Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
mirage έγραψε:Υ.Γ. elvet μηπως ηταν και Αγιος Νικολαος;

< >

Οχι κινήθηκα μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νέα Φώκαιας.
Άβαταρ μέλους
By DAP
gianik έγραψε:.............................................................................
Βασικά , όσοι δεν έχουν παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν πως αισθανεται ο πατέρας ή η μάνα... :lol:

Καταλαβα ποσο μ'αγαπουσε ο πατερας μου οταν εκανα και γω παιδι.....Και δεν μπορεσα να του πω ποσο λαθος ημουνα...........
Άβαταρ μέλους
By markvag
gianik έγραψε:Μην μπερδεύετε ορισμένοι το ότι πήγατε κατασκήνωση όταν εισασταν πιτσιρίκια με το άγχος του γονιού...
Ειναι ένα συναίσθημα τόσο αγχωτικό αλλά συννάμα και αγνό...
Βασικά , όσοι δεν έχουν παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν πως αισθανεται ο πατέρας ή η μάνα... :lol:

Πήγα μικρός 7-8 φορές, μόνο τη μία πέρασα καλά, όλες τις υπόλοιπες ήταν απλά μαρτύριο... :oops:

Οι γονείς μου βέβαια, για κάποιο λόγο, νόμιζαν πως μ' άρεζε και έπεσαν από τα σύννεφα όταν με ρώτησαν (στα 14-15 μου) και τους είπα "καλύτερα στο πιο ζεστό καζάνι της κόλασης"... :lol:

elvet έγραψε:Οχι κινήθηκα μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νέα Φώκαιας.

Ντέμο;;;
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#396094 Καλά κι εσύ ρε παιδι μου δεν το λεγες νωρίτερα?

Εγω δεν είχα παει ποτε κατασκήνωση και ζηλευα τους φιλους που το έκαναν.
Βέβαια περνούσα τα καλοκαίρια με τον παππού μου και ηταν υπέροχα δε μου έλειψαν οι διακοπές , απλά ηταν κυρίως σε βουνό με μικρά διαλείμματα θάλασσα, γι αυτό τωρα λιωνω 10ωρα στη παραλία, απωθημένο μάλλον....

Τον μικρο αν φτασει σε κατάλληλη ηλικία θα τον στείλω (έχουμε και πολύ καλες κατασκηνώσεις) αρκεί να του αρέσει.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
kovathe έγραψε:Καλά κι εσύ ρε παιδι μου δεν το λεγες νωρίτερα?

< >

Δεν τέθηκε νωρίτερα το ερώτημα... :lol: Και στις 1-2 φορές που τέθηκε η απάντηση ήταν "φέτος θα είναι καλύτερα, θα δεις" και με έριχναν... Κάπου εκεί όμως ήμουν ανένδοτος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
markvag έγραψε:

Ντέμο;;;

Ναι, Καλύβα,Παυλίδη, Καλύβα και Ντέμο, μήπως σου έκανα και καψώνια μικρέ; :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:
markvag έγραψε:

Ντέμο;;;

Παυλίδης ήταν η πρώτη μου κατασκήνωση, το καλοκαίρι πριν πάω στην α δημοτικού! :lol: Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που πήγαμε για μπάνιο και που έχασα την πετσέτα μου... :lol:

Μετά πήγαινα Ντέμο όλα τα υπόλοιπα χρόνια (κάτι έπαιξε νομίζω με το ποιες κάλυπτε το ταμείο του πατέρα μου).

Καψώνια δεν μου έκανε κανείς, απλά με την εξαίρεση του μπάνιου στη θάλασσα γενικά πέρασα ψιλο-χοντροχάλια... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By elvet
markvag έγραψε:
elvet έγραψε:
markvag έγραψε:

Ντέμο;;;

Μετά πήγαινα Ντέμο όλα τα υπόλοιπα χρόνια (κάτι έπαιξε νομίζω με το ποιες κάλυπτε το ταμείο του πατέρα μου).

Εάν πήγαινες Β περίοδο σίγουρα συμπέσαμε, αφού πήγαινα από το 1989 έως το 1997, δώσε στίγμα (ομαδάρχισσες κλπ)

Πάντως εκτός από τα παιδιά και για τους γονείς είναι εξαιρετική η κατασκήνωση, να μένουν χωρίς παιδιά (με την έννοια και την απασχόλησή τους) 20 μέρες μεσα στο καλοκαίρι...ανεκτίμητο
Άβαταρ μέλους
By manosky
#396729 Όσες φορές πήγα κατασκήνωση, δεν μού άρεσε.
Διαφορετικές ηλικίες, δραστηριότητες κουκουρούκου, άρπαξα και μια αμυγδαλίτιδα...

Το "ξεφόρτωμα" των παιδιών επίσης δεν το θεωρώ καλή ιδέα.

Αν τον μισό τουλάχιστον χρόνο το παιδί τρέχει σε σχολεία και φροντιστήρια και μετά κάθεται και διαβάζει ή βλέπει ταινίες ή χαζεύει στο pc, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για διασκέδαση παιδιών-γονέων και διαπαιδαγώγηση μέσω παιχνιδιού και ασχολιών.

Θέλω να πω, άμα σού "λείπουν" τα παιδιά (για τους παραπάνω λόγους) όλον τον χρόνο, ε, δεν λέει να τα στείλεις κατασκήνωση για να τα τρέχουν μέσα στο μπουλούκι διάφοροι 18ρηδες.
Εντελώς προσωπικά γούστα αυτά ασφαλώς.
Άβαταρ μέλους
By dimik
elvet έγραψε:
markvag έγραψε:
elvet έγραψε:
markvag έγραψε:

Ντέμο;;;

Εάν πήγαινες Β περίοδο σίγουρα συμπέσαμε, αφού πήγαινα από το 1989 έως το 1997, δώσε στίγμα (ομαδάρχισσες κλπ)

Πάντως εκτός από τα παιδιά και για τους γονείς είναι εξαιρετική η κατασκήνωση, να μένουν χωρίς παιδιά (με την έννοια και την απασχόλησή τους) 20 μέρες μεσα στο καλοκαίρι...ανεκτίμητο

Τότε μπορεί κάπου να σε πέτυχα Ντέμου, πήγα ή στα 15 ή στα 16, 97-98 δεν θυμάμαι ακριβώς με ψεύτικο όνομα γιατί δεν το κάλυπτε το ταμείο του πατέρα μου :lol: Θυμάμαι όμως ότι μετακινήσαμε με τα χέρια μια μέρα φεύγοντας το Golf IV του κοινοτάρχη που κοιμόταν μαζί μας, ώστε να κλείνει όλο τον δρόμο και είπαμε στην είσοδο να βγάλουν ανακοίνωση ότι εμποδίζει :s_rofl

Ξυλόραμα και κάτι Πολωνέζες στην "κάτω" μεριά μούρλια :inlove: σκαστοί τα βράδια με τα πόδια στις Φώκαιες, τσιγάρα, ποτά, βραδινά μπουγελώματα σε όλη την κατασκήνωση, μια χοντρή κοινοτάρχησα τάχα δασκάλα αερόμπικ και ένας τεράστιος νυχτοφύλακας να μας κυνηγάνε, πολύ γέλιο :innocent:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
elvet έγραψε:Πάντως εκτός από τα παιδιά και για τους γονείς είναι εξαιρετική η κατασκήνωση, να μένουν χωρίς παιδιά (με την έννοια και την απασχόλησή τους) 20 μέρες μεσα στο καλοκαίρι...ανεκτίμητο

Δεν θα το ελεγα.
Ολο τον χρονο τρεχαματα σε μαθηματα, σχολεια, δραστηριοτητες και μολις υπαρχει χρονος να κανεις πραγματα με το παιδι σου να το στειλεις κατασκηνωση; :s_no
Μιλαω για μεχρι να παει γυμνασιο, απο εκει και μετα προτιμαει περισσοτερο τους φιλους και τις παρεες του
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:Εάν πήγαινες Β περίοδο σίγουρα συμπέσαμε, αφού πήγαινα από το 1989 έως το 1997, δώσε στίγμα (ομαδάρχισσες κλπ)

Νομίζω συνήθως πήγαινα στην πρώτη περίοδο... Δεν θυμάμαι όμως καθόλου... :oops:

Ονόματα από ομαδάρχες - ομαδάρχισες δεν θυμάμαι, έναν ομαδάρχη (ή τι ήταν δεν θυμάμαι) Φίλιππο, που τότε (το 91-92 φαντάζομαι) ήταν λογικά κάπου 35-40 θυμάμαι, που ένα βράδυ που πήγαμε στην παραλία και ανάψαμε φωτιές μας είπε την ιστορία του Φρανκενστάιν. Κανένα άλλο όνομα δεν θυμάμαι, εκτός από τον ίδιο τον Ντέμο...

Είπαμε... οι κακές αναμνήσεις φεύγουν από το μυαλό... :lol:

elvet έγραψε:Πάντως εκτός από τα παιδιά και για τους γονείς είναι εξαιρετική η κατασκήνωση, να μένουν χωρίς παιδιά (με την έννοια και την απασχόλησή τους) 20 μέρες μεσα στο καλοκαίρι...ανεκτίμητο

Εννοείται! :innocent: :lol:

dimik έγραψε:
Τότε μπορεί κάπου να σε πέτυχα Ντέμου, πήγα ή στα 15 ή στα 16, 97-98 δεν θυμάμαι ακριβώς με ψεύτικο όνομα γιατί δεν το κάλυπτε το ταμείο του πατέρα μου :lol: Θυμάμαι όμως ότι μετακινήσαμε με τα χέρια μια μέρα φεύγοντας το Golf IV του κοινοτάρχη που κοιμόταν μαζί μας, ώστε να κλείνει όλο τον δρόμο και είπαμε στην είσοδο να βγάλουν ανακοίνωση ότι εμποδίζει :s_rofl

Ξυλόραμα και κάτι Πολωνέζες στην "κάτω" μεριά μούρλια :inlove: σκαστοί τα βράδια με τα πόδια στις Φώκαιες, τσιγάρα, ποτά, βραδινά μπουγελώματα σε όλη την κατασκήνωση, μια χοντρή κοινοτάρχησα τάχα δασκάλα αερόμπικ και ένας τεράστιος νυχτοφύλακας να μας κυνηγάνε, πολύ γέλιο :innocent:

Εμένα πάντως όχι, γιατί νομίζω τελευταία φορά που πήγα ήταν το '93 που ήμουν 13. Το '94 δεν πρέπει να πήγα... πολύ μεγάλη ανακούφιση, ακόμα τη θυμάμαι... :lol: Τα πρωινά για 20 μέρες, ο αδερφός (3 χρόνια μικρότερος) κατασκήνωση (αυτός περνούσε καλά), οι γονείς στη δουλειά και ο μαρκούλης σπίτι ν' απολαμβάνει τη ζωάρα του! :metalo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#397126 Ήθελα να πάω, φίλοι πηγαίναν και είχαν ωραίες ιστορίες να μου πούνε. Ο πατέρας μου όμως είχε μεγάλη ανησυχία, πού θα αφήσω τον γιό μου μοναχό του με τα διάφορα παιδαρέλια να προσέχουν τόσα παιδιά.... και που ξέρω εγώ αν δεν είναι κανένας ανώμαλος να μου πειράξει το παιδί κλπ.
Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες και λιγότερο καλές και παιδιά πιο κατάλληλα και λιγότερο κατάλληλα αλλά γενικά θεωρώ την ιδέα καλή με την παρακάτω έννοια. Το παιδί ξεφεύγει από την καθημερινή τριβή με τους γονείς αλλά και τον υπερπροστατευτισμό, κερδίζει ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία, ομαδικό πνεύμα, τρέχει παίζει ανασαίνει και γενικά περνάει καλά. Για να λειτουργήσουν βέβαια όλα αυτά καλά πρέπει να είναι σωστά στημένη κατασκήνωση από όλες τις πλευρές και όχι αρπαχτή.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#397182 Δεν βλέπω τον λόγο ύπαρξης των κατασκηνώσεων, έτσι όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον. Πρώτον η κοινωνικοποίηση στο σχολείο είναι πολύ ορθότερη. Δεύτερον, ούτε θέμα διασκέδασης ούτε παιχνιδιού υπάρχει, όλα τα παιδιά έχουν φίλους με τους οποίους μπορούμε να τα πάμε για μπάνιο-εκδρομή-πικνικ κλπ. Ο μόνος λόγος λοιπόν είναι η πειθαρχία. Για πολλά παιδιά αυτό είναι τραυματική εμπειρία. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να υποστεί ένα 8χρονο τέτοια ιδρυματοποίηση και να είναι 10 μέρες μακριά από τους μοναδικούς ανθρώπους με τους οποίους νιώθει ασφάλεια. Ετοιμάζουμε Σπαρτιάτες πολεμιστές και δεν το έμαθα; Αν στην τελική θέλει κάποιος να μάθει πέντε χρήσιμα το παιδί του ας το στείλει στους προσκόπους. Δεν κοιμάται μέσα (πλην των προαιρετικών εκδρομών) και μαθαίνει διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Κι εκεί υπάρχει στρατιωτικοποίηση αλλά είναι για λίγες ώρες και μπορεί να μην πάει την επόμενη φορά αν δεν το θέλει. Για μένα είναι στην τελική η εύκολη λύση για τους γονείς ώστε να ησυχάσουν 5-10 μέρες από το βλαστάρι τους...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#397191 Πάντως επειδή σχεδόν τα περισσοτερα παιδιά της πόλης που μεγάλωσα πήγαιναν κατασκήνωση ελέω ταμείου ΔΕΗ, θυμάμαι το καλοκαίρι που έκλειναν τα σχολεία όλα να δίνουν ραντεβού στην κατασκήνωση, να συζητάνε που θα πάνε, ποιά περίοδο κλπ. Με λίγα λόγια δεν περνούσαν άσχημα, το αντίθετο, μερικές μέρες μακριά από τον έλεγχο των γονέων και 24/7 με φίλους ήταν ότι καλύτερο.

Η αλήθεια είναι όμως ότι τα παιδιά των μεγαλουπόλεων είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να προσαρμοστούν από ότι είδα και ο ίδιος.