Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#372150 Σαν Ευρωπαίος πολίτης πάντως τυγχάνεις ίσης αντιμετώπισης με τους Γάλλους. Όπως και οι Γάλλοι, χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ λέει να αρχίσει να πληρώνει έξοδα νοσηλείας Ευρωπαίων Ασφαλισμένων.*

*Έτος ίδρυσης ΕΟΠΥΥ 2012 :lol:
Άβαταρ μέλους
By ast
#372185 Καλά, ναι, αλλά έτσι κι αλλιώς έχω παγώσει τις εισφορές μου στην Ελλάδα (ΤΣΜΕΔΕ γαρ, ή όπως το λένε φέτος :roll: ) και πληρώνω εδώ, ελέω ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την αποφυγή των διπλών εισφορών (BTW, να μη πω πόσο χρόνο και κόπο χρειάστηκε αυτό, στις δύο πιο γραφειοκρατούμενες χώρες της ηπείρου).

Άρα, ως Ευρωπαίος πολίτης, απλά μου επιτρέπεται να δουλεύω εδώ χωρίς βίζα. Το ότι έχω όλη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ακόμα και για μη έκτακτες καταστάσεις είναι γιατί ζω εδώ, δουλεύω εδώ και πληρώνω εδώ.

Ξεφύγαμε λιγάκι όμως. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#372221 Dimik οι Γαλλοι ειναι λιγο κομμουνιστες ακόμα οποτε και ο minimum wage μετανάστης θα εχει την ιδια μεταχειριση στο δημοσιο νοσοκομειο με οποιονδηποτε αλλο πολιτη. Φυσικα μπορεις παντα να εχεις περα απο τα ελάχιστα αν πληρωνεις ιδιωτικη ασφαλεια. Για παραδειγμα οι υπηρεσιες που εγραψε ο ast δεν ειναι απαραιτητο πως ειναι διαθεσιμες σε ολα τα δημοσια νοσοκομεια της Γαλλιας.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Dimik οι Γαλλοι ειναι λιγο κομμουνιστες ακόμα οποτε και ο minimum wage μετανάστης θα εχει την ιδια μεταχειριση στο δημοσιο νοσοκομειο με οποιονδηποτε αλλο πολιτη. Φυσικα μπορεις παντα να εχεις περα απο τα ελάχιστα αν πληρωνεις ιδιωτικη ασφαλεια. Για παραδειγμα οι υπηρεσιες που εγραψε ο ast δεν ειναι απαραιτητο πως ειναι διαθεσιμες σε ολα τα δημοσια νοσοκομεια της Γαλλιας.

< >

Η τελευταία σου πρόταση λύνει την απορία μου.
Δηλαδή σε νοσοκομείο υποβαθμισμενης πόλης-συνοικίας @@ υπηρεσίες θα έχουν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#372227 Όχι. Δεν φυσικα ειπα αυτο. Αυτο ειναι το δικο σου συμπέρασμα. Μπορει να μην τα εγραψα κατανοητά. Παμε ξανα. Ολοι εχουν προσβαση στις βασικες υπηρεσιες για μια σωστή και ασφαλη γεννα. Μπορει να μην εχουν πχ γεννα μεσα σε νερο αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορεις να γεννησεις με ασφαλεια σωστα. Φυσικα αυτο ισχυει για τα παντα. Δεν μπορει ενα μικρο νοσοκομειο σε μια μικρη πολη να παρεχει τις ιδιες υπηρεσιες με αυτο της πρωτευουσας νομου, η το προτυπο πανεπιστημιακο.
Για γεννα μιλαμε, οχι για πειραματική γονιδιακη θεραπεια καρκινου.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#372285 Αν στο πρότυπο πανεπιστημιακο ή στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του νομού με τα έξτρα κομφόρ έχει πρόσβαση και ο μεροκαματιαρης του minimum wage τότε όλα gg. Αν όμως έχουν πρόσβαση μόνο οι blue collars κάτι πάει στραβά.

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#372359 Οι blue collars ειναι οι μεροκαματιάρηδες και οι minimum wage.
Για τα υπολοιπα που λες δε νομιζω πως μπορω να δωσω πιο layman's term εξηγηση. Ειναι λιγο κουραστικη η επαναληψη μπας και πω αυτο που θες να πω.
< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#372885 Ναι σορρυ έγραψα blue εκ παραδρομής, white είναι το σωστό.
Απλά να ξεκαθαρίσουμε αν είναι όλα ιδανικά όπως τα περιέγραψε ο ast και δεν υπάρχει κοινωνική ανισότητα στον τομέα της υγείας ή μήπως είδε την καλή πλευρά των πραγμάτων και τελικά δεν είναι όλα ιδανικά. Δεν ξέρω και κάνω υποθέσεις, αν δεν θες να διευκρινήσεις ή σε κουράζει μην το κάνεις.
Το έχουν όλοι πρόσβαση σε ασφαλή γέννα από μόνο του δεν λέει κάτι όταν κάποιοι έχουν και 24ωρη μαια και κατ' οίκον επισκέψεις κλπ. Επίσης το ερώτημα είναι αν αυτοί που απολαμβάνουν έξτρα παροχές πληρώνουν και ανάλογες κρατήσεις κλπ ή απλά έχουν την τύχη να ζουν σε περιοχές με υπερστελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένες δομές γενικά;

Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί από τα ΜΜΕ έχει περάσει ότι η Γαλλία είναι μια χώρα με μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και γκετοποίηση, οπότε μου φαίνεται παράξενο να διαθέτει τέτοιες υπηρεσίες σε όλους.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#372890 Εγω δεν εχω καταλαβει εδω κ 3 σελιδες τι παραπανω ειχε το δημοσιο νοσοκομειο της Γαλλιας που γεννησε η συζυγος του Ast με το αντιστοιχο Ελενα το δικο μας... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:Εγω δεν εχω καταλαβει εδω κ 3 σελιδες τι παραπανω ειχε το δημοσιο νοσοκομειο της Γαλλιας που γεννησε η συζυγος του Ast με το αντιστοιχο Ελενα το δικο μας... :s_dunno

Ξεκινήσαμε με 5 υποχρεωτικά μαθήματα τοκετού, που έπρεπε να παρακολουθήσουμε σαν ζευγάρι μεταξύ 6ου και 7ου μήνα. Τα κάναμε στο νοσοκομείο, μαζί με άλλα 5 ζευγάρια.

Προσέφεραν πχ στην :inlove: ένα χαλαρωτικό μπάνιο όταν οι συσπάσεις άρχισαν να γίνονται έντονες. Στην αίθουσα του τοκετού, φέραμε τη δική μας λίστα με mp3 που θέλαμε ν'ακούμε κατά τη διάρκεια του. :lol:

Είχαμε αποκλειστικά δικό μας δωμάτιο, οι τρεις μας, όπου έμενα κι εγώ για όλες τις μέρες μαζί με τη σύζυγο και τον μικρό. Ο υιός ήταν όλο το 24ωρο μαζί μας από την πρώτη στιγμή, δεν τα κρατάνε κάπου και τον έπαιρναν μόνο αν χρειαζόταν για εξετάσεις κλπ, και συνήθως πήγαινα κι εγώ μαζί. Μείναμε 5 μέρες μέσα και μας είπαν πως αν δεν νοιώθουμε έτοιμοι μπορούμε να μείνουμε κι άλλο. Σε αυτό το 5ήμερο, μας έκαναν υπερεντατικά θηλασμού (στη σύζυγο), μπάνιου, περιποίησης και πέρασαν εκπρόσωποι απ'όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους παιδικούς σταθμούς κλπ. Ανά πάσα στιγμή πατούσες το κουμπάκι και μέσα σε 30" εμφανίζονταν μια μαία για να σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί.

Όταν με το καλό βγήκαμε, μας επισκέπτονταν μαία κάθε μέρα στο σπίτι για μια εβδομάδα (και μετά μια φορά την εβδομάδα) για να βοηθήσει με τον θηλασμό, με ό,τι χρειαζόμασταν σχετικά με την περιποίηση του μωρού και για να τον ζυγίσει

Εμένα αυτά μου φάνηκαν παράξενα, αν συμβαίνουν και στην Ελλάδα αυτά μπράβο μας.
Άβαταρ μέλους
By nass
#372901 Χαλαρωτικό μπάνιο και κατ΄ οίκον επισκέψεις μετά δεν είχε το "Ελενα". Ολα τα άλλα ναι.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#372902 Αντε να παει να γεννησει η αλλη και να θελει να ακουσει Παολα ή Χαρα Βερα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By otso
Dodger έγραψε:Αντε να παει να γεννησει η αλλη και να θελει να ακουσει Παολα ή Χαρα Βερα :metalo:

εσυ τυχερακια παντως γιατρο δεν θα πληρωσης οποιος και ναναι .
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dodger έγραψε:Αντε να παει να γεννησει η αλλη και να θελει να ακουσει Παολα ή Χαρα Βερα :metalo:

Μάκη Δημάκη :rtfm:

Άβαταρ μέλους
By Dodger
otso έγραψε:εσυ τυχερακια παντως γιατρο δεν θα πληρωσης οποιος και ναναι .

Είμαι περήφανος εγώ, δεν καταδέχομαι :iconcool: Αν και δε βλέπω να το ζω :lol: