Ειδικά για το Rotary , μ΄αρέσει που ορισμένα πράγματα, εξάπτουν τη φαντασία.
Καλό είναι βέβαια αυτό για την όποια "μπίζνα", αφού της δίνει περισσή "αίγλη" που μπορεί και να μην έχει στο βαθμό που φανταζόμαστε, ή (γιατί οχι ) να προξενεί ανησυχία, "φόβο" , ίσως και μίσος
Με λίγα και ξεκάθαρα λόγια, το rotary προσφέρει:
Γνωριμίες ποιοτικές κοινωνικά και "καλή" παρέα (δεν είναι και εξασφαλισμένα, υπάρχουν "αεριτζήδες-τζούδες" και εκεί) και κυρίως , επαγγελματικές γνωριμίες, ειδικά για τους ΕΕ, επιχειρηματίες. Και προφανώς, γίνεσαι μέλος αφού σε "προτείνουν" παλιότεροι και έχεις κάποιες "προδιαγραφές".
Με βάση αυτήν την άγνοια λοιπόν και τη δημιουργία εντυπώσεων πως το rotary εντάσσεται στην κατηγορία των "μασονιών", υπάρχουν μικρο-δωρεές (έσοδα απο συνδρομές-συνεστιάσεις-δωρεές μελών) που επιδιώκεται να δοθούν ΚΑΙ σε ενορίες , αλλά 90% "σκοντάφτουν" στην προκατάληψη ιεραρχών και καταλήγουν σε ιδρύματα, σχολεία ή στα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων.
Κλείνοντας: Πράγματι, η "ένταξη" του πλείστου των μελών , γίνεται με την όποια ιδιοτέλεια, που κύριο στόχο έχει την επαγγελματική δικτύωση. Υπάρχουν επίσης και -ουκ ολίγες- περιπτώσεις ατόμων, που μέσα απ΄το club, βρίσκουν μιά απασχόληση) όσοι έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο-δεν εργάζονται πλέον) ή παρέες "επιπέδου" (κυριολεκτώ) που πιθανώς δεν θα έκαναν αλλού. Παίζει βέβαια και η "προσπάθεια" γνωριμίας των παιδιών των μελών (των οποίων πανελλαδικά ο μ.ο είναι ηλικίας >50), με σκοπό ... το γάμο, αλλά .... δύσκολα πιάνει!
Και απαντώντας @dstou, εδώ και 20 χρόνια, ναί, εντάσσονται στα clubs και γυναίκες.
Και λίγο συμβουλευτικό
ΟFF TOPIC :Η εμμονή ορισμένων στην εξαγωγή συμπερασμάτων με σιγουριά, για κάτι που δεν έχουν δεί ή βιώσει ποτέ απο κοντά, δεν με εκπλήσσει. Εστω και σε μεγάλη ηλικία, κατάλαβα πλέον τι εστί φόρουμζ. Τόσα χρόνια εδώ μέσα (με το παλιό), δε διανοήθηκα να υποστηρίξω οτιδήποτε, παρά μόνο εκείνα που το ξέρω καλά, και κυρίως, όπως έχω συχνά τονίσει ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ (δεν είναι τυχαία η ανάρτηση απο μέρους μου φωτό
Πχ: Στα μαστορέματα που απαντάω συχνά, είναι μόνο σε ότι μαστόρεψα , λέρωσα και μάτωσα τα χέρια μου, βλαστήμησα για την αποτυχία του ή χάρηκα για το αντίθετο, πλήρωσα να μου φτιάξουν και την "έφαγα" ή έμεινα ικανοποιημένος, κάποιο υλικό που είναι καλό για τη χρήση του.
Και άλλες τόσες φορές , αν και έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο της ερώτησης, επειδή δεν τη δούλεψα-ολοκλήρωσα ποτέ και παρ΄ότι μπορώ να σας "κατευθύνω", απέφυγα να απαντήσω γιατί αμφέβαλλα.
Εκτός απο εμπειρίες λοιπόν σε κάποιο θέμα το οποίο συζητάμε, κάθε "ειδημοσύνη " σε αυτό μας εκθέτει, όταν δεν ξέρουμε και πόσο καλά γνωρίζει κάποιος απ τους συνομιλητές μας για αυτό.
Δυστυχώς-για μένα- δεν κατάφερα να δω το φόρουμ έτσι, όπως εχει προταθεί απο πολλούς να το βλέπουμε:
Σαν "καφενείο", όπου πετάγεται η κάθε παπαριά, αρκεί να γίνεται ντόρος, χαβαλές και να περνά η ώρα.
Και βέβαια για να περνά η ώρα είμαι κι εγώ στην παρέα σας, αλλά ... να μη γινόμαστε και