Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#388489 Πρίν "κλείσει" το θέμα, ας εξηγήσω λίγο καλύτερα τα πράγματα :
Ειδικά για το Rotary , μ΄αρέσει που ορισμένα πράγματα, εξάπτουν τη φαντασία.
Καλό είναι βέβαια αυτό για την όποια "μπίζνα", αφού της δίνει περισσή "αίγλη" που μπορεί και να μην έχει στο βαθμό που φανταζόμαστε, ή (γιατί οχι ) να προξενεί ανησυχία, "φόβο" , ίσως και μίσος :iconcool: στους αδαείς, κάτι που ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν απέχει πολύ απ΄ότι έχει να προσφέρει σε κάποιον η εγγραφή του ως μέλος στο ... "Politia Tennis Club"! :lol:
Με λίγα και ξεκάθαρα λόγια, το rotary προσφέρει:
Γνωριμίες ποιοτικές κοινωνικά και "καλή" παρέα (δεν είναι και εξασφαλισμένα, υπάρχουν "αεριτζήδες-τζούδες" και εκεί) και κυρίως , επαγγελματικές γνωριμίες, ειδικά για τους ΕΕ, επιχειρηματίες. Και προφανώς, γίνεσαι μέλος αφού σε "προτείνουν" παλιότεροι και έχεις κάποιες "προδιαγραφές".
Με βάση αυτήν την άγνοια λοιπόν και τη δημιουργία εντυπώσεων πως το rotary εντάσσεται στην κατηγορία των "μασονιών", υπάρχουν μικρο-δωρεές (έσοδα απο συνδρομές-συνεστιάσεις-δωρεές μελών) που επιδιώκεται να δοθούν ΚΑΙ σε ενορίες , αλλά 90% "σκοντάφτουν" στην προκατάληψη ιεραρχών και καταλήγουν σε ιδρύματα, σχολεία ή στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων.
Κλείνοντας: Πράγματι, η "ένταξη" του πλείστου των μελών , γίνεται με την όποια ιδιοτέλεια, που κύριο στόχο έχει την επαγγελματική δικτύωση. Υπάρχουν επίσης και -ουκ ολίγες- περιπτώσεις ατόμων, που μέσα απ΄το club, βρίσκουν μιά απασχόληση) όσοι έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο-δεν εργάζονται πλέον) ή παρέες "επιπέδου" (κυριολεκτώ) που πιθανώς δεν θα έκαναν αλλού. Παίζει βέβαια και η "προσπάθεια" γνωριμίας των παιδιών των μελών (των οποίων πανελλαδικά ο μ.ο είναι ηλικίας >50), με σκοπό ... το γάμο, αλλά .... δύσκολα πιάνει! :lol:
Και απαντώντας @dstou, εδώ και 20 χρόνια, ναί, εντάσσονται στα clubs και γυναίκες.

Και λίγο συμβουλευτικό :innocent: ΟFF TOPIC :
Η εμμονή ορισμένων στην εξαγωγή συμπερασμάτων με σιγουριά, για κάτι που δεν έχουν δεί ή βιώσει ποτέ απο κοντά, δεν με εκπλήσσει. Εστω και σε μεγάλη ηλικία, κατάλαβα πλέον τι εστί φόρουμζ. Τόσα χρόνια εδώ μέσα (με το παλιό), δε διανοήθηκα να υποστηρίξω οτιδήποτε, παρά μόνο εκείνα που το ξέρω καλά, και κυρίως, όπως έχω συχνά τονίσει ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (δεν είναι τυχαία η ανάρτηση απο μέρους μου φωτό :iconcool: ), έχω "πιάσει με τα χέρια μου", έχω πληρώσει, έχω "δουλέψει" κλπ, κλπ.
Πχ: Στα μαστορέματα που απαντάω συχνά, είναι μόνο σε ότι μαστόρεψα , λέρωσα και μάτωσα τα χέρια μου, βλαστήμησα για την αποτυχία του ή χάρηκα για το αντίθετο, πλήρωσα να μου φτιάξουν και την "έφαγα" ή έμεινα ικανοποιημένος, κάποιο υλικό που είναι καλό για τη χρήση του.
Και άλλες τόσες φορές , αν και έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο της ερώτησης, επειδή δεν τη δούλεψα-ολοκλήρωσα ποτέ και παρ΄ότι μπορώ να σας "κατευθύνω", απέφυγα να απαντήσω γιατί αμφέβαλλα.
Εκτός απο εμπειρίες λοιπόν σε κάποιο θέμα το οποίο συζητάμε, κάθε "ειδημοσύνη " σε αυτό μας εκθέτει, όταν δεν ξέρουμε και πόσο καλά γνωρίζει κάποιος απ τους συνομιλητές μας για αυτό.
Δυστυχώς-για μένα- δεν κατάφερα να δω το φόρουμ έτσι, όπως εχει προταθεί απο πολλούς να το βλέπουμε:
Σαν "καφενείο", όπου πετάγεται η κάθε παπαριά, αρκεί να γίνεται ντόρος, χαβαλές και να περνά η ώρα.
Και βέβαια για να περνά η ώρα είμαι κι εγώ στην παρέα σας, αλλά ... να μη γινόμαστε και :lipsealed:

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimitrisB έγραψε:Πρίν "κλείσει" το θέμα, ας εξηγήσω λίγο καλύτερα τα πράγματα :
Καλό είναι βέβαια αυτό για την όποια "μπίζνα", αφού της δίνει περισσή "αίγλη" που μπορεί και να μην έχει στο βαθμό που φανταζόμαστε, ή (γιατί οχι ) να προξενεί ανησυχία, "φόβο" , ίσως και μίσος :iconcool: στους αδαείς, κάτι που ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν απέχει πολύ απ΄ότι έχει να προσφέρει σε κάποιον η εγγραφή του ως μέλος στο ... "Politia Tennis Club"!
Γνωριμίες ποιοτικές κοινωνικά και "καλή" παρέα (δεν είναι και εξασφαλισμένα, υπάρχουν "αεριτζήδες-τζούδες" και εκεί) και κυρίως , επαγγελματικές γνωριμίες, ειδικά για τους ΕΕ, επιχειρηματίες. Και προφανώς, γίνεσαι μέλος αφού σε "προτείνουν" παλιότεροι και έχεις κάποιες "προδιαγραφές".
Με βάση αυτήν την άγνοια λοιπόν και τη δημιουργία εντυπώσεων πως το rotary εντάσσεται στην κατηγορία των "μασονιών", υπάρχουν μικρο-δωρεές (έσοδα απο συνδρομές-συνεστιάσεις-δωρεές μελών) που επιδιώκεται να δοθούν ΚΑΙ σε ενορίες , αλλά 90% "σκοντάφτουν" στην προκατάληψη ιεραρχών και καταλήγουν σε ιδρύματα, σχολεία ή στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων.
Κλείνοντας: Πράγματι, η "ένταξη" του πλείστου των μελών , γίνεται με την όποια ιδιοτέλεια, που κύριο στόχο έχει την επαγγελματική δικτύωση. Υπάρχουν επίσης και -ουκ ολίγες- περιπτώσεις ατόμων, που μέσα απ΄το club, βρίσκουν μιά απασχόληση) όσοι έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο-δεν εργάζονται πλέον) ή παρέες "επιπέδου" (κυριολεκτώ) που πιθανώς δεν θα έκαναν αλλού. Παίζει βέβαια και η "προσπάθεια" γνωριμίας των παιδιών των μελών (των οποίων πανελλαδικά ο μ.ο είναι ηλικίας >50), με σκοπό ... το γάμο, αλλά .... δύσκολα πιάνει!
Και απαντώντας @dstou, εδώ και 20 χρόνια, ναί, εντάσσονται στα clubs και γυναίκες.

Η εμμονή ορισμένων στην εξαγωγή συμπερασμάτων με σιγουριά, για κάτι που δεν έχουν δεί ή βιώσει ποτέ απο κοντά, δεν με εκπλήσσει. Εστω και σε μεγάλη ηλικία, κατάλαβα πλέον τι εστί φόρουμζ. Τόσα χρόνια εδώ μέσα (με το παλιό), δε διανοήθηκα να υποστηρίξω οτιδήποτε, παρά μόνο εκείνα που το ξέρω καλά, και κυρίως, όπως έχω συχνά τονίσει ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (δεν είναι τυχαία η ανάρτηση απο μέρους μου φωτό :iconcool: ), έχω "πιάσει με τα χέρια μου", έχω πληρώσει, έχω "δουλέψει" κλπ, κλπ.
Πχ: Στα μαστορέματα που απαντάω συχνά, είναι μόνο σε ότι μαστόρεψα , λέρωσα και μάτωσα τα χέρια μου, βλαστήμησα για την αποτυχία του ή χάρηκα για το αντίθετο, πλήρωσα να μου φτιάξουν και την "έφαγα" ή έμεινα ικανοποιημένος, κάποιο υλικό που είναι καλό για τη χρήση του.
Και άλλες τόσες φορές , αν και έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο της ερώτησης, επειδή δεν τη δούλεψα-ολοκλήρωσα ποτέ και παρ΄ότι μπορώ να σας "κατευθύνω", απέφυγα να απαντήσω γιατί αμφέβαλλα.
Εκτός απο εμπειρίες λοιπόν σε κάποιο θέμα το οποίο συζητάμε, κάθε "ειδημοσύνη " σε αυτό μας εκθέτει, όταν δεν ξέρουμε και πόσο καλά γνωρίζει κάποιος απ τους συνομιλητές μας για αυτό.
Δυστυχώς-για μένα- δεν κατάφερα να δω το φόρουμ έτσι, όπως εχει προταθεί απο πολλούς να το βλέπουμε:
Σαν "καφενείο", όπου πετάγεται η κάθε παπαριά, αρκεί να γίνεται ντόρος, χαβαλές και να περνά η ώρα.
Και βέβαια για να περνά η ώρα είμαι κι εγώ στην παρέα σας, αλλά ... να μη γινόμαστε και :lipsealed:

Τα είπες όλα.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#388501 οκ μάλλον μάς κάλυψε ο ντιμΒ :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#388503 παρεμπιπτόντως, τύπου rotary υπάρχουν *άπειρα* clubs. Συνήθως δε τα πιο "εξειδικευμένα" έχουν και περισσότερο νόημα.
founder του Χ τομεά, CEOs του ψ τομέα, στελέχη του δείνα, alumni, (παν)άκριβα clubs [αν έχει συνδρομή 100k/500k το χρόνο, ξέρεις ποιοι θα είναι μέλη του] κλπ κλπ κλπ κλπ

Μόνο ο τεκτονισμος αξίζει που έχει και τα cult τελετουργικά :lol:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimitrisB έγραψε:Πρίν "κλείσει" το θέμα, ας εξηγήσω λίγο καλύτερα τα πράγματα :
Καλό είναι βέβαια αυτό για την όποια "μπίζνα", αφού της δίνει περισσή "αίγλη" που μπορεί και να μην έχει στο βαθμό που φανταζόμαστε, ή (γιατί οχι ) να προξενεί ανησυχία, "φόβο" , ίσως και μίσος :iconcool: στους αδαείς, κάτι που ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν απέχει πολύ απ΄ότι έχει να προσφέρει σε κάποιον η εγγραφή του ως μέλος στο ... "Politia Tennis Club"! :lol:
Κλείνοντας: Πράγματι, η "ένταξη" του πλείστου των μελών , γίνεται με την όποια ιδιοτέλεια, που κύριο στόχο έχει την επαγγελματική δικτύωση. Υπάρχουν επίσης και -ουκ ολίγες- περιπτώσεις ατόμων, που μέσα απ΄το club, βρίσκουν μιά απασχόληση) όσοι έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο-δεν εργάζονται πλέον) ή παρέες "επιπέδου" (κυριολεκτώ) που πιθανώς δεν θα έκαναν αλλού. Παίζει βέβαια και η "προσπάθεια" γνωριμίας των παιδιών των μελών (των οποίων πανελλαδικά ο μ.ο είναι ηλικίας >50), με σκοπό ... το γάμο, αλλά .... δύσκολα πιάνει! :lol:

Δλδ ησουνα/εισαι μελος ροταριανου συλλόγου ?
Και τι σε κανει να πιστευεις οτι τα μελη ενημερονονται πληρως για το τι παιζει στην κορυφη της πυραμίδας?
Τα προβατα δεν ξερουν ποτέ τον σκοπο του τσομπανη
Άβαταρ μέλους
By mirage
#388549 O οποιος σκοπος του τσομπανη ξέρουμε ποιος είναι;

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#388551 Γιατί τρίβεσαι στην γκλιτσα του τσομπάνη;
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#388554 Εντάξει, έγραψε κάποιος ένα μελίρρυτο λογύδριο με επίκληση στο φιλότιμο και στο συναίσθημα και ξαφνικά δικαιώθηκε απ' όλους. Συμπέρασμα; Η μασονία δεν έχει σχέση με τον τεκτονισμό, ο οποίος δεν έχει θρησκευτικό υπόβαθρο, όλοι μασάνε κουτόχορτο και μόνο αυτός τα λέει σταράτα. Και κρίμα που οι ενορίες είναι οπισθοδρομικές, θα είχαν φτιάξει διπλάσιο καμπαναριό και αλαβάστρινο τέμπλο αλλά αρνήθηκαν τις rotary δωρεές...

Εγώ παραδέχομαι μόνο το Rotary του Μπίχλα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Dimsabas έγραψε:Εντάξει, έγραψε κάποιος ένα μελίρρυτο λογύδριο με επίκληση στο φιλότιμο και στο συναίσθημα και ξαφνικά δικαιώθηκε απ' όλους.

Οχι απο ολους
Άβαταρ μέλους
By mirage
#388572 Θα μας πειτε οι γνωστες λοιπον να μαθουμε κι εμεις οι άσχετοι;

< >
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#388573 Αν εννοεις κι εμενα, δημοσιως δεν λεω , αν θες θα στα εξηγησω απο κοντα :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
mirage έγραψε:Θα μας πειτε οι μύστες λοιπον να μαθουμε κι εμεις οι άσχετοι;

< >

Συγνώμη για την διόρθωση, αλλά δεν άντεξα! :lol:

Μπορούμε να προχωρήσουμε λοιπόν στο ψητό, παρακαλώ;

Ποιά είναι τα περίφημα κριτήρια για ένταξη μέλους;
Προσκαλούνται από κάποιο παλαιότερο μέλος, όπως ειπώθηκε προηγουμένως(ο οποίος μάλλον είχε αποδείξει ήδη την αξία του και του έδωσαν περισσότερα προνόμια) ; Αυτό το μέλος ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο προσοντολόγιο, αυστηρά καθορισμένο ή αυτοσχεδιάζει κιόλας;
Την πρόσκληση αυτή του παλαιότερου μέλους την κρίνει κάποιος ανώτερός του; Αν το νέο μέλος είναι αντάξιο της ένταξης στην λέσχη, ποιός την πληρώνει, ο ίδιος, εκείνος που τον προσκάλεσε ή και οι δύο και ποιά είναι η ποινή;

Αυτά για τώρα, σαν πολλά να είπα.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
King Alexander έγραψε:Ποιά είναι τα περίφημα κριτήρια για ένταξη μέλους;

Ένα, να μην είναι κάποιος άεργος (όχι άνεργος).

Επίσης όσον αφορά τις αμφιβολίες σχετικά με το φιλανθρωπικό ρόλο του Rotary μπορεί να δει κανείς τα παγκόσμια ratings σχετικά με το ποσοστό των χρημάτων των δωρεών που καταλήγουν στον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν. Το charity navigator επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Τρανό παράδειγμα και το τσουνάμι στην Ασία που απλοί Αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν να δώσουν τα χρήματά τους απευθείας στο rotary και να ανακουφιστούν άμεσα οι πληγείσες περιοχές.

dimitrisB έγραψε:

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By markvag
#388600 Εικόνα

:ninja:

:twisted: