Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#392752 Δεν είναι ο ίδιος μάστορας.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#392753 Η τοποθέτηση πλακακίων ακόμα και σε εντελώς επίπεδο πάτωμα (δεν λέω σε όρθιο τοίχο, δεν λέω σε όχι απόλυτα επίπεδο υπόστρωμα) έχει την τέχνη της και τα κόλπα της. Βασικά πρέπει να καταλάβεις ότι μπορεί να μιλάμε με τμ αλλά είναι τρισδιάστατη εργασία και το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως από τη τρίτη διάσταση. Δηλαδή πόσο επίπεδα και κυρίως στο ίδιο επίπεδο είναι όλα τα πλακάκια. Που όπως θα δεις αν δοκιμάσεις δεν είναι και τόσο απλό. Βέβαια με το youtube καταλαβαίνεις πολλά, αλλά θέλεις να δεις αρκετά διαφορετικά βίντεο για να αρχίσεις να υποπτεύεσαι τις δυσκολίες που κρύβονται σε μια φαινομενικά απλή εργασία (καθάρισμα, κόλλα, πλακάκια, αρμοί, αρμόστοκος).
Το ίδιο είχα κι εγώ με το πάτωμα (από μοκέτα σε επιπλέον ξύλινο). Στα πρώτα 1-2 βίντεο σκεφτόμουνα, μια χαρά, άνετο το έχω. Μετά από άλλα 2 βίντεο όμως άρχισα να έχω απορίες....
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
g8777 έγραψε:Καλά από 2100 θα πέσει στα 500; Λίγο υπεραισιοδοξο σε βρίσκω.

Αυτό ακριβώς. Το έχει υποτιμολογήσει σε απίστευτο βαθμό.

Στα περί των άλλων
1.
Red Garland έγραψε:Πού παραξενεύει ακριβώς η πληρωμή ανά ώρα; :hmmm:
Όταν οι εργολάβοι παίρνουν τον πλακά με μεροκάματο για να στρώσει πλακάκια, αυτό ακριβώς δεν κάνουν;

Αυτό έγραψα, ανάλογα με τη συμφωνία που κάνει ο εργολάβος με τον πλακά μπορεί να γίνει είτε με μεροκάματο είτε με προσφορά μέτρου.
Τουτέστιν δεν είναι ουρανοκατέβατο, αλλά δεν είναι και σύνηθες για πελάτες που δεν έχουν ιδέα περί της δουλειάς που πρέπει να γίνει και τι ικανότητες έχει ο μάστορας.

2. Έχουμε ένα γεγονός. Υπάρχει εκεί έξω (Αυστρία) ένας άνθρωπας που ζητάει αμοιβή/ώρα.
Αν κάτσει να περιεργαστεί τη βουβωνική του χώρα πάνω στα πλακάκια κάλλιστα μπορεί ένας Kilomeater να του πει "Άντε στο καλό". Ποσώ δε μάλλον όταν ο Kilo δεν είναι ξένος σε project.

3. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει ολόκληρο θέμα επειδή ένας μάστορας αμείβεται με τρόπο που δεν ταιριάζει στη νόρμα άλλων.

4. Ανάλογα με το έργο ήτοι: πόσο προετοιμασμένο είναι το δάπεδο, πόσο σοβατεπί θα πέσει, τι διάταξη θα έχει η τοποθέτηση, τι πλακάκι θα μπει, το πόσο γρήγορος είναι ο μάστορας η διάρκεια μπορεί να διαφέρει. Συνεπώς καλύτερα να του δώσει μια εικόνα πάνω-κάτω πόσο θα πάει η δουλειά. Εννοείται ότι θα ξαναπάει ο πλακάς για στοκάρισμα άλλη μέρα.

@Kilomeater
Κάντε ένα πρόχειρο προϋπολογισμό μαζί, αλλά πιστεύω είσαι μακριά από το πραγματικό νούμερο, οπότε μην ξαφνιαστείς αν σου πει άλλα.
Εννοείται ότι με αυτόν τον τρόπο χρέωσης επωμίζεσαι τον κίνδυνο που θα επωμιζόταν ο μάστορας αν ξέφευγε από τα δικά του estimated fix νούμερα.
Η δουλειά αυτή θέλει βοηθό, οπότε αν μπορείς να δώσεις ένα χεράκι δεν θα ναι άσχημο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#392788 Σκοπεύω να είμαι μαζί να βοηθάω και για να μάθω, και για να γίνει η δουλειά καλά και να κρατηθεί ο χρόνος στα ουσιαστικά. Άμα είμαι δίπλα του ούτε θα ξυνεται όλη ώρα ούτε θα μπει να μου ζητήσει παραπάνω χρόνο.
Πιστεύω μέσα σε ένα ΣΚ να το βγάλουμε.
Με κάποιον που το είδαμε χθες μου είπε είναι πολύ εύκολη επιφάνεια, δε θέλει ισιωμα , κατευθείαν μίγμα και κόλλημα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#392789 Υποθέτω πως γνωρίζουμε οτι 20τμ πλακάκι + 15 μέτρα σοβατεπί (σε έτοιμη επιφάνεια δαπέδου), ένας τεχνίτης ΜΟΝΟΣ του, μπορεί να τα τοποθετήσει σε 20-24 εργατοώρες max, μαζί και με στοκάρισμα αρμών.
Αρα , η περίπτωση της εργασίας του kiloMeater αποτιμάται τουλάχιστον σε 80€/ώρα ! :eat:

@ Kilo : Στα πλακάκια δεν τα καταφέρνω . :(
Στο βάψιμο όμως είμαι "παίκτης".
Αν ποτέ χρειαστεί, πάρε υλικά, στείλε εισιτήριο, βάλε αντι πληρωμής και τα έξοδα για 3 "διανυκτερεύσεις" εξτρα φιλοξενία να κάνω και κανα "τουρ" και :superman:
:lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimitrisB έγραψε:Υποθέτω πως γνωρίζουμε οτι 20τμ πλακάκι + 15 μέτρα σοβατεπί (σε έτοιμη επιφάνεια δαπέδου), ένας τεχνίτης ΜΟΝΟΣ του, μπορεί να τα τοποθετήσει σε 20-24 εργατοώρες max, μαζί και με στοκάρισμα αρμών.
Αρα , η περίπτωση της εργασίας του kiloMeater αποτιμάται τουλάχιστον σε 80€/ώρα ! :eat:

Αν ποτέ χρειαστεί, πάρε υλικά, στείλε εισιτήριο, βάλε αντι πληρωμής και τα έξοδα για 3 "διανυκτερεύσεις" εξτρα φιλοξενία να κάνω και κανα "τουρ" και :superman:

Μιση ωρα το πλακακι θα κανει να βαλει;

4-5 ωρες ειναι η δουλεια και την αλλη μερα στοκαρισμα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimitrisB έγραψε:Υποθέτω πως γνωρίζουμε οτι 20τμ πλακάκι + 15 μέτρα σοβατεπί (σε έτοιμη επιφάνεια δαπέδου), ένας τεχνίτης ΜΟΝΟΣ του, μπορεί να τα τοποθετήσει σε 20-24 εργατοώρες max, μαζί και με στοκάρισμα αρμών.

Σοβατεπι ειναι μόνο 6 μέτρα τα αλλά γύρω-γύρω ειναι γρασίδι

Το κρατάω αυτό με την προσφορά εργασίας, χώρο να σε φιλοξενήσω εχω όποτε και απο αυτό καλυμενος είσαι, φαγητό στέγη μεταφορικά κτλ all inclusive :-)
Διακοπή εργασιών στις 5pm για να βγαίνεις βόλτα :-)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#392800 @ italakias : Μετρήματα ποιός θα κάνει, κοψίματα σε πλακάκια και σοβατεπιά (απ΄τα πλακάκια), κόλλα ποιός θα ετοιμάσει, τους αρμούς (και τα "μπάζα") ποιός και πότε θα τους καθαρίσει-πετάξει?
:hmmm: Ξέρω, ξέρω : Ο KiloMeater!
Και θα πληρώσει (κερατάς) και θα δουλέψει (και ζημιωμένος).
Το΄χω δεί (ζήσει) το έργο, μη φοβάσαι! :metalo:

Αν είναι έτσι (σιγά μην είναι), ... πετάξου ενα ΣΚ , να κονομήσεις. :s_thumbsup

Φίλε KiloMeater, προχώρα και άσε εμάς να σπάμε πλάκα.
Δυστυχώς όμως, ..."σε ξένη πλάτη" ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By dstou
Καλακαιρι ερχεται, πεθερος-πεθερα με μια οικονομκη πτηση, να δουν και τα εγγονια και να βοηθησεις,

ΛΗΞΙΣ
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#394996 Χθές Σαβατόβραδο, είχαμε παρέα, οπότε και στήσαμε το ... "μαγαζί" μας στους εξωτερικού χώρους, λίιιιιγο καλύτερα απ΄ότι στις καθημερινές.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Τα έπιπλα κήπου είναι από ΔΙΑΦΑΝΟ, το Pallet stores αλλά κι απο Praktiker , ενώ οι ξαπλώστρες είναι απ΄ το ... "πάλαι ποτέ κραταιό" Carrefour, το 2010 σε προσφορά με 45€/τεμ, όταν πέρσι -ακριβώς οι ίδιες - εντοπίστηκαν σε κατάστημα με την εκπληκτική τιμή των .... 130€/τεμ ! :dizzy:

Εικόνα

Εικόνα

Tα "πλεχτά" rattan της βεράντας είναι απ΄ το νετ, λόγω σημαντικού κόστους (Wood Well) με σοβαρή διαφοράς τιμής έναντι φυσικών καταστημάτων, ενω το bar προστέθηκε προ εβδομάδος απ΄τις προσφορές σε έπιπλα κήπου του Praktiker.

Το όλο σκηνικό, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 24 ατόμων σε καθίσματα και επιπλέον 4 ..... ξάπλα ! :lol:

Btw: Ειχαν αγοραστεί καλύμματα επίπλων απο leroy (ιδια έχει και το Praktiker), για να γλυτώνουν απο βροχή - ήλιο κλπ.
ΚΑΛΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ. :roll:
ΑΧΡΗΣΤΑ, δεν άντεξαν ούτε 3 μήνες. Ακόμα κλαίω τα 100+ευρω, που έδωσα για όλα μαζί :s_mad
Τελικά χρησιμοποιώ καλύμματα του Lidl ( απο πράσινο πλεχτό πλαστικό) ανά σετ- "πακέτο", αλλά θέλουν δέσιμο περιμετρικά. Όμως: αντέχουν και είναι απολύτως αδιάβροχα. :metalo:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#395103 Άμα είναι μερακλής ο άνθρωπος φαίνεται... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#395127 DimitrisB
οπως παντα μπολικο καλο γουστο και ελλειψη διαθεσης "δειτε γατακια πως ζει ο κοσμος". :s_thumbsup

Πυροβοληστε με τωρα, αλλα νομιζω οτι κουτια για ρολλο σε εξωτερικο χωρο δεν εχω ματαδει (τα κουτια πανω απο τις μπαλκονοπορτες τετοια δεν ειναι?)
Δεν μπαινει νερο μεσα ή φυλακιζουν/λιμναζει νερο στην επιφανεια τους με κινδυνο να περασει μεσα απο τον αρμο του τοιχου στην ενωση με το κουτι?
Καλυτερα δεν θα ηταν να ειναι απο μεσα?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#395130 προφανως υπαρχει μπαλκονι από πανω,οποτε δεν βρέχονται.