Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#355758 H αμερικανική παιδιατρική εταιρεία πάντως (βιβλίο της οποίας έχω ως reference) συνιστά το παιδί να κοιμάται στο δωμάτιό του από πολύ μικρό. :iconcool: Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό) το ίδιο συνιστού και στο UK.

Μιλάω ως παθών και μαθών... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#355759 Μην το θεωρούμε τόσο βέβαιο ότι το να κοιμάται στο δωμάτιό του το μωρό, είναι κάτι που μαθαίνεται
Τα δικά μας θήλασαν πολύ αλλά ο μεγάλος δεν "έμαθε" ποτέ να κοιμάται μόνος στο δωμάτιό του (αντιθέτως ο μικρός δεν είχε καμία αντίρρηση). Δεν έπιασε κανένα τέχνασμα.
Σχετικά με το θηλασμό, δυστυχώς η κατάσταση είναι αντίστοιχη με την καισαρική. Προωθείται με πάθος η ευκολία και το τσέπωμα, και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη "φυσιολογική" λύση. Άποψή μου.

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
markvag έγραψε:H αμερικανική παιδιατρική εταιρεία πάντως (βιβλίο της οποίας έχω ως reference) συνιστά το παιδί να κοιμάται στο δωμάτιό του από πολύ μικρό. :iconcool: Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό) το ίδιο συνιστού και στο UK.

Αυτό είχα διαβάσει και εγώ, μας το είχε προτείνει και η παιδίατρος (είχε κάνει κάποια χρόνια uk) και το μωρό κοιμόταν στο κρεβάτι της από 4 μηνων. Όσο πιο μικρό, τόσο καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:
markvag έγραψε:H αμερικανική παιδιατρική εταιρεία πάντως (βιβλίο της οποίας έχω ως reference) συνιστά το παιδί να κοιμάται στο δωμάτιό του από πολύ μικρό. :iconcool: Αν θυμάμαι καλά (δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό) το ίδιο συνιστού και στο UK.

Αυτό είχα διαβάσει και εγώ, μας το είχε προτείνει και η παιδίατρος (είχε κάνει κάποια χρόνια uk) και το μωρό κοιμόταν στο κρεβάτι της από 4 μηνων. Όσο πιο μικρό, τόσο καλύτερα.

Αυτό... και απ' ότι μας είχε πει και κάποιος παιδίατρος και στην Ελλάδα το ίδιο προτείνουν.
Άβαταρ μέλους
By gianik
italakias έγραψε:4μηνων μονο του σε ενα δωματιο.
Τι αλλο θα διαβασουμε.

Πες τα :lol: :lol: :lol:
Κινδυνευεις να βρεις τον υιο σου
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
italakias έγραψε:4μηνων μονο του σε ενα δωματιο.
Τι αλλο θα διαβασουμε.

Γιατί όχι;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#355800 Italakia τα δικά μου έφυγαν ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ με πλήρη φορτο εκστρατείας για τα δωμάτια τους. Τι θα το κάνουμε δλδ εδώ πέρα; Αμερικαν μπαρ; Θα τα ταΐζω, θα τα ποτιζω και θα τα πληρώνω για τουλάχιστον 18 χρόνια, ε, δεν θα μας μπουν και cabala. Είμαστε και μεις ζευγάρι, θέλουμε να σφαζομαστε με την ησυχία μας. Ωχουυυυυυυυυυυυυυ.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#355802 Γιατι ετσι.
Γιατι σαν πατερας ή μητερα,ωφειλεις να προστατευεις το παιδι σου και οταν κοιμαται.
Αυτα που λενε οι παιδιατροι,οσοι τα λενε ,ειναι μαλακιες.
4 μηνων μωρο,εαν παθει κατι,πνιγει ξερω γω τι και ξυπνησω και το βρω πεθαμενο,μετα θα πρεπει να παω να φουνταρω απο κανα μπαλκονι.
Καλα δεν σας κοβει καθολου,και ειστε και πατεραδες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#355803 Ρεσιταλ δινεις παλι μπαγασα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
italakias έγραψε:Γιατι ετσι.
Γιατι σαν πατερας ή μητερα,ωφειλεις να προστατευεις το παιδι σου και οταν κοιμαται.
Αυτα που λενε οι παιδιατροι,οσοι τα λενε ,ειναι μαλακιες.
4 μηνων μωρο,εαν παθει κατι,πνιγει ξερω γω τι και ξυπνησω και το βρω πεθαμενο,μετα θα πρεπει να παω να φουνταρω απο κανα μπαλκονι.
Καλα δεν σας κοβει καθολου,και ειστε και πατεραδες.

Ιταλακια, άναψε ένα μαλμπορο, πάρε μία δυνατή τζούρα να φτάσει μέχρι τη φτέρνα γιατί η έλλειψη νικοτίνης σου δημιουργεί παραληρήματα και άκου:

Αυτά που λες, μπορεί να γινόταν στο χωριό σου. Πλεον, υπάρχουν κάμερες που σε ενημερώνουν ακόμα και αν το μωρό σταματήσει να αναπνέει, τι θερμοκρασία έχει ο χώρος, αν κλαίει και άλλα πολλά.

Άσε που δε πολυχρειαζεται, είπαμε σε άλλο δωμάτιο, όχι σε άλλη γειτονιά.
Άβαταρ μέλους
By kovathe

https://www.google.gr/amp/s/scienceofmo ... anity/amp/

http://pediatrics.aappublications.org/c ... .2016-2938

Δε θυμάσαι καλά.
Η αμ.παιδ.ετ. συνιστά τουλαχιστον 6 μηνες στο ίδιο δωμάτιο και ιδανικά μέχρι 1 χρονο.
Το ίδιο και UK.
Νέες ερευνες δείχνουν οφέλη και για co-sleeping, bed sharing κλπ.
1 απλό γκουγκλαρισμα είναι.

Τεσπα, καθένας κανει οτι νομίζει καλύτερο για τα παιδιά του και τον ίδιο και τη σύζυγο, απλά μη θεωρείτε θέσφατα οτι έχετε ακούσει, εφαρμόσει, ή απλα έχει επικρατήσει ως σωστο.
Άβαταρ μέλους
By mrnoname
#355822 Συγγνώμη που σας το χαλάω αλλα γράφετε ανακρίβειες.
Η αμερικανική εταιρεία παιδιατρικής συστήνει το μωρό να κοιμάται τουλάχιστον μέχρι τους 6 μήνες στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς (room sharing) για μείωση του κινδύνου του SIDS. Όχι στο ίδιο κρεβάτι (co-bedding). Η ίδια ακριβώς οδηγία ισχύει και εδω στη Βρετανία.