Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:
markvag έγραψε:
kyr80 έγραψε:Αν και μετά από αυτό, δεν βλέπεις τη διαφορά, με κάνεις να αναρωτιέμαι... Σίγουρα τελείωσες οικονομικό;;

:) Το no comment ήταν για να δείξει ότι το σχόλιο μ' ενόχλησε, αν πιστεύεις ότι πρέπει να σε ταπώσω, να προσπαθήσω... :lol: :lol:

Δεν είχα πρόθεση να ενοχλήσω, και δεν το κατάλαβα. Συγνώμη :sorry:

Δεκτό και επίσης συγνώμη, όπως είπα, είναι λίκσαν! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#361947 Υπάρχουν (ή υπήρχαν, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) κάποιες χώρες που το αγοράζεις κυριολεκτικά.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Deleted User 1 έγραψε:Σιγά κι εδώ συμβαίνει αυτό. Πχ Deree, ALBA, MSc ΑΣΣΟΕΕ/ΠΑΠΕΙ κτλ. Μία απλώς αποδεκτή παρουσία αρκεί. Been there, done that.

Ε βέβαια έτσι είναι, αφού εσύ πέρασες τουρίστας πάει να πει έτσι κάνουν όλοι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
GTS έγραψε:
QsisVTS έγραψε:
GTS έγραψε:Όλα ρισκο είναι αλλα είναι λιγοτερο ρισκο να δωσεις 50κ σε σπουδες παρα 50κ και δανειο για να ανοίξεις μαγαζι ή να κανεις μια επενδυση. Και οι δυο όμως ρισκαρουν σε σχεση με καποιον που κραταει τα 50κ στην τραπεζα μενει Ελλαδα και ψαχνει μια δουλεια ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα και περναει χαλαρα την ζωη του.

και μπορεί να είναι ακόμα πιο χαλαρά αν πάει έξω που παίζουν λεφτά πάρει έναν σχετικά αξιοπρεπή μισθό και συνεχίσει εκεί τη ζωή του από το να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την εδώ παράνοια

γιατί το βρίσκεις μια δουλειά εδώ είναι το ένα πρόβλημα, μετά υπάρχει και το πρόβλημα του πόσο "χαλαρά" περνάς σε συνάρτηση με το κόστος ζωής που έχουμε πλέον

Δεν παιζει χαλαροτητα στον βορρα εκτος και πας σε καποιο δημοσιο/πανεπιστημιο στο πουθενα με -20 θερμοκρασια και βαρυ χειμωνες. Σε οσες χωρες πανε καλα οικονομικα το κοστος ζωης είναι μεγαλυτερο από αυτό στην Ελλαδα και κανενας δεν θα σε πληρωνει για να καθεσαι. Επισης το οτι θα εισαι ξενος απο μονο του δεν θα σε αφηνει να χαλαρώσεις. Είναι δυσκολο να το καταλάβεις αν δεν εχεις βγει ποτε από την χωρα.

εμένα όλοι μου οι φίλοι που βγήκαν δηλώνουν ότι είναι πιο χαλαρά (πρόσεξε όχι χαλαρά από την άποψη του καφενείου, αλλά από το ότι είναι λογικές απαιτήσεις) από ότι ήταν οι δουλειές τους εδώ
επίσης μην συγκρίνεις το κόστος ζωής σε απόλυτα νούμερα, σύγκρινε με το εισόδημα

η ελλάδα είναι πανάκριβη αυτή τη στιγμή για μεγάλη μερίδα ανθρώπων για αυτό άλλωστε υπάρχει και τόσος κόσμος που χρωστάει, δεν χρωστάνε όλοι από άποψη και ούτε η υπερφορολόγηση είναι μόνο τίτλος σε εφημερίδες

Deleted User 1 έγραψε:Σιγά κι εδώ συμβαίνει αυτό. Πχ Deree, ALBA, MSc ΑΣΣΟΕΕ/ΠΑΠΕΙ κτλ. Μία απλώς αποδεκτή παρουσία αρκεί. Been there, done that.

φίλε δε ξέρω τι έχεις στο νου σου, αλλά με απλή παρουσία εγώ δεν πήρα κανένα πτυχίο

στο μεταπτυχιακό δε σου κρύβω ότι μου πέρασε από το μυαλό μιας και όλοι μου έλεγαν αυτό που λες εσύ, μέχρι που πήγα να φάω πολύ άσχημα τα μούτρα μου
Άβαταρ μέλους
By dimik
#361952 Καλά κι εγώ που νόμιζα ότι επειδή κάνω μάστερ σε ανοικτό πανεπιστήμιο θα είναι περίπατος και τρέχω και δεν φτάνω 1μιση χρόνο τώρα.
Τίποτα δεν αγοράζεται έτσι απλά, αν δεν ιδρώσεις κωλαράκι στην καρέκλα χαρτί δεν παίρνεις άσχετα από χρήματα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#361953 Ακομα και στο πιατο να στο προσφερουν το χαρτι, αν εχεις εστω και ψηγμα τσιπας και εγωισμου πανω σου , οφειλεις να σεβαστεις τα λεφτα που καποιοι χαλασανε για την παρτη σου (στην ουσια τον ιδρωτα και τις θυσιες που απαιτηθηκαν για την κατοχη τους) μαζι και τον εαυτο σου οτι απεκτησες κατι με την αξια σου. Δεν συζηταω να αποκτησεις γνωσεις για να εχεις μια επαφη με το αντικειμενο, συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις --->sweet life and beautiful ladies in Chicago. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#361954 μπορεί κάποια να τα παίρνεις έτσι δεν αντιλέγω, όμως γενικά δε το θεωρώ κανόνα

όπως επίσης μπορεί κάποια πράγματα να σου είναι εύκολα γιατί είσαι γαμάτος
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
KiloMeater έγραψε:

Ε βέβαια έτσι είναι, αφού εσύ πέρασες τουρίστας πάει να πει έτσι κάνουν όλοι.

:slap:

Αυτό είπα?
QsisVTS έγραψε:φίλε δε ξέρω τι έχεις στο νου σου, αλλά με απλή παρουσία εγώ δεν πήρα κανένα πτυχίο

στο μεταπτυχιακό δε σου κρύβω ότι μου πέρασε από το μυαλό μιας και όλοι μου έλεγαν αυτό που λες εσύ, μέχρι που πήγα να φάω πολύ άσχημα τα μούτρα μου

Γιώργο έγραψα αποδεκτή παρουσία. Αποδεκτή παρουσία ίσον μία χαρά κοινωνική ζωή, ποτέ ξενύχτια για διάβασμα κτλ. Από κει και πέρα το τι θεωρεί ο καθένας ως υπερπροσπάθεια είναι εντελώς υποκειμενικό. Για μένα ήταν βόλτα στο πάρκο και φυσικά πήρα από εκεί όσα αντιστοιχούσαν στην προσπάθειά μου και τίποτα παραπάνω, αντίθετα φυσικά με άλλους που προσπάθησαν περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:
kyr80 έγραψε:Ναι έχω αγοράσει πτυχίο. Και μάλιστα όχι για τον εαυτό μου. Πλήρωσα δίδακτρα, πλήρωσα να μένει μόνη της, πλήρωσα λούσα, γενικά πλήρωσα πολλά για να πάρει το πτυχίο. Μετά πλήρωσα επίπλωση, πλήρωσα αυτοκίνητο και πολλά άλλα.

Αν η ίδια δεν διάβαζε όμως δεν θα έπαιρνε το χαρτί. Αυτό σου λένε οι άλλοι. Δεν αγοράζεις το πτυχίο, πληρώνεις τα έξοδα (καθηγητές, βιβλία, διαμονή, διαβίωση κλπ - τα αυτοκίνητα και τα λούσα είναι δικό σου θέμα).

Αν η ίδια δε διάβαζε, κακό του κεφαλιού της. Θα την γύρναγα πίσω στον ένα χρόνο, και θα είχα "γλιτώσει" πολλά. 15 χρονών είμαστε; Που νομίζαμε ότι κάναμε χάρη στους γονείς μας, που διαβάζαμε...
Το πτυχίο αγοράστηκε, γιατί χωρίς λεφτά απλά δε θα το είχε. Όσο καλή και να ήταν. Που αν ήταν βασικά, έπρεπε να περάσει Ελλάδα, αλλά το πάμε πολύ μακριά. Χωρίς λοιπόν τα λεφτά από το σπίτι της, θα ήταν φυσιοθεραπεύτρια(εκεί είχε περάσει). Τα βάλαμε κάτω, ήθελε και η ίδια, και την στείλαμε στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας ΜΕ ΛΕΦΤΑ το ελληνικό σύστημα. Δεν κρίνω αν το σύστημα είναι δίκαιο ή άδικο. Πάντως γιατρός έγινε γιατί πληρώσαμε.

Το να μην διαβάζεις για να πάρεις πτυχίο, είναι σαν να μην ανοίγεις το μαγαζί σου το πρωί, και να περιμένεις τζίρο. Αν είσαι επιμελής, το πτυχίο θα το πάρεις. 100%. Αν ανοίξεις επιχείρηση, είσαι σίγουρος ότι θα τζιράρεις έστω τα έξοδά σου;;

Asimov έγραψε:Υπάρχουν (ή υπήρχαν, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι) κάποιες χώρες που το αγοράζεις κυριολεκτικά.

Έχει κάτι Βουλγαρίες και κάτι Ρουμανίες στα σίγουρα ακόμα...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#361957 Stefan τα περισσότερα μεταπτυχιακά σε οικονομικό/εμπορικό κομμάτι είναι φουλ από εργασίες, ομαδική δουλειά, παρουσιάσεις.

Όσο βατά και να σου είναι σημαίνουν άπειρο χρόνο.

Εγώ στο μεταπτυχιακό μου ήμουνα ο υπερτουρίστας των δυο ηπείρων (γιατί τα περισσότερα μαθήματα τα είχα κάνει και στο προπτυχιακό) αλλά ο χρόνος που αφιέρωνα ήταν παρόμοιος με των άλλων.

Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
EDDIE_147 έγραψε:Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.

Γιατί; Δεν ακούω τα καλύτερα τελευταία και επειδή ψάχνομαι για μεταπτυχιακό, το κοιτάω κι αυτό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
EDDIE_147 έγραψε:Stefan τα περισσότερα μεταπτυχιακά σε οικονομικό/εμπορικό κομμάτι είναι φουλ από εργασίες, ομαδική δουλειά, παρουσιάσεις.

Όσο βατά και να σου είναι σημαίνουν άπειρο χρόνο.

Εγώ στο μεταπτυχιακό μου ήμουνα ο υπερτουρίστας των δυο ηπείρων (γιατί τα περισσότερα μαθήματα τα είχα κάνει και στο προπτυχιακό) αλλά ο χρόνος που αφιέρωνα ήταν παρόμοιος με των άλλων.

Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.

Γιατί? :hmmm:

Εμένα πάντως σε σχέση με αυτά που άκουγα για ξενύχτια, άγχη κτλ μου φάνηκε αστείο. Οτι χρειαζόταν κάποιο χρόνο και ομαδικές εργασίες προφανώς και ισχύει και είναι αυτονόητο. Δεν είπα ότι μου τα έστειλαν σπίτι ένα ωραίο πρωινό.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Anonymous Founder έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Ειδικά το ALBA βγάλτο τελείως εκτός συζήτησης.

Γιατί; Δεν ακούω τα καλύτερα τελευταία και επειδή ψάχνομαι για μεταπτυχιακό, το κοιτάω κι αυτό.

Τι ψαχνεις και τι ακους;
μπορω να σου πω αν ταιριαζουν με τη δικη μου εμπειρια οταν εκανα το MBA μου εκει , αλλα και αργοτερα οτι παρε δωσε ειχαμε.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#361964 Ισχυει αυτο που λεει ο Κυριακος για πολλα πτυχια. Τα αγοραζεις, βεβαια πρεπει να διαβασεις σε ενα βαθμο και να παρουσιαζεσαι αλλα δεν προκειται να μην στο δωσουν αν κανεις μια μικρη προσπαθεια.

Αντιθετα υπαρχουν πτυχια τα οποια πρεπει οχι μονο και να ειχες ενα track record σαν αριστος μαθητης στα προηγουμενα χρονια αλλα ειναι και πολυ δυσκολο να σε επιλεξουν να μπεις. Οταν μπεις σε ξεσκιζουν στα μαθηματα για 2 χρονια και μετα πρεπει να διαβαζεις για 3 μηνες επι 20 ωρες το 24ωρο για να περασεις comprehensive exams. Ελαχιστοι τα καταφερνουν για να συνεχησουν στο σταδιο της ερευνας οπου για να σου δωσουν το PhD πρεπει να εχεις 5-6 πολυ καλες δημοσιευσεις. Αυτο συνηθως περνει 2-3 χρονια αν εισαι σουπερ εξυπνος. Σε αυτα τα πτυχια δεν πληρωνεις αλλα σε πληρωνουν γυρω στα 30-40 χιλιαδες τον χρονο απο υποτροφιες & grants.