Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
axel12p έγραψε:Στο παρακάτω site μπαίνω τακτικά, γιατί έχει πάρα πολύ ωραίες φωτογραφίες. Οπότε η έκπληξη μου ήταν πολύ μεγάλη όταν είδα πρώτη πρώτη μια φωτογραφία από Θεσσαλονίκη!

Εικόνα

http://www.bostonglobe.com/news/bigpicture/2014/10/29/seeing-pink-for-breast-cancer-awareness-month/LEOkLDHv9m4eZFtM8Ssj2M/story.html?p1=BP_Headline

ΥΓ. Κανονικά την φωτογραφία έπρεπε να την βάλω στο topic "πόσταρε μια τυχαία φωτογραφία", αλλά έχω την εντύπωση πως το θέμα εκεί έχει ξεφύγει λίγο :lol:

Eγω θα ελεγα να την ποσταρεις ΚΑΙ εκει :)

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#35070 Επανερχομαι στο θεμα action cam.Γνησια sj4000 χωρις wifi για να την παρω απο εκει που θελω (Αγγλια) χρειαζομαι γυρω στα 90 ευρω.Η entry level Go Pro hero εχει +- 130 ευρω στα ελληνικα μαγαζια.

Βλεποντας samples νομιζω πως η Go Pro τραβαει λιγο καλυτερες φωτογραφιες και καπως πιο ''εντυπωσιακα'' οσον αφορα τα χρωματα,ειναι 40 ευρω ακριβοτερη ομως και χωρις ολα εκεινα τα mounts και accessories με τα οποια ερχεται η SJ.Παρ'ολα αυτα με τα βασικα της go pro θα βολευτω πιστευω για αρχη ενω με την απουσια οθονης δε νομιζω να εχω τοσο μεγαλο προβλημα.Εχει κανενας ιδεα ή εμπειρια αν αξιζουν τα εξτρα χρηματα,ή να προτιμησω τον Κινεζο?
Άβαταρ μέλους
By socratesn
MIXOStsi έγραψε:Προτίμησε τον κινέζο από ebay για να αυξηθεί η διαφορά... :Ρ

Δε παιζει να μπλεξω με κινεζους για κατι πανω απο 5-10 ευρω :protest:
Άβαταρ μέλους
By Nick-K
#35108 Κι εγώ πάντως πολύ ευχαριστημένος με την SJ4000. Για χαβαλέ που την έχω πάρει, έχω τραβήξει πάρα πολύ ωραία πλάνα. Την έδωσα και σ' ένα φίλο μου που πήγε στις Σέρρες (κι έκανε και προσωπικό ρεκόρ με το αυτοκίνητο του) :yahoo: κι έπαθα κι εγώ πλάκα όταν είδα το βίντεο το πόσο ωραία το HDR mode ισοβαθμίζει το σκοτεινά με τα φωτεινά σημεία. Σύντομα θα το ανεβάσει και θα το βάλω να το δείτε.
Προς το παρών βάζω ένα βίντεο που τράβηξα από την απογείωση του αεροπλάνου στο Ciampino της Ρώμης. Έβαλα βεντούζα (5€ από ebay) στο παράθυρο. :metalo:
Το βίντεο είναι ανεπεξέργαστο, όπως το πήρα απ' την κάμερα.

Άβαταρ μέλους
By socratesn
Nick-K έγραψε:Κι εγώ πάντως πολύ ευχαριστημένος με την SJ4000. Για χαβαλέ που την έχω πάρει, έχω τραβήξει πάρα πολύ ωραία πλάνα. Την έδωσα και σ' ένα φίλο μου που πήγε στις Σέρρες (κι έκανε και προσωπικό ρεκόρ με το αυτοκίνητο του) :yahoo: κι έπαθα κι εγώ πλάκα όταν είδα το βίντεο το πόσο ωραία το HDR mode ισοβαθμίζει το σκοτεινά με τα φωτεινά σημεία. Σύντομα θα το ανεβάσει και θα το βάλω να το δείτε.
Προς το παρών βάζω ένα βίντεο που τράβηξα από την απογείωση του αεροπλάνου στο Ciampino της Ρώμης. Έβαλα βεντούζα (5€ από ebay) στο παράθυρο. :metalo:
Το βίντεο είναι ανεπεξέργαστο, όπως το πήρα απ' την κάμερα.

Φοβερο το βιντεο! Με ξαναεβαλε στην πριζα για την SJ :lol: :oops:
Άβαταρ μέλους
By Nick-K
#35190 Πριν λίγο πέρασε κι ένας φίλος μου ο οποίος έχει πάρει την SJ400 WIFI και μου είπε πως είναι ίδια η ποιότητα του βίντεο αλλά καλύτερο μενού.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#36102 Έχει κανείς αυτό το τριποδάκι (το μικρό) ; http://www.katerelos.gr/product/29680/m ... html?ref=3

Αυτή τη στιγμή κάνω μια χαρά την δουλειά μου με αυτό:

Εικόνα

το είχα αγοράσει για κάτω από €8 και στηρίζει μια χαρά την GM1. Απλά δεν θα με χαλούσε η ιδέα να είναι μονίμως στην μηχανή μια πολύ μικρή βάση που να μπορεί να την στηρίξει σε διάφορες γωνίες, χωρίς να χρειάζεται να θυμάμαι να την παίρνω μαζί μου.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#38882 Τελικά το χτύπησα το μικρό. Και είναι εντυπωσιακά μικρό και ελαφρύ:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Σε επίπεδη επιφάνεια δίνει αρκετά μεγάλο περιθώριο ρύθμισης της οριζόντιας κλίσης. Δυστυχώς το βάρος του φακού κάνει την μηχανή να γέρνει προς τα εμπρός όταν την ακουμπάω κάτω με την βάση κλειστή. Επίσης δεν τρελαίνομαι με την αίσθηση του επιπλέον όγκου και βάρους, όσο απειροελάχιστη και αν είναι η διαφορά.

Όταν η βάση είναι ανοιχτή, στηρίζει την GM1 με τον 12-32 χωρίς προβλήματα σε επίπεδες επιφάνειες και με κάποιους συμβιβασμούς πάνω σε πιο ανορθόδοξες όπως πλάτες από καρέκλες. GorillaPod it ain't, αλλά με ασήμαντο όγκο (είναι σχεδιασμένο να μένει πάνω στην μηχανή μονίμως) είναι ένας καλός συμβιβασμός.

Θα επανέλθω με εντυπώσεις από εντυπώσεις σε πραγματικές συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
socratesn έγραψε:Επανερχομαι στο θεμα action cam.Γνησια sj4000 χωρις wifi για να την παρω απο εκει που θελω (Αγγλια) χρειαζομαι γυρω στα 90 ευρω.Η entry level Go Pro hero εχει +- 130 ευρω στα ελληνικα μαγαζια.

Άβαταρ μέλους
By axel12p
#39297 Γνωρίζει κανείς, αν μπορούμε αν ανακτήσουμε πληροφορία από τα λευκά, σε μια φωτογραφία που είναι τραβηγμένη σε RAW; :hmmm: Αν δηλαδή εξαρχής έχει βγει καμμένη η φωτογραφία σε εκείνο το σημείο, υπάρχει πιθανότητα να μειώσουμε το exposure στην συνέχεια και να σώσουμε την φωτογραφία;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#39298 Ανάλογα με το Dynamic Range της κάμερας, και πόσο υπερεκτεθημένη είναι. Γενικά γίνεται ως ένα βαθμό...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#39373 Παρόλο που απεχθάνομαι την Sony (οκ οχι σε όλα της τα προιόντα) έπαιξα εχθές λίγο με την α99 και τον 24-70...
Οκ... αρχίζω να αλλάζω γνώμη... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ εργαλείο δουλειάς!