Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
rx8_drifter έγραψε:Oποιος μιλάει για Καναδά, και για να μιλαέι για Καναδα έχει λυμένο το πρόβλημα του καιρού, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι το Βανκούβερ.
ΛΗΞΙΣ :adminpower:

Δώσε ίνφος αγαπητέ για την συγκεκριμμένη πόλη, μου αρέσεις :iconcool: :inlove:
Κάτσε να ανοίξω τον γούγλη τον μάπα να δώ που στο καλό πέφτει :ninja:
3o edit το Βανκούβερ είναι χαμηλά, κάνει κρύα καλά εκεί?
Τελευταία επεξεργασία από Thomas_C200K και 18 Μάιος 2017, 22:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
rx8_drifter έγραψε:Oποιος μιλάει για Καναδά, και για να μιλαέι για Καναδα έχει λυμένο το πρόβλημα του καιρού, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι το Βανκούβερ.

Και μετα θα πρεπει να λυσει το προβλημα του οικονομικου...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#396860 Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια έσκασα μύτη στη βιεννη ... ηταν Κυριακή απόγευμα και την επόμενη μέρα ξεκίναγα το πρωί τη νέα δουλεια... μετά το πρώτο τρέξιμο για κανα δυο μήνες να βρω το δρόμο μου στη δουλεια και σπιτι για την οικογένεια, φτάσανε και οι υπόλοιποι, γυναίκα και δυο πιτσιρικακια
Πρωτη χρονια το focus στα παιδια να σταθουνε στα ποδια τους στο αγγλοφωνο σχολειο , να μαθουμε τα βασικα στη ζωη στη νεα χωρα και κουλτουρα, να πιασω ακρη με τη δουλεια, να συνηθισει η οικογενεια την ελλειψη της ελλαδας
Δευτερη χρονια εστιασα στη δουλεια, και να δω τι γινεται στη συνεχεια. Αρχιζουμε να μαθαινουμε λιγο πιο βαθεια την κουλτουρα και πως δουλευουν τα πραγματα, τι προοπτικες υπαρχουν σε διαφορα επιπεδα, ματιες στο real estate , στην αγορα εργασιας .Τριτη χρονια και πλεον πιο σοβαρες σκεψεις για το μελλον καθως εχουμε καταληξει ότι δε θελουμε να γυρισουμε . Σοβαρο ψαξιμο στο real estate μιας και το αρχικο συμβολαιο σπιτιου τελειωνει στα 3, η επιδοτηση ενικοιου επισης πλησιαζει στα τελειωματα , αρκετη σκεψη για εναλλακτικα σεναρια εργασιας αν χρειαστει.
Και εδώ ειμαστε λοιπον στα 3 χρονια με ένα νέο μεγαλο ρισκο στην καμπουρα ως ιδιοκτητης σπιτιου πλεον, εχοντας μολις υπογραψει τα παντα, τραπεζες δικηγορους συμβολαιογραφους. Με ένα ακομα τοιχο του μυαλου γκρεμισμενο , μετα από αυτόν της ξενιτιας, τώρα το ‘σπιτι για μια ζωη’ καθως ξερω ότι αυτό το σπιτι δεν μπορει παρα να είναι προσωρινη κατασταση για καποια χρονια.
Πάμε μπροστα και βλεπουμε τι θα μας φερει η ζωη.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#396864 Καλά κουράγια
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:

Και μετα θα πρεπει να λυσει το προβλημα του οικονομικου...

Αν θελεις να δουλεψεις υπαρχουν δουλιες, η χωρα εχει καλη οικονομια.

Νο 3 σε αποθεματα πετρελαιου στον κοσμο μετα απο Βενεζουελα και Σ Αραβια.

Τηλεφωνια και ιντερνετ 3 φορες πανω απο Ευρωπη ομως.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#396872 Κι άλλος με διλήμματα :
https://bobistheoilguy.com/forums/ubbth ... move?_Youn

Εγώ θα πήγαινα από Oregon μέχρι Vancouver χαλαρά. Αλλά μετά σκέφτηκα οτι στα 43 ( 45 τώρα) δεν έχω κουράγιο για καινούργιο ξεκίνημα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#396875 To Βανκούβερ έχει τρομερή ζωή σαν πόλη, η περιοχή για τους φυσιολάτρες ειναι πανέμορφη. Αν κάποιος όντως δεν έχει θέμα με τον καιρό και ειναι καλοπερασάκιας θα την λατρέψει.

Eγώ σε μια στιγμή τρέλας κόντεψα να κάνω ενα βήμα αλλά κόλωσα για διάφορους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#396902 Calgary (Alberta) που έχω συγγενείς εδώ και 2 χρόνια, το κρύο είναι πολύ φυσιολογικό για ένα βόρειο (π.χ Σαλονικιό).
Το -20 εκεί είναι σαν το 0 της Θεσσαλονίκης, η υγρασία εδώ ξεσκίζει.

Όλα μα όλα καλά, αυτό που υπάρχει σαν παράπονο αν κάποιος παει μόνος, είναι οτι απο ζωή , λίγα πράγματα έτσι
όπως συνήθως έχει μάθει ένας Έλλην.

Πολύ φθηνά μτχ αυτοκίνητα, αχανείς εκτάσεις, υπέροχη φύση, ευκαιρία για δουλειά. Τα βράδια μέχρι και ελάφια φτάνουν
κοντά στα σπίτια :lol:

Πολύ σημαντικό να βρει κανείς σταθερή δουλειά και να επεκτείνει μια και καλή το working permit - working holiday.

Καμία σχέση εννοείται οι δημόσιες υπηρεσίες σε σχέση με Ελλάδα, μου έχουν μεταφέρει οτι οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν απο τη πρώτη στιγμή.
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:To Βανκούβερ έχει τρομερή ζωή σαν πόλη, η περιοχή για τους φυσιολάτρες ειναι πανέμορφη. Αν κάποιος όντως δεν έχει θέμα με τον καιρό και ειναι καλοπερασάκιας θα την λατρέψει.

Eγώ σε μια στιγμή τρέλας κόντεψα να κάνω ενα βήμα αλλά κόλωσα για διάφορους λόγους.

Παιζει αυτο που λες αν και εχω ακουσει οτι ειναι φοβερα βαρετο και ο κοσμος οχι πολυ κοινωνικος. Αν δεν εχεις σιγουρη δουλεια ειναι δυσκολο να βρισκεις δουλειες να αλλαζεις. Επισης θα πρεπει να εισαι ανετος με το γεγονος οτι το 65% του πληθυσμου ειναι Ασιατες κατι το οποιο δεν θα μπορεσεις να φανταστεις πως θα ειναι αν δεν το ζησεις.
Άβαταρ μέλους
By GTS
georgetz έγραψε:Calgary (Alberta) που έχω συγγενείς εδώ και 2 χρόνια, το κρύο είναι πολύ φυσιολογικό για ένα βόρειο (π.χ Σαλονικιό).
Το -20 εκεί είναι σαν το 0 της Θεσσαλονίκης, η υγρασία εδώ ξεσκίζει.

Όλα μα όλα καλά, αυτό που υπάρχει σαν παράπονο αν κάποιος παει μόνος, είναι οτι απο ζωή , λίγα πράγματα έτσι
όπως συνήθως έχει μάθει ένας Έλλην.

Πολύ φθηνά μτχ αυτοκίνητα, αχανείς εκτάσεις, υπέροχη φύση, ευκαιρία για δουλειά. Τα βράδια μέχρι και ελάφια φτάνουν
κοντά στα σπίτια :lol:

Πολύ σημαντικό να βρει κανείς σταθερή δουλειά και να επεκτείνει μια και καλή το working permit - working holiday.

Καμία σχέση εννοείται οι δημόσιες υπηρεσίες σε σχέση με Ελλάδα, μου έχουν μεταφέρει οτι οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν απο τη πρώτη στιγμή.

το -20 ειναι -20 δηλ αν δεν μπορεις να βγεις εξω περισσοτερο απο λιγα λεπτα γιατι θα παθεις κρυοπαγηματα. καμμια σχεση με Ελλαδα φυσικα που εδω ειναι καλοκαιρι σε σχεση με εκει τον χειμωνα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#396908 Καμία σχέση, αυτό σου λεω. Οι ξένοι το αποκαλούν weather feel , οι βόρειοι στην Ελλάδα ξέρουν για τι πράγμα μιλώ...
Άβαταρ μέλους
By GTS
georgetz έγραψε:Καμία σχέση, αυτό σου λεω. Οι ξένοι το αποκαλούν weather feel , οι βόρειοι στην Ελλάδα ξέρουν για τι πράγμα μιλώ...

To εχω ζησει ενω εσυ οχι. Στο Καλγκαρυ χτυπαει και -45 μερικες φορες. Σε αυτες τις θερμοκρασιες αν εχεις εκτεθιμενο δερμα παθαινεις κρυοπαγηματα. Κατω απο το -5 λιγο μπορεις να περπατησεις εξω εκτος και αν ντυθεις σαν αστροναυτης. Στο -20 το μονο που προλαβαινεις να κανεις ειναι να τρεξεις στο αυτοκινητο.