- 07 Μάιος 2017, 16:19
<<Ρεσιτάλ πιάνου>> βλέπω χθές και σήμερα !
Βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο να φτάνουμε τη συζήτηση απο τους πλακάδες στην ... πυρηνική φυσική, σε χρόνο dt να την ξαναγυρνάμε στους μπογιατζήδες (ε, δε μαμείς, ξεφύγαμε λιγότερο τώρα) και μετά απο λίγο να αρχίζουν οι ερωτήσεις «εσυ πόσα παίρνεις» και άλλα παρόμοια, που δεν αργούν αν καταλήξουν σε αντιπαραθέσεις «επι προσωπικού» και ... χέσε μέσα Πολυχρόνη!
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Pitt !

Αλλά κι αυτός, οπως λένε στο χωριό μου : «ως πότε θα ζεί, να ορμηνεύει» ?
Στο προκείμενο: Η όλη συζήτηση ξεκίνησε για εργασία πλακάδων και ... πάμε λοιπόν :
Οι πλακάδες πληρώνονται ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ με το 8-10€/τετρ. μέτρο , επιπλέον 2 €/τμ αν το θές σε ρόμβο και 1-2 €/τρέχον μετρο στο σοβατεπί.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Αυτό ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ για μιά νέα κατασκευή, μια ανακαίνιση, τουλάχιστον για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ δωμάτιο που είναι 12-15 τμ και άνω. Αν ο μάστορας κοπροσκυλάει με φραπεδούμπες και κινητά ... ας κάνει και 3 βδομάδες, αν και πρέπει να συμφωνήσεις και τις ημέρες που θα κάνει (3-4-5 , όχι 3-4 μήνες)
Λοιπές περιπτώσεις :
Περίπτωση 1 : Αν η δουλεια είναι της πλάκας πχ: έσπασαν 4-5 πλακάκια στο μπάνιο και θέλω να τα αλλάξω με τα ίδια που είχα καβατζα, τότε βρίσκω κάποιον που δουλεύει τριγύρω ή εκείνον που είχα παρει πρίν 2-3-5-15 χρόνια και του λέω : "το και το. Θές ένα 20ρικάκι? "
Με 10ρικάκι προφανώς δεν έρχεται. Με το 20άρικο θα έρθει τρέχοντας , γιατί είναι δουλειά 1 ώρας και τα υλικά μηδενικού κοστους (μιά φτυαριά κόλλα και 3 κουταλιές της σούπας αρμόστοκο). Αν σου πεί, θέλω μεροκάματο (50-70€ και πάντα μαυρα), τον γράφεις στα @@ σου και πάς στον επόμενο. Αυτό λοιπόν λέγεται μερεμέτι και στοιχίζει τόσο.
Σημείωση: Αν το σπίτι σου είναι στη Κυψελη και αυτός θα έρθει απο Παλλήνη, ε, θα του πείς (και θα συμβιβαστείς) "Κυρ - Γιαννη, όποτε σε φερει ο δρόμος, ΑΛΛΑ ... μεσ΄ το μήνα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ."
Περιπτωση 2: Θέλω να στρώσω 3 τμ κάπου (ένα πλατύσκαλο βρε αδερφέ). Αυτή η δουλειά, θα πάρει 4-5 ώρες και ναί, δεν θα πάει με τιμή τμ (3Χ10€/τμ + 5Χ1€/τρεχ μετ. το σοβατεπι = 35€), αλλά με μεροκαμαΤΑΚΙ, = 60€ max . Γιατί, αν είναι "δουλευτής" , θα πάει και αλλού μετά και θα τσιμπήσει και άλλα 50-60 €.
ΥΓ 1: Σωστοί trident - Dodger. Tοποθέτηση πλακιδίων ΝΑΙ σε καμιά στανη-αποθήκη και ... όπως βγεί, νά' χουμε να θυμόμαστε !
Επίσης, σπάσανε 2 και προσπαθώ μόνος να τα βγάλω (δεν είναι απλό, μπορεί να σπάσεις και κανα διπλανό) και να κολλήσω 2 άλλα, ΟΚ.
Αλλά για "επιφάνειες" στο σπίτι μας χωρίς εμπειρία , ΠΟΤΕ!
ΥΓ 2: Αποφάσισα (ευτυχώς για εσάς) να γράφω μόνο όταν απ΄αυτά που διαβάζω τρελαίνομαι και .....
(ευτυχώς για εμένα) για όσο καιρό αντέξω ακόμα!
Παρακαλώ τον επόμενο ομιλητή να ανέβει στο βήμα, με την ελπίδα να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να .... ΔΩΣΕΙ ΠΟΝΟ!