Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By kyr80
nomarxis έγραψε:
kyr80 έγραψε:Την καταστροφή έφερες. Ποιο είναι το δύσκολο;;; Οι βινιέτες;; Το διαβατήριο;; Τα χλμ, που είναι σχεδόν τα ίδια και έχεις και το καράβι;;

Και για να μπω στο κλίμα.... Άμα βουλιάξει το καράβι;; :omg:

Δε ξέρω πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί βινιέτες...από το ίντερνετ, τηλεφωνικώς, στην αγορά, στην τοπική ΕΛΠΑ?.. ..γενικώς μου μυρίζει ψάξιμο-χαμένος χρόνος.

Λιγότερος χρόνος από ότι σου πήρε να γράψεις αυτό το ποστ. Και σίγουρα λιγότερος από το να ψάχνω για παπόρια.

nomarxis έγραψε:Το διαβατήριο θέλει μια εβδομάδα να βγει στην Ελλάδα και δε ξέρω πόσο χρόνο στην Γερμανία..χάσιμο χρόνου.

Και γιατί πρέπει να το βγάλεις τελευταία στιγμή, πριν από ταξίδι. Προσωπικά πάντα έχω διαβατήριο σε ισχύ. Η γυναίκα μου έχει και Ελληνικό και Γερμανικό μόνιμα σε ισχύ. Πας κάποια κενή μέρα μια βόλτα και σε λίγες ημέρες το έχεις.Το Γερμανικό διαβατήριο έχει ισχύ 10 χρόνια.

nomarxis έγραψε:Τα km είναι 2300 από Αυστροσερβίες και 1100 μέχρι Ανκόνα.
Μήπως εσύ το παρουσιάζεις σαν καταστροφή ενώ εγώ απλά βλέπω μερικές παραπάνω δυσκολίες - τρεχάματα στην ήδη μικρή μας, ¨πολύτιμη¨ άδεια?

Φρανκφούρτη-Θεσσαλονίκη οδικώς 1975χλμ... Φρανκφούρτη-Ανκόνα 1100χλμ και Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη άλλα 300χλμ και βάλε=1400χλμ και βάλε. Δηλαδή για 500χλμ να φας στη μάπα το καράβι για 15-16 ώρες. Μα ποτέ. Και ποιες δυσκολίες;;; Μπαίνεις στο αμάξι και κατεβαίνεις στον τερματισμό. Δεν μπαίνεις σε θάλασσες και αναμονές για την επιβίβαση.

nomarxis έγραψε:Εξάλλου δε νομίζω να με συγκινούσε και τόσο η οδήγηση σε ΠΓΔΜ και σέρβικες Autobahn !
Σίγουρα η Autostrada, το Gothard, οι Ιταλο-κρητικοί με τα καράβια τους κρύβουν εκπλήξεις!! Αλλά νομίζω πως το ρίσκο είναι μικρότερο από το Balkan Express!

Πότε οδήγησες τελευταία φορά σε Σερβία και Σκόπια;;; Γιατί έχω οδηγήσει σε χειρότερους δρόμους στη Βεστφαλία από τους Σέρβικους.

nomarxis έγραψε:Βουλιάζει το καράβι? Βουλιάζει το καράβι????????? :rtfm:
Οι απειροελάχιστες πιθανότητες να βουλιάξει το καράβι δε συγκρίνονται με τις πιθανότητες μικροατυχήματος σε μία Βαλκανική χώρα ( ή έστω τις 5 χώρες που θα περάσεις

Ξέρω γω; Βουλιάζει; Να ρωτήσουμε κανένα ναυαγό του Σάμινα. Έχεις πολύ λάθος άποψη για το οδικό δίκτυο των Σέρβων-Σκοπιανών. Δεν είναι οι δρόμοι που σκοτώθηκε ο Ντράζεν.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#379678 Φτου φτου φτύσε τον κόρφο σου λύσσαξες με τα ναυάγια! :rant: :rant:
Γερμανία οι ασφάλειες πάνε με τα χλμ/ετος, δε γίνεται να φορτώνω περιττά χλμ, χώρια τις φθορές :rtfm: :rtfm: .
@Ριαλζους, σιγά μην δίνω κερατιάτικα στον καθέναν για έναν ή δυο 17λτ τενεκέδες λάδι και 2-3 τενεκέδες φέτα, χώρια ότι άλλο κάτσει από τα ιερά εδάφη του χωριού :rtfm: . Τον Δεκέμβρη έδωσα 100€ για κερατιάτικα και μαύρα για να μου φέρουν έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ φέτα και μια κούτα μεσάια με διάφορα πράγματα.
Ας έρθει η περίοδος των διακοπών να πάρω 5-6 βδομάδες άδεια να χαλαρώσω, μου τα χαλάει η ΙΑΑ γαμώτ :rant: , γιατί καλύτερος μήνας διακοπών είναι ο Σεπτέμβριος :inlove:
(άμα θέλετε σας κάνω και ανάλυση, έχω εντρυφήσει στο θέμα :shifty: :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#379681 O Drazen σκοτώθηκε στη Γερμανία fwiw
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Thomas_C200K έγραψε:Το αμάξι συμφέρει για έναν βασικό λόγο για διακοπές στην Ελλάδα. Φορτώνεις τενεκέδες λάδια και φέτα και ότι άλλο θέλεις και πορεύεσαι. Από το να τα δίνεις στις μεταφορικές που πλέον όλοι έχουν βουλγάρικα και ρουμάνικα νούμερα :shifty: και να περιμένω και καμιά βδομάδα να μου έρθουν τα παίρνω μόνος, μπόνους πως έχεις αμάξι να μετακινείσαι στην Ελλάδα, όχι θα τα ακουμπάω στις εταιρειες ενοικιάσεως που είναι πανάκριβες κάτω :thumbsdown: .
Έχουμε σύνδεση με Πάτρα αν δεν απατώμαι και Άκτιο από TUI και λοιπές μικρές την καλοκαιρινή σεζόν αλλά δεν έχει τύχει να δοκιμάσω, είμαι φαν της Lufthansa :inlove: , στην Ελβετία μόνο SWISS :rtfm: , την Αιγαίου την αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι :lol: αν και έχει ωραία τεμάχια.
Για την ιστορία τώρα κατεβάζω την παλιά Μέρκ που έχει ελληνικά νούμερα, αποσύρεται προς το παρόν τιμητικά για δρομολόγια εντός Ελλάδος.
Πάντως πέρσυ Φρανκφούρτη-Αθήνα με αεροπλάνο και Αθήνα-Αγρίνιο με ΚΤΕΛ :inlove: και ήταν και ένα θαυμάσιο χαμηλό 4ρι Μέρκ, είχα δακρύσει από συγκίνηση.

Αυτό με τα ΚΤΕΛ το έχεις ψάξει καθόλου? Να έλεγες οτι γουστάρεις κανα flibco,megabus etc με wifi,ac,usb plugs να το καταπιώ.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#379693 @kyr80.
Έχω διαβατήριο γιατί το χρειάζομαι για την εδώ παραμονή μου.. Αναφερόμουν στον Θωμά, ίσως στη Γερμανία αρκεί μόνο η ταυτότητα. Αν δεν το χρειαζόμουν δεν θα έχανα ποτέ κανένα πολύτιμο λεπτό - κενή μέρα από τις διακοπές μου για να πάω σε οποιαδήποτε ελληνική υπηρεσία... :rtfm:

Μα δε μιλάω για Θεσ\κη, νομίζω το έγραψα και πιο πριν...όλα καλά με τους βορειοελλαδίτες ..εγώ κατεβαίνω Πάτρα και ο Θωμάς Αγρίνιο.. :dizzy:

Δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε Σερβία και Σκόπια...από ένστικτο μιλάω. Οι οδηγοί κάνουν τους δρόμους και οι ίδιοι τα ατυχήματα.. Εμπιστεύομαι παραπάνω τον καπετάνιο του Cruise Balkania από τους εκατοντάδες παραπάνω οδηγούς που θα συναντήσω σε αυτά τα 1000 παραπάνω km...είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς και κάνω και εγώ λάθη...οπότε θα περιοριστώ στο cruising του πλοίου..

Σάμινα? :lipsealed: καλά πότε έγινε αυτό είπαμε? Μη παίζουμε με τις πιθανότητες τώρα..

mirage έγραψε:Διαβατηριο 3 μερες οχι μια βδομάδα.

< >

Γίνεται να πάω τη Μ. Δευτέρα το πρωί ( με ραντεβού ) για μισή ώρα το πολύ και να μου το στείλουν στο σπίτι ταχυδρομικώς?
Ξέρω ........... καλο έμαθα ...αλλά αν γίνεται θα το σκεφτώ!

Corto Maltese έγραψε:Ρίσκο στα Βαλκάνια; Καλά θα έκανες να τσεκάρεις το ημερολόγιό σου. 2017 έχουμε. Όπως οδηγάς στην Κεντρική Ευρώπη, οδηγάς και στα Βαλκάνια. Πιθανότητα ατυχήματος σχεδόν 0. 50 χλμ στην Κλεισούρα της Σερβίας δεν είναι ακόμα αυτοκινητόδρομος και άλλα τόσα στα Σκόπια. Διαβατήριο δε χρειάζεται πουθενά, για Μακεδονία - Θράκη - Θεσσαλία το καράβι είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων για μη μεσογειακούς προορισμούς.

Βινιέτες βγάζεις στα σύνορα, σε οποιοδήποτε βενζινάδικο, μπαίνεις στη Σλοβενία και βγάζεις και για Αυστρία, εντάξει αστεία πράματα για λυμένα προβλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια

Στο υπογραμμισμένο μιλώ και εγώ τόση ώρα...μάλλον δεν έγινα κατανοητός.. :(
Εγώ βγαίνω λιμάνι και σε 3 km είμαι στο πατρικό!
Βενζινάδικα, σύνορα, σταμάτα ξεκίνα, μπες - βγες, πόσο κάνει, τι χρωστάω.......ουφ..... :s_rofl
Έχω και ανάλογη εμπειρία : Πάμε σ/κ Ίνσμπρουγκ και πριν τα σύνορα όπως είπες αγοράζω βινιέτα.. ( 20€ για 10 μέρες.....κάτι τέτοιο...δεν θυμάμαι καθόλου ακριβώς ) Κάποια στιγμή ένα μεγάλο τούνελ ( 15km περίπου ) τελειώνει και αμέσως .....διόδια... :omg:
Διάλογος:
Ταμίας : 10€ μπίτε...
Εγώ : μα έχω πλερώσεν βινιέτεν !
Ταμίας : Αυτά είναι φορ τουνελν ....
Εγώ: ...στα ελληνικά ¨ Έλληνας το σκέφτηκε αυτό¨.... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By mirage
#379695 3 εργασιμες. Παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα. Δεν ξερω. Ζυριχη ειπαμε εισαι;

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
nomarxis έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Ρίσκο στα Βαλκάνια; Καλά θα έκανες να τσεκάρεις το ημερολόγιό σου. 2017 έχουμε. Όπως οδηγάς στην Κεντρική Ευρώπη, οδηγάς και στα Βαλκάνια. Πιθανότητα ατυχήματος σχεδόν 0. 50 χλμ στην Κλεισούρα της Σερβίας δεν είναι ακόμα αυτοκινητόδρομος και άλλα τόσα στα Σκόπια. Διαβατήριο δε χρειάζεται πουθενά, για Μακεδονία - Θράκη - Θεσσαλία το καράβι είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων για μη μεσογειακούς προορισμούς.

Βινιέτες βγάζεις στα σύνορα, σε οποιοδήποτε βενζινάδικο, μπαίνεις στη Σλοβενία και βγάζεις και για Αυστρία, εντάξει αστεία πράματα για λυμένα προβλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια

Έγινες κατανοητότατος εξ αρχής, αλλά εκτός του γεγονότος ότι πας στην Πάτρα άρα έχεις πολύ περισσότερους λόγους να πάρεις καράβι (και πάλι μέχρις ένα όριο. Κέρκυρα πως θα πήγαινες; με καράβι από Πάτρα ή από Ηγουμενίτσα; ) όλα τα υπόλοιπα είναι είτε παραπληροφόρηση είτε αστικοί μύθοι είτε υπερβολές. Οι περισσότεροι απαντάνε υποθέτω περισσότερο για να αντικρούσουν τις ανακρίβειες και υπερβολές και όχι για να πούνε ακριβώς πως πρέπει να πας στο σπίτι σου.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
nomarxis έγραψε:Μα δε μιλάω για Θεσ\κη, νομίζω το έγραψα και πιο πριν...όλα καλά με τους βορειοελλαδίτες ..εγώ κατεβαίνω Πάτρα και ο Θωμάς Αγρίνιο.. :dizzy:

Βολεύει να το πάρεις και το παλουκάρι; Μην χρεώνεται τσάμπα χιλιόμετρα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
funkyreverend έγραψε:
nomarxis έγραψε:Μα δε μιλάω για Θεσ\κη, νομίζω το έγραψα και πιο πριν...όλα καλά με τους βορειοελλαδίτες ..εγώ κατεβαίνω Πάτρα και ο Θωμάς Αγρίνιο.. :dizzy:

Ο Νομάρχης μένει παρακάτω, βολεύει αλλά είμαι ακριβός :lol: :shifty:

@Mirage στο Προξενείο της Φρανκφούρτης για το διαβατήριο θέλουμε 1,5 μήνα :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#379940 Ναι τα ξερω ολα αυτα.... Γιατι ομως να το βγαλεις εκεί οταν πας Ελλαδα καθε χρονο....

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
mirage έγραψε:Ναι τα ξερω ολα αυτα.... Γιατι ομως να το βγαλεις εκεί οταν πας Ελλαδα καθε χρονο....

< >
Για το κουτσομπολιό το έγραψα :lol:
GTS έγραψε:Kανονικα πρεπει να το βγαλεις εκει που μενεις...

Δε νομίζω :hmmm: , ισχύει άμα ήθελα να βγάλω κανά δίπλωμα οδήγησης για παράδειγμα αυτό που λές.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
Thomas_C200K έγραψε:
funkyreverend έγραψε:

Ο Νομάρχης μένει παρακάτω, βολεύει αλλά είμαι ακριβός :lol: :shifty:

@Mirage στο Προξενείο της Φρανκφούρτης για το διαβατήριο θέλουμε 1,5 μήνα :lol:

Δηλαδή θα κατέβεις με τη ¨κούρσα¨ μόνος και δε θα μας πάρεις??? :rant: ....και είχα μία ελπίδα...
Επιβεβαιώνω, Ελβετία κανα 2μηνο και το χειρότερο είναι πως πρέπει να πας 2 φορές Βέρνη :rant:

Corto Maltese έγραψε:
nomarxis έγραψε:

Έγινες κατανοητότατος εξ αρχής, αλλά εκτός του γεγονότος ότι πας στην Πάτρα άρα έχεις πολύ περισσότερους λόγους να πάρεις καράβι (και πάλι μέχρις ένα όριο. Κέρκυρα πως θα πήγαινες; με καράβι από Πάτρα ή από Ηγουμενίτσα; ) όλα τα υπόλοιπα είναι είτε παραπληροφόρηση είτε αστικοί μύθοι είτε υπερβολές. Οι περισσότεροι απαντάνε υποθέτω περισσότερο για να αντικρούσουν τις ανακρίβειες και υπερβολές και όχι για να πούνε ακριβώς πως πρέπει να πας στο σπίτι σου.

Λοιπόν, υποθέτουμε πάω Κέρκυρα από Πάτρα 1-2 φορές το χρόνο. Το καράβι κάνει 10 ώρες και κοστίζει 200€ ( αυτοκίνητο + 3 άτομα ). Οδικώς κάνω 3,5 ώρες και 1,5 ώρα το Ferry = 5 ώρες και κοστίζει με ολοκληρωμένη την Ιόνια Οδό 100€.
Δηλαδή στο μισό χρόνο και στα μισά χρήματα πάω Κέρκυρα...
Ε, αν είναι να παραγγείλω από το ίντερνετ προπληρωμένη ( κάτι τις τέλος πάντων ) κάρτα για τα διόδια και να μη στήνομαι στις ουρές για το Ferry, αλλά να έχω θέση σε συγκεκριμένη ώρα αναχώρησης θα το έκανα οδικώς... αλλιώς καράβι! :rtfm: Αν είναι να σταματάω στους σταθμούς διοδίων να βρω το γραφείο ( αν είναι ανοιχτό ), τον υπάλληλο αν είναι εκεί ή κάνει διάλλειμα, να χάνω υπομονή και χρόνο , καράβι και πάλι καράβι...

Αυτό που θέλω να πω είναι πως ζούμε πλέον στην εποχή του ίντερνετ και τα περισσότερα θέλω και πρέπει να γίνονται μέσω αυτού. Μπορεί το παράδειγμα με τα διόδια και το Ferry για Κέρκυρα να είναι εφικτό ήδη. Έτσι πρέπει.
Το Ελβετία - Ελλάδα για μένα γίνεται 1-2 φορές το χρόνο, οπότε προσπαθώ να γίνεται ευκολότερο. Η καλοκαιρινή κατάβαση επιφυλάσσει κίνηση ( μα πολύ κίνηση ) και καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις - αφίξεις των πλοίων. Μου αρκούν για να χαλαρώσω μετά την άφιξη εις τας πατρίδας και μετά την επιστροφή στη ξενιτιά για δουλειά...

Το θέμα βινιέτας μπαίνει για μένα στην οργάνωση του ταξιδιού. Θα οργανωθώ μέχρι τελευταίου χαρτομάντηλου στη θήκη στη δεξιά πίσω πόρτα, θα κάνω στάση όπου θέλω και όποτε θέλω εγώ. Άντε και ο μικρός.. :s_wink . Αν με σταματήσουν στα σύνορα για έλεγχο, καλώς...αλλιώς δε σταματάω.. Έχω παράδειγμα αγοράς κάρτας για τα Ιταλικά διόδια:
Υπάρχει μία κάρτα φορτωμένη 25,50 ή100€, περνάς στο σταθμό από ταμείο που βάζεις τη κάρτα ( όχι με ταμία μέσα ) και σε χρεώνει. Πάλι σταματάς βέβαια και αν ο μπροστά έχει κανα πρόβλημα.... :thumbsdown:
Αυτή τη κάρτα δε μπορώ να τη προμηθευτώ από το ίντερνετς οπότε πάμε στη παλιά ιστορία....σταμάτα, ρώτα, ξεκίνα, μπες-βγες :thumbsdown: Έλα μου όμως που η Ελβετική ΕΛΠΑ προνόησε και τη πουλά στα καταστήματά της ...όχι στο διαδίκτυο..... αϊ σιχτιρ πια ...
Ε, ναι ...ακόμα και οι Ελβετοί είναι πίσω τελικά...
Ξέρω, μικρο-μικρο λεπτομέρεις....αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...Φτάσαμε να πηγαίνουν μόνα τους τα αμάξια...μία βινιέτα, μία κάρτα για τα διόδια της χώρας που μπαίνεις δεν μπορούν να αγοράσουν - κρατήσουν - χρεώσουν μόνα τους?? :rant: Έχει κάρτα SIM επάνω, μου είπαν το BMW που πήρα, για να κατεβάσω κάτι app για τον καιρό και το Twitter :s_rofl ......
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:Kανονικα πρεπει να το βγαλεις εκει που μενεις...

Ποιος το λεει παλι αυτο....
Προξενικες αρχες διαφορετικων χωρων, παντα μου δινουν 2 επιλογες και μου λενε να προτιμησω να το κανω Ελλαδα. Το ιδιο μου εχει πει και προξενος οικογενειακος φιλος.
Και επειδη κουτσουμπολευουμε τα διαβατηρια κανουν οσο κανουν γιατι τα εγγραφα πανε Ελλαδα και επιστρεφουν με διπλωματικο σακο. Προφανώς δεν στελνουν ενα ενα διαβατηριο.

< >