Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bebes
nomarxis έγραψε:Το ποστάρω εδώ :
Φουλάρισα σε AVIN ( δουλεύει ξάδερφος εκεί, πήρα εγώ τη μάνικα ), το "καλό" , "BEST", "SUPER", "ULTRA", "VPOWER" diesel...
Στο trip μου έδωσε 200 λιγότερα km απ΄ότι το ''απλό" στα Super Market που φουλάρω επάνω. :rant: :omg: :s_mad :thumbsdown:

Τι καύσιμα είναι αυτά ρε γαμώτο!! :slap: Στη βενζίνη (vpower) που έβαζα δεν είχα δει διαφορά..λίγο λιγότερα km μου έδινε και αυτό μάλλον γιατί σταματούσαν στο πρώτο σκάσιμο...
Φίλος μου είπε πως στο diesel η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ΄ότι στη βενζίνη..οι γνώμες σας?
Δυστυχώς το αλεξίσφαιρο, γερμανικό μου μοτέρ θα κάνει υπομονή αυτά τα 3-4 γεμίσματα το χρόνο..Ελπίζω να τα πιει χωρίς λόξιγκα.. :innocent:

Αποκλειεται η αυτονομια να ειναι μικροτερη λογω του καυσιμου, ειδικα δε μια τοσο μεγαλη διαφορα.
Μαλλον το "πατησες" λιγακι παραπανω στα τελευταια χιλιομετρα και εγραψε υψηλοτερη καταναλωση.

Λογικα τα πετρελαια στην Ελλαδα εχουν βελτιωθει πολυ τα τελευταια χρονια, οταν κανω κανα ταξιδι εξωτερικο με το αυτοκινητο δεν καταλαβαινω καποια διαφορα στο καυσιμο (Γερμανια δεν πηγα ακομα με το δικο μου)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
bebes έγραψε:Λογικα τα πετρελαια στην Ελλαδα εχουν βελτιωθει πολυ τα τελευταια χρονια, οταν κανω κανα ταξιδι εξωτερικο με το αυτοκινητο δεν καταλαβαινω καποια διαφορα στο καυσιμο (Γερμανια δεν πηγα ακομα με το δικο μου)

Έχω βάλει απο Βουλγαρία μερικές (5-6) φορές τα τελευταία χρόνια, δε με ικανοποίησε , ιδίως τον τελευταίο χρόνο είχα σαφώς χειρότερη λειτουργία κινητήρα.
Avin μια φορά έβαλα πετρέλαιο και παρατήρησα για πρώτη φορά σε συγκεκριμένη , ελαφρώς ανηφορική διαδρομή στην Εγνατία τη στιγμιαία κατανάλωση να ανεβοκατεβαίνει απότομα από τα 6 στα 7 λίτρα και το ανάποδο . Ποτέ δεν είχα τέτοια συμπεριφορά με σταθερό γκάζι. Φυσικά δεν ξαναέβαλα και δεν το ξαναπαρουσίασε ποτέ ξανά. Οπότε κάτι είχε το χαρμάνι τους....
P.S και το έκαψε λίγο νωρίτερα όπως ανέφερε ο φίλος από πάνω για τη βενζίνη της AVIN.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Φουλάρισα σε AVIN ( δουλεύει ξάδερφος εκεί, πήρα εγώ τη μάνικα ), το "καλό" , "BEST", "SUPER", "ULTRA", "VPOWER" diesel...
Στο trip μου έδωσε 200 λιγότερα km απ΄ότι το ''απλό" στα Super Market που φουλάρω επάνω. :rant: :omg: :s_mad :thumbsdown:

Τι καύσιμα είναι αυτά ρε γαμώτο!! :slap: Στη βενζίνη (vpower) που έβαζα δεν είχα δει διαφορά..λίγο λιγότερα km μου έδινε και αυτό μάλλον γιατί σταματούσαν στο πρώτο σκάσιμο...
Φίλος μου είπε πως στο diesel η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ΄ότι στη βενζίνη..οι γνώμες σας?
Δυστυχώς το αλεξίσφαιρο, γερμανικό μου μοτέρ θα κάνει υπομονή αυτά τα 3-4 γεμίσματα το χρόνο..Ελπίζω να τα πιει χωρίς λόξιγκα.. :innocent:

Αν το πετρέλαιο το κινείς μες τη Θεσνικη, τότε είναι λογικό να ανεβεί η μέση κατανάλωση κ επομένως να πέσει η αυτονομία.
εγώ με το πετρέλαιο στη θεσνίκη έγραφα 9l/100km ενώ στο εξωτερικό ακόμη κ στις πολεις μέσα με μηδενισμό κ χλμ εντός πόλης κυρίως έγραφα 6,8 ή 7. Θεσνίκη έχω δει κ 9,9λ/100χλμ με μποντιλιάρισμα...

Ελλάδα βάζε ΕΚΟ πετρέλαιο. Για μένα τίμιο καύσιμο, αν κ παίζει πολύ ο παράγοντας πρατήριο... Εγώ έβαζα στο ΕΚΟ τέρμα Σοφούλη...
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
PeterPan έγραψε:

Αν το πετρέλαιο το κινείς μες τη Θεσνικη, τότε είναι λογικό να ανεβεί η μέση κατανάλωση κ επομένως να πέσει η αυτονομία.
εγώ με το πετρέλαιο στη θεσνίκη έγραφα 9l/100km ενώ στο εξωτερικό ακόμη κ στις πολεις μέσα με μηδενισμό κ χλμ εντός πόλης κυρίως έγραφα 6,8 ή 7. Θεσνίκη έχω δει κ 9,9λ/100χλμ με μποντιλιάρισμα...

Ελλάδα βάζε ΕΚΟ πετρέλαιο. Για μένα τίμιο καύσιμο, αν κ παίζει πολύ ο παράγοντας πρατήριο... Εγώ έβαζα στο ΕΚΟ τέρμα Σοφούλη...

Κινουμαι Πάτρα & περιξ : 70% επαρχιακες οδούς & Πατρων-Πυργου, 30% πόλη! Δε ξεπέρασε ποτέ τα 1000km αυτονομια...δε πειραζει..παω για ΕΚΟ το επόμενο γέμισμα.. ευχαριστω! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mirage
#385807 Οταν νοικιαζω πετρελαια ελλαδα βαζω απο ΕΚΟ και Shell συνήθως απλο πετρελαιο. Εχω βαλει μια φορα VPower. Διαφορες δεν εχω δει και εχω οδηγησει διαφορα πετρελαια σε διαφορες με Ελλαδα. Μαλλον ετυχες στην περίπτωση.

< >
Άβαταρ μέλους
By melos86

Μαλλον δεν το γεμισες καλα... ;)
Ασε τη μανικα στον ξαδερφο που ξερει!
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#385842 Πάντως το θέμα ενισχυμένο πετρέλαιο vs απλό με απασχολεί και μένα.Συνήθως βάζω vpower diesel την ημέρα της προσφοράς και η κατανάλωση του clio 1.5 dci παίζει στα 5.2-5.4 /100 με γεμάτο πορτ μπαγκαζ και κυρίως επαρχιακές διαδρομές.Με απλό καύσιμο παλιότερα ήμουν κάτω απο 5 αλλά πήγαινα και λιγο πιο χαλαρά.Αξίζει τον κόπο το vpower συνεχώς ή είναι προτιμότερη περιστασιακή χρήση ή καθόλου?

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#385848 Στο μόνο καύσιμο που είδα διαφορά, και όταν λέω διαφορά μεγαλύτερη αυτονομία, λιγότερη μετρημένη κατανάλωση, είναι η BP Ultimate, και στα δύο αυτοκίνητα. Από τα υπόλοιπα δεν έχω δει μετρήσιμη διαφορά, για ήχο, τράβηγμα κλπ δεν κατάλαβα κάποια διαφορά, πουθενά.
Επίσης, παλιότερα σε συγκεκριμένο πρατήριο ΕΚΟ το χειμώνα (Νοέμβριο-Μάρτιο) έβαζα χειμερινό, μου έλεγε οτι είναι για -40 και εκεί έβαζαν οι νταλίκες για εξωτερικό. Η μάνικα ήταν η χοντρή, δεν έμπαινε καλά στο στόμιο, το πετρέλαιο ήταν σαν νερό στο χρώμα και πραγματικά το αυτοκίνητο είχε καλύτερες επιδόσεις και οικονομία
Άβαταρ μέλους
By JBT
#385857 Μεγαλύτερη αυτονομία θα δεις από το πρατήριο που σε κλέβει λιγότερο.

Τα υπόλοιπα μην τα σκέφτεσαι ούτε να τα αναπαράγετε καν.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By elvet
JBT έγραψε:Μεγαλύτερη αυτονομία θα δεις από το πρατήριο που σε κλέβει λιγότερο.

Τα υπόλοιπα μην τα σκέφτεσαι ούτε να τα αναπαράγετε καν.

:s_howdy

Προσωπικά για την Ultimate το έχω τσεκάρει σε αρκετά πρατήρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, πάντα μου βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#385867 Από το 2013 βάζω 9 φορές στις 10 vpower. Και δεν είχα πρόβλημα. Έβαζα και από σταθερό πρατήριο. Πριν 1 μήνα έβαλα απλό πετρέλαιο από shell(είχε τελειώσει το vpower). Και ήθελα να το φτάσω στο λαμπάκι, για να ξαναγεμίσω vpower. Με το που ανάβει το λαμπάκι, ανάβουν μαζί το check engine, ένα λαμπάκι για τον ψεκασμό και μου βγάζει και μήνυμα για service. Το αμάξι να μην τραβάει όπως πριν. Στο συνεργείο μου λένε κάτι για αλλαγές μπεκ κλπ, αλλά τους λέω να μου αλλάξουν το φίλτρο και να φύγω με δική μου ευθύνη. Αλλάζουμε το φίλτρο που ήταν νιμού και φουλάρω bp ultimate. Κατεβάζω μια 200ρα, κάνω και άλλα 30χλμ χαλαρά και πάω αντιπροσωπεία. Τα λαμπάκια έχουν σβήσει και το αμάξι δεν έχει καμιά διαφορά με παλιά.
2 τινά.... Άφησα το ντεπόζιτο χαμηλά και τράβηξε σκουπίδια(δεν το έχω ξανακάνει) που προκλήθηκαν όμως από τη vpower. Ήταν φόλα η shell η απλή.
Όπως και να έχει, με την ultimate έριξα 0,4λτ την κατανάλωση. Θα την δοκιμάσω για κανένα χρόνο και θα δω.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#385869 Πιο πιθανο το πρωτο σεναριο Κυριακο κοινως οτι αηδια υπηρχε πηγε στο φιλτρο και ευτυχως οχι στα μπεκ. Αν το πετρελαιο ηταν τοσο μαπα θα ειχες θεματα νωριτερα. Οσο για τα σκουπιδια αμφιβαλλω πως τα προκαλεσε το VPower.

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#385875 Μεταχειρισμένο δεν το είχες πάρει; Είχε γίνει καθαρισμός στο ντεπόζιτο από εσένα;

Εγώ πάντως με απλή ΕΚΟ και Vpower δεν έχω δει διαφορές και ίσως η Vpower έχει λίγη περισσότερη κατανάλωση. Από την άλλη Astra J 1.6 με την απλή ΕΚΟ από το ίδιο πρατήριο χτυπάει πυράκια. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#385876 Μεταχειρισμένο, και ποτέ δεν το είχα αφήσει να πάει στο λαμπάκι.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#385877 Πάντως 18.000κμ έχω κάνει, βάζω μόνο shell diesel και 9/10 βάζω από το ίδιο πρατήριο.

Vpower diesel δεν έχω βάλει ποτέ (δε το επιτρέπει το policy) και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το απλό.

Οπότε μάλλον έτυχε το παραπάνω περιστατικό.

< >