Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#36301 Πως ε;;

Νομιζω σημερα διαβασα σε ειδησεογραφικο σάιτ ... οτι ανακαλυφθηκε το μικροβιο που μας κανει χαζους.
Λογικα θα ειναι το πρωτο επιβεβαιωμενο κρουσμα ο τυπος που παρατηρησες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36313 Έχω κορυφαίο συμβάν, γελούσα καμία ώρα μετά όσο το θυμόμουν.
Στο πάρκινγκ του Βασιλόπουλου στο Ελληνικό, καγκουρογκόμενα με φτιαγμένο Scirocco πατάει τέρμα γκάζι κινούμενη δίπλα από τα ταξί για όσους ξέρουν.
Την ίδια στιγμή διέσχιζε το δρόμο μια άλλη και η πρώτη αναγκάζεται να φρενάρει και να χάσει την φόρα της. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:
-Πού τρέχεις έτσι, κυκλοφορούν και πεζοί!
Απάντηση:
-Εδώ δεν είναι Αγγλία για να σου δώσω προτεραιότητα!

Μείναμε όλοι παγωτά αρχικά, αλλά μετά δεν μπορούσα να κρατήσω τα γέλια μου και είχα και την μηχανή!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#36330 Δεν είναι καθόλου βασικό, ήταν μέσα σε πάρκινγκ, που η ταχύτητα είναι μέχρι 20 χλμ.
Και ναι, νομίζω πως είχε και διάβαση, αλλά και να μην είχε, δεν δικαιούται κανείς να τρέχει σαν |λογοκρισία| σε ένα πάρκινγκ, μην τρελαθούμε, ναι;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#36331 Συμφωνω. Επισης δεν καταλαβα οτι ηταν ΜΕΣΑ στο παρκινγκ. Αλλα ναι, ειναι βασικο. Γιατι να μην ειναι? Θεωρεις οτι μεσα στο παρκινγκ πολυκαταστηματος οι πεζοι μπορουν να περπατανε οπου και οπως θελουν?
Άβαταρ μέλους
By Y.V
kacey έγραψε: Θεωρεις οτι μεσα στο παρκινγκ πολυκαταστηματος οι πεζοι μπορουν να περπατανε οπου και οπως θελουν?

Φυσικά και όχι! :rtfm:
Πρέπει να ακολουθούν εφ ενός ζυγού την μπλε γραμμή, αν έχουν κατεύθυνση προς το μαγαζί και την κίτρινη αν κατευθύνονται αντιθέτως!
Αν δεν υπάρχει γραμμή, περιμένουν επι τόπου ακίνητοι μέχρι να έρθουν οι διασώστες... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kacey έγραψε:Συμφωνω. Επισης δεν καταλαβα οτι ηταν ΜΕΣΑ στο παρκινγκ. Αλλα ναι, ειναι βασικο. Γιατι να μην ειναι? Θεωρεις οτι μεσα στο παρκινγκ πολυκαταστηματος οι πεζοι μπορουν να περπατανε οπου και οπως θελουν?

Συγγνώμη, μιλάμε τώρα για το πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ, ναι;
Σε τέτοιο χώρο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι πεζοί θα περπατούν παντού, πώς αλλιώς;
Πώς θα πας το καρότσι με τα ψώνια στο αυτοκίνητο; Από την διάβαση;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#36368 Υπάρχουν και οργανωμένα SM που έχουν ειδικές λωρίδες για τους πεζούς. Δεν είναι όλα χύμα στο κύμα.
UK τουλάχιστον όλα τα μεγάλα (και πολλά από τα μικρά) SM έχουν πεζοδρόμια και διαβάσεις. Και πράγματι, δεν περπατάει ο καθένας όπου γουστάρει.
Εδώ βέβαια έχουμε άποψη και περπατάμε κι οδηγούμε όπως μας αρέσει. Δεν θα γίνουμε και στρατιωτάκια :protest:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#36395 ΜΠραβο αστειατορες...Αυτο που ελεγα εγω λοιπον, ειναι 1ον οτι δεν μπορουν πχ να περπατανε στη μεση του ΔΡΟΜΟΥ (δηλαδη του κομματιου που κινουνται τα οχηματα) και να γραφουν τους υπολοιπους στα @@ τους αναγκαζοντας τα οχηματα να τους περιμενουν, και 2ον δεν μπορουν (πρωτα απ'ολα για τη δικη τους ασφαλεια) να πεταγονται μπροστα σου εμφανιζομενοι απο το πουθενα, διασχιζοντας το ΔΡΟΜΟ απο οπου γουσταρουν.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Scotch έγραψε:Υπάρχουν και οργανωμένα SM που έχουν ειδικές λωρίδες για τους πεζούς. Δεν είναι όλα χύμα στο κύμα.
UK τουλάχιστον όλα τα μεγάλα (και πολλά από τα μικρά) SM έχουν πεζοδρόμια και διαβάσεις. Και πράγματι, δεν περπατάει ο καθένας όπου γουστάρει.
Εδώ βέβαια έχουμε άποψη και περπατάμε κι οδηγούμε όπως μας αρέσει. Δεν θα γίνουμε και στρατιωτάκια :protest:

Και πάλι η αλήθεια είναι ανάμεσα στον οδοστρωτήρα Kacey και στο διασώστη Y.V. :lol:

Σε parking (ανοιχτό, κλειστό, ανοιχτόκλειστο, ότι θέτε) που υπάρχει συγκεκριμένη σηματοδότηση, διαγράμμιση, διάδρομοι, διαβάσεις κλπ (πρόχειρα σκέφτομαι Mall, Carrefour, Golden αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλα), τότε προφανώς δεν κάνουμε του κεφαλιού μας, αφού *υποτίθεται* ότι όλοι ακολουθούμε τους κανόνες κυκλοφορίας που έχουν τεθεί, έστω και ανεπίσημα.

Σε οποιοδήποτε άλλο parking όπου άντε να υπάρχουν τα περιγράμματα των θέσεων για τα αυτοκίνητα ή/και κανά μπλε καροτσάκι που να υποδεικνύει θέση ΑΜΕΑ, τότε τι να ακολουθήσουν οι πεζοί, αφού δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις, διαβάσεις, σηματοδότηση κλπ ? Η κοινή λογική ότι δεν βουτάμε μπροστά από κινούμενο όχημα υποθέτω υπάρχει σε όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, με το ανώτατο όριο (20 ή 30χαω ?) που υπάρχει για κίνηση εντός parking, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ατυχήματος, εκτός και αν κάποιος από τους εμπλεκόμενους είναι τσοπάνος και νομίζει ότι σαλαγάει τα πρόβατα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By DAP
#36506 Ενα λεπτο ρε παιδια...
Βγαινω απο το ΣΜ και βλεπω το αυτοκινητο μου 4-5 σειρες μακρυτερα και δεν υπαρχει τιποτα αναμεσα μας...Θα παω γυρω γυρω το πεζοδρομιο μη τυχον και ερθει κανεις και του εμποδισω το δρομο να παρκαρει σε ενα στρεμμα αδειο χωρο; Ευθεια θα παω και αν τυχον βρεχει ας εχει και παρκαρισμενα αυτοκινητα..... Το παν ειναι να προσεχουμε αν ο οδηγος ειναι μεσα στο παρκαρισμενο και δεν ξερουμε τι εχει σκοπο να κανει ......
Άβαταρ μέλους
By kacey
#36513 Οχι μαστορα, αυτο που κανεις και ειναι αυτο που ειπα εγω ο οδοστρωτηρας εξάρχης ηταν α) οι πεζοι δεν πεταγομαστε απο οπου να΄ναι (μου αρεσειι που το θεωρειτε δεδομενο αυτο, ως αποτελεσμα "κοινης λογικης") και β) δεν περπαταμε στη μεση του "δρομου" (δηλαδη του κομματιου που κινουνται τα οχηματα) γραφοντας τα οχηματα στα @@ μας και αφηνοντας τα να τσουλανε με 3 χαω απο πισω μας, δημιουργωντας το χαος.

Το τι καταλαβαν οι αστειατορες, προκειμενου να πουν τη βλακεια τους, ειναι δικο τους θεμα. Η κουβεντα παντως ξεκινησε επειδη ρωτησα:

kacey έγραψε:(η απαντηση ηταν ηλιθια, αλλα το βασικο ειναι το εξης) Ειχε διαβαση?

πραγμα που το ρωτησα επειδη

kacey έγραψε:...δεν καταλαβα οτι ηταν ΜΕΣΑ στο παρκινγκ.

αλλα μετα κολλησαμε στο οτι το αν ειχε διαβαση

Anonymous Founder έγραψε:...Δεν είναι καθόλου βασικό,

στο οποιο εγω λεω οτι

kacey έγραψε:ναι, ειναι βασικο. Γιατι να μην ειναι? Θεωρεις οτι μεσα στο παρκινγκ πολυκαταστηματος οι πεζοι μπορουν να περπατανε οπου και οπως θελουν?

και μετα βγηκαν οι αστειατορες να πουν τη μπουρδα τους.
Άβαταρ μέλους
By kacey
The Ace έγραψε:
Η κοινή λογική ότι δεν βουτάμε μπροστά από κινούμενο όχημα υποθέτω υπάρχει σε όλους μας.

:yahoo: εδω αλλοι σου λενε οτι ο πεζος μπορει να κανει οτι |λογοκρισία| θελει "γιατι εχει παντου προτεραιοτητα" και το οχημα πρεπει να εξαφανιστει απο προσωπου γης, αν αυτο ειναι αυτο που χρειαζεται για να μην τον ενοχλησει (οχι πατησει. ουτε καν "ενοχλησει").