Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε...![]()

axel12p έγραψε:Εντυπωσιακό ότι έχουμε τόσους νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο από τα τροχαία και παρόλα αυτά δεν αλλάζει το παραμικρό στο κομμάτι των εξετάσεων και των ελέγχων από την Τροχαία.
MIXOStsi έγραψε:kyr80 έγραψε:Ενώ όταν πήραμε δίπλωμα εμείς, ήμασταν κορυφαίοι οδηγοί
Τουλάχιστον είχαμε δικαίωμα να οδηγάμε το αυτοκίνητο...
Κι αν έπαιρνες παραμάζωμα κανα παιδάκι επειδή πετάχτηκε πίσω από παρκαρισμένα κλπ θα την πλήρωναν οι γονείς του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κι άλλα τέτοια...
Ενώ αν δεν έχεις δίπλωμα... ζατς.
bill33 έγραψε:Χωρίς δίπλωμα δεν έχεις και ασφαλιστική κάλυψη.
Pitt έγραψε:Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε...![]()
Κι εγώ αν ζούσα έξω με την οικογένειά μου, το ίδιο θα έλεγα...
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι έτσι. Έχεις δεν έχεις δίπλωμα, θα έχεις ποινικές και αστικές ευθύνες αν προκαλέσεις ατύχημα (είσαι υπαίτιος ή συνυπαίτιος δηλαδή). Απλά χωρίς δίπλωμα προστίθεται και αυτή η κατηγορία εναντίον σου. Και φυσικά αν χτυπήσεις παιδί θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όσα διπλώματα και παπλώματα και αν έχεις...

axel12p έγραψε:Pitt έγραψε:Όπως θα έλεγε και ο Kilomeater, μνημόνια και πάλι μνημόνια γιατί μόνοι μας ούτε τα βασικά για να μην σκοτωνόμαστε δεν κάνουμε...![]()
Κι εγώ αν ζούσα έξω με την οικογένειά μου, το ίδιο θα έλεγα...
Ενώ τώρα που ζεις εδώ τα Μνημόνια σου φταίνε για το χάλι μας... Άντε να φύγουν οι "κακοι" οι ξένοι να σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε στους δρόμους![]()
Προφανώς δεν έπιασες το νόημα της πρότασης μου, όπως και το αντίστοιχο του Kilomeater.
MIXOStsi έγραψε:REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι έτσι. Έχεις δεν έχεις δίπλωμα, θα έχεις ποινικές και αστικές ευθύνες αν προκαλέσεις ατύχημα (είσαι υπαίτιος ή συνυπαίτιος δηλαδή). Απλά χωρίς δίπλωμα προστίθεται και αυτή η κατηγορία εναντίον σου. Και φυσικά αν χτυπήσεις παιδί θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όσα διπλώματα και παπλώματα και αν έχεις...
Το "αν προκαλέσεις ατύχημα" το έβαλες τώρα εσύ... δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο μέχρι τώρα... Εξετάσαμε αν υπάρχει διαφορά του να έχεις ή όχι δίπλωμα.
οπότε, δεν είναι έτσι...

Περιπτώσεις από τη νομολογία με προέχουσα υπαιτιότητα πεζού έναντι του οδηγού οχήματος:
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο πεζός επιχειρεί να διασχίσει το οδόστρωμα συνήθως ανέλεγκτα δηλαδή δεν λαμβάνει υπόψη την απόσταση του ερχόμενου οχήματος και δεν εκτιμά ορθώς την ταχύτητα με την οποία το τελευταίο κινείται. Από την άλλη πλευρά ο οδηγός ενός τέτοιου οχήματος συνήθως αιφνιδιάζεται και δεν επιχειρεί την δυνατή αποφευκτική ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα. Όταν μάλιστα η είσοδος του πεζού στο οδόστρωμα γίνεται κατά τρόπο που δεν επιτρέπει στον οδηγό οποιαδήποτε αποφευκτική ενέργεια, τότε συνήθως ο πεζός θα κρίνεται αποκλειστικά υπαίτιος του ατυχήματος.
Με ερυθρό σήμα για τους πεζούς
α. Αποκλειστική υπαιτιότητα πεζού
β. Συρρέουσα ευθύνη πεζού και οδηγού οδικού οχήματος. Η υπαιτιότητα σε βάρος του οδηγού στηρίχθηκε κυρίως, στο γεγονός, ότι εκινείτο με ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης.
http://www.esd.gr/arura-apoceis/item/16 ... ata-pezous

Πολύ κοντά στη pole. Να δούμε αύριο τι ρυθμό θα […]
https://www.youtube.com/watch?v=yhduH[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]