....όλο βλέπω "π" αντί για "ττ"
Lippi έγραψε:Καμιά πίτα για την δυσκοιλιότητα ξέρετε;
Χρειάζεται στο αφεντικό μου....
kacey έγραψε:Y.V έγραψε:Γιατι ενοχλείσαι και με με τέτοιο απαξιωτικό ύφος τα κατακρίνεις ;
Ποιο είναι το πρόβλημα για ένα έθιμο;
Από τις τοπικές παραδόσεις και συνήθειες του λαού είναι, που συνδέουν τους σημερινούς με τους παλαιότερους...
Εδώ κάνουν κρα να μην χαθούν όλες αυτές...
Το προβλημα μου δεν ειναι η παραδοση. Αμα το πραγμα σταματαγε στο boldcabala10 έγραψε:Το συγκεκριμένο έθιμο είναι γνωστό στις μανούλες της βορείου Ελλάδος και τον τελευταίο χρόνο, θέλει το έθιμο αυτό να γίνεται γνωστό και στις μανούλες ολόκληρης της Ελλάδας. Στην Μακεδονία λοιπόν, όταν αρχίζει να περπατάει το παιδί, η μάνα το γιορτάζει φτιάχνοντας περπατόπιτες.
δεν θα ειχα κανενα θεμα. Το προβλημα μου ειναι οι υπερφυσικες ιδιοτητες που αποδιδουν σε αυτη ή/και τα υπερφυσικα αποτελεσματα που αναμενουν απο τη τηρηση της παραδοσης, οπως αυτο που εγραψα παραπανω περι σωστου περπατηματος του παιδιου και/για να μη χτυπαει το κεφαλι του (οπου μιλαει για πιτα απο το νονο με προσευχη), ή το παρακατω:cabala10 έγραψε:
Τέλος περιμένουν να δουν πιο αντικείμενο απο αυτά που θα έχουν βάλει στο τραπέζι, θα πιάσει πρώτο το παιδί στα χέρια του. Πιστεύετε, ότι το αντικείμενο που θα πάρει, θα είναι και το επάγγελμα του.
Οπως ειπα, ιθαγενεις. Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ του χορου της βροχης των ινδιανων και των παραπανω, οπου κανεις μια διαδικασια/τελετη/εθιμο και αναμενεις απο αυτη να σου προσφερει "κατι", μεσω μιας συνδεσης που μονο ως υπερφυσικη μπορει να περιγραφει (και φυσικα δεν υπαρχει και ειναι επιστημονικως αδυνατον να υπαρξει)?
Το κακό είναι ότι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να τις πιστεύουν! xenos έγραψε:Το "κακό" δεν είναι ότι υπήρχαν αυτές οι .....πως να τις πω τώρα.....; Ιδέες;;;Το κακό είναι ότι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να τις πιστεύουν!

trident1971 έγραψε:kacey έγραψε:Οπως ειπα, ιθαγενεις. Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ του χορου της βροχης των ινδιανων και των παραπανω, οπου κανεις μια διαδικασια/τελετη/εθιμο και αναμενεις απο αυτη να σου προσφερει "κατι", μεσω μιας συνδεσης που μονο ως υπερφυσικη μπορει να περιγραφει (και φυσικα δεν υπαρχει και ειναι επιστημονικως αδυνατον να υπαρξει)?
Πρεπει να εχεις πολυ υψηλο επιπεδο ρε Kacey. Ακου ιθαγενεις για μια πιτα. Φαντασου να χορευαν κι' όλας,
kacey έγραψε:trident1971 έγραψε:kacey έγραψε:Οπως ειπα, ιθαγενεις. Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ του χορου της βροχης των ινδιανων και των παραπανω, οπου κανεις μια διαδικασια/τελετη/εθιμο και αναμενεις απο αυτη να σου προσφερει "κατι", μεσω μιας συνδεσης που μονο ως υπερφυσικη μπορει να περιγραφει (και φυσικα δεν υπαρχει και ειναι επιστημονικως αδυνατον να υπαρξει)?
Πρεπει να εχεις πολυ υψηλο επιπεδο ρε Kacey. Ακου ιθαγενεις για μια πιτα. Φαντασου να χορευαν κι' όλας,
Απαντησε μου στο παραπανω και μετα τα λεμε. Εγω διαχωρισα και εξηγησα οτι δεν μιλαμε για το "εθιμο" του να γιορτασεις οτι περπατησε, με μια "περπατοπιτα", οσο χαζο και αν μου φαινεται.
Οι ινδιανοι χορευαν ενα χορο για να προκαλεσουν βροχη, πιστευοντας οτι τα δυο συνδεονται. Οι ηλιθιες που ποσταρα παραπανω και οσοι πραγματικα πιστευουν το κομματι του εθιμου οτι οτι αντικειμενο ακουμπησει πρωτο, δειχνει το επαγγελμα που θα κανει, κανουν ακριβως αυτο: κανουν μια διαδικασια ΓΙΑ ΝΑ προκαλεσουν κατι αλλο (το να μη χτυπαει το κεφαλι του το μωρο και να περπαταει σωστα οι πρωτες, το δευτερο οι δευτεροι).
markvag έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Τι είναι η περπατόπιτα;
Είναι πίτα που τη φτιάχνεις όταν περπατάει το παιδί για πρώτη φορά. Την ξέρω, αλλά δεν γνωρίζω να συνδέεται με τη θρησκεία...
πχ όταν περπάτησε η μεγάλη μου, έφτιαξε η γυναίκα μου μία τυρόπιτα () και την είπαμε περπατόπιτα. Για το ... έθιμο. Καμία σχέση με εκκλησίες...
Όταν περπάτησε ο μικρός τίποτα...Μερικές σοκολάτες πήρε από τη γιαγιά...
Lippi έγραψε:Καμιά πίτα για την δυσκοιλιότητα ξέρετε;
Χρειάζεται στο αφεντικό μου....
)

Master class οδηγησης απο τον Lewis. O Max οπως πα[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]