Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#392659 @Κιλομεατερ, χωρις παρεξηγηση,

Για να δεις αν θα το κανεις μονος σου το πλακακι, πρεπει να αναρωτηθεις:
Ποιά και πότε ηταν η τελευταα φορα που εκανες τεχνικη δουλεια? τι εφτιαξες?
Ποια και πότε ηταν η προηγουμενη απο την τελευταια και τι?
Αν οι απαντησεις ειναι "βιδωσα ΙΚΕΑ επιπλο" και "αλλαξα πριζα" και απεχουν και χρονικά, το συμπερασμα το βγαζεις ευκολα.

Για να μην ταλαιπωρηθεις, νομιζω οτι απο τα συμφραζομενα οτι δεν πρεπει να το κανεις. Οχι οτι "δεν γινεται" αλλα δεν ειναι κατι που μαθαινεις απο youtube. Περα απο το θεωρητικο κομμάτι, θελει και εμπειρια "χεράτη". Οτι δεν ειναι "δύσκολο" ειναι γεγονός, γιατι αλλως οι πλακαδες θα επρεπε να πανε σε κανα ΤΕΙ πρωτα, αλλα πχ εσυ πιθανον να μην εχεις καν την εμπειρια πως θα μεταφερεις το 25κιλο με την κολλα απο το αυτοκινητο στην αυλη χωρις να σε πιασει η μεση σου. Με πιάνεις?

Καλακαιρι ερχεται, πεθερος-πεθερα με μια οικονομκη πτηση, να δουν και τα εγγονια και να βοηθησεις, ναι, μοναχός όμως...
:s_sorry
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#392667 Μόλις τα διάβασα όλα, kilometer, αυτό που λέει ο trident. Από youtube δεν γίνεται δουλειά. Δεν θα αλλάξεις λάμπα στο αυτοκίνητο, πλακάκια θα βάλεις. Και αν δεν είσαι μαθημένος στο πως να βάλεις το ράμα για τη κλίση, να "χτυπήσεις" πλακάκι για να μη πετάξει γωνία, να βάλεις σταυρουδάκια, να στρώσεις την κόλλα, άστο καλύτερα. Χωρίς ίχνος ειρωνείας, έτσι; Φιλικά στα λέω..
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#392670 <<Ρεσιτάλ πιάνου>> βλέπω χθές και σήμερα ! :lol:

Βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο να φτάνουμε τη συζήτηση απο τους πλακάδες στην ... πυρηνική φυσική, σε χρόνο dt να την ξαναγυρνάμε στους μπογιατζήδες (ε, δε μαμείς, ξεφύγαμε λιγότερο τώρα) και μετά απο λίγο να αρχίζουν οι ερωτήσεις «εσυ πόσα παίρνεις» και άλλα παρόμοια, που δεν αργούν αν καταλήξουν σε αντιπαραθέσεις «επι προσωπικού» και ... χέσε μέσα Πολυχρόνη!

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Pitt ! :s_thumbsup Αλλά κι αυτός, οπως λένε στο χωριό μου : «ως πότε θα ζεί, να ορμηνεύει» ?

Στο προκείμενο: Η όλη συζήτηση ξεκίνησε για εργασία πλακάδων και ... πάμε λοιπόν :
Οι πλακάδες πληρώνονται ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ με το 8-10€/τετρ. μέτρο , επιπλέον 2 €/τμ αν το θές σε ρόμβο και 1-2 €/τρέχον μετρο στο σοβατεπί.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Αυτό ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ για μιά νέα κατασκευή, μια ανακαίνιση, τουλάχιστον για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ δωμάτιο που είναι 12-15 τμ και άνω. Αν ο μάστορας κοπροσκυλάει με φραπεδούμπες και κινητά ... ας κάνει και 3 βδομάδες, αν και πρέπει να συμφωνήσεις και τις ημέρες που θα κάνει (3-4-5 , όχι 3-4 μήνες)
Λοιπές περιπτώσεις :
Περίπτωση 1 : Αν η δουλεια είναι της πλάκας πχ: έσπασαν 4-5 πλακάκια στο μπάνιο και θέλω να τα αλλάξω με τα ίδια που είχα καβατζα, τότε βρίσκω κάποιον που δουλεύει τριγύρω ή εκείνον που είχα παρει πρίν 2-3-5-15 χρόνια και του λέω : "το και το. Θές ένα 20ρικάκι? "
Με 10ρικάκι προφανώς δεν έρχεται. Με το 20άρικο θα έρθει τρέχοντας , γιατί είναι δουλειά 1 ώρας και τα υλικά μηδενικού κοστους (μιά φτυαριά κόλλα και 3 κουταλιές της σούπας αρμόστοκο). Αν σου πεί, θέλω μεροκάματο (50-70€ και πάντα μαυρα), τον γράφεις στα @@ σου και πάς στον επόμενο. Αυτό λοιπόν λέγεται μερεμέτι και στοιχίζει τόσο.
Σημείωση: Αν το σπίτι σου είναι στη Κυψελη και αυτός θα έρθει απο Παλλήνη, ε, θα του πείς (και θα συμβιβαστείς) "Κυρ - Γιαννη, όποτε σε φερει ο δρόμος, ΑΛΛΑ ... μεσ΄ το μήνα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ."
Περιπτωση 2: Θέλω να στρώσω 3 τμ κάπου (ένα πλατύσκαλο βρε αδερφέ). Αυτή η δουλειά, θα πάρει 4-5 ώρες και ναί, δεν θα πάει με τιμή τμ (3Χ10€/τμ + 5Χ1€/τρεχ μετ. το σοβατεπι = 35€), αλλά με μεροκαμαΤΑΚΙ, = 60€ max . Γιατί, αν είναι "δουλευτής" , θα πάει και αλλού μετά και θα τσιμπήσει και άλλα 50-60 €.

ΥΓ 1: Σωστοί trident - Dodger. Tοποθέτηση πλακιδίων ΝΑΙ σε καμιά στανη-αποθήκη και ... όπως βγεί, νά' χουμε να θυμόμαστε ! :lol:
Επίσης, σπάσανε 2 και προσπαθώ μόνος να τα βγάλω (δεν είναι απλό, μπορεί να σπάσεις και κανα διπλανό) και να κολλήσω 2 άλλα, ΟΚ.
Αλλά για "επιφάνειες" στο σπίτι μας χωρίς εμπειρία , ΠΟΤΕ!
ΥΓ 2: Αποφάσισα (ευτυχώς για εσάς) να γράφω μόνο όταν απ΄αυτά που διαβάζω τρελαίνομαι και .....
(ευτυχώς για εμένα) για όσο καιρό αντέξω ακόμα!

Παρακαλώ τον επόμενο ομιλητή να ανέβει στο βήμα, με την ελπίδα να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να .... ΔΩΣΕΙ ΠΟΝΟ! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:@Κιλομεατερ, χωρις παρεξηγηση,

Για να δεις αν θα το κανεις μονος σου το πλακακι, πρεπει να αναρωτηθεις:
Ποιά και πότε ηταν η τελευταα φορα που εκανες τεχνικη δουλεια? τι εφτιαξες?
Ποια και πότε ηταν η προηγουμενη απο την τελευταια και τι?
Αν οι απαντησεις ειναι "βιδωσα ΙΚΕΑ επιπλο" και "αλλαξα πριζα" και απεχουν και χρονικά, το συμπερασμα το βγαζεις ευκολα.

Για να μην ταλαιπωρηθεις, νομιζω οτι απο τα συμφραζομενα οτι δεν πρεπει να το κανεις. Οχι οτι "δεν γινεται" αλλα δεν ειναι κατι που μαθαινεις απο youtube. Περα απο το θεωρητικο κομμάτι, θελει και εμπειρια "χεράτη". Οτι δεν ειναι "δύσκολο" ειναι γεγονός, γιατι αλλως οι πλακαδες θα επρεπε να πανε σε κανα ΤΕΙ πρωτα, αλλα πχ εσυ πιθανον να μην εχεις καν την εμπειρια πως θα μεταφερεις το 25κιλο με την κολλα απο το αυτοκινητο στην αυλη χωρις να σε πιασει η μεση σου. Με πιάνεις?

Καλακαιρι ερχεται, πεθερος-πεθερα με μια οικονομκη πτηση, να δουν και τα εγγονια και να βοηθησεις, ναι, μοναχός όμως...
:s_sorry

Αυτό που λέει ο Θοδωρής.
Στείλε δύο εισιτήρια στα πεθερικά, πάρε τα υλικά και καθίστε μαζί να βοηθάς και να μαθαίνεις.
Πολλά τα καλά, θα μάθεις να το κάνεις, θα δουν τα εγγόνια και εσάς, θα φας και φαγάκι από την πεθερά

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#392710 @Garland/Μιτζάκωβος
Όταν σας έρθει μαστοράτζα στο σπίτι για δουλειά (Ελλάδα) πείτε τους θα σε πληρώσω με την ώρα.
WIN
:s_sarcastic

Ο εργολάβος μπορεί να κρίνει πόσο χρειάζεται ένα έργο και βγάζει μεροκάματα.
Εσύ Garland πως θα κρίνεις αν μια δουλειά (πχ στρώσιμο πλακάκια) θέλει 7-10-15 ώρες;

Θα το κάνεις ταληράκια του πλακά; :lol:

Ομοίως τα συνεργεία (και το πλαίσιο αν δεν κάνω λάθος) έχουν τιμοκατάλογο και σου αναλύουν τη χρέωση με εργατοώρες.
Δεν σου λένε 40 ευρουλάκια η ώρα και βλέπουμε πόσο θα γράψει το κοντέρ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#392722 Εδουαρδε θα μεταφερεις την κοντρα σου κι εδω. FFS.
Ειπαμε Αυστρια. Ληξις.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#392724 Mirage σου έκανα μια ερώτηση και αντί για απάντηση (από σένα), ήρθαν δυο τρολιές από Μιτζάκωβο και Garland στις οποίες απάντησα ευγενικά.

Τη μύγα παρακαλώ ευγενικά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#392726 Περί χρέωσης με την ώρα - παίδες, όταν κάνετε ανακαίνιση ή φτιάξετε σπίτι, πείτε στα μαστόρια να σας χρεώσουν με την ώρα.

Θα χαρούν πολύ. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#392728 Ο πλακας, ο μπογιατζής, ο χτιστης, ο σοβατζης, αμείβονται με το μέτρο.
Όταν καλούνται να δώσουν προσφορά μετρούν και βγάζουν το ποσό που θα ζητήσουν.
Άλλη η τιμή μέτρου με τα υλικά, άλλη χωρίς. Άλλη η τιμή του τοίχου, άλλη του κουφωματος ή του σοβατεπι που είναι "τρέχον" και όχι τετραγωνικό.
Αυτά στη χώρα μας.
Εξω μπορεί να ζητούν αυτά που τους λείπουν, δεν ξέρω.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By mirage
EDDIE_147 έγραψε:Πώς σε χρεώνει ο υδραυλικός στο Europe;
x ευρώ την ώρα και μετά κάθεσαι και τσεκάρεις αν κωλοβαράει ή είναι όλη η μαστοράτζα σε τέτοιο επίπεδο επαγγελματικής ευσυνειδησίας οπότε δεν χρειάζεται;

Υπάρχουν εταιρειες που χρεωνουν με την ωρα για επισκευες + εφαπαξ επιβάρυνση επισκεψης για παραδειγμα. Γενικα η χρεωση ανα ωρα παιζει σε μερεμετια κλπ. Πεσε απο τα συννεφα ελευθερα τωρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#392738 Απλά ο kilomeater μίλησε για μάστορα που του είπε για χρέωση με την ώρα και είπα ότι θέλει ξύλο για τους λόγους που αναφέρει ο Νίκος Παππάς παραπάνω.

Τώρα έγινε εταιρεία η οποία προφανώς θα έχει ορισμένο τιμοκατάλογο ανά είδος έργου.

Χρειάστηκαν 8 ποστ και 2 άστοχες τρολιές ενώ θα μπορούσες να μου απαντήσεις αυτό mirage.
Το ποιος τραβάει προσωπικό ζόρι και το μεταφέρει γράφοντας βλακείες νομίζω φάνηκε.

:)

ΥΓ: τζάμπα το rant για τα 2.100 βασικά :sorry: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
EDDIE_147 έγραψε:Mirage σου έκανα μια ερώτηση και αντί για απάντηση (από σένα), ήρθαν δυο τρολιές από Μιτζάκωβο και Garland στις οποίες απάντησα ευγενικά.

:dizzy: :dizzy:

EDDIE_147 έγραψε:Τη μύγα παρακαλώ ευγενικά..
Άβαταρ μέλους
By mirage
#392743 Ας το ξαναπαρω απο την αρχη. Εταιρεια ή μαστορας δεν εχει σημασια γιατι και ο μαστορας μονοπροσωπη εταιρεια ειναι ουσιαστικα. 20 τμ πλακακια δεν ειναι και κολοσσιαιο εργο. Ζητησε με την ωρα, λιγο περιεργο, αλλα και παλι πιθανο εφοσον εδωσε τελικη τιμη.
Αυτο που πρεπει να κρατηθει ειναι πως αυτα τα πραγματα κοστιζουν ειδικα αν μιλαμε για επιχειρηση νομιμη και οχι για Ρουμανους που δουλευουν μαυρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#392747 No offense taken, ok δεν ειναι καλή ιδέα πρώτη φορά να το κάνω μόνος μου .
Ενθουσιάστηκα που πήγα στο ΟΒΙ και τα είδα όλα τα εργαλεία εμπρός μου αλλά ειναι risky.
Θα δω με το μάστορα να βγάλω άκρη και μου δώσει τιμή φιξ , μάλλον θα πάω με αυτόν. Έξαλλους μιας και γνωριζόμαστε λίγο μου είπε να πάμε μαζί στο μαγαζι να διαλέξουμε τα υλικά κτλ όποτε γενικά ειναι φάση να το κάνουμε μαζί, αυτός τα δύσκολα και εγώ βοηθητικά. Άμα βγει συνολικά κανα 500αρι μαζί με τα υλικά μου θα είμαι ικανοποιημένος.

Κρίμα που όλο αυτό δε πήγε στο Μαστορέματα & DIY