Δύσκολο πάντως να γίνει 100% σωστή δουλειά χωρίς πρόσβαση και από την άλλη του μεριά.
Ακολουθεί σεντονάκι για μερακλήδες
Περί πλυστικών, για να επανέλθω σε ό,τι είχα γράψει νωρίτερα και για να παρέχω κάποιες πληροφορίες σε όσους ψάχνουν κάτι παρόμοιο.
Πήρα το 130.2. Βάρος 9.3 kg και όχι 11 που γράφει στο site, Pitt πρέπει να είναι το ίδιο που έχεις και εσύ το οποίο μετονόμασαν. Ισχύς 1800 W, 130 bar, max ροή νερού 520 l/h.
Compact και το βάρος δεν είναι πρόβλημα για τη μεταφορά, αλλά είναι τόσο όσο πρέπει ώστε να μην τουμπάρει το μηχάνημα με το παραμικρό τράβηγμα. Σχετικά αθόρυβο. Λάστιχο 8m, δύσκαμπτο, τυλίγεται εύκολα και μπαίνει στο γάντζο του. Η έξοδος του λάστιχου είναι από την πίσω πλευρά του μηχανήματος, που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να το σύρει με τις ρόδες υπό μεγάλη γωνία με το λάστιχο συνδεδεμένο, γιατί βρίσκει στο πάτωμα.
Έρχεται μαζί με δύο ακροφύσια, βούρτσα και εξάρτημα patio για δάπεδα. Το τελευταίο πάντως θέλει κάποιο κόπο (=σκύψιμο μιας και το κοντάρι του δεν είναι αρκετά μακρύ, και τρίψιμο μιας και δεν καθαρίζει "μόνο του"), και δεν είναι κατάλληλο για ελαφρώς ανώμαλες επιφάνειες (π.χ. πλάκες), αλλά για λείες, γιατί αλλιώς το περιστρεφόμενο ακροφύσιο "βρίσκει".
Από τη χρήση έμεινα ικανοποιημένος αλλά νομίζω ότι τελικά δεν υπάρχει υποκατάστατο για την πίεση και την επαρκή ροή νερού, αν αυτά είναι καλά καθαρίζεις τα πάντα με το απλό ακροφύσιο και δεν παιδεύεσαι με διάφορα εξαρτήματα.
Αν αγόραζα ξανά ίσως έπαιρνα το Ε130 ή Ε140, με γνώμονα κυρίως τη χρήση σε αυλή (για το ΙΧ το C130 είναι υπεραρκετό). Έχουν μεγαλύτερη σταθερή πίεση και ροή νερού, το πρώτο είναι λίγο βαρύτερο βέβαια, το δεύτερο αρκετά (και έχει ένα μέτρο παραπάνω λάστιχο). Το λάστιχό τους άλλης ποιότητας, πιο εύκαμπτο, τυλίγεται σωστά στην ανέμη, και η έξοδός του είναι από μπροστά, ενώ έχουν και τηλεσκοπική λαβή που μαζεύει και γίνονται compact για την αποθήκευση.
Σε γενικές γραμμές όμως πολύ ευχαριστημένος με την αγορά.
Κατά τα λοιπά, ερώτηση σχετικά με τη στεγανοποίηση υδραυλικών συνδέσεων. Γενικά χρησιμοποιώ τεφλόν, αλλά μάλλον σαν το καννάβι δεν έχει, ενώ έχω προς δοκιμή το νήμα Loctite 55 που μάλλον είναι ό,τι καλύτερο. Γνώμες;
Το πρόβλημα: στην έξοδο του φίλτρου, μετά από ορειχάλκινο εξάρτημα (νομίζω λέγεται μαστός) 3/4" (φ18) που έβαλα, θέλω να συνδέσω αρσενική γωνία σύσφιξης φ18, ώστε να συνεχίσω με 18αρι τουμπόραμα. Το θέμα είναι ότι για να κάνω σωστά τη σύνδεση πρέπει η γωνία να κοιτάει προς ορισμένη κατεύθυνση μετά το σφίξιμο, το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν το καταφέρνω, δυστυχώς όταν κοιτάει εκεί που θέλω δεν έχει ποτέ σφίξει αρκετά, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να έχω μικρή διαρροή. Τι μπορώ να κάνω; Λογικά δεν μπορώ να ξεκινήσω το βίδωμα με τη γωνία να κοιτάει αλλού, αφού εκεί δεν θα πιάνουν οι βόλτες. Τι να δοκιμάσω; Παχύτερο στρώμα νήματος ώστε να καργάρει νωρίτερα;