Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#381451 Ίσως πρέπει να αλλάξει αλυσίδα. Νομίζω καθώς παλιώνει η αλυσίδα μακραίνει (όριο νομίζω είναι το 0,75-1%) δεν χωράει να μπει βαθιά στα γρανάζια οπότε και τα τρώει και πηδάει. Ας μετρήσει την αλυσίδα για ξεχείλωμα. Το σωστό βέβαια αφού τρώγονται μαζί είναι να αλλάξει γρανάζι και αλυσίδα (γιατί η ξεχειλωμένη αλυσίδα θα φάει γρήγορα τα καινούργια δοντάκια αφού δεν θα μπαίνει καλά στο γρανάζι) αλλά η αλυσίδα είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό να αλλαχτεί οπότε μήπως ξεκινήσει από εκεί μπας και κάνει τη δουλειά του.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#381465 Γνωρίζουμε αν αυτές οι σχάρες ποδηλάτου είναι καλές;
Θα κάνουν για το Lexus; Ο ποδηλατάς που τις φέρνει διατείνεται πως κάνουν. Σε fora διαβάζω για κοτσαδόρους :hmmm:

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#381473 Στο skoda μου δεν εμπαινε τετοια σχαρα κ αναγκαστικα πηγα σε λυση κοτσαδορου η οποια ειναι μακραν η πιο ανετη ,ασφαλης κ οικονομικη ...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:Στο skoda μου δεν εμπαινε τετοια σχαρα κ αναγκαστικα πηγα σε λυση κοτσαδορου η οποια ειναι μακραν η πιο ανετη ,ασφαλης κ οικονομικη ...

Οικονομικη δεν την λες, εκτος και αν ειχες κοτσαδορο απο πριν. :s_wink

Εχω την clip-on της Thulle η οποια παιρνει 3 ποδηλατα, αλλα δεν νομιζω να την φορτωσω ποτε με τοσα. Φοβαμαι το βαρος. Ενω αν ειχα κοτσαδορο και βαση , ανετα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε:Γνωρίζουμε αν αυτές οι σχάρες ποδηλάτου είναι καλές;
Θα κάνουν για το Lexus; Ο ποδηλατάς που τις φέρνει διατείνεται πως κάνουν. Σε fora διαβάζω για κοτσαδόρους :hmmm:

< >

Έχω τέτοια της Thule για το γκολφ. Είναι οκ. Αλλά εκεί που στηρίζεται θα κάνει σημάδι, ειδικά στο λούστρο. Προτίμησε αυτές που στερεώνονται σε κοτσαδόρο...

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#381499 Δεν έχω κοτσαδόρο δυστυχώς. Νομίζω για έναν αποσπώμενο θα πρέπει να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη.

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#381501 Κα δεν θα το βαλεις κ τοοοοσο βαθια (το γραψες 4 φορες..)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#381503 (Όντως; Το Tapatalk κάνει κόλπα μάλλον)
Πόσο περίπου πάει δηλαδή το μαλλί για αποσπώμενο κοτσαδόρο, βάση, κλπ;

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#381507 Εγω εδωσα 130€ για κοτσαδορο αποσπωμενο ((με βιδες ομως),αν θες αποσπωμενο με ταχυσυνδεσμο ειναι πιο ακριβος....
Για βασεις κοιτας (μονο) thule..
Απο 80€ ξεκινουν αναλογα τι θες (αριθμο ποδηλατων ,ανακλιση η μη)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#381515 Που τα ειδες ρε Δημητρη τα 3~4 κατοσταρικα;
Με 210€ εφτιαξα εναν συνδυασμο ο οποιος 3 χρονια (τα καλοκαιρια) με εβγαλε ασπροπροσωπο σε ταξιδια σε Ε.Ο με ταχυτητα >130χλμ/ωρα...ετσι κ αλλιως μονο τοτε (διακοπες) χρεαζεται να μεταφερω ποδηλατο..Εγω ομως οδηγηθηκα επαναλαμβανω σε αυτη τη θεση λογω του οτι στο Octavia δεν εμπαινε η βαση που ποσταρε ο Σκωτσεζος...
Τωρα αν καποιος θελει μια βαση απλως για να φορτωνει 2~3 ποδηλατα ενα Σαββατο κ να κατεβαινει στον Φλοισβο ,τοτε κ με μια απλη των 50€ κανεις την δουλεια σου..
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#381532 Thule είναι ο δικός σου συνδυασμός Γιάννη; Κι ο κοτσαδόρος Thule; Με τον ταχυσύνδεσμο τι διαφορά υπάρχει; Ευκολία στο βάλε-βγάλε μόνο;
Εγώ για αρχή το θέλω για το Πάσχα, που θα πάμε μέχρι το Ναύπλιο και τα παιδιά και η μαμά θέλουν το ποδήλατό τους (3 ποδήλατα λοιπόν). Τώρα αν θα το αξιοποιήσουμε στη συνέχεια, άγνωστο.
Αυτό που έγραψε ο Peter για τη θαμπάδα πάντως είναι καθοριστικής σημασίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#381542 Πόσο κοστίζει ο κοτσαδόρος από μόνος του; Τα 210 μού ακούγονται πολύ λογικά, δώσε πληροφορίες για το συνδυασμό που έκανες, αν και δεν υπάρχουν λεφτά για τέτοιο πρότζεκτ.
Έτσι κι αλλιώς, με τη φθηνή βάση των 50 ευρώ έχω μεταφέρει τρία ποδήλατα (συνολικά κοντά στα 40 κιλά) πολλές φορές και για πολλές ώρες. Ο κοτσαδόρος όμως είναι ανώτερος.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#381546 55 έχει κι αυτή που έβαλα στο link. Οικονομική, αλλά αν είναι να κάνει ζημιά...

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#381551 Λοιπον ο κοτσαδορος κοστισε 130€ τοποθετημενος (ΑHellas) .Μια χαρα τοποθετηση μου εκαναν,ενα πολυ μικρο κοψιμο του προφυλακτηρα,σχεδον ανεπαισθητο ,κανενα προβλημα με ηλεκτρικα κ.λ.π. 2 βιδες βαζεις /βγαζεις υποθεση 4' ....
80€ πηρα την thule xpress 970 και τελος......

Υ.γ
Επειδη εχω λιγο κολλημα με την νομιμοτητα, κ την ασφαλεια ,αγορασα κ την φαναριερα της thule (απαραιτητη σε καθε ειδους βαση ποδηλατου..)