Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#396119
Dodger έγραψε:
dstou έγραψε:
Ερωτηση ασχετου/ειλικρινης απορια:

Γιατι να πληρωσει ο Σαββιδης το προστιμο της ΣΕΚΑΠ, αφου οταν το "εφαγε" (η ΣΕΚΑΠ) δεν ηταν δικη του;



Γιατί όταν αγοράζεις α.ε., πρέπει και να αναλάβεις και τα χρέη της .


:s_thumbsup


η να την ριξεις στην Γ εθνικη :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#396125
otso έγραψε:den kratiemai
o HF ειναι σαν την πουτανα χηρα του χωριου , την εχουν γαμησει ολοι αλλα αυτη νομιζει οτι κανενας δεν εχει μιλησει και πιστευει οτι ειναι μια αξιοσεβαστη χηρα .
Ετσι και ο αγαπητος HF νομιζει οτι βγαζει προς τα εξω μιαν αντικειμενικοτητα.



:s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#396222
KWSN-Men έγραψε:
otso έγραψε:den kratiemai
o HF ειναι σαν την πουτανα χηρα του χωριου , την εχουν γαμησει ολοι αλλα αυτη νομιζει οτι κανενας δεν εχει μιλησει και πιστευει οτι ειναι μια αξιοσεβαστη χηρα .
Ετσι και ο αγαπητος HF νομιζει οτι βγαζει προς τα εξω μιαν αντικειμενικοτητα.



:s_rofl :s_rofl :s_rofl


το κάνω κι εγώ quote, για την κάβλα που ξεχυλίζει :s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By manosky
#396364 Ε, φυσικά! Το να γράφεις είναι δύσκολο.
Το κάψιμο/κόψιμο/σβήσιμο ενοχλητικών πραγμάτων είναι κάτι που το κάνει καθένας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#396367 Όπως βλέπεις και παραπάνω, υπάρχει πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή στο τι σβήνεται.
Απλώς κάποιοι ξεπερνούν κάθε όριο ευγένειας και καλής συμπεριφοράς.
Πέραν από τις όποιες συμπάθειες ή αντιπάθειες, υπάρχει πάντοτε μια λεπτή γραμμή για όλους.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#396402
bibendum έγραψε:
Dodger έγραψε:
dstou έγραψε:
Ερωτηση ασχετου/ειλικρινης απορια:

Γιατι να πληρωσει ο Σαββιδης το προστιμο της ΣΕΚΑΠ, αφου οταν το "εφαγε" (η ΣΕΚΑΠ) δεν ηταν δικη του;



Γιατί όταν αγοράζεις α.ε., πρέπει και να αναλάβεις και τα χρέη της .


:s_thumbsup


η να την ριξεις στην Γ εθνικη :s_tongue


ίσως να μην "εμφανιστούν" οι δικηγόροι του δημοσίου :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#396434 Σήμερα ανακαλυψα την μεγαλύτερη οπαδό του Αλέξη. 96 ετών. Έγινε αντάρτισσα στα 19 της οταν την έδειραν σχεδόν μέχρι θανάτου (40 μέρες στο κρεβάτι μου είπε) οι Εδεσιτες οταν έφυγαν οι Γερμανοί από το χωριό της. Πάντα αριστερή παράτησε το ΚΚΕ οταν γύρισαν συγγενείς της από την Ρωσία , οι οποίοι της είπαν τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπισαν μετά τον εμφύλιο δουλεύοντας στις οικοδομές και τα εργοστάσια στα βάθη της Ρωσίας. Από τότε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει αφού όπως μου είπε, τουλάχιστον τώρα ούτε κόσμος αυτοκτονεί ούτε παιδάκια λιποθυμουν στα σχολεία. Απίστευτη γυναικα, έχω κάτσει μισή και 1 ώρα σπίτι της ακούγοντας ιστορίες από τη ζωη της που νομίζεις ότι μόνο σε ασπρόμαυρες ταινίες συνέβαιναν. Σήμερα πρώτη φορά μου έκανε πολιτική ανάλυση.
Υ.Γ. Το ποστάρω οχι ως αφορμή για συζήτηση απλά γιατί μερικές φορές έχει ενδιαφέρον πώς συγκεκριμένα συμβάντα μπορεί να καθορίσουν την πολιτική συμπεριφορά ενός ανθρώπου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#396437 georgetz, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και στα ανταποδίδω με ευχαρίστηση... : - )

Αυτού του επιπέδου ο διάλογος είναι de facto αξιόλογος και για εμένα... : - )

Καταλαβαίνω που αποκλίνουμε και που συγκλίνουμε, θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο δάσος αλλά σε διαφορετικά σημεία, θα ήθελα όμως να τονίσω μερικά σημεία χωρίς να παραθέσω το μήνυμά σου...

  1. Για την άνοδο της ακροδεξιάς ιδεολογίας και του εθνικισμού:
    Ο ακροδεξιός εθνικιστικός φανατισμός σαν ιδέα δεν εξαφανίστηκε με την ήττα της Γερμανίας (ή του άξονα αν θέλεις). Εκτιμώ ότι πλέον έχουν περάσει αρκετά χρόνια ώστε να μπορεί να εμφανίζεται στο προσκήνιο διεκδικώντας ακόμα και την εξουσία χωρίς να προκαλεί άμεσα αντανακλαστικά σε μεγάλη έκταση. Η πολιτική, κοινωνική, οπαδική κλπ ιδεοληψία δεν εξαφανίζεται έτσι απλά γιατί αποτελεί ανθρώπινο χαρακτηριστικό ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικό εργαλείο για την καθοδήγηση, χειραγώγηση, πατρονάρισμα και συνεπώς εκμετάλλευση των ανθρώπων.
    .
  2. Για τον τραμπουκισμό:
    Θα έλεγα ότι εκτός βουλής η δεκαετία του '80 (ειδικά σε εκλογικές αναμετρήσεις) ήταν κάτι το μοναδικό, μια κατάσταση που σε έκανε να σιχαίνεσαι το ότι υπήρχες μέλος της κοινωνίας αυτής όταν προσπαθούσες να ήσουν αντικειμενικός και αποστασιοποιημένος. (υποθέτω ότι αυτά γίνονταν σε μεγαλύτερο βαθμό παλαιότερα και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίοδο της δικτατορίας). Τώρα είναι καλύτερα στο δρόμο (εκτός ίσως από τις περιοχές που δρουν οι κουκουλοφόροι αλλά αυτοί είναι επαγγελματίες), αλλά χειρότερα στη βουλή χαχχαχαχααχα... Είναι τραγικά υπέροχο να μου ζητάνε συγνώμη τα τελευταία χρόνια ηλικιωμένα άτομα που ήταν μαχητικά πασοκ (σε απαράδεκτα επίπεδα κοινωνικής συμπεριφοράς), άτομα τα οποία έζησαν μία εξαιρετικά άνετη ζωή επί των ημερών του πασοκ, και τώρα που κολυμπάμε στη θάλασσα με τα σκατά να αναγνωρίζουν όλα τα λάθη του παρελθόντος, όλες τις στραβές πεποιθήσεις και τα σάπια λόγια που πίστεψαν... Υπάρχουν βέβαια και ακόμα κολλημένοι αλλά δεν πολυ-ασχολούμαι με περιπτώσεις που πρέπει να επισκεφτούν ψυχίατρο...
    .
  3. Για τη βουλή:
    Τότε που τους άκουγα τους έπαιρνα σοβαρά και κορόιδευα τον Λεβέντη. Τώρα δεν τους ακούω και ασχολούμαι μόνο με τις πράξεις τους, αυτές που έχουν νόημα φυσικά όχι τις χειροδικίες. Ή ακριβέστερα, ασχολούμαι με τη χρησιμότητά τους. Αν τύχει να τους ακούσω μουτζώνω και βρίζω, άσχημα. Το ίδιο μουτζώνω και βρίζω (ακόμα πιο άσχημα), αν βρεθώ σε χώρο που έχει τηλεόραση ανοιχτή σε ειδήσεις ή "δημοσιογράφους". Για την ιστορία, χωρίς να έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, θεωρώ τον Τσίπρα τον χρησιμότερο πρωθυπουργό από τον Ανδρέα και μετά. Μπορεί να κάνω λάθος μπορεί και όχι, ο χρόνος θα δείξει και η ιστορία θα κρίνει.
    .
  4. Για το βήμα που έχει δοθεί σε όλους μας και τη χειραγώγηση από το μέσον:
    Το εκάστοτε σύστημα θα κάνει τιτάνιες προσπάθειες να χειραγωγήσει την ανθρώπινη μάζα. Είτε έχοντας ως μέσο το λόγο, την τυπογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το internet και τις υπηρεσίες του, ξεχωριστά το καθένα ή όλα μαζί. Και θα πετύχει, πάντα θα πετυχαίνει, ο άγιος Ανδρέας είναι πρότυπο πλύσης εγκεφάλου σε αυτά. Τώρα όμως οι λοιποί έχουμε κάτι που δεν είχαμε τότε. Έχουμε φωνή. Πλέον, όπως ο οποισδήποτε μπορεί να γράψει δημόσια "ήρωα" για τον Κασιδιάρη, ή τον Ανδρέα ή το Μητσοτάκη, έτσι μπορούμε και όλοι εμείς στο παρόν να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε με το σύστημα, να βρούμε κοινό τόπο στο τι συμβαίνει, ή εν τέλει να μιλήσουμε για όλα αυτά με τα δικά μας μάτια και να ανταλλάξουμε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν πολλαπλώς τον καθένα μας.

Δεν περιγράφω άλλο : - D
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#396460
belgarion έγραψε:Σήμερα ανακαλυψα την μεγαλύτερη οπαδό του Αλέξη. 96 ετών. Έγινε αντάρτισσα στα 19 της οταν την έδειραν σχεδόν μέχρι θανάτου (40 μέρες στο κρεβάτι μου είπε) οι Εδεσιτες οταν έφυγαν οι Γερμανοί από το χωριό της. Πάντα αριστερή παράτησε το ΚΚΕ οταν γύρισαν συγγενείς της από την Ρωσία , οι οποίοι της είπαν τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπισαν μετά τον εμφύλιο δουλεύοντας στις οικοδομές και τα εργοστάσια στα βάθη της Ρωσίας. Από τότε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει αφού όπως μου είπε, τουλάχιστον τώρα ούτε κόσμος αυτοκτονεί ούτε παιδάκια λιποθυμουν στα σχολεία. Απίστευτη γυναικα, έχω κάτσει μισή και 1 ώρα σπίτι της ακούγοντας ιστορίες από τη ζωη της που νομίζεις ότι μόνο σε ασπρόμαυρες ταινίες συνέβαιναν. Σήμερα πρώτη φορά μου έκανε πολιτική ανάλυση.
Υ.Γ. Το ποστάρω οχι ως αφορμή για συζήτηση απλά γιατί μερικές φορές έχει ενδιαφέρον πώς συγκεκριμένα συμβάντα μπορεί να καθορίσουν την πολιτική συμπεριφορά ενός ανθρώπου


Μου άρεσε αυτό το post. Και όπως μου είχε πει ο πατέρας μου (ο οποίος ήρθε απο την πρώην ΕΣΣΔ το 1965), δεν θα βρεις Πόντιο που γεννήθηκε και ήρθε από τη Ρωσία και να ψηφίζει ΚΚΕ. Ούτε έναν. Αν βρεις, θα είναι στυλ Χάρυ Κλυνν, δηλαδή Πόντιοι γεννημένοι στην Ελλάδα ή Έλληνες που τους έστειλε το Κόμμα στη μαμά Σοβιετική Ένωση για σπουδές, κτλ.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#396466
manosky έγραψε:Ε, φυσικά! Το να γράφεις είναι δύσκολο.
Το κάψιμο/κόψιμο/σβήσιμο ενοχλητικών πραγμάτων είναι κάτι που το κάνει καθένας.

Υπάρχει ο ενοχλητικός τύπου EDDIE και υπάρχει ο ενοχλητικός τύπου Αριστοφάνης.
Τα ποστ με τη "σκατίλα"(αυτούσια μεταφορά από το κομμένο ποστ του χρήστη που δεν πρόσβαλλε και δεν έβριζε) εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία, από την άλλη όντως κακώς σβήνονται γιατί αρχίζει το "Με λένε Ρίζο και όλα τα γυρίζω" οπότε αντί να ανεχόμαστε αυτή την αμετροεπή θρασύτητα, ο βόθρος του συγκεκριμένου σε κοινή θέα είναι χρήσιμος ως παράδειγμα αποφυγής ανθρώπινης κατάντιας.

Άραγε "τα 40 χρονών μαντράχαλος με τη φιλενάδα σου" θα χε τα @@ να τα πει στο προηγούμενο φόρουμ, ή θα έφευγε νύχτα; :hmmm:
Τροφή για σκέψη περι ανοχής. Αλλά η αχαριστία και ειδικά απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ρίξει χρήμα και κόπο εδώ μέσα θα έπρεπε να ξυπνάει αντανακλαστικά που απ ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#396482
Anonymous Founder έγραψε:Πάντως η γιαγιά κάνει λάθος, ο κόσμος συνεχίζει να αυτοκτονεί και πολλά παιδάκια υποφέρουν.

Εγώ το ξέρω, αλλά τι να της πω? Γενικά αποφεύγω να παίρνω πολιτικές θέσεις οταν μιλάω με ασθενείς όση οικειότητα και αν έχουμε αναπτύξει. Απίστευτα σκηνικά πάντως, μου έλεγε ότι το χωριό της επειδή είχε φρουρά Γερμανών από τον ενα λόφο έριχναν ολμους ο ΕΔΕΣ από τον άλλο ο ΕΛΑΣ , και οι καημένοι οι κάτοικοι στην μέση. Γενικά τα χωριά εδω (χωριά της Μουργκανας και Παρακαλαμια ) ταλαιπωρήθηκαν πολύ και στον πόλεμο και στον Εμφύλιο που ακολούθησε, όλοι έχουν να πουν για κάποιον δικό τους που πέθανε ή βασανίστηκε από όλες τις πλευρές
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#396485
Anonymous Founder έγραψε:Πάντως η γιαγιά κάνει λάθος, ο κόσμος συνεχίζει να αυτοκτονεί και πολλά παιδάκια υποφέρουν.


Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε τον αριθμο των αυτοκτονιών από το 2005 π.χ μέχρι σήμερα, για να δουμε στην πράξη το ποοοοοοοσο μεγάλη αύξηση είχαμε (αν είχαμε).