- 07 Φεβ 2017, 15:20
REALZEUS έγραψε:kyr80 έγραψε:Ναι έχω αγοράσει πτυχίο. Και μάλιστα όχι για τον εαυτό μου. Πλήρωσα δίδακτρα, πλήρωσα να μένει μόνη της, πλήρωσα λούσα, γενικά πλήρωσα πολλά για να πάρει το πτυχίο. Μετά πλήρωσα επίπλωση, πλήρωσα αυτοκίνητο και πολλά άλλα.
Αν η ίδια δεν διάβαζε όμως δεν θα έπαιρνε το χαρτί. Αυτό σου λένε οι άλλοι. Δεν αγοράζεις το πτυχίο, πληρώνεις τα έξοδα (καθηγητές, βιβλία, διαμονή, διαβίωση κλπ - τα αυτοκίνητα και τα λούσα είναι δικό σου θέμα).
Αν η ίδια δε διάβαζε, κακό του κεφαλιού της. Θα την γύρναγα πίσω στον ένα χρόνο, και θα είχα "γλιτώσει" πολλά. 15 χρονών είμαστε; Που νομίζαμε ότι κάναμε χάρη στους γονείς μας, που διαβάζαμε...
Το πτυχίο αγοράστηκε, γιατί χωρίς λεφτά απλά δε θα το είχε. Όσο καλή και να ήταν. Που αν ήταν βασικά, έπρεπε να περάσει Ελλάδα, αλλά το πάμε πολύ μακριά. Χωρίς λοιπόν τα λεφτά από το σπίτι της, θα ήταν φυσιοθεραπεύτρια(εκεί είχε περάσει). Τα βάλαμε κάτω, ήθελε και η ίδια, και την στείλαμε στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας ΜΕ ΛΕΦΤΑ το ελληνικό σύστημα. Δεν κρίνω αν το σύστημα είναι δίκαιο ή άδικο. Πάντως γιατρός έγινε γιατί πληρώσαμε.
Το να μην διαβάζεις για να πάρεις πτυχίο, είναι σαν να μην ανοίγεις το μαγαζί σου το πρωί, και να περιμένεις τζίρο. Αν είσαι επιμελής, το πτυχίο θα το πάρεις. 100%. Αν ανοίξεις επιχείρηση, είσαι σίγουρος ότι θα τζιράρεις έστω τα έξοδά σου;;
Asimov έγραψε:Υπάρχουν (ή υπήρχαν, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) κάποιες χώρες που το αγοράζεις κυριολεκτικά.
Έχει κάτι Βουλγαρίες και κάτι Ρουμανίες στα σίγουρα ακόμα...
Religion: The greatest bullshit ever told
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας