Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
Pitt έγραψε:Χα, χα, χα! Να και ο έτερος Καππαδόκης!
Τόσες μέρες κρατάει σιγή ασυρμάτου, αλλά μόλις είδε το μπορντοροδοκκόκινο, δεν κρατήθηκε. :roll:

Alexandr, πότε την τράβηξες; Που βρήκες χιόνια;

Sent Through Tapatalk

Και απο την μια πλευρα..ειμαι οντως Καππαδόκης !!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
iomy έγραψε: Εγινε και έλεγχος της αντλίας ψυξης του τούρμπο την οποία δεν την ακούω όταν σβήνω το αυτοκίνητο.Η αντλία βρέθηκε μια χαρά απλώς είναι αθόρυβη!

@Iomy, τι λάδια χρησιμοποιείς και σε ποιό συνεργείο πηγαίνεις;

Για να μη μπερδευτεί κανείς, να διευκρινίσουμε ότι η ηλεκτρική (βοηθητική) αντλία νερού δουλεύει όταν σβήνει ο κινητήρας, για την ρίξει ομαλά την θερμοκρασία του turbo. Δεν δουλεύει παράλληλα και η φτερωτή του ψυγείου, όπως συμβαίνει σε κάποια αυτοκίνητα για να κρυώσει ο κινητήρας. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος που κάνει κατά την λειτουργία της είναι ελάχιστος, και άν υπάρχει θόρυβος δεν ακούγεται. Ο ήχος της ακούγεται σαν ένα χαμηλής έντασης σφυριγματάκι που σταματάει μετά από 5 - 10 λεπτά.

Σήμερα (για 3η συνεχόμενη Παρασκευή) πήγα στην Lion για αντικατάσταση της ηλεκτρικής αντλίας. Είχα ζητήσει να μου αλλάξουν και το αντιψυκτικό της Renault που μου έβαλαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξαν την αντλία νερού. Επειδή μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να βρούν αντιψυκτικό της Peugeot (έτσι ακριβώς όπως το γράφω) τους πήγα εγώ 4 δίλιτρα!

Με παραξένεψε το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα από το 5λιτρο αντιψυκτικό της Renault μου έδωσαν το δοχείο που είχε υπόλοιπο 0,5 λίτρο και σήμερα από τα 3 δίλιτρα της Peugeot, μου επέστρεψαν 1,5 λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι και τις δύο φορές μετά το άδειασμα του αντιψυκτικού έβαλαν 4,5 λίτρα. Έλα μου όμως που το κύκλωμα ψύξης υποτίθεται ότι παίρνει 6,2 λίτρα! Τι έγινε με τα υπόλοιπα 1,7 λίτρα; Δεν το άδειασαν πλήρως; Ποιός ξέρει... :hmmm:

mosaicm έγραψε:Και απο την μια πλευρα..ειμαι οντως Καππαδόκης !!

Αααα, ωραία, είμαστε γείτονες! Η αναφορά μου βέβαια έγινε για το ερυθρόν του οχήματος... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By bill33
#38455 Δύσκολο να αδειάσει όοοολο το κύκλωμα,θα έπρεπε να ξεμοντάρουν μηχανή και καλοριφέρ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#38459 Η ηλεκτρική αντλία νομίζω πως δουλεύει κι όταν κρίνεται πως η παροχή της μηχανικής δεν είναι αρκετή, πχ σε κίνηση με τον κινητήρα κάτω από τις 1500 σαλ.

Επίσης, IMHO, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο με το θέμα του παραφλου, δεν έχει κάτι το εξωγήινο το κύκλωμα ψύξης. Αλλά οκ, καλή γνώση μαζεύεται. :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
bill33 έγραψε:Δύσκολο να αδειάσει όοοολο το κύκλωμα,θα έπρεπε να ξεμοντάρουν μηχανή και καλοριφέρ.

Σωστά, αλλά σχεδόν 2L μου φάνηκε αρκετή ποσότητα για να παραμείνει μέσα.

drdino έγραψε:Επίσης, IMHO, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο με το θέμα του παραφλου, δεν έχει κάτι το εξωγήινο το κύκλωμα ψύξης. Αλλά οκ, καλή γνώση μαζεύεται. :)

Παλιά ήταν ωραία τα πράγματα! Έφτανε ο χειμώνας, πηγαίναμε στο βενζινάδικο ή στο συνεργείο, μετρούσαμε με το μετρητή και αν χρειαζόταν πιάναμε ένα κουτί από το ράφι και το αδειάζαμε στο ψυγείο (ποιό δοχείο διαστολής;). Τώρα έχω διαβάσει τόσα πολλά που απογοητεύθηκα. Όταν οι κατασκευαστές λένε με επίφαση ότι η μίξη αντιψυκτικών διαφορετικής τεχνολογίας (Πυριτικών αλάτων, οργανικών οξέων και υβριδικών) είναι ενδεχόμενο να δημιουργήσει προβλήματα, μπορείς να το αγνοήσεις;

Από το site της BASF που παράγει το Glysantin G33 για την Peugeot:
Q: What happens when the wrong engine coolant is used?
A: Mixing different engine coolants or using the wrong coolant can impair the performance of the special additive packages, and this can result in increased corrosion to the radiator. The passive layer in the cooling system gradually becomes thinner and more porous and the engine coolant needs to be changed at more frequent intervals. Using the wrong engine coolants can gradually lead to corrosion and damage to the water pump, radiator, radiator hoses and cylinder gasket. This can lead to engine failure in the worst case.

Q: Can I mix different Glysantin® products with each other?
A: Glysantin® products can be mixed with each other, but we do not recommend this. Each product contains a different combination of additives that are compatible with the different materials in the cooling system. Mixing different additives can impair their overall performance and reduce the level of protection.

Q: Can Glysantin® products be mixed with coolants from other manufacturers?
A: We do not recommend mixing Glysantin® products with other coolants. The formulations of different products vary widely, and mixing them can lead to severe compatibility problems.

Και από το site της Valvoline:
Q: Can you mix Dexcool® with other antifreeze products?
A: Improper mixing of coolants has the potential to cause corrosion issues. Valvoline recommends using the correct antifreeze/coolant for your particular application.

Υπάρχουν άπειρες παρόμοιες αναφορές.

Διαβάζοντας τα παραπάνω και έχοντας ήδη 2 αντλίες νερού "βεβλαμμένες" σε 50.000χλμ, αντιλαμβάνεσαι την ευαισθησία μου για το αντιψυκτικό. :s_smile
Άβαταρ μέλους
By drdino
#38502 Ναι, δεν αναφέρομαι στην μείξη που εννοείται ότι είναι κακο πράμα. :)
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#38761 Ηταν να το παθω και αυτο
Μου το τρακαραν το αυτοκινητακι μου
Εβγαινα απο εξοδο του Carrefour Μακεδονια (ειχα stop ελεγξα την πλευρα μου περασα) και απο την αλλη μερια προσπερνουσε (ή οπως ισχυριστηκε ηθελε να μπει στο Carrefour και εκοψε νωρις) ο αλλος και βρεθηκε στο δικο μου ρευμα.
Και αντε εγω δεν ειχα ταχυτητα..και αντε φρεναρα ακαριαια με τα φρεσκα μου τα λαστιχακια..αυτος ομως ηρθε και επεσε ολοκληρος πανω μου.
Μην τα πολυλογω , η υπαιτιοτητα ηταν δικια του προφανως..καταγραφηκε το ατυχημα απο τροχαια..ηρθαν και οι ασφαλιστηκες . Οι ζημιες τωρα...ευτυχως το ατυχημα ηταν με μικρη ταχυτητα και δεν ανοιξαν αεροσακοι. Επιπλεον οτι ζημια φαινεται να υπαρχει ειναι εξωτερικη..μπροστα μερος και μπροστα αριστερα. Ακομα και τα φωτα+ομιχλης φαινεται να μην παθαν τιποτα (αλλα μπορει να εσπασε η βαση που στηριζεται...θα φανει αυτο) Τα πλαστικα κυριως σπασαν μπροστα και στα φτερα. Το ψυγειο φαινεται οκ.
Το θεμα ειναι μετα που θα περασει ο πραγματογνωμονας τι κανω ? Και εδω θελω συμβουλη.Ή μαλλον συμβουλες. Μεχρι σημερα το πηγαινα Lion. Να το παει εκει ή μήπως πλεον θα ήταν καλυτερα σε καποιον εξουσιοδοτημενο (πχ Μπακανιαρη..νομιζω εχει αλλαξει ονομα) . Επιπλεον το αυτοκινητο εχει περασει τα 5 χρονια (σχεδον 5μιση). Μηπως υπαρχει θεμα παλαιοτητας και θα πρεπει να κοιταξω και τιποτα μεταχειρισμενα/imitation κομματια ?? Γιατι αυτοι βαζουν μανισια/αυθεντικα καινουρια.
Ουφ..ειμαι τοσο σκασμενος !!! Και δεν το παραδεχοταν ο κεφτες ! Φυσικα μολις ηρθαν οι τροχαιοι..τον κοιτουσαν..και του λενε ..τι δουλεια εχεις εδω ? Εκεινος επεμενε ..o αλλος (εγω) ειχε stop . Ρε του λενε...μην κανεις πως δε καταλαβαινεις...γιατι εισαι εδω του λενε ? (στο αντιθετο ρευμα?)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#38906 Κουράγιο, φτιάχνονται αυτά. Ευτυχώς να λες που είναι μόνο λαμαρίνες.

Πέρσι τον Φεβρουάριο είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία. Οι ζημιές ούτε που φαινόταν καλά καλά. Είμαι εκδρομή τώρα και δεν έχω φωτογραφίες, αλλά θα τις ανεβάσω όταν επιστρέψω. Η επισκευή έγινε στη Lion και όταν μου είπαν τι έπρεπε να αντικατασταθεί τρελάθηκα. Προβολέας (έσπασε η βάση του) φτερό, μάσκα, προφυλακτήρα, εγκάρσια δοκό προφυλακτήρα και ένα σωρό άλλα που δεν θυμάμαι και που δεν φαινόταν αρχικά ότι έπαθαν κάτι, μέχρι και τις βάσεις των αισθητήρων παρκαρίσματος.

Το μαλλί... άστο καλύτερα. Ευτυχώς ειχα μικτή ασφάλεια.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#39426 Περαστικά.

Απ ΄ ότι κατάλαβα αυτός στο γύρω γύρω βγήκε από λάθος λωρίδα και έκανε ανάποδα;
Μου κάνει εντύπωση που η τροχαία κατέγραψε το γεγονός . Σίγουρα δεν ήρθε είδε και έφυγε; Του έβαλε πρόστιμο;

Εγώ το είχα πάει στην lion τότε .... μια μικροζημιά σαν και εσένα , με καινούργια ανταλλακτικά βγήκε 1800 ευρώ .
Τα πλήρωσε η ασφαλιστική.
Ζήτα πριν να το πας αν θα σου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης . Δες αν το έχει η ασφάλεια σου.
Αν ναι , τότε πρέπει να το ζητήσεις πριν το βάλεις μέσα στο συνεργείο.

Θα πάρει ίσως και εβδομάδα.
Εμένα πάντως ο νέος προφυλακτήρας έχει μια μικρή διαφορά στο χρώμα.
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
mosaicm έγραψε:Ηταν να το παθω και αυτο
Μου το τρακαραν το αυτοκινητακι μου
Εβγαινα απο εξοδο του Carrefour Μακεδονια (ειχα stop ελεγξα την πλευρα μου περασα) και απο την αλλη μερια προσπερνουσε (ή οπως ισχυριστηκε ηθελε να μπει στο Carrefour και εκοψε νωρις) ο αλλος και βρεθηκε στο δικο μου ρευμα.
Και αντε εγω δεν ειχα ταχυτητα..και αντε φρεναρα ακαριαια με τα φρεσκα μου τα λαστιχακια..αυτος ομως ηρθε και επεσε ολοκληρος πανω μου.
Μην τα πολυλογω , η υπαιτιοτητα ηταν δικια του προφανως..καταγραφηκε το ατυχημα απο τροχαια..ηρθαν και οι ασφαλιστηκες . Οι ζημιες τωρα...ευτυχως το ατυχημα ηταν με μικρη ταχυτητα και δεν ανοιξαν αεροσακοι. Επιπλεον οτι ζημια φαινεται να υπαρχει ειναι εξωτερικη..μπροστα μερος και μπροστα αριστερα. Ακομα και τα φωτα+ομιχλης φαινεται να μην παθαν τιποτα (αλλα μπορει να εσπασε η βαση που στηριζεται...θα φανει αυτο) Τα πλαστικα κυριως σπασαν μπροστα και στα φτερα. Το ψυγειο φαινεται οκ.
Το θεμα ειναι μετα που θα περασει ο πραγματογνωμονας τι κανω ? Και εδω θελω συμβουλη.Ή μαλλον συμβουλες. Μεχρι σημερα το πηγαινα Lion. Να το παει εκει ή μήπως πλεον θα ήταν καλυτερα σε καποιον εξουσιοδοτημενο (πχ Μπακανιαρη..νομιζω εχει αλλαξει ονομα) . Επιπλεον το αυτοκινητο εχει περασει τα 5 χρονια (σχεδον 5μιση). Μηπως υπαρχει θεμα παλαιοτητας και θα πρεπει να κοιταξω και τιποτα μεταχειρισμενα/imitation κομματια ?? Γιατι αυτοι βαζουν μανισια/αυθεντικα καινουρια.
Ουφ..ειμαι τοσο σκασμενος !!! Και δεν το παραδεχοταν ο κεφτες ! Φυσικα μολις ηρθαν οι τροχαιοι..τον κοιτουσαν..και του λενε ..τι δουλεια εχεις εδω ? Εκεινος επεμενε ..o αλλος (εγω) ειχε stop . Ρε του λενε...μην κανεις πως δε καταλαβαινεις...γιατι εισαι εδω του λενε ? (στο αντιθετο ρευμα?)

Μάλλον σε κάποια απο τις δύο εξόδους στον Τερζή ή στον ψιλοπεριφεριακό του parking για να λες αντίθετο ρεύμα ε?Τέλος πάντων.Υγεία να έχουμε και οι λαμαρίνες φτιάχνονται και άμα φταίει ο άλλος τα φτιάχνεις με γνήσια ανταλλακτικά,δεν καταλαβαίνω το λόγω να βάλεις imitation.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#39749 Ναι διπλα στον Τερζη , νομιζω Τομπαζη λεγεται.
Τελικα το πηγα Lion..θα το δει ο πραγματογνωμονας και μετα θα ξεκινησει η διαδικασια αποκαταστασης
Α, βρεθηκε παλι διαρροη λαδιου...και παλι απο το σωληνακι του turbo που θυμιζω ειχε αντικατασταθει τον Ιουνιο 2013
Υποθετω οτι ειναι στην εγγυηση και δεν υπαρχει προβλημα...Υποθετω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#39751 mosaicm, θα σου έλεγα να μην ασχοληθείς με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και να διεκδικήσεις ότι μπορείς περισσότερο από την ασφαλιστική του στραβούλιακα.

Να και η φωτογραφία που υποσχέθηκα.

Εικόνα

Η ζημιά αποκαταστάθηκε στη Lion και είχε κοστίσει περίπου 2.650€ με καινούρια ανταλλακτικά. Μου είχαν δώσει και αυτοκίνητο αντικατάστασης αφού το πακέτο της κάλυψης το προέβλεπε και η δουλειά που έκαναν ήταν πραγματικά άψογη και με σημασία στην λεπτομέρεια.

Edit: Με πρόλαβες. Καλά έκανες και το πήγες εκεί.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#40026 Εκεινο το φτερακι δεξια ..φαινεται ευκολα σπασει (η βαση του)
Το δικο μου εχει πολυ περισσοτερες ζημιες. Μου ειπαν μαλιστα να το παρω πισω (πριν απο 10 λεπτα) , ωσπου να ρθουν τα ανταλλακτικα και να το ξαναπαω μετα !!!
Και εγω παντως σκεφτομαι να παω full για καινουρια..τωρα τι θα γινει μετα δεν ξερω (με την παλαιοτητα)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#40299 Το φτερό που λές σπρώχτηκε από το φανάρι, που με την σειρά της σπρώχτηκε από την μάσκα που και αυτό σπρώχτηκε από τον προφυλακτήρα. Αν δεν είχα την ασφάλεια, θα σήκωνα λίγο το φανάρι να έρθει στη θέση του και θα έκανα και κανένα μερεμέτι. Λίγο δύσκολο να έδινα 2.650€ για δυό γρατζουνιές...

Το τρακάρισμα ήταν πραγματικά γελοίο αλλά η ζημιά αποδείχθηκε δυσανάλογα μεγάλη.

Σταματημένος στο φανάρι, ανάβει πράσινο για ευθεία, ξεκινάει ο μπροστινός (VW Polo της δεκαετίας 80), ξεκινάω κι’ εγώ. Ξαφνικά αποφασίζει να στρίψει αριστερά, αλλά είδε ότι για αριστερά είχε κόκκινο και κοκάλωσε το αμάξι. Με πρώτη ακόμη εγώ, φρέναρα, αλλά τον ακούμπησα λιγάκι από την μεριά του οδηγού στον μεταλλικό του προφυλακτήρα. Ούτε εγώ αλλά ούτε η γυναίκα μου και ο γιός μου που ήταν μέσα καταλάβαμε ότι τρακάραμε, ίσως επειδή ο θόρυβος του κτυπήματος σκεπάστηκε από τον χαρακτηριστικό ήχο της λειτουργίας του ABS.

Αναπολώ την καλή μου την Ascona. Βαρούσες όπου ήθελες και δεν καταλάβαινε τίποτε! Ούτε warnings για antipollution system faulty, ούτε Tyre Pressure Not Monitored, ούτε ειδικό αντιψυκτικό ή λάδι, ούτε προβλήματα από αντλίες νερού ή καδένες, ούτε ειδικά εργαλεία, ούτε τίποτε. Περίπου 400.000χιλ και ούτε μια φορά δεν με άφησε κι’ εγώ ο αχάριστος την έστειλα στην πρέσα...
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#40810 Μου ειπαν να παω να το παρω απο χθες..το πηρα σημερα
Αφτιαχτο...εκανα παραγγελια τα ανταλλακτικα..αντε να δουμε ποτε θα ρθουν τωρα !