- 02 Φεβ 2017, 18:44
Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος και γνωρίζοντας ότι όλες αυτές οι ιώσεις είναι και θέμα τύχης (όπως οι τραυματισμοί στο ποδόσφαιρό

), τα δικά μου έχουνε πάθει ελάχιστες τέτοιες ιώσεις κλπ. Πχ φέτος δεν έχουν λείψει ούτε μια μέρα από το σχολείο/νηπιαγωγείο. Πέρυσι ζήτημα μια δυο φορές το καθένα.
Μάλιστα αφορμή για να γράψω αυτό το ποστ ήταν η ερώτηση-απορία της δασκάλας 'καλά τι κάνετε και δεν αρρωσταίνουν ?' και θα γράψω αυτά που της απάντησα χωρίς επαναλαμβάνω ίχνος εξυπνάδας αλλά γιατί θέλω να τονίσω κάποια πράγματα και στους υπόλοιπους μπαμπάδες που κι εγώ δεν πίστευα ότι παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Μπορεί βέβαια και να είναι η ιδέα μου και όλα αυτά να είναι θέμα τύχης ή να είναι απλά μια περίοδος και μια άλλη να είναι πολύ χειρότερη. (χτυπάω ξύλο)
Πιστεύω λοιπόν ότι βασικό ρόλο παίζουν τέσσερα πράγματα:
Διατροφή. Εμείς (για τα παιδιά) ακολουθούμε σε υπερβολικό βαθμό αυστηρότητας υγιεινή διατροφή. όσο γίνεται τα περισσότερα τρόφιμα είναι βιολογικά, μαγειρεύουμε σπίτι καθημερινά εκτός ίσως από μια έξοδο το Σαββατοκύριακο κι εκεί με προσεγμένο φαγητο, delivery έξι χρόνια τώρα δεν παραγγέλνουμε ΠΟΤΕ παρά φτιάχνουμε σουβλάκια με πίτα, πίτσες κλπ στο σπίτι, σοκολάτες μαύρες βιολογικές, τσίπς, ποπ κόρν κλπ δεν έχουν φάει ποτέ απ'έξω αλλά τους τα φτιάχνει η μάνα τους, αναψυκτικά δεν ξέρουνε τι θα πει, τους φτιάχνει η μάνα τους χυμούς και σε παρτι κλπ νεράκι. Υποχρεωτικά γάλα πρωι-βραδυ και αρκετό ψάρι-θαλασσινά, σαλάτες κλπ.
Ντυσιμο: πολύ ελαφρύ. Ακόμα και έξω που βγαίνουν το Χειμώνα είναι πολύ ελαφρά ντυμένα. Στις αρχές στο σχολέιο μας κάναν παρατήρηση. Όχι σκουφιά κλπ εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Όταν τρέχουν και ιδρώνουν φοράνε πολύ πιο ελαφρα ρούχα απ'ότι μετά το παιχνίδι που ντύνονται πιο ζεστά. Το βράδυ πάλι ελαφρύ ντύσιμο-σκεπάσματα με πολύ συχνό πλύσιμο όχι μόνο των σεντονιών αλλά και των παπλωμάτων.
Καθαριότητα: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καθημερινά μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι, πλύσιμο χέρια αμέσως μετά το παινίδι, πριν το φαγητό κλπ. Αλλαγη ρούχα καθημερινά και με το που μπαίνουν στο σπίτι βγάζουν αυτά που φοράνε έξω και βαζουν φόρμες.
Κίνηση-άθληση: Παίζουν με συμφωνία μόνο είκοσι λεπτά τη μέρα τάμπλετ, κινητά και |λογοκρισία|. Τις υπόλοιπες κρυφτό, κυνηγητό (εντάξει βοηθά και το σπίτι που έχει χώρο αλλά τα παιδάκια μπορούν να τρέχουν οπουδήποτε και σε δυάρι

), αθλητικές δραστηριότητες κάνουν έξι μέρες τη βδομάδα.
Σίγουρα υπάρχει ο φόβος όταν μεγαλώσουν και είναι στερημένα από όλες τις αμαρτίες να πέσουν με τα μούτρα εκεί. Αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις...
Ζούμε εξεγερμένοι, ΟΧΙ σα ρουφιάνοι και προσκυνημένοι...
R21