- 14 Νοέμ 2014, 23:59
iomy έγραψε: Εγινε και έλεγχος της αντλίας ψυξης του τούρμπο την οποία δεν την ακούω όταν σβήνω το αυτοκίνητο.Η αντλία βρέθηκε μια χαρά απλώς είναι αθόρυβη!
@
Iomy, τι λάδια χρησιμοποιείς και σε ποιό συνεργείο πηγαίνεις;
Για να μη μπερδευτεί κανείς, να διευκρινίσουμε ότι η ηλεκτρική (
βοηθητική) αντλία νερού δουλεύει όταν σβήνει ο κινητήρας, για την ρίξει ομαλά την θερμοκρασία του turbo. Δεν δουλεύει παράλληλα και η φτερωτή του ψυγείου, όπως συμβαίνει σε κάποια αυτοκίνητα για να κρυώσει ο κινητήρας. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος που κάνει κατά την λειτουργία της είναι ελάχιστος, και άν υπάρχει θόρυβος δεν ακούγεται. Ο ήχος της ακούγεται σαν ένα χαμηλής έντασης σφυριγματάκι που σταματάει μετά από 5 - 10 λεπτά.
Σήμερα (
για 3η συνεχόμενη Παρασκευή) πήγα στην Lion για αντικατάσταση της ηλεκτρικής αντλίας. Είχα ζητήσει να μου αλλάξουν και το αντιψυκτικό της Renault που μου έβαλαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξαν την αντλία νερού. Επειδή μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να βρούν αντιψυκτικό της Peugeot (
έτσι ακριβώς όπως το γράφω) τους πήγα εγώ 4 δίλιτρα!
Με παραξένεψε το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα από το 5λιτρο αντιψυκτικό της Renault μου έδωσαν το δοχείο που είχε υπόλοιπο 0,5 λίτρο και σήμερα από τα 3 δίλιτρα της Peugeot, μου επέστρεψαν 1,5 λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι και τις δύο φορές μετά το άδειασμα του αντιψυκτικού έβαλαν 4,5 λίτρα. Έλα μου όμως που το κύκλωμα ψύξης υποτίθεται ότι παίρνει 6,2 λίτρα! Τι έγινε με τα υπόλοιπα 1,7 λίτρα; Δεν το άδειασαν πλήρως; Ποιός ξέρει...
mosaicm έγραψε:Και απο την μια πλευρα..ειμαι οντως Καππαδόκης !!
Αααα, ωραία, είμαστε γείτονες! Η αναφορά μου βέβαια έγινε για το ερυθρόν του οχήματος...
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...