- 08 Νοέμ 2014, 21:33
@NickNT, εκτός από το θέμα με την καδένα χρονισμού για το οποίο (
ευτυχώς) δεν έχω εμπειρία, στα άλλα νομίζω ότι οι απαντήσεις που σου έδωσαν ήταν σωστές και τίμιες.
@Silversurfer, πρόσεξε ειρωνεία της τύχης. Την Πέμπτη λίγα λεπτά αφού έγραψα την ανάρτηση που έλεγα ότι θα πρέπει να προσέχουμε τι βάζουμε στο κύκλωμα ψύξης, διάβασε τι μου έτυχε.
Συνέχεια του φίλου μας του Murphy που λέγαμε παραπάνω.
Από την προηγούμενη Δευτέρα έκλεισα ραντεβού στην Lion για την Παρασκευή για να αλλάξω τις 2 αντλίες. Την Πέμπτη μετά τις 3:00μμ τηλεφώνησα για να επιβεβαιώσω το ραντεβού της επομένης και την διαθεσιμότητα των 2 αντλιών. Η απάντηση ήξεις αφήξεις. Τηλεφωνώ ξανά και μου λέν ότι ήρθε μόνο η ηλεκτρική (του turbo).
-
"Εντάξει, θα φέρω εγώ την μηχανική αντλία για να τελειώνουμε, έτσι κι΄ αλλιώς την έχετε και 300% ακριβότερη."-
"Εμείς αγοράζουμε μόνο από Peugeot! Επίσης να ξέρετε ότι αν δεν είναι η γνήσια της Peugeot, δεν θα έχετε εγγύηση για την αλλαγή της αντλίας." μου απάντησε.
Κλείνω το τηλέφωνο και ψάχνω σαν τρελός να βρώ διαθέσιμη αντλία στις 4:00 το απόγευμα. Πηγαίνοντας να την αγοράσω, μου τηλεφωνούν και μου λένε ότι τελικά αυτή που δεν ήρθε ήταν η ηλεκτρική. Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι όποια κι’ αν ήρθε θα πάω από εκεί να την αντικαταστήσουμε.
Την Παρασκευή παρατάω την δουλειά μου και πάω από το πρωί εκεί. Τους παρακάλεσα εφ΄ όσον θα αλλάζαν και το ψυκτικό υγρό, να μου έδιναν το δοχείο για να αγοράσω από το ίδιο επιπλέον για να έχω για συμπλήρωμα αν ποτέ χρειασθεί. Φεύγοντας, ζητάω το δοχείο του αντιψυκτικού και μου έδωσαν ένα δοχείο που έγραφε
Boutique Renault, Glaceol RX.
Μου άναψαν τα λαμπάκια!
Πήγα στον προϊστάμενο του συνεργείου για να τον ρωτήσω για ποιό λόγο μου έβαλαν αντιψυκτικό της Renault και όχι της Peugeot, εξηγώντας του για silicate-free, ΟΑΤ και όλες τις π@π@ριές που διάβαζα για μέρες και η απάντησή του:
Μα είναι το ίδιο πράγμα!Φεύγοντας του είπα ότι θα το ψάξω και εφόσον το αντιψυκτικό της Renault δεν καλύπτει τα πρότυπα της Peugeot, θα το αλλάξουν. Έχω ήδη χάσει δύο ώρες ψάχνοντας και δεν βρίσκω ούτε το data sheet από το Glaceol, ούτε πουθενά βρήκα κάποια σχέση του Glaceol με το πρότυπο της PSA - B71 5110.
Τι να πω! Κατά τα άλλα, "
Εμείς αγοράζουμε μόνο από Peugot"...
@Iomy, σε ποιό συνεργείο πήγες;
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...