- 14 Μάιος 2017, 20:25
Τι εννοείς αν βγάζουν τα λεφτά τους;
Παλιότερα είχαμε καμιά 50αριά κότες, αλλά με τη γρίπη των πουλερικών πριν καμιά 20ετία (νομίζω) τις σφάξαμε όλες. Πριν λίγους μήνες πήρε ο πατέρας μου τα κοτοπουλάκια, φτιάξαμε κοτέτσι με υλικά που είχαμε ήδη, στην ουσία τα λεφτά που δώσαμε ήταν για την αγορά (πολύ φθηνά) και η τροφή που αγοράζουμε, κυρίως συμπληρωματική (καλαμπόκι και κριθάρι). Τις ταίζουμε κυρίως με ό,τι φαγητό μας περισσεύει (από 4 οικογένειες στη γειτονιά), ψωμιά, συν τα λάχανα που έχουμε φυτέψει σε 2 κήπους και βγάζουμε άφθονα. Φύραμα και κρεατάλευρα είναι απαγορευμένα σε μας. Ο κόπος (καθάρισμα, πλύσιμο, κτλ) δεν μετριέται, μας ευχαριστεί και γι'αυτό τις βάλαμε. Συν τα αυγά που καθημερινά βγάζουμε και μοιράζουμε.
Έχω πετύχει αρκετά δίκροκα, είναι πεντανόστιμα, ομελέτες, σφιχτά, μάτια είναι όλα σούπερ. Σε λίγες μέρες, μια σεβαστή ποσότητα θα πάει για τις χυλοπίτες της χρονιάς.
edit: μη ξεχάσω την πολλή καλή κοπριά που βγάζουμε από το κοτέτσι. Είναι δυνατή η φρέσκια και θέλει λίγο στον κήπο, χωνεμένη σαφώς είναι καλύτερα. Επίσης, οι κότες ήταν +2 αλλά πριν καλύψουμε το κοτέτσι με δίχτυ (για προστασία από τα περιστέρια), ο
κύριος στη προηγούμενη σελίδα (Ντιέγκο) τις έκανε μεσημεριανό
The best detailer: www.autodetail.gr