Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#371799 Α, δεν ξέρω. Τοτε που το πήρα εγώ αγόρασα το βιβλίο σημάτων, διάβασα και έδωσα, μετα έκανα 10 μαθήματα και έδωσα εξετάσεις με τον δάσκαλο να ανοίγει η να κλείνει το χέρι πανω στο μηρό για να δείχνει αν είναι μονόδρομος ή όχι. Έκανα παρκάρισμα, οπισθογωνια και αυτο ήταν . Ούτε 5 λεπτά

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#371808 Εντυπωσιακό ότι έχουμε τόσους νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο από τα τροχαία και παρόλα αυτά δεν αλλάζει το παραμικρό στο κομμάτι των εξετάσεων και των ελέγχων από την Τροχαία.

Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε... :thumbsdown:

Το μόνο που ξέρουμε είναι να κλαίμε για την μάνα, το τρίχρονο, την κοριτσάκι τώρα που χάθηκαν άδικα και να συνεχίζουμε με τα (γ)ίδια (που κυκλοφορούν στους δρόμους).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε... :thumbsdown:

Κι εγώ αν ζούσα έξω με την οικογένειά μου, το ίδιο θα έλεγα... :s_wink

Είναι γνωστό άλλωστε ότι με τα μνημόνια διατίθενται πρόσθετα κονδύλια για να αυξηθούν τα μέτρα αστυνόμευσης, να βελτιωθεί το σύστημα εξετάσεων και να περιθάλπτονται καλύτερα τα θύματα των τροχαίων!
Άβαταρ μέλους
By nass
axel12p έγραψε:Εντυπωσιακό ότι έχουμε τόσους νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο από τα τροχαία και παρόλα αυτά δεν αλλάζει το παραμικρό στο κομμάτι των εξετάσεων και των ελέγχων από την Τροχαία.

Για τους ελέγχους της Τροχαίας να συμφωνήσω αλλά το σύστημα εκπαίδευσης και εξετάσεων έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία 10 χρόνια. Χωρίς βέβαια και πάλι να διασφαλίζει από λαδώματα αλλά τουλάχιστον έχει υποχρεωτική θεωρία και πρακτική και μηχανογραφημένες εξετάσεις "σημάτων", αλλαγή της διαδικασίας εξέτασης (πιο σύνθετη -να δείτε στις μοτο, η διαφορά είναι τεράστια, τέρμα τα 8άρια με τις βέσπες)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#371852 Πάντως, παραδέχομαι ότι αν έπρεπε να διαβάσω ΤΩΡΑ για να δώσω για δίπλωμα θα τα έβρισκα πολύ σκούρα. Καμία σχέση με το...τετραδιάκι που είχα δώσει το 1997 και που μάλλον αναφέρει ο Νίκος. Ο αδερφός μου που είχε δώσει πρπ 3 χρόνια αργότερα, νομίζω είχε πετύχει το καινούργιο, το οποίο εν συγκρίσει με το παλιό είναι...τόμος!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
MIXOStsi έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ενώ όταν πήραμε δίπλωμα εμείς, ήμασταν κορυφαίοι οδηγοί

Τουλάχιστον είχαμε δικαίωμα να οδηγάμε το αυτοκίνητο...
Κι αν έπαιρνες παραμάζωμα κανα παιδάκι επειδή πετάχτηκε πίσω από παρκαρισμένα κλπ θα την πλήρωναν οι γονείς του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κι άλλα τέτοια...
Ενώ αν δεν έχεις δίπλωμα... ζατς.

Δεν είναι έτσι. Έχεις δεν έχεις δίπλωμα, θα έχεις ποινικές και αστικές ευθύνες αν προκαλέσεις ατύχημα (είσαι υπαίτιος ή συνυπαίτιος δηλαδή). Απλά χωρίς δίπλωμα προστίθεται και αυτή η κατηγορία εναντίον σου. Και φυσικά αν χτυπήσεις παιδί θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όσα διπλώματα και παπλώματα και αν έχεις...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#371864 Χωρίς δίπλωμα δεν έχεις και ασφαλιστική κάλυψη.
Άβαταρ μέλους
By nass
#371867 Ακριβώς, γιαυτό ρώταγα παραπάνω τον kyr80. Και άρα πληρώνεις εσύ και η οικογένειά σου το σύνολο της ζημιάς -που αν χτυπήσεις νέο άνθρωπο μπορεί να μην είναι καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
(Τα πληρώνει η ασφάλεια και μετά στρέφεται εναντίον σου)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
bill33 έγραψε:Χωρίς δίπλωμα δεν έχεις και ασφαλιστική κάλυψη.

Βασικά πληρώνει η ασφάλεια και μετά αν θέλει στρέφεται εναντίον σου για να διεκδικήσει τα χρήματα.

Edit: Είδα ότι με πρόλαβε ο nass.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Pitt έγραψε:

Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας... Άντε να φύγουν οι "κακοι" οι ξένοι να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους :thumbsup:

Προφανώς δεν έπιασες το νόημα της πρότασης μου, όπως και το αντίστοιχο του Kilomeater.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#371889 Πριν δύο μήνες, 80χρονος με ληγμενο δίπλωμα και αμάξι χωρίς πινακίδες (= και ανασφαλιστο) έπεσε πάνω μου. Τον βλέπω να ανεβάζει και πίεση, έγινε σαν παντζαρι και για 100€ ζημιά να έχω και τύψεις ότι θα μου μείνει στα χέρια... τον άφησα και έφυγε.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι έτσι. Έχεις δεν έχεις δίπλωμα, θα έχεις ποινικές και αστικές ευθύνες αν προκαλέσεις ατύχημα (είσαι υπαίτιος ή συνυπαίτιος δηλαδή). Απλά χωρίς δίπλωμα προστίθεται και αυτή η κατηγορία εναντίον σου. Και φυσικά αν χτυπήσεις παιδί θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όσα διπλώματα και παπλώματα και αν έχεις...

Το "αν προκαλέσεις ατύχημα" το έβαλες τώρα εσύ... δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα... Εξετάσαμε αν υπάρχει διαφορά του να έχεις ή όχι δίπλωμα.
οπότε, δεν είναι έτσι...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
axel12p έγραψε:
Pitt έγραψε:

Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας... Άντε να φύγουν οι "κακοι" οι ξένοι να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους :thumbsup:

Προφανώς δεν έπιασες το νόημα της πρότασης μου, όπως και το αντίστοιχο του Kilomeater.

Συγγνώμη, αλλά αυτό το "Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος" που κυκλοφορεί ευρέως είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που υπάρχει μετά τον Τζήμερο.

MIXOStsi έγραψε:REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι έτσι. Έχεις δεν έχεις δίπλωμα, θα έχεις ποινικές και αστικές ευθύνες αν προκαλέσεις ατύχημα (είσαι υπαίτιος ή συνυπαίτιος δηλαδή). Απλά χωρίς δίπλωμα προστίθεται και αυτή η κατηγορία εναντίον σου. Και φυσικά αν χτυπήσεις παιδί θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όσα διπλώματα και παπλώματα και αν έχεις...

Το "αν προκαλέσεις ατύχημα" το έβαλες τώρα εσύ... δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα... Εξετάσαμε αν υπάρχει διαφορά του να έχεις ή όχι δίπλωμα.
οπότε, δεν είναι έτσι...

Είπες ότι αν χτυπήσεις παιδάκι και έχεις δίπλωμα δεν τρέχει κάστανο και θα τρέχουν οι γονείς για παραμέληση ανηλίκου. Δεν ισχύει φυσικά αυτό. Σε παράσυρση πεζού 99 στις 100 φορές το δικαστήριο καταδικάζει τον οδηγό και η ύπαρξη διπλώματος δεν έχει καμία σημασία. Οπότε έτσι είναι.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#371913 ψιτ, Δία...

Περιπτώσεις από τη νομολογία με προέχουσα υπαιτιότητα πεζού έναντι του οδηγού οχήματος:
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο πεζός επιχειρεί να διασχίσει το οδόστρωμα συνήθως ανέλεγκτα δηλαδή δεν λαμβάνει υπόψη την απόσταση του ερχόμενου οχήματος και δεν εκτιμά ορθώς την ταχύτητα με την οποία το τελευταίο κινείται. Από την άλλη πλευρά ο οδηγός ενός τέτοιου οχήματος συνήθως αιφνιδιάζεται και δεν επιχειρεί την δυνατή αποφευκτική ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα. Όταν μάλιστα η είσοδος του πεζού στο οδόστρωμα γίνεται κατά τρόπο που δεν επιτρέπει στον οδηγό οποιαδήποτε αποφευκτική ενέργεια, τότε συνήθως ο πεζός θα κρίνεται αποκλειστικά υπαίτιος του ατυχήματος.

Με ερυθρό σήμα για τους πεζούς
α. Αποκλειστική υπαιτιότητα πεζού
β. Συρρέουσα ευθύνη πεζού και οδηγού οδικού οχήματος. Η υπαιτιότητα σε βάρος του οδηγού στηρίχθηκε κυρίως, στο γεγονός, ότι εκινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης.

http://www.esd.gr/arura-apoceis/item/16 ... ata-pezous