Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#385892 Εκτός του "καρτέλ" υπάρχει καλύτερη δικαιολογία γιατί το αέριο είναι +8 - 9 λεπτά πάνω στην ανατολ. Θεσσαλλονικη και Χαλκιδική;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
kyr80 έγραψε:Μεταχειρισμένο, και ποτέ δεν το είχα αφήσει να πάει στο λαμπάκι.

Άρα όπως είπε και ο μιραγκε τα σκουπίδια δε μπορεί να είναι αποκλειστικά από τη vpower.
Άβαταρ μέλους
By elvet
JimClark έγραψε:Εκτός του "καρτέλ" υπάρχει καλύτερη δικαιολογία γιατί το αέριο είναι +8 - 9 λεπτά πάνω στην ανατολ. Θεσσαλλονικη και Χαλκιδική;

To καρτέλ τα εξηγεί όλα επαρκώς
Άβαταρ μέλους
By melos86
#386117 Ολη η Θεσσαλονικη παιζει απο τα 0,83 μεχρι τα 0,88! Πεντε λεπτα αποκλιση δηλαδη και νομιζω οτι ειναι φυσιολογικη για το προιον...
Θα την προτιμουσαμε μικροτερη η μεγαλυτερη?
Στην βενζινη ειναι σαφως μεγαλυτερη η αντιστοιχη αποκλιση αλλα μιλαμε και για 90 πρατηρια στο υγραεριο και 450 στη βενζινη!
Επαναλαμβανω λογικη μου φαινεται με δεδομενο οτι προκειται για καυσιμα!
Άβαταρ μέλους
By famas
#386121 Ε, τι να λέμε τώρα, όπως λένε κι οι Αθηναίοι, αν ζούσαμε Θεσσαλονίκη αποκλείεται να κάνα με μετατροπή σε αέριο με τις τιμές που παίζουν στην πόλη. Μιλάμε για απίστευτο εναρμονισμό.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#386133 Μιλαμε για ενα προιον που εχει ιδιο κοστος επενδυσης (οποτε εγινε αυτη!) πωλειται απο 3-4 εταιριες με ιδια οικονομικα δεδομενα (πωληση και αγορα τοις μετρητοις) και μαλιστα πωλειται κατω απο το 25% των πρατηριων του νομου! Λογικο δεν ειναι οι αποκλισεις να ειναι σαφως μικροτερες απο οτι στα αλλα καυσιμα?!
Αλλωστε κατα καιρους ελεγχηκαν τα πρατηρια και απο ραδιοφωνα και απο λαικα δικαστηρια αλλα και απο εισαγγελεις (που ειναι και η ουσια!) και δεν βρεθηκε κατι το μεμπτο... Σε ομορους νομους παντως που πουλουσαν αισθητα φθηνοτερα βρεθηκαν και υγραερια θερμανσης αλλα και βιομηχανικα!!
Οπως επισης ηρθαν στα αυτια μου και αρκετα περιστατικα με μπεκ πνιγμενα στο λαδι απο το υγραεριο που γεμισαν!!
Άβαταρ μέλους
By koubeast
melos86 έγραψε:Ολη η Θεσσαλονικη παιζει απο τα 0,83 μεχρι τα 0,88!
Στα Γιαννενα 0.84 είναι η ακριβότερη τιμή, παίζει και με 0.79, και Πρεβεζα είδα αρκετούς με κάτω από 0.8€ οπότε δικαιως γκρινιάζει ο JimClark που βλέπει και την αγορά της Ηπείρου και της Θεσσαλονικης.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#386142 Μιλαμε για διαφορες 4-5 λεπτων που δεν νομιζω οτι ειναι κατι φοβερο... Τυπικες διαφορες στην αγορα των καυσιμων!
Αν ολα τα πρατηρια στην Ηπειρο την Θεσσαλονικη και τα Γιαννενα πουλουσαν 0,79 παλι θα καναμε την ιδια ακριβως κουβεντα! Ακομα και αν η εναρμονιση ηταν στην χαμηλωτερη τιμη! Τεσπα... Απο οτι φαινεται ουτε εγω θα μπορεσω να σας πεισω ουτες εσεις! :)
Άβαταρ μέλους
By famas
#386144 Άνοιξε απλά το fuel.gr και δες διαφορά στην τιμή. Θεσσαλονίκη είναι μ.ο. 7-8 λεπτά ακριβότερη. ΠΑΝΤΑ, ομως, μα ΠΑΝΤΑ.

.
Άβαταρ μέλους
By babakos
belgarion έγραψε:Πάντως το θέμα ενισχυμένο πετρέλαιο vs απλό με απασχολεί και μένα.Συνήθως βάζω vpower diesel την ημέρα της προσφοράς και η κατανάλωση του clio 1.5 dci παίζει στα 5.2-5.4 /100 με γεμάτο πορτ μπαγκαζ και κυρίως επαρχιακές διαδρομές.Με απλό καύσιμο παλιότερα ήμουν κάτω απο 5 αλλά πήγαινα και λιγο πιο χαλαρά.Αξίζει τον κόπο το vpower συνεχώς ή είναι προτιμότερη περιστασιακή χρήση ή καθόλου?

< >

Προσωπικά μετά απο 2 περιπτώσεις που μου άναψε ένδειξη κινητήρα (καυσαέρια) μετά απο γέμισμα αλλαξα πρατήριο και εταιρεια.

Πλέον εδώ και τρεις μήνες βάζω απλο BP και καθε 2 γεμισματα φουλάρω με Ultimate.

Για να πώ την αμαρτία μου έχω ξενερώσει τρελλά με το θέμα και καθε φορά που βάζω πετρέλαιο το μάτι μου πάει ασυναίσθητα στο check panel για κίτρινα λαμπάκια..

Αν αγόραζα τώρα δεν θα ξαναέπαιρνα diesel με τίποτα παρόλα τα 20000+ χλμ που κάνω ανα έτος
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#386155 Δεν ξέρω, έχω 88.000χλμ σε 3 χρόνια και 3 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας κυρίως shell από συγκεκριμένο πρατήριο και Eko πάλι από συγκεκριμένο πρατήριο για μια περίοδο τον πρώτο χρόνο.Ίσως βοηθάει ότι το αμάξι το δουλεύω σε όλες τις στροφές του κινητήρα, ενώ σπανίως αφήνω να μου ανάψει λαμπάκι

< >
Άβαταρ μέλους
By melos86
famas έγραψε:Άνοιξε απλά το fuel.gr και δες διαφορά στην τιμή. Θεσσαλονίκη είναι μ.ο. 7-8 λεπτά ακριβότερη. ΠΑΝΤΑ, ομως, μα ΠΑΝΤΑ.

.

Καπου κανεις λαθος φιλε μου!

Επειδη μου αρεσει να μιλαω με στοιχεια και επειδη λογω επαγγελματος χρησιμοποιω πολυ συχνα το fuelprices.gr (οχι fuel.gr), μπορεις να κατεβασεις τους μεσους ορους του καθε νομου και να συγκρινεις! Της τελευταιας εβδομαδας λοιπον ειναι εδω.
Απο αυτο λοιπον προκυπτει οτι ο μεσος ορος της Θεσσαλονικης ειναι 0,861 ενω των Ιωαννινων που αναφερθηκε ειναι 0,829!! Η διαφορα ειναι της ταξης των 0,032€/λιτρο, απεχει παρα πολυ απο 7-8 λεπτα που αναφερθηκαν εδω και ειναι απολυτως εντος προδιαγραφων, ας μου επιτραπει...
Ο δε μεσος ορος σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χωρα για χθες ηταν στα 0,84 κατι το οποιο μπορεις να βρεις εδω κατι το οποιο καθιστα τις τιμες της Θεσσαλονικης να κυμαινονται 2-3 λεπτα πανω και 2-3 λεπτα κατω απο τον μεσο ορο στη χωρα!

Οπως ειπα και πιο πανω... Φυσιολογικα μου φαινονται τα νουμερα!
Αν κατι θα πρεπει να σε παραξενεψει ειναι τιμες που εχουν μεγαλη αποκλιση απο τους μεσους ορους προς τα κατω! Σε αυτα λοιπον τα πρατηρια θα δεις τα συγκεκριμενα φαινομενα!
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/p ... -64964976/
Άβαταρ μέλους
By famas
#386171 Αφού είσαι επαγγελματίας ανέβασε τιμολόγιο αγοράς κ πες μας πόσο πουλάς εσύ. Αν πουλάς αεριο.Δεν γίνεται χθες η Λάρισα να έδινε κάτω από 80 λεπτά και η Θεσσαλονίκη 87 λεπτά. Παρεμπιπτόντως το fuel.gr ενημερώνεται από τα ίδια τα πρατήρια.

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#386183 Δύο παρατηρήσεις.
Ο μέσος όρος δε λέει κσι πολλά στην συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να γνωρίζουμε και τη διασπορά γύρω του.
Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να ξέρουμε τι ποσοστό των πρατηρίων αντιδρά και σ μέσα σε ποιο χρονικό χρονικό διάστημα σε αύξηση και μείωση της τιμής του. Δεν πιστεύω να πέσει κανείς από τα σύννεφα έτσι;

Για την ιστορία, γέμισμα Μ. Τετάρτη στα 0,788.Γιαννενα.
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 18 Απρ 2017, 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά