Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Παίδες δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, το ΙΑΣΩ εν προκειμένω έχει τη μεγαλύτερη ΜΕΝΝ στην Ελλάδα (110 θέσεις αν θυμάμαι καλά) και μία από τις μεγαλύτερες στη βαλκανική αν όχι η μεγαλύτερη, πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη (καμιά 70ρια μαίες + νοσηλεύτριες + βοηθοί νοσηλείας + γιατροί νεογνολόγοι ++)
Ότι πάνε *κάποια* περιστατικά στα δημόσια, πάνε, αλλά καμιά σχέση με ικανότητες, δυνατότητες κλπ

Αν είναι τόσο γαμάτη, γιατί *κάποια* περιστατικά πάνε στα Δημόσια και όχι το αντίθετο ας πούμε; :hmmm:
Όπως τα λες, δεν θα έπρεπε να φεύγει κανένα περιστατικό, ή όχι;
:whistlink:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Anonymous Founder έγραψε:
Asimov έγραψε:Παίδες δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα, το ΙΑΣΩ εν προκειμένω έχει τη μεγαλύτερη ΜΕΝΝ στην Ελλάδα (110 θέσεις αν θυμάμαι καλά) και μία από τις μεγαλύτερες στη βαλκανική αν όχι η μεγαλύτερη, πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη (καμιά 70ρια μαίες + νοσηλεύτριες + βοηθοί νοσηλείας + γιατροί νεογνολόγοι ++)
Ότι πάνε *κάποια* περιστατικά στα δημόσια, πάνε, αλλά καμιά σχέση με ικανότητες, δυνατότητες κλπ

Αν είναι τόσο γαμάτη, γιατί *κάποια* περιστατικά πάνε στα Δημόσια και όχι το αντίθετο ας πούμε; :hmmm:
Όπως τα λες, δεν θα έπρεπε να φεύγει κανένα περιστατικό, ή όχι;
:whistlink:

Ε μήπως είναι οικονομικό το θέμα. Αν για φυσιολογικό τοκετό οι ταρίφες είναι τόσο μεγάλες αν τυχόν χρειαστεί πολλές ημέρες νοσηλείας στην εντατική το κόστος θα είναι εξωπραγματικό για τους περισσότερους οπότε τα παίρνουν και τα πάνε στα δημόσια.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#370709 Συν ό, τι έχει να κάνει με την κατανομή των περιστατικών : πχ όταν έχει γεμίσει το τμήμα με τα διασωληνωμενα, κάπου πρέπει να πάνε τα μωρά. Είναι πιο πολύπλοκο (δεν είναι και lyoness αλλά λέμε τώρα) δηλαδή από το "δεν μπορούν".
Άβαταρ μέλους
By g8777
belgarion έγραψε:
gianik έγραψε:
g8777 έγραψε:
gianik έγραψε:
g8777 έγραψε:Τα πιο τζάμπα λεφτά που θα δώσεις ποτέ στη ζωή σου.
(Μετά τα τσιγάρα με γεύση μεντας.)

Αν πείσεις την gianikαινα να μην γεννήσει εκεί οπου ξεγενναει ο γιατρός της , τα μισά δικά σου...

Θες και γιατρό. ΘΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΌ. :x

Σταμάτα λίγο τα ηλεκτροσοκ στον Καμπαλα, γέμισε το 38 αρι με έξι σφαίρες να παίξει λίγο ρωσική ρουλέτα, πλυνε από πάνω σου το Soupline που ξερασε, ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ :
Θα πας εκεί που πάει η μαια. Ποιος γιατρός τώρα, όλη τη δουλειά την κάνουν οι μαιες. :s_yes
Εκτός αν θέλει να ντυθεί ο γιατρός σας μαια.Για κάνα 1500αρι παραπάνω. Εκεί, πάσο.

Συνέχισε με Καμπαλα.

:yahoo:
Βρεθηκε λυση g μου ,βρεθηκε !!!!
Μου εστειλε μηνυμα ο Belgarion, τον Ιουλη θα ειναι στην Αθηνα για την εκθεση "Νυφη κ γαμος 2017" , εχει νωπα ακομα κατι εργαστηρια μαιευτικης , θα την βγαλω φτηνα με ενα τραπεζι στο Amigos , το ακουσες;;;;;; Τσαμπα θα την βγαλω !!!!!!!

Του Belgarion μόλις του έφυγε η coca cola από την μύτη με αυτό που διάβασε.
Πέρα από την πλάκα (και δεν το λέω προφανώς για την γυναίκα του gianik), οι γυναίκες είναι τρελές. Μια φορά στην Άρτα , όταν εφημερευα στην Μαιευτική, ήρθε γυναίκα που είχαν σπάσει τα νερά και είχε πόνους μες την νύχτα, και όταν της είπα ότι ο δικός της μαιευτηρας που την είχε παρακολουθήσει ,έλειπε στο εξωτερικό , έφυγε οδικώς για Αθήνα για να την ξεγεννησει ο γυναικολόγος που είχε εκεί(το είχε διπορτο προφανώς). Βέβαια ποτέ δεν έμαθα αν έφτασε ή γέννησε μεταξύ Πάτρας και Κορίνθου....

Ντυσου μωρε και συ Μαια μπας και ξελυσσαξει. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΥΣΣΑΞΕΙ.

Μαθαμε τωρα, full vip και σελφι και επισκληριδιο και πλαστικη αιδοιου (μπας και ξανανιωσει το κοροιδο απο μια εσανς παρθενιας) και 55" 4Κ για Σουρβαιβορ και πληρωνε μλκ... :s_laughat :s_laughat :s_laughat

Τι σου ειπε Γιαννικ; Λητω;

Ουπς κυριε προεδρα, η ζαρντινιερα βρεθηκε απο το πουθενα, φυλαω σταυρο , :s_airkiss :s_airkiss

Κανονικα για τον Ελληνα η γεννα επρεπε να γινεται υπο τετοιες συνθηκες που να ντρεπονται και οι αλλοι στο Taboo. :rtfm:

Χολερες. Μαθατε και γεννες. Καλα τον χωνατε στα γιδια σας μεχρι το 2007. Τωρα μου θελετε και dvd τον υπερηχο.

Belgarion, σε εξουσιοδοτω να συνταγογραφεις χλωρινη σε οποιαδηποτε μανουλα του facebbok εχει το ΘΡΑΣΟΣ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΛΕΩ , να σε ρωταει αν κανει να πινει Βαλεριανα. :s_hang

ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΦΛΟΓΙΣΤΡΟ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Kon5 έγραψε:Εγώ τα κλαίω ήδη ... πρόωρα :s_sarcastic
Είμαι ο πρώτος που αντιδρούσα σε αυτές τις τιμές και τη νοοτροπία μαιευτήριο - υπερπολυτελές ξενοδοχείο όμως το πρόβλημα είναι το πού ξεγενάει ο ιατρός. Ο δικός μας σε 2 κλινικές οπότε αναγκαστικά πας εκεί.

Πακέτο xenon και δερμάτινα μαζί δλδ :s_crazy

Εικόνα

:twisted: :twisted: :inlove: :inlove:

Αμάξι κοίτα να πάρεις στα κοντά που ακόμα μπορείς, γιατί σε λίγο δεν θα σου μείνει μαντήλι να κλάψεις! :twisted: :metalo: :lol: :lol: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#370754 Έχω βρεθεί επισκέπτης σε σουίτα στο Μητέρα. Πέρα από τον αυξημένο χώρο σε σχέση με ένα απλό δωμάτιο και το... μενού για το φαγητό, δεν κατάλαβα για ποιο λόγο να χρυσοπληρώσεις κάτι τέτοιο, πρέπει πραγματικά να σου περισσεύουν.
Ξέρω πως σαν έρθει εκείνη η ώρα, θα γίνει ό,τι θέλει η γυναίκα, αλλά ειλικρινά θα επιμείνω να γίνει σε Δημόσιο, γιατί αν κάτι φοβάμαι, είναι μην πάει στραβά το πράγμα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Γενικώς, τέτοια βιομηχανία που έχουν γίνει οι γεννήσεις στην Αθήνα, μου φέρνει πραγματικά αηδία. Ας ελπίσουμε η :inlove: να αποδειχτεί πιο λογική από την πλειοψηφία.

ΥΓ: Όχι, προφανώς και δεν έχω συζητήσει κάτι τέτοιο για όσους ρωτούν! :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#370764 ^ Γιαυτο τα λες αυτα! :lol: :lol:

Ο μονος τροπος να παει γυναικα σε δημοσιο μαιευτηριο , να ειναι και ο γιατρος της εκει :adminpower:

Οποτε βρες της τον διευθυντη του 'Ελενα" η του "Αλεξανδρα" για να εισαι σιγουρος. :lol:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#370791 Το βασικο με τη σουιτα ειναι οτι υπαρχει ξεχωριστος χωρος για τους επισκεπτες αλλα και για μπαμπα, παππουδες κλπ. Οποτε ειναι πιο ησυχα για τη μαμα και το μωρο οταν το εχει στο δωματιο. Ουτε ενοχλειται απο τις επισκεψεις, ουτε μονη νοιωθει.
Άβαταρ μέλους
By ast
#370794 Εμάς ο μικρούλης μας γεννήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο, εδώ στη Γαλλία.

Έχοντας πλέον μπει στη φάση που πάρα πολλοί γνωστοί και φίλοι γίνονται γονείς, και πολλοί από αυτούς Έλληνες που ζουν έξω, σαν εμάς, άκουσα αρκετές περιπτώσεις που οι κοπέλες κυρίως ήθελαν να γεννήσουν στην Ελλάδα, παρά τα εν γένει καλύτερα συστήματα υγείας στη Δυτική Ευρώπη. Προφανώς είχε να κάνει με την αίσθηση οικειότητας, το ότι όλο το σόι θα είναι κοντά, το ελληνόφωνο προσωπικό ίσως κλπ. Χαίρομαι πάρα πολύ που δεν πέσαμε σε αυτήν την παγίδα. Απλά για σύγκριση, θα πω τα εξής. Ο μικρός γεννήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, τα οποία έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση, και το οποίο έκλεισα περίπου ένα εξάμηνο πριν. Ξεκινήσαμε με 5 υποχρεωτικά μαθήματα τοκετού, που έπρεπε να παρακολουθήσουμε σαν ζευγάρι μεταξύ 6ου και 7ου μήνα. Τα κάναμε στο νοσοκομείο, μαζί με άλλα 5 ζευγάρια.

Από τη στιγμή που έσπασαν τα νερά μέχρι τη στιγμή της γέννησης πέρασαν ακριβώς 24 ώρες. Είμαι σίγουρος πως στην Ελλάδα θα είχε μπει για καισαρική χωρίς λόγο, γιατί κανένας γιατρός δεν περιμένει τόσο. Εδώ, δεν έχεις τον γιατρό σου στη γέννα, οι ιδιώτες σε αναλαμβάνουν μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά είναι οι μαίες και ο γιατρός που θα έχει βάρδια στο νοσοκομείο, τον οποίο μπορεί και να μη δεις καθόλου αν δεν χρειαστεί. Οι εγκαταστάσεις ήταν υπέροχες και ολοκαίνουριες. Προσέφεραν πχ στην :inlove: ένα χαλαρωτικό μπάνιο όταν οι συσπάσεις άρχισαν να γίνονται έντονες. Στην αίθουσα του τοκετού, φέραμε τη δική μας λίστα με mp3 που θέλαμε ν'ακούμε κατά τη διάρκεια του. :lol:

Είχαμε αποκλειστικά δικό μας δωμάτιο, οι τρεις μας, όπου έμενα κι εγώ για όλες τις μέρες μαζί με τη σύζυγο και τον μικρό. Ο υιός ήταν όλο το 24ωρο μαζί μας από την πρώτη στιγμή, δεν τα κρατάνε κάπου και τον έπαιρναν μόνο αν χρειαζόταν για εξετάσεις κλπ, και συνήθως πήγαινα κι εγώ μαζί. Μείναμε 5 μέρες μέσα και μας είπαν πως αν δεν νοιώθουμε έτοιμοι μπορούμε να μείνουμε κι άλλο. Σε αυτό το 5ήμερο, μας έκαναν υπερεντατικά θηλασμού (στη σύζυγο), μπάνιου, περιποίησης και πέρασαν εκπρόσωποι απ'όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους παιδικούς σταθμούς κλπ. Ανά πάσα στιγμή πατούσες το κουμπάκι και μέσα σε 30" εμφανίζονταν μια μαία για να σε βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί.

Τρώγαμε και κοιμόμασταν όλοι εκεί, κι εγώ έβγαινα μόνο για τίποτα εξωτερικές δουλειές κλπ. Ας πούμε έπρεπε να δηλώσω τη γέννηση (μαζί με το όνομα του μικρού, δεν υπάρχει ο όρος "αβάπτιστο" :lol: ) εντός 3 ημερών. Όταν με το καλό βγήκαμε, μας επισκέπτονταν μαία κάθε μέρα στο σπίτι για μια εβδομάδα (και μετά μια φορά την εβδομάδα) για να βοηθήσει με τον θηλασμό, με ό,τι χρειαζόμασταν σχετικά με την περιποίηση του μωρού και για να τον ζυγίσει. Από το σπίτι τον βγάλαμε την 7η του μέρα για να τον ξαναπάμε στο νοσοκομείο να τον δουν. Η πρώτη βόλτα με το καρότσι, που απολαύσαμε και οι τρεις.

Κόστος για όλα αυτά; 0€

Δεν θελω ν'ακουστώ σαν τίποτα μετανάστες του '60 (ή και μεταγενέστερους :shifty: ), που τα βρίσκουν όλα χάλια στην Ελλάδα, αλλά σε σύγκριση με τους φίλους που για τους λόγους τους ο καθένας επέλεξαν να γυρίσουν και να γεννήσουν πίσω, θεωρώ πως ήμασταν πολύ καλύτερα. Πραγματικά, να χαίρεσαι να κάνεις παιδιά. :lol: Μπόνους, τα ατέλειωτα σόγια που γλιτώνεις στο νοσοκομείο και δείχνεις το παιδί σαν τρόπαιο. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Kon5
markvag έγραψε:Αμάξι κοίτα να πάρεις στα κοντά που ακόμα μπορείς, γιατί σε λίγο δεν θα σου μείνει μαντήλι να κλάψεις! :twisted: :metalo: :lol: :lol: :inlove: :inlove:

:s_sarcastic :s_sarcastic
...αν πεις και το ενδεχόμενο κουρέματος μάλλον πάμε για πρόωρη αγορά.

Θα πάω για Test drive c class sedan και coupe στη πρώτη ευκαιρία.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι και για μας... όλο στα λητώ γυρνάμε :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:^ Γιαυτο τα λες αυτα! :lol: :lol:

Στάνταρ το πιστέψαμε... :innocent: :s_laughat :s_laughat :shifty:

Kon5 έγραψε: :s_sarcastic :s_sarcastic

Γέλα, γέλα... :twisted: :twisted:

Kon5 έγραψε:όλο στα λητώ γυρνάμε :thumbsdown:

Κιόλας;;;; :ninja:

@ast: με πιάνει κατάθλιψη το τι έχουν οι πολιτισμένες χώρες και τι εμείς στην μπανανία... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By Kon5
markvag έγραψε:
Kon5 έγραψε:όλο στα λητώ γυρνάμε :thumbsdown:

Κιόλας;;;; :ninja:

:s_hang :s_hang :s_hang :svivhaha:

Την επόμενη θα βγάλω κάρτα μέλους και σε Kyr80 :inlove: :lol:
Group buy και δώρο καφέ σε plaisir και πολύ μας είναι. Νταξ ο Μάρκος που είναι κ μεγάλο αλάνι μπορεί να πάει και να μποέμ :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από Kon5 και 02 Μαρ 2017, 22:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
markvag έγραψε:@ast: με πιάνει κατάθλιψη το τι έχουν οι πολιτισμένες χώρες και τι εμείς στην μπανανία... :sorry:

Αυτές όμως δεν έχουν τόσο ήλιο να καίει στη μάπα, ούτε κρύο καφέ ξέρουν να φτιάχνουν, ούτε φιλότιμο έχουν οι γύρω σου, ούτε, ούτε, ούτε.

+1 εννοείται... :(

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Kon5 έγραψε:Την επόμενη θα βγάλω κάρτα μέλους και σε Kyr80 :inlove: :lol:

Βρε ουουουουουρτ. Εμείς είμαστε άντρες. Δεν πάμε σε Λητούς και δεμένους. :rtfm: (θα τα παραγγείλω από Γερμανία.... :iconcool: )

Περί γέννας....
Την παρακολούθηση και την προσοχή, που δίνουν οι ιδιώτες γιατροί γυναικολόγοι-μαιευτήρες στην Ελλάδα, δεν την έχω δει αλλού. Φίλη που μένει μόνιμα στην Αγγλία δεν πήρε μαγνήσιο. Έκανε 2 υπέρηχους σε όλη την εγκυμοσύνη.
Προφανώς οι εγκαταστάσεις είναι σε άλλο επίπεδο στα δημόσια νοσοκομεία. Βέβαια η έννοια δημόσιο νοσοκομείο δεν παίζει στο εξωτερικό με τον τρόπο που το έχουμε στο νου μας.
Γενικά συγκρίνουμε ένα διαφορετικό σύστημα υγείας. ΑΛΛΑ τοκετό προτιμώ στην Ελλάδα.
Τα καραγκιοζιλίκια με τις κλινικές-ξενοδοχεία, τις σουίτες, το βάψιμο για φωτογράφιση ΜΕΣΑ στην αίθουσα του τοκετού και όλα τα αντίστοιχα, είναι πραγματικά για κλάματα. Και θεωρώ μεγάλο ΜΠΟΥΦΟ όποιον δέχεται να τα πληρώσει, για να μη χαλάσει το χατίρι της μέλλουσας μαμάς. Θα έδινα και το τελευταίο βρακί μου, για ότι μπορεί να φέρει καλύτερη ασφάλεια. Είτε στη μάνα, είτε στο μωρό. Αλλά λούσα δεν πρόκειται να πληρώσω.
Και τα γράφω, χωρίς να έχω συζητήσει τίποτα ακόμα με τη γυναίκα μου. Σε περίπτωση που ζητήσει τίποτα τέτοιο, εγώ δε δίνω cent. Αν και μετά από 15 χρόνια, νομίζω την ξέρω καλά.
Άβαταρ μέλους
By sargus
ast έγραψε:...

Άντε γεια!! :lol: :lol:
Αυτά που λες (ή το πνεύμα αυτών τελοσπάντων), τα είχα πρωτοδεί στο ντοκιμαντερ του Michael Moore, Sicko. Και από ότι θυμάμαι από συζητήσεις με διάφορους, γενικά η Γαλλία είναι κορυφή σε αυτόν τον τομέα.

Αλλά και εμείς δεν είμαστε σε κακό επίπεδο. Αν εξαιρέσεις το οικονομικό όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερη βοήθεια από το κράτος (εντάξει, υπάρχουν τα δημόσια νοσοκομεία όπου μπορεί ο καθένας να γεννήσει τσάμπα) έχουμε κάτι άλλο που για πολλές γυναίκες είναι απείρως πιο σημαντικό: το να διαλέξεις το γιατρό που σου αρέσει και εμπιστεύεσαι και να σε πάρει αυτός από το χέρι και να σε πάει από τον πρώτο μήνα μέχρι και τη γέννα σου.

edit: Kyr, μαζί σου. Υποθέτω ότι εννοείς θα ψωνίσεις από Γερμανία, αλλά θα πας και εδώ μια βόλτα να δεις/δείτε από κοντά τι είναι αυτά τα πράγματα, έτσι; Μην τα πάρεις γουρούνι στο σακί.