Νίκο τι ακριβώς βλέπουμε; Από τον τρανό Αηλιά είναι τραβηγμένη και στο βάθος είναι το εργοστάσιο του Α. Δημητρίου;
Ναι είναι απ' τον Αη Λιά, βασικά η Κοζάνη είναι απ' τη δεξιά μεριά και δεν φαίνεται, τα κίτρινα φώτα που ξεκινάνε είναι ο δρόμος για το ΤΕΙ και προς το χωριό Κοίλα. Και στο βάθος ακριβώς όπως λες είναι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.Επίσης είχε έντονο φεγγάρι που με βοήθησε να φωτίσει έτσι ο ουρανός και η ομίχλη κάτω.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από τα πιο όμορφα πλάνα που έχω δει τον τελευταίο καιρό!
+1.
Challenge accepted. Όταν πάω γιάννενα + ανάψουν τα τζάκια, "θα σου πω εγώ" χαχαχ
Καταπληκτική!
https://jimmuclarku.blogspot.com/
JimClark έγραψε:Nick-K έγραψε:Κοζάνη πριν ένα 2ωρο περίπου.[/img][/url]
Challenge accepted. Όταν πάω γιάννενα + ανάψουν τα τζάκια, "θα σου πω εγώ" χαχαχ
Καταπληκτική!
χαχαχα!
axel12p έγραψε:Και απίστευτη ατμόσφαιρα
σχετικο γενικο σχολιακι: ξαναπερνωντας προσφατα απο τους καμπους της περιοχης μου φανηκε ξανα πως ειναι απ' τις πιο δυσαρεστες αισθητικα περιοχες της βορειας ελλαδας..
φαλακρα βουνα, ορυχεια, μουνταδα καπνισμενων φουγαρων..
η φωτογραφια φαινεται πολυ ωραια οπως και να 'χει
κτλ...
https://jimmuclarku.blogspot.com/
Nick-K έγραψε:Κοζάνη πριν ένα 2ωρο περίπου.
Nikon D750
Nikon 24-70mm f/2.8
30 sec
f/4.5
ISO: 100
μολις με κατεστρεψες γιατι εψαχνα να δω φωτο που βγαζει η 750.
σε τι τιμη σου βγηκε?
100€ κάτω από τιμή των μαγαζιών την πήρα.
Τελευταία στιγμή χθες τυχαία κιόλας άλλαξα τη βάση της μηχανής γα το τρίποδο από την D700 στην D750!
BOYT έγραψε:καλα δεν βγαζουν την ιδια ποιοτητα απο μηχανη σε μηχανη εχει διαφορα σε δοκιμες d3100 kai d7100 με ιδιους φακους διπλα διπλα οι μηχανες η μερα με την νυχτα σε ιδιες ρυθμισεις ολα.
Ναι οκ, αλλά θέλω να σου πω πως σε τρίποδο με ένα καλό φακό, παίρνεις καλό αποτέλεσμα και μια απλή μηχανή. Αν θέλεις να δεις διαφορές θα κοιτάξεις iso, εστίαση, buffer κλπ
Πάντως θα ήθελα να την βγάλω και με τη D700 + τον 24-70mm έτσι να δω δίπλα δίπλα τη διαφορές έχουν.
Όσο για την φωτογραφία του Νίκου, για εμένα αυτό ακριβώς είναι η τέχνη της φωτογραφίας. Να βρίσκεις και να αποτυπώνεις την ομορφιά ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει.
Το ακρίβώς αντίθετο από αυτό που κάνω εγώ δηλαδή
Και σίγουρα όπως λέει ο Νίκος, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα την διαφορά δεν την κάνει η μηχανή, αλλά η ματιά του φωτογράφου και η γνώση του εξοπλισμού του.
Νίκο, βλέποντας φωτογραφίες σου όπως αυτή μου δημιουργείται η εξής απορία. Οι φωτογραφίες σου προκύπτουν, έχεις δηλαδή την μηχανή στο πίσω κάθισμα και όταν εντοπίσεις κάτι αξιόλογο κατεβαίνεις, στήνεις την μηχανή και τραβάς ή πηγαίνεις επί τούτου;
Οι περισσότεροι θεωρούμε πως το δυσκολότερο είναι να πάρουμε μια καλή μηχανή, αλλά τελικά το δυσκολότερο είναι να σηκωθούμε από τους καναπεδες και το πρόγραμμα μας και να βγούμε να φωτογραφήσουμε.
Ξανά μπράβο Νίκο!