nomarxis έγραψε:kyr80 έγραψε:Την καταστροφή έφερες. Ποιο είναι το δύσκολο;;; Οι βινιέτες;; Το διαβατήριο;; Τα χλμ, που είναι σχεδόν τα ίδια και έχεις και το καράβι;;
Και για να μπω στο κλίμα.... Άμα βουλιάξει το καράβι;;![]()
Δε ξέρω πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί βινιέτες...από το ίντερνετ, τηλεφωνικώς, στην αγορά, στην τοπική ΕΛΠΑ?.. ..γενικώς μου μυρίζει ψάξιμο-χαμένος χρόνος.
Λιγότερος χρόνος από ότι σου πήρε να γράψεις αυτό το ποστ. Και σίγουρα λιγότερος από το να ψάχνω για παπόρια.
nomarxis έγραψε:Το διαβατήριο θέλει μια εβδομάδα να βγει στην Ελλάδα και δε ξέρω πόσο χρόνο στην Γερμανία..χάσιμο χρόνου.
Και γιατί πρέπει να το βγάλεις τελευταία στιγμή, πριν από ταξίδι. Προσωπικά πάντα έχω διαβατήριο σε ισχύ. Η γυναίκα μου έχει και Ελληνικό και Γερμανικό μόνιμα σε ισχύ. Πας κάποια κενή μέρα μια βόλτα και σε λίγες ημέρες το έχεις.Το Γερμανικό διαβατήριο έχει ισχύ 10 χρόνια.
nomarxis έγραψε:Τα km είναι 2300 από Αυστροσερβίες και 1100 μέχρι Ανκόνα.
Μήπως εσύ το παρουσιάζεις σαν καταστροφή ενώ εγώ απλά βλέπω μερικές παραπάνω δυσκολίες - τρεχάματα στην ήδη μικρή μας, ¨πολύτιμη¨ άδεια?
Φρανκφούρτη-Θεσσαλονίκη οδικώς 1975χλμ... Φρανκφούρτη-Ανκόνα 1100χλμ και Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη άλλα 300χλμ και βάλε=1400χλμ και βάλε. Δηλαδή για 500χλμ να φας στη μάπα το καράβι για 15-16 ώρες. Μα ποτέ. Και ποιες δυσκολίες;;; Μπαίνεις στο αμάξι και κατεβαίνεις στον τερματισμό. Δεν μπαίνεις σε θάλασσες και αναμονές για την επιβίβαση.
nomarxis έγραψε:Εξάλλου δε νομίζω να με συγκινούσε και τόσο η οδήγηση σε ΠΓΔΜ και σέρβικες Autobahn !
Σίγουρα η Autostrada, το Gothard, οι Ιταλο-κρητικοί με τα καράβια τους κρύβουν εκπλήξεις!! Αλλά νομίζω πως το ρίσκο είναι μικρότερο από το Balkan Express!
Πότε οδήγησες τελευταία φορά σε Σερβία και Σκόπια;;; Γιατί έχω οδηγήσει σε χειρότερους δρόμους στη Βεστφαλία από τους Σέρβικους.
nomarxis έγραψε:Βουλιάζει το καράβι? Βουλιάζει το καράβι?????????![]()
Οι απειροελάχιστες πιθανότητες να βουλιάξει το καράβι δε συγκρίνονται με τις πιθανότητες μικροατυχήματος σε μία Βαλκανική χώρα ( ή έστω τις 5 χώρες που θα περάσεις
Ξέρω γω; Βουλιάζει; Να ρωτήσουμε κανένα ναυαγό του Σάμινα. Έχεις πολύ λάθος άποψη για το οδικό δίκτυο των Σέρβων-Σκοπιανών. Δεν είναι οι δρόμοι που σκοτώθηκε ο Ντράζεν.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

)
καλά πότε έγινε αυτό είπαμε? Μη παίζουμε με τις πιθανότητες τώρα..

, ισχύει άμα ήθελα να βγάλω κανά δίπλωμα οδήγησης για παράδειγμα αυτό που λές.
. Αν με σταματήσουν στα σύνορα για έλεγχο, καλώς...αλλιώς δε σταματάω.. Έχω παράδειγμα αγοράς κάρτας για τα Ιταλικά διόδια: