Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
Dodger έγραψε:
JBT έγραψε:έχεις τόσα αυγά σε καθημερινή βάση; :hmmm:

Nαι, εδώ και 2 μήνες από 8 έως 11 αυγά την ημέρα. 14 κότες

τελείως οικονομοτεχνικά, βγάζουν τα λεφτά τους οι κοτούλες;

δεν υπολογίζω την κούραση εννοείται με καθαρισμό κλπ
Άβαταρ μέλους
By kovathe
REALZEUS έγραψε:
JBT έγραψε:έχεις τόσα αυγά σε καθημερινή βάση; :hmmm:

kovathe likes this!

I looove it.....
Μακάρι να μπορουσα να έχω, στο χωριό τα τσακιζα της γιαγιάς, δεν της αφηνα τίποτα.
Γερή παραγωγή όντως.
Θυμάμαι με περισσότερες μάλλον κότες ειχαμε μικρότερη παραγωγη.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#395207 Τι εννοείς αν βγάζουν τα λεφτά τους; :hmmm:

Παλιότερα είχαμε καμιά 50αριά κότες, αλλά με τη γρίπη των πουλερικών πριν καμιά 20ετία (νομίζω) τις σφάξαμε όλες. Πριν λίγους μήνες πήρε ο πατέρας μου τα κοτοπουλάκια, φτιάξαμε κοτέτσι με υλικά που είχαμε ήδη, στην ουσία τα λεφτά που δώσαμε ήταν για την αγορά (πολύ φθηνά) και η τροφή που αγοράζουμε, κυρίως συμπληρωματική (καλαμπόκι και κριθάρι). Τις ταίζουμε κυρίως με ό,τι φαγητό μας περισσεύει (από 4 οικογένειες στη γειτονιά), ψωμιά, συν τα λάχανα που έχουμε φυτέψει σε 2 κήπους και βγάζουμε άφθονα. Φύραμα και κρεατάλευρα είναι απαγορευμένα σε μας. Ο κόπος (καθάρισμα, πλύσιμο, κτλ) δεν μετριέται, μας ευχαριστεί και γι'αυτό τις βάλαμε. Συν τα αυγά που καθημερινά βγάζουμε και μοιράζουμε.

Έχω πετύχει αρκετά δίκροκα, είναι πεντανόστιμα, ομελέτες, σφιχτά, μάτια είναι όλα σούπερ. Σε λίγες μέρες, μια σεβαστή ποσότητα θα πάει για τις χυλοπίτες της χρονιάς.

edit: μη ξεχάσω την πολλή καλή κοπριά που βγάζουμε από το κοτέτσι. Είναι δυνατή η φρέσκια και θέλει λίγο στον κήπο, χωνεμένη σαφώς είναι καλύτερα. Επίσης, οι κότες ήταν +2 αλλά πριν καλύψουμε το κοτέτσι με δίχτυ (για προστασία από τα περιστέρια), ο κύριος στη προηγούμενη σελίδα (Ντιέγκο) τις έκανε μεσημεριανό :rant:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kovathe έγραψε:Θυμάμαι με περισσότερες μάλλον κότες ειχαμε μικρότερη παραγωγη.

αναλογα τις κοτες,και κυριως αναλογα την εποχη,εχει μεγαλη διακυμανση η παραγωγη αυγων.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Dodger έγραψε:Φυσικά, χειμώνα και μέσα στο καλοκαίρι πέφτει η απόδοση..

Δεν έχεις intercooler;
Μήτσο για πες του τι έχει ο Μήτσος8 να παίρνει ιδέες ο Τζώνης. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
dimviii έγραψε:
kovathe έγραψε:Θυμάμαι με περισσότερες μάλλον κότες ειχαμε μικρότερη παραγωγη.

αναλογα τις κοτες,και κυριως αναλογα την εποχη,εχει μεγαλη διακυμανση η παραγωγη αυγων.

Ναι σίγουρα.
Τα καλοκαίρια τα μάζευε η γιαγιά ενα ενα καβατζα και εσκαγα εγω καταδρομικη σε 3-4 μέρες τα είχα καθαρίσει... Χαχαχαχα θα παθεις τίποτα παιδάκι μου έλεγε τοσα αυγά, φάε όσα θες βέβαια. Λολολολ

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
Dodger έγραψε:Φυσικά, χειμώνα και μέσα στο καλοκαίρι πέφτει η απόδοση..

Δεν έχεις intercooler;
Μήτσο για πες του τι έχει ο Μήτσος8 να παίρνει ιδέες ο Τζώνης. :lol:

να παει να βρει κοτες Bantam
είναι made in japan.
Eγγυηση.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
tzakos έγραψε:Σωστά.
Εννοείς οτι έπρεπε να κοπεί και η ουρά,ή τίποτα?

Φυσικά και τίποτα...

Κάθε φορά που βλέπω κάποιον να κυκλοφορεί σκύλο με ουρές και αυτιά κομμένα θέλω να τον ρωτήσω για ποιο λόγο το έκανε... Είμαι περίεργος να δω τι απαντήσεις θα μαζέψω...
Άβαταρ μέλους
By tzakos
#395240 Επειδή τα αυτιά του συγκεκριμένου ζώου είναι μεγάλα και δεν σηκώνονται ποτέ,είναι σίγουρο οτι θα είχα θέματα.Αρρώστιες,άγανα κ.τ.λ.
Τώρα είμαι σίγουρος γιατί πολύ εύκολα καθαρίζονται καθημερινά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#395266 Δεν την συντηρουμε ακομα. Γνωριζομαστε προς το παρον και συντομα θα ερθει να ζησει μαζι μας.

Σας παρουσιαζω την Zintia. Rescued Galgo EspañolΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#395269 τρελλοσκυλο το κοβω! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#395272 :lol: οντως απιστευτη φατσα...

@Mirage
Πες λεπτομερειες,το πηρατε απο φιλοζωικη ,χαρακτηρα σκυλου,ιδιοτροπιες ρατσας κ.λ.π
Άβαταρ μέλους
By doule
#395275 Οπτικά μοιάζει πάρα πολύ με Italian/English Greyhounds. Τα σκυλιά της ράτσας αυτής "χρησιμοποιούνται" κυρίως σε αγώνες κούρσες με στοιχήματα κλπ... Προφανώς ιδιαίτερα γρήγορα και αθλητικά.
Φίλος που είχε υιοθετήσει English Greyhound, αρχικά φοβόταν πόσες φορές την ημέρα θα θέλει βόλτα/τρέξιμο κλπ και αν καταφέρει αυτός να ανταποκριθεί σαν ιδιοκτήτης.. Τελικά, απ' ότι μου έλεγε αργότερα, ήταν ένα από τα πιο ήρεμα και τεμπέλικα σκυλιά που είχε στην κατοχή του. Το τραβούσε ο ίδιος να το πάει βόλτα και αυτό δεν δεχόταν! :lol:
Τον χειμώνα μάλιστα είχε καταγράψει ρεκόρ ύπνου και ξάπλας περίπου 16 ωρών μπροστά στο τζάκι (το σκυλί, όχι ο άνθρωπος)!!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#395276 το εψαξα στο wiki και το σκυλι είναι αγωνιαρικο,βασικα για ντραξτερ. :lol:

https://en.wikipedia.org/wiki/Galgo_Espa%C3%B1ol