είναι ανταγωνιστικές εν συναρτήσει με το έξω.

Απόδειξη του ανωτέρω ισχυρισμού; Δεν έχουν κλείσει οι αντιπροσωπείες. :lol:

Edit, Υ.Γ. πάνω-κάτω ό,τι λέει ο dimik. Σχεδόν τσάμπα το 'γραψα το ποστίδιο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#399003 ότι εγραψε ο Μαρκοβαγγος.
Ντιμικ εισαι εκτος τοπου και χρονου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#399017 @dimik, δεν με πρόσεξες. Αναφέρθηκα στο 2008 που αυτά τα αυτοκίνητα ήταν καινούργια και κόστιζαν 40Κ. Αυτός που το πήρε καινούριο τι έρευνα να κάνει; Στο μεταχειρισμένο είναι εύκολο, υπάρχει γνώση των προβλημάτων όπως και πιθανά τρόποι φθηνής αντιμετώπισης, συν ότι το αγοράζεις φθηνά. Άλλος έφαγε την απαξία στο κεφάλι.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#399026 Στέφανε, για να απάντησω σε αυτό που μου έγραψες 150 σελίδες πριν την επίθεση που έχετε εξαπολυσει στον ντιμικ, εντελώς λάθος χειρισμός αντιπροσωπίας ακούγεται.

Στα υπόλοιπα, έχετε πάρει κάποια διαβεβαίωση ότι δε θα πάθει κάποια ζημιά μικρή μεγάλη μεσαία το όχημα σας?

Πάντως, αυτό νομίζω που λέει ο ντιμικ είναι ότι όσο ποπ ακριβό αυτοκίνητο τόσο πιο ακριβές ζημιές μπορεί να βγάλει.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:@dimik, δεν με πρόσεξες. Αναφέρθηκα στο 2008 που αυτά τα αυτοκίνητα ήταν καινούργια και κόστιζαν 40Κ. Αυτός που το πήρε καινούριο τι έρευνα να κάνει; Στο μεταχειρισμένο είναι εύκολο, υπάρχει γνώση των προβλημάτων όπως και πιθανά τρόποι φθηνής αντιμετώπισης, συν ότι το αγοράζεις φθηνά. Άλλος έφαγε την απαξία στο κεφάλι.

Από το Redmi Note 4

Έχεις δίκιο αλλά μπερδεύτηκα γιατί κυκλοφόρησε το 2005 η 320 Ε90 αν δεν κάνω λάθος.

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, κι εγώ παρήγγειλα το Scirocco μόλις έφτασε στις αντιπροσωπείες και χωρίς να έχει ξεκινήσει καν η παραγωγή του μοντέλου με το DSG7. Θεώρησα τον εαυτό μου πειραματόζωο και αποδέχθηκα εξ αρχής ότι θα φορτωθώ παιδικές ασθένειες. Ήμουν τόσο ερωτευμένος με το σχέδιο (από εποχής Iroc) και το DSG που δεν με ένοιαζε.

Έψαξα και διάβασα όμως ότι μπορούσα για το DSG γενικά και για τους TSI πριν το παραγγείλω, δεν πήγα με κλειστά μάτια να τους σκάσω 30.000€. Ακόμα όμως με τα τέρατα που κυκλοφορούσαν τότε στα φόρα αποφάσισα ότι εφόσον μπορώ να το συντηρώ και μου αρέσει τόσο θα το πάρω. Δεν είχε νόημα να μείνω άφραγκος για να πάρω ένα αυτοκίνητο που εν γνώση μου μπορεί να έβγαζε χίλια δυο προβλήματα και μετά να κλαίγομαι κι εγώ.
Όπως επίσης δεν πήγα στην κοντινότερη αντιπροσωπεία αλλά σε αυτή που μου φέρθηκαν καλύτερα και μου έκαναν άμεσα έκπτωση σε μετρητά και όχι δωράκια τύπου συναγερμός και πατάκια.

Και για να μην παρεξηγηθώ πάλι, δεν τα λέω επειδή εγώ είμαι γαμάτος και την ψάχνω αλλά ρε παιδιά εδώ παπούτσια των 100€ θέλουμε να πάρουμε και ρωτάμε εδώ μέσα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να δώσεις -αρκετά- χιλιάρικα από το υστέρημα σου.

Οι πατεράδες μας ή οι παππούδες μας (όσοι είχαν αυτοκίνητο) δεν έκαναν έρευνα αγοράς έστω με τις υποτυπώδεις πληροφορίες που είχαν διαθέσιμες τότε; Δεν ρωτούσαν συγγενείς και φίλους να μάθουν πληροφορίες είτε για το μοντέλο είτε για την μάρκα που τους ενδιέφερε;

Για αυτούς τους λόγους δεν μπορώ να δεχτώ ότι τη σήμερον ημέρα κάποιος την πατάει τόσο εύκολα. Δεν αρνούμαι ότι βγάζουν προβλήματα, αλλά δεν πέφτω και με αλεξίπτωτο να φωνάζω "απατεώνες".

Καλό παράδειγμα τα βίντεο του htanso21, ο άνθρωπος είχε ότι αυτοκίνητο του επέτρεπαν τα οικονομικά του ανα εποχή, το καθένα με τα καλά και τα κακά ή τα προβλήματα του, όλα τα χάρηκε όσο μπορούσε και τον παρεδέχομαι για αυτό. Όπως παραδέχομαι και το ότι το βλέπει με χιούμορ και δεν μεμψιμοιρεί.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#399036 Νικο αν το ρολεξ σου χαλαγε συχνοτερα από casio και οι ζημιες εφταναν την αξια του ρολογιου δεν θα ειχες πρόβλημα φανταζομαι. Ακριβο ρολοι,ακριβες ζημιες. Η τεχνολογια πληρωνεται.
Αλλωστε σου εδωσε καμια διαβεβαιωση η ρολεξ ότι δεν θα χαλαει?

Ρε τι διαβαζουμε εδώ μεσα...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:Νικο αν το ρολεξ σου χαλαγε συχνοτερα από casio και οι ζημιες εφταναν την αξια του ρολογιου δεν θα ειχες πρόβλημα φανταζομαι. Ακριβο ρολοι,ακριβες ζημιες. Η τεχνολογια πληρωνεται.

Γιατί 50.000 ζημιές πλήρωσε ?

Αν το ρολεξ μου χαλάσει εκτός εγγύησης θα το φτιάξω όσο κι αν κοστίσει. Δε θα κλαψω.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
dimviii έγραψε:Νικο αν το ρολεξ σου χαλαγε συχνοτερα από casio και οι ζημιες εφταναν την αξια του ρολογιου δεν θα ειχες πρόβλημα φανταζομαι. Ακριβο ρολοι,ακριβες ζημιες. Η τεχνολογια πληρωνεται.

50.000 κανει τωρα?Δεν χανουν αξια τα πριμιουμ? Συγκρινεις το κοστος των ζημιων που βγαζει συγκριτικα με την αξια του νεου αυτοκινητου πριν 3-5-10 χρονια για να δεις εάν συμφαιρει? :lol:
δλδ μεχρι τις 35.000 ευρω ζημιες είναι καλα?

Nikos! έγραψε:Αν το ρολεξ μου χαλάσει εκτός εγγύησης θα το φτιάξω όσο κι αν κοστίσει. Δε θα κλαψω.

δεν σε ρωτησα εάν χαλασει το ρολεξ σου εκτος εγγυησης αν θα το φτιαξεις,ή θα το πεταξεις στα σκουπίδια.
Σε ρωτησα εάν χαλαει συχνοτερα από καζιο των 100 ευρω και κοστιζει η επισκευή του οσο η αξια του.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
dimik έγραψε:ο δικός μου προυπολογισμός και οι προβλέψεις σε έξοδα σήκωναν μτχ BMW με μαξιλάρι ασφαλείας και από ολική καταστροφή ή π.χ χτύπημα σκύλου όπως και έγινε την 2η εβδομάδα που την πήρα,
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:

50.000 κανει τωρα?Δεν χανουν αξια τα πριμιουμ? Συγκρινεις το κοστος των ζημιων που βγαζει συγκριτικα με την αξια του νεου αυτοκινητου πριν 3-5-10 χρονια για να δεις εάν συμφαιρει?
δλδ μεχρι τις 35.000 ευρω ζημιες είναι καλα?

Nikos! έγραψε:Αν το ρολεξ μου χαλάσει εκτός εγγύησης θα το φτιάξω όσο κι αν κοστίσει. Δε θα κλαψω.

δεν σε ρωτησα εάν χαλασει το ρολεξ σου εκτος εγγυησης αν θα το φτιαξεις,ή θα το πεταξεις στα σκουπίδια.
Σε ρωτησα εάν χαλαει συχνοτερα από καζιο των 100 ευρω και κοστιζει η επισκευή του οσο η αξια του.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, 35000 ευρώ ζημιές πλήρωσε?

Η αξία του ρολεξ είναι σχεδόν όσο το αγόρασα.

Επίσης, πόσο συχνά είναι "συχνά"?

Τέλος, άλλαξε παράδειγμα γιατί δε βγάζουμε άκρη.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Επαναλαμβάνω λοιπόν, 35000 ευρώ ζημιές πλήρωσε?

ισως και παραπανω σαν ποσοστο επι της αξιας του αυτοκινητου που κοστιζει ΣΗΜΕΡΑ.

Nikos! έγραψε:Η αξία του ρολεξ είναι σχεδόν όσο το αγόρασα.

δεν ρωτησα ποσο κανει το ρολεξ σου σημερα.
Ρωτησα εάν θα δεχοσουν να πληρωνες, σε συχνες βλαβες , τοσο οσο η αξια του ρολογιού.

Nikos! έγραψε:Επίσης, πόσο συχνά είναι "συχνά"?

οσο συχνα χαλαει το πριμιουμ του Ντιμικ.

Nikos! έγραψε:Τέλος, άλλαξε παράδειγμα γιατί δε βγάζουμε άκρη.

μια χαρα ειναι το παράδειγμα,πριμιουμ και τα δυο στη κατηγορια τους,με επισημες αντιπροσωπειες,και ακριβα σερβις.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πώς κατέληξε η κουβεντούλα εδώ; Τελικά άμα δεν ταληροποιεί ο εδδιε πηγαίνουμε στα τυφλά βλέπω.

^Μετά από άφθονα ποστίδια και παραδείγματα, βρίσκομαι στο ίδιο σημείο. :s_dunno

Μας πείραξε το πρήμιουμ του dimik;
Μας πείραξε το ότι τα λιμά δεν πρέπει να έχουν πρήμιουμ;
Mας πείραξε το ότι δεν πρέπει να έχει κανείς πρήμιουμ;

Το live and let live μάλλον είναι κλισεδάκι-βάλτο-στον-πρωκτό-σου-ρε-δίπλωματ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147

:metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Διπλωμάτη θα ταληροποιήσω αύριο αλλά προς το παρόν θα ήθελα να μυρίσω λίγο αίμα γιατί δεν το πρόλαβα το τοπικό στις ζωηράδες του.

Πάντως παίδες άλλο συντήρηση και άλλο βλάβη.
Και οι βλάβες που έχουμε διαβάσει κατά καιρούς (για φάουβε/BMW) ξεπερνάνε κατά πολύ αυτό που λέμε 'προβλεπόμενες βλάβες'.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε: αλλά προς το παρόν θα ήθελα να μυρίσω λίγο αίμα .

εδώ εισαι τοτε
viewtopic.php?f=77&t=16&p=399107#p399107