Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Asimov έγραψε:Πάντως θερίζουν οι ιώσεις. Και η μικρή μου χάλια είναι αυτή τη βδομάδα.

Περαστικα στην μικρη Χρηστο!
Εμεις ευτυχως μεχρι τωρα τιποτα, αλλα συνηθως ο δικος μου Απριλη-Μαη αρρωσταινει.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#360061 Ευχαριστώ!
Περίεργη εποχή διαλέγει ο δικός σου
Νομίζω ότι λόγω κλεισούρας κλπ. τώρα είναι οι χειρότερες μέρες...
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#360062 Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος και γνωρίζοντας ότι όλες αυτές οι ιώσεις είναι και θέμα τύχης (όπως οι τραυματισμοί στο ποδόσφαιρό :lol: ), τα δικά μου έχουνε πάθει ελάχιστες τέτοιες ιώσεις κλπ. Πχ φέτος δεν έχουν λείψει ούτε μια μέρα από το σχολείο/νηπιαγωγείο. Πέρυσι ζήτημα μια δυο φορές το καθένα.
Μάλιστα αφορμή για να γράψω αυτό το ποστ ήταν η ερώτηση-απορία της δασκάλας 'καλά τι κάνετε και δεν αρρωσταίνουν ?' και θα γράψω αυτά που της απάντησα χωρίς επαναλαμβάνω ίχνος εξυπνάδας αλλά γιατί θέλω να τονίσω κάποια πράγματα και στους υπόλοιπους μπαμπάδες που κι εγώ δεν πίστευα ότι παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Μπορεί βέβαια και να είναι η ιδέα μου και όλα αυτά να είναι θέμα τύχης ή να είναι απλά μια περίοδος και μια άλλη να είναι πολύ χειρότερη. (χτυπάω ξύλο)
Πιστεύω λοιπόν ότι βασικό ρόλο παίζουν τέσσερα πράγματα:
Διατροφή. Εμείς (για τα παιδιά) ακολουθούμε σε υπερβολικό βαθμό αυστηρότητας υγιεινή διατροφή. όσο γίνεται τα περισσότερα τρόφιμα είναι βιολογικά, μαγειρεύουμε σπίτι καθημερινά εκτός ίσως από μια έξοδο το Σαββατοκύριακο κι εκεί με προσεγμένο φαγητο, delivery έξι χρόνια τώρα δεν παραγγέλνουμε ΠΟΤΕ παρά φτιάχνουμε σουβλάκια με πίτα, πίτσες κλπ στο σπίτι, σοκολάτες μαύρες βιολογικές, τσίπς, ποπ κόρν κλπ δεν έχουν φάει ποτέ απ'έξω αλλά τους τα φτιάχνει η μάνα τους, αναψυκτικά δεν ξέρουνε τι θα πει, τους φτιάχνει η μάνα τους χυμούς και σε παρτι κλπ νεράκι. Υποχρεωτικά γάλα πρωι-βραδυ και αρκετό ψάρι-θαλασσινά, σαλάτες κλπ.
Ντυσιμο: πολύ ελαφρύ. Ακόμα και έξω που βγαίνουν το Χειμώνα είναι πολύ ελαφρά ντυμένα. Στις αρχές στο σχολέιο μας κάναν παρατήρηση. Όχι σκουφιά κλπ εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Όταν τρέχουν και ιδρώνουν φοράνε πολύ πιο ελαφρα ρούχα απ'ότι μετά το παιχνίδι που ντύνονται πιο ζεστά. Το βράδυ πάλι ελαφρύ ντύσιμο-σκεπάσματα με πολύ συχνό πλύσιμο όχι μόνο των σεντονιών αλλά και των παπλωμάτων.
Καθαριότητα: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καθημερινά μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι, πλύσιμο χέρια αμέσως μετά το παινίδι, πριν το φαγητό κλπ. Αλλαγη ρούχα καθημερινά και με το που μπαίνουν στο σπίτι βγάζουν αυτά που φοράνε έξω και βαζουν φόρμες.
Κίνηση-άθληση: Παίζουν με συμφωνία μόνο είκοσι λεπτά τη μέρα τάμπλετ, κινητά και |λογοκρισία|. Τις υπόλοιπες κρυφτό, κυνηγητό (εντάξει βοηθά και το σπίτι που έχει χώρο αλλά τα παιδάκια μπορούν να τρέχουν οπουδήποτε και σε δυάρι :lol: ), αθλητικές δραστηριότητες κάνουν έξι μέρες τη βδομάδα.
Σίγουρα υπάρχει ο φόβος όταν μεγαλώσουν και είναι στερημένα από όλες τις αμαρτίες να πέσουν με τα μούτρα εκεί. Αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις... :)
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#360066 Δεν έχεις άδικο. Εμείς σε θέματα διατροφής δεν είμαστε τόσο αυστηροί, αλλά κατα τα λοιπά κάνουμε περίπου τα ίδια και δεν έχει τόσες απουσίες απο το νηπιαγωγείο, συνολικά φέτος 4-5 μέρες ξέρω γω.
Πχ τώρα το χειμώνα πάει κανονικά 2 φορές τη βδομάδα κολυμβητήριο. Και με 0 βαθμούς πήγε.
Το πρόβλημα που έχει τώρα είναι ο βήχας που της έμεινε απο τη χαζοιωση που την ταλαιπωρεί και δεν την αφήνει να κοιμηθεί...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Asimov έγραψε:Ευχαριστώ!
Περίεργη εποχή διαλέγει ο δικός σου
Νομίζω ότι λόγω κλεισούρας κλπ. τώρα είναι οι χειρότερες μέρες...

Ο δικος μου μεγαλωσε πια, ειναι στα 9 :inlove:
Στο νηπιο και την πρωτη δημοτικου αρρωσταινε συχνα, ισως πιο συχνα απο τα αλλα παιδια. Μπορει να εφτιαξε αντισωματα , μπορει απλα οσο μεγαλωνει να ειναι πιο ανθεκτικος, δεν ξερω.
Παντως ολα αυτα τα χρονια τις πιο σοβαρες ιωσεις τις περασε ανοιξη.

Σε αλλα νεα, σημερα στο σχολειο πηγε με κοτσιδι στα μαλλια και στα διαλειμματα μαζευονταν τα κοριτσακια να του το φτιαξουν :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#360071 Λοιπόν , νεότερη ενημέρωση, ο gianik jr πέρασε γρίπη τύπου Β. Αυτή έφερε την ανύψωση της cpk η οποία προκάλεσε το όλο θέμα . Μάλλον θα χρειαστεί 2 νύχτες μέσα , ώστε να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι έπεσε ο εν λόγω δείκτης. Όρο +tamiflu παίρνει ο μικρός...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#360075 No worries, είστε σε καλά χέρια.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#360105 Αν είναι να κολλήσει το παιδάκι ίωση δεν το σώζει ούτε η διατροφή ούτε το ντύσιμο.
Ίσως να το περάσει πιο εύκολα αν και πάλι αμφιβολίες έχω.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#360142 Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Μου κάνετε καλή παρέα..
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
edmond έγραψε:Άσχετο.
Πρέπει να βρεθεί μια πατέντα, να βγαίνουν τα χέρια έξω απο το σκέπασμα για να πιάνεις το κινητό, χωρίς να ξεσκεπάζεσαι μέχρι το στήθος :rtfm:
Σκέφτηκα δυο τρύπες (με φερμουάρ) στην απόσταση των 2 χεριών, στο ύψος που "κάθονται" τα χέρια. Έτσι κάποιος θα είναι σκεπασμένος μέχρι τ' αυτιά και ταυτόχρονα θα γίνεται η δουλειά.
All rights reserved μπιτσόνια μου. :rtfm:

http://gizmodo.com/5190557/ultimate-bat ... s-blankoat