Τολμάς κιόλας να λες στους άλλους να μάθουν ιστορία όταν πετάς τέτοιες μπούρδες, δεν ντρέπεσαι λίγο?
☢ ☢ ☢
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μιλάει για το αποτυχημένο πραξικόπημα με το οποίο κάποιοι στρατιωτικοί προσπάθησαν να επαναφέρουν το κομουνιστικό καθεστώς. Μιλάει για την βία που δεν κατάφερε να επαναφέρει ένα καθεστώς που δεν ήθελαν οι λαοί στους οποίους επιβλήθηκε και ελπίζει ότι κανένας δεν θυμάται το τι γινόταν τότε, ή ότι σε λίγα χρόνια όντως κανείς δεν θα θυμάται.
kubiak έγραψε:Ο Αλεξης υποσχοταν αποικιες στον Αρη αλλα μας βγηκε πολυ πιο πρακτικος, σοβαρος και εν τελει χρησιμος. Γι'αυτο, αν συνεχισει ως εχει, θα τον ψηφισω στις επομενες εκλογες (αν και δε μου αρεσει να λεω τι ψηφιζω). Αν οχι, οπως εγραψα πριν, θα ψηφισω ξανα κατι ασχετο μεχρι την επομενη φορα που θα κληθω να εξασκησω το προνομιο του να επιλεγω ποιος επιθυμω να κυβερνησει τη χωρα αυτη.
REALZEUS έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Μιλάει για το αποτυχημένο πραξικόπημα με το οποίο κάποιοι στρατιωτικοί προσπάθησαν να επαναφέρουν το κομουνιστικό καθεστώς. Μιλάει για την βία που δεν κατάφερε να επαναφέρει ένα καθεστώς που δεν ήθελαν οι λαοί στους οποίους επιβλήθηκε και ελπίζει ότι κανένας δεν θυμάται το τι γινόταν τότε, ή ότι σε λίγα χρόνια όντως κανείς δεν θα θυμάται.
Εξακολουθείς να μιλάς για τον λαό. Είδες κανέναν λαό να ρίχνει της ΕΣΣΔ; Οι πολιτικοί (ο Γκόρμπυ κυρίως) αποφάσισαν να την διαλύσουν και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είπαμε, με το αποτυχημένο πραξικόπημα των σκληροπυρηνικών. Ο δε βομβαρδισμός του White House ήταν συνέχεια του ίδιου δράματος ανάμεσα σε Yeltsin και Supreme Soviet, που ακόμα υπήρχε, για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας ουσιαστικά αν και τυπικά για τις αυξημένες αρμοδιότητες του Προέδρου.
REALZEUS έγραψε:Είπες ότι δεν θα βρεις ούτε έναν παλιννοστούντα να ψηφίζει ΚΚΕ και σου βρήκαμε αρκετούς. Όλα τα άλλα είναι σεβαστά προσωπικά βιώματα του καθενός. Φυσικά δεν αλλάζουν όμως την κοσμοθεωρία κάποιου.
REALZEUS έγραψε:Η κατάρρευση ήρθε μετά από την Perestoika και Glasnost οι οποίες διέλυσαν κάθε έννοια κεντρικού σχεδιασμού και έφεραν φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές.
Gorbachev's policy interpretation of "glasnost" can best be summarized, translated, and explained in English with one word: "openness". While "glasnost" is associated with freedom of speech, the main goal of this policy was to make the country's management transparent and open to debate, thus circumventing the narrow circle of apparatchiks who previously exercised complete control of the economy. This was worked toward through reviewing the past or by opening up the censored literature in the libraries[9][10] and exercising a greater freedom of speech. Glasnost was a radical change, as control of speech and suppression of government criticism had previously been a central part of the Soviet system. There was also a greater degree of freedom within the media.
In the late 1980s, the Soviet government came under increased criticism, as did Leninist ideology (which Gorbachev had attempted to preserve as the foundation for reform), and members of the Soviet population were more outspoken in their view that the Soviet government had become a failure. Glasnost did indeed provide freedom of expression, far beyond what Gorbachev had intended, and changed citizens' views towards the government, which played a key role in the demise of the Soviet Union.
Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Glasnost# ... n_glasnost
REALZEUS έγραψε:Παραγνωρίζεις όμως μου φαίνεται ότι στην Ρωσία σήμερα το ΚΚΡ είναι το 2ο μεγαλύτερο κόμμα, μετά από αυτό του Πούτιν.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η περεστρόικα (μεταρρυθμίσεις) ήταν απολύτως αναγκαίες για την οικονομία της ΕΣΣΔ που βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως βρίσκω ότι κατακρίνεις την έννοια του “γκλάσνοστ” (διαφάνεια) :
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δηλαδή το πρόβλημα δεν ήταν τα χίλια στραβά του συστήματος σύμφωνα με τον κομουνιστή του forum, αλλά το ότι οι άνθρωποι είχαν πλέον την δυνατότητα να μιλούν για αυτά, να παραπονιούνται, να τα συζητούν χωρίς τον κίνδυνο να πάνε για διακοπές στην Σιβηρία.
Χρήστος Λάππας έγραψε:αι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι ο κομουνισμός δεν δίνει στους λαούς το δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη
trident1971 έγραψε:REALZEUS έγραψε:Είπες ότι δεν θα βρεις ούτε έναν παλιννοστούντα να ψηφίζει ΚΚΕ και σου βρήκαμε αρκετούς. Όλα τα άλλα είναι σεβαστά προσωπικά βιώματα του καθενός. Φυσικά δεν αλλάζουν όμως την κοσμοθεωρία κάποιου.
Ο' τι και να πουμε εμεις θα πιστευεις τα δικα σου, εδω ο πρωην πεθερος ελεγε τι μαγικα που ήταν εκει κλπ, και η πεθερα τον αγριοκοιταγε γιατι ηξερε οτι τα εβλεπε όλα με πρισμα**.![]()
Αν δεν χαρακτηρίζουν οι πράξεις ένα Κόμμα/κίνημα/ιδεολογία, τότε τι το χαρακτηρίζουν; Τα λόγια; Έλεος... Μιλάμε πως μπήκαν οι Σοβιετικοί στα σπίτια βράδυ και τους έδιωξαν κακήν κακώς. Κατά τ'άλλα, ζήτω ο Ιωσήφ. Αν θέλετε να το γράψω και ρώσικα μπορώ, ξέρω καλά.
REALZEUS έγραψε:........στην Ρωσία σήμερα το ΚΚΡ είναι το 2ο μεγαλύτερο κόμμα, μετά από αυτό του Πούτιν.
)
https://x.com/miss_magagul/status/211698615836624[…]
F1 WORLD CHAMPION 2026 https://x.com/F1/status/21[…]
Γατάκι τζι. Όταν τα έγραφε αυτά ο σειζμικ στο 4τφ[…]