Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#387275 Αν είναι μικρό ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς να το ντύσεις με πέτρα/πλακάκι.
Δύσκολο πάντως να γίνει 100% σωστή δουλειά χωρίς πρόσβαση και από την άλλη του μεριά.

Ακολουθεί σεντονάκι για μερακλήδες :)
Περί πλυστικών, για να επανέλθω σε ό,τι είχα γράψει νωρίτερα και για να παρέχω κάποιες πληροφορίες σε όσους ψάχνουν κάτι παρόμοιο.
Πήρα το 130.2. Βάρος 9.3 kg και όχι 11 που γράφει στο site, Pitt πρέπει να είναι το ίδιο που έχεις και εσύ το οποίο μετονόμασαν. Ισχύς 1800 W, 130 bar, max ροή νερού 520 l/h.
Compact και το βάρος δεν είναι πρόβλημα για τη μεταφορά, αλλά είναι τόσο όσο πρέπει ώστε να μην τουμπάρει το μηχάνημα με το παραμικρό τράβηγμα. Σχετικά αθόρυβο. Λάστιχο 8m, δύσκαμπτο, τυλίγεται εύκολα και μπαίνει στο γάντζο του. Η έξοδος του λάστιχου είναι από την πίσω πλευρά του μηχανήματος, που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να το σύρει με τις ρόδες υπό μεγάλη γωνία με το λάστιχο συνδεδεμένο, γιατί βρίσκει στο πάτωμα.
Έρχεται μαζί με δύο ακροφύσια, βούρτσα και εξάρτημα patio για δάπεδα. Το τελευταίο πάντως θέλει κάποιο κόπο (=σκύψιμο μιας και το κοντάρι του δεν είναι αρκετά μακρύ, και τρίψιμο μιας και δεν καθαρίζει "μόνο του"), και δεν είναι κατάλληλο για ελαφρώς ανώμαλες επιφάνειες (π.χ. πλάκες), αλλά για λείες, γιατί αλλιώς το περιστρεφόμενο ακροφύσιο "βρίσκει".
Από τη χρήση έμεινα ικανοποιημένος αλλά νομίζω ότι τελικά δεν υπάρχει υποκατάστατο για την πίεση και την επαρκή ροή νερού, αν αυτά είναι καλά καθαρίζεις τα πάντα με το απλό ακροφύσιο και δεν παιδεύεσαι με διάφορα εξαρτήματα.
Αν αγόραζα ξανά ίσως έπαιρνα το Ε130 ή Ε140, με γνώμονα κυρίως τη χρήση σε αυλή (για το ΙΧ το C130 είναι υπεραρκετό). Έχουν μεγαλύτερη σταθερή πίεση και ροή νερού, το πρώτο είναι λίγο βαρύτερο βέβαια, το δεύτερο αρκετά (και έχει ένα μέτρο παραπάνω λάστιχο). Το λάστιχό τους άλλης ποιότητας, πιο εύκαμπτο, τυλίγεται σωστά στην ανέμη, και η έξοδός του είναι από μπροστά, ενώ έχουν και τηλεσκοπική λαβή που μαζεύει και γίνονται compact για την αποθήκευση.
Σε γενικές γραμμές όμως πολύ ευχαριστημένος με την αγορά.

Κατά τα λοιπά, ερώτηση σχετικά με τη στεγανοποίηση υδραυλικών συνδέσεων. Γενικά χρησιμοποιώ τεφλόν, αλλά μάλλον σαν το καννάβι δεν έχει, ενώ έχω προς δοκιμή το νήμα Loctite 55 που μάλλον είναι ό,τι καλύτερο. Γνώμες;
Το πρόβλημα: στην έξοδο του φίλτρου, μετά από ορειχάλκινο εξάρτημα (νομίζω λέγεται μαστός) 3/4" (φ18) που έβαλα, θέλω να συνδέσω αρσενική γωνία σύσφιξης φ18, ώστε να συνεχίσω με 18αρι τουμπόραμα. Το θέμα είναι ότι για να κάνω σωστά τη σύνδεση πρέπει η γωνία να κοιτάει προς ορισμένη κατεύθυνση μετά το σφίξιμο, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνω, δυστυχώς όταν κοιτάει εκεί που θέλω δεν έχει ποτέ σφίξει αρκετά, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να έχω μικρή διαρροή. Τι μπορώ να κάνω; Λογικά δεν μπορώ να ξεκινήσω το βίδωμα με τη γωνία να κοιτάει αλλού, αφού εκεί δεν θα πιάνουν οι βόλτες. Τι να δοκιμάσω; Παχύτερο στρώμα νήματος ώστε να καργάρει νωρίτερα;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
ArrowsFA1 έγραψε:
Κατά τα λοιπά, ερώτηση σχετικά με τη στεγανοποίηση υδραυλικών συνδέσεων. Γενικά χρησιμοποιώ τεφλόν, αλλά μάλλον σαν το καννάβι δεν έχει, ενώ έχω προς δοκιμή το νήμα Loctite 55 που μάλλον είναι ό,τι καλύτερο. Γνώμες;;

ψαγμένοι υδραυλικοι μου εχουν πει ότι σαν το καναβι και μετα το κλασσικο τεφλον,δεν εχει. Τα νηματα εχουν μικρα μεν,αλλα υπαρκτα ποσοστα αστοχιας στις στεγανοποιήσεις.
ArrowsFA1 έγραψε:Το πρόβλημα: στην έξοδο του φίλτρου, μετά από ορειχάλκινο εξάρτημα (νομίζω λέγεται μαστός) 3/4" (φ18) που έβαλα, θέλω να συνδέσω αρσενική γωνία σύσφιξης φ18, ώστε να συνεχίσω με 18αρι τουμπόραμα. Το θέμα είναι ότι για να κάνω σωστά τη σύνδεση πρέπει η γωνία να κοιτάει προς ορισμένη κατεύθυνση μετά το σφίξιμο, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνω, δυστυχώς όταν κοιτάει εκεί που θέλω δεν έχει ποτέ σφίξει αρκετά, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να έχω μικρή διαρροή. Τι μπορώ να κάνω; Λογικά δεν μπορώ να ξεκινήσω το βίδωμα με τη γωνία να κοιτάει αλλού, αφού εκεί δεν θα πιάνουν οι βόλτες. Τι να δοκιμάσω; Παχύτερο στρώμα νήματος ώστε να καργάρει νωρίτερα;

υπαρχουν και κολλες στεγανοποίησης για σπειρωματα.Δοκιμασε όμως και το παχυτερο στρωμα νηματος,μαλλον θα κανεις δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#387299 Τις φοβάμαι τις κόλλες, μετά μάλλον δεν παίζει να μπορέσεις να ξεσφίξεις το εξάρτημα. Το ίδιο βέβαια μου έχει τύχει και με καργαρισμένο σπείρωμα με κανάβι. Θα δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία πάντως.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#387314 @ saxon : Θα σε απογοητεύσω, αλλά ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ.
Αυτό που έγραψε ο Arrows (ντύσιμο με πέτρα-πλακάκι ανάγλυφο σαν επένδυση τοίχου), αποτελεί τη μοναδική οριστική λύση.

Μιά μέθοδος που ενδέχεται να σου εξασφαλίσει διπλάσιο χρόνο μέχρι την επόμενη επισκευή:
Θα καθαρίσεις -τρίψεις τα σημεία που φουσκώνουν και θα τα αφήσεις και 1-2 ημέρες να στεγνώσουν.
Στη συνέχεια στοκάρεις με ελαστομερή ακρυλικό στόκο : https://xideas.gr/domika-ylika/steganop ... aleia.html

Με στεγανωτικό διαλύτου ( https://www.vivechrom.gr/wp-content/upl ... UR-gr1.pdf ) , περνάς 2 χέρια την περιοχή, την ίδια μέρα και με 3-4 ώρες διαφορά
Την επόμενη, βάφεις 2 χέρια με σιλικονούχο πλαστικό εξωτερικών χώρων και ... αν κρατήσει 5ετία, είναι επιτυχία.

ArrowsFA1 έγραψε:...Τι να δοκιμάσω; Παχύτερο στρώμα νήματος ώστε να καργάρει νωρίτερα;
Σωστά. Δεν βλέπω άλλο τρόπο. Συνιστώ τεφλόν, που σφραγίζει τόσο καλά όσο το λινάρι, αλλά "δουλεύεται " ευκολότερα .
Άβαταρ μέλους
By Pitt
ArrowsFA1 έγραψε:.... Το θέμα είναι ότι για να κάνω σωστά τη σύνδεση πρέπει η γωνία να κοιτάει προς ορισμένη κατεύθυνση μετά το σφίξιμο, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνω, δυστυχώς όταν κοιτάει εκεί που θέλω δεν έχει ποτέ σφίξει αρκετά, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να έχω μικρή διαρροή. Τι μπορώ να κάνω; Λογικά δεν μπορώ να ξεκινήσω το βίδωμα με τη γωνία να κοιτάει αλλού, αφού εκεί δεν θα πιάνουν οι βόλτες. Τι να δοκιμάσω; Παχύτερο στρώμα νήματος ώστε να καργάρει νωρίτερα;

Το πρόβλημα που περιγράφεις συμβαίνει πολύ συχνά και σε πάρα πολλές περιπτώσεις.
Φαντάζεσαι να βιδώσεις μια βρύση στο μπαλκόνι και να βλέπει προς τα επάνω; :lol:
Εικόνα

Με τεφλόν δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ξεβιδώνει πανεύκολα. Σε κάποιες περιπτώσεις που στάζει, ξεβιδώνεις και βάζεις περισσότερη ταινία και συνήθως πετυχαίνεις την κατεύθυνση εύκολα. Αν αρχίσει να σφίγγει στο βίδωμα σταματάς εκεί που θέλεις, εκτός αν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις άλλη μια πλήρη περιστροφή. Αυτό φαίνεται και από τις σπείρες που είναι ελεύθερες.

Στις συνδέσεις του ηλιακού χρησιμοποίησα ένα κόκκινο ρευστό υγρό (δεν θυμάμαι μάρκα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά το πλυστικό, πάρε και ένα αφροποιητή και είσαι τζάμι! Εγώ έχω τον MJJC και κάνει πολύ καλή δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#387353 Για βρύσες κτλ βάζεις ΚΑΙ κάναβη ΚΑΙ τεφλόν. Σου μιλάω εγγυημένα.
Πρώτα βάζεις κάναβη στο σπείρωμα και μάλιστα βάζεις λιγο περισσοτερο προς το τέλος του σπειρώματος, οχι στην άκρη. Ο λόγος είναι ακριβως για να αρχίσει να σφίγγει πριν τελειώσει το σπείρωμα ώστε να σφίξει και να στερεωθεί στη θέση που θες.
Μετα την κάναβη το τυλίγεις και με τεφλόν και πάλι βάζεις λίγο παραπάνω πρις το τέλος του βιδώματος.
Θα ξεκινήσει να βιδώνει εύκολα και μετά τη μέση θα αρχίσει να πηγαίνει δύσκολα. Κοίτα να κρατάς κόντρα με δεύτερο κλειδί το θηλυκό σωλήνα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#387399 Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα τις δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία.
Pitt με το μηχάνημα υπήρχε το http://www.e-shop.gr/nilfisk-accessory- ... TLS.120078, έχει κάποια διαφορά με αυτό που παρέθεσες;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
ArrowsFA1 έγραψε:Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα τις δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία.
Pitt με το μηχάνημα υπήρχε το http://www.e-shop.gr/nilfisk-accessory- ... TLS.120078, έχει κάποια διαφορά με αυτό που παρέθεσες;

Ε ναι. Καμία σχέση! :s_no
Και το δικό μου έχει το ίδιο, αλλά δεν πιάνει μία μπροστά στον αφροποιητή που σου έδειξα.

Άβαταρ μέλους
By xenos
#387410 πωπωωω... :eat:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#387433 Βασικα την διαφορά στον αφρό την κάνει το υγρο. Αυτό της Nilfisk ειναι λιγακι ΓΤΠ. Δεν στέκεται καθόλου στο αμάξι και ειναι καθόλου πηχτός. Εχω σκεφτεί να δοκιμασω άλλης εταιρείας...

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#387439 Δεν ξέρω το υγρό της Nilfisk, δεν το έχω δοκιμάσει. Αναφέρθηκα στον αφροποιητή και μόνο.
Με το ίδιο υγρό* ο αφροποιητής της Nilfisk είναι για γέλια, ενώ ο MJJC κάνει αφρό που σου έρχεται να πάρεις την σπάτουλα και να τον απλώσεις... :lol:

*Δεν μιλάω για κανένα εξεζητημένο υγρό, αλλά για το 5λιτρο υγρό γενικής χρήσης του Lidl... :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#387444 Ναι, με δικό του ορειχάλκινο αντάπτορα.
Άβαταρ μέλους
By nEK
Pitt έγραψε:Δεν ξέρω το υγρό της Nilfisk, δεν το έχω δοκιμάσει. Αναφέρθηκα στον αφροποιητή και μόνο.
Με το ίδιο υγρό* ο αφροποιητής της Nilfisk είναι για γέλια, ενώ ο MJJC κάνει αφρό που σου έρχεται να πάρεις την σπάτουλα και να τον απλώσεις... :lol:

[spoiler]*Δεν μιλάω για κανένα εξεζητημένο υγρό, αλλά για το 5λιτρο υγρό γενικής χρήσης του Lidl... :s_yes[/spoile]

Ποιο?
Ποιο?
Ποιο?
Δοσολογια, αναλογια?
Εχεις δοκιμασει με ava κλπ?
Άβαταρ μέλους
By gianik
Pitt έγραψε:Ναι, με δικό του ορειχάλκινο αντάπτορα.

Δλδ αυτος ο αφροποιητης ειναι συμβατος με ολα τα nilfisk και karcher ;

Edit:τωρα ειδα στο amazon οτι αναλογως την μαρκα υπαρχει διαφορετικος..