Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
Thomas_C200K έγραψε: Πέρασαν τα χρόνια, γεράσαμε :(

Θα σε καταχεριάσω!!! Κάτσε καλά!!!!!!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bill33 έγραψε:Θυμάμαι στο δημοτικό που μας έδιναν κάποια χρονιά χυμό ροδάκινο απο μεγάλες κονσέρβες

:thumbsup: κονσέρβες 5κιλες,κατι τερατα με χυμο ροδακινο.Ηταν καπως πυχτο ο χυμος αλλα ειχε ωραια γευση!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Thomas_C200K έγραψε:@Realzeus & bill33 στο Γυμνάσιο είχαμε υπολογιστές των 80's . DOS και λοιπές χαζομάρες κάναμε, πάλι καλά στην Γ' Γυμνασίου μας έφεραν καινούργιους και μπαίναμε ίντερνετ στην πληροφορική. Μιλάμε για 2003-04 :lol: πλάκα είχε που τότε ήταν της μόδας το τσατ από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, χώρια το miRc . Πέρασαν τα χρόνια, γεράσαμε :(

mIRC (1999-2002) :inlove: #hellas, #aek, #klikfm και από τα 3 κανάλια έκανα φίλους και όχι μόνο :iconcool: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Dodger έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:@Realzeus & bill33 στο Γυμνάσιο είχαμε υπολογιστές των 80's . DOS και λοιπές χαζομάρες κάναμε, πάλι καλά στην Γ' Γυμνασίου μας έφεραν καινούργιους και μπαίναμε ίντερνετ στην πληροφορική. Μιλάμε για 2003-04 :lol: πλάκα είχε που τότε ήταν της μόδας το τσατ από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, χώρια το miRc . Πέρασαν τα χρόνια, γεράσαμε :(

mIRC (1999-2002) :inlove: #hellas, #aek, #klikfm και από τα 3 κανάλια έκανα φίλους και όχι μόνο :iconcool: :lol:

Είχε το 1999 ίντερνετ? :ninja: :lol: :shifty:

Εντιτ: Πάντως στο δημοτικό (90's) θυμάμαι να μας μοιράζουν και εμάς σακούλες με μήλα κυρίως. Ένα διάστημα είχα πήξει στις μυλόπιτες από ότι θυμάμαι :lol: :eat: , τα μήλα αντι να φεύγουν αυξανόντουσαν :lol.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#348457 :hmmm: :lol:

για να πω τη μαύρη αλήθεια μου, εγώ το έμαθα το 1997, στην Αγγλία. Εκεί έμαθα να ανοίγω υπολογιστή, log in μου έκανε ο μετέπειτα κολλητός και συγκάτοικος, μέχρι τότε δεν είχα ούτε Ατάρι. Τότε αγόρασα το πρώτο μου laptop, ένα Olivetti. Κουβέντα για άλλο τοπικό.

Μηχανές αναζήτησης θυμάμαι το Yahoo, το Lycos και άλλο ένα (δε θυμάμαι όνομα).
Τελευταία επεξεργασία από Dodger και 08 Ιαν 2017, 00:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pjathan
bill33 έγραψε:Θυμάμαι στο δημοτικό που μας έδιναν κάποια χρονιά χυμό ροδάκινο απο μεγάλες κονσέρβες.Μια βδομάδα μάθημα πρωί μια απόγευμα.Την ποδιά μέχρι την 3η Δημοτικού.Μάθημα και το Σάββατο,μάλλον μαζί καταργήθηκαν.Το κρυφτό κάτω απο τα θρανία σε ασκήσεις για την περίπτωση σεισμού,δεν ήξεραν ακόμα τον seismic. :lol:
Τις κασέτες του Χάρη Κλύνν.Το Πασόκ.Τον Σαρτζετάκη. :shifty:
Γεννημένος Ιούνη του 1973 ,βγάλτε εσείς τις χρονολογίες.
:s_drinks

Εμείς στο σχολείο αυτές τις μεγάλες κονέρβες με χυμό που μας έδιναν τις τσουλάγαμε στην κατηφόρα όταν σχολάγαμε για να δούμε ποιά θα φτάσει πρώτη. :lol: (ποδιά πρόλαβα μόνο στην πρώτη δημοτικού,είμαι νεότερος από σένα μπάρμπα :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#348467 Ιανουάριο του 2000 πήραμε τον πρώτο μας υπολογιστή στο σπίτι (κάτι για 900.000δρχ θυμάμαι να λέγανε τότε οι δικοί μου) για την δουλειά του πατέρα μου και για να εξοικοιωθούμε και ο αδερφός μου και εγώ :lol: , παίρναμε παιχνίδια και εξοικιωνόμασταν. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο μ παιχνίδι τότε. Jane's Usaf και Fifa 99 :lol: ατελείωτο λιώσιμο. Ίντερνετ πρωτομπήκαμε το 2001. Τι φωνές από την μητέρα μου να κλείνουμε το ίντερνετ για να πάρει τηλέφωνο :lol: . Βγαίναμε από το ίντερνετ νωρίς το βραδάκυ που πλησίαζε η ώρα να πάρει ο συγχωρεμένος ο πατέρας μ τηλέφωνο (ναυτικός γαρ), οπότε επικοινωνία μια φορά την ημέρα. Και επειδή ανοιξε χρονοντούλαπο, αλληλογραφία κάργα τότε και να περιμένουμε το γράμμα. Και όλα αυτά μέχρι το 2000. Αν και είχε μπεί και η κινητή τηλεφωνία από το 1997 στο σπίτι. Το 1998 μου έδωσαν το πρώτο μου κινητό γτ περίσσευε στο σπίτι :lol: , ένα μπλέ Ericsson GF768, καλά σα Πέμπτη Δημοτικού άχρηστο μου ήταν.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Dodger έγραψε:
Μηχανές αναζήτησης θυμάμαι το Yahoo, το Lycos και άλλο ένα (δε θυμάμαι όνομα).

Το quios που μπαίναμε κ στέλναμε sms τζαμπέ? Κ το αλλο που έστελνες ένα μηνυμα, κ στην αποστολη έγραφε flash it και εμφανιζοταν ως κειμενο στην αρχική οθόνη χωρις αποστολή, παραλήπτη, χωρις να ειναι καταχωρημενο ως sms δλδ
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:
bill33 έγραψε:υπολογιστές

Έλα Βασίλη κόψε την πλάκα! Υπολογιστής; :omg: Τελείωσα το Λύκειο όταν γεννήθηκε ο JasonLouk και υπολογιστή δεν είδα ποτέ σε Δημόσιο σχολείο.

Εμείς είχαμε με ms dos , δισκέτα 5.25 ,ασπρόμαυρη οθόνη.Έχω κάπου την δισκέτα που μας μοίρασε ενας Καθηγητής με χρησιμα προγραμματα της εποχής.Υπήρχε και ένας με σκληρό δίσκο!,έγχρωμη οθόνη και εκτυπωτή αλλά δεν μας άφηναν να τον αγγίζουμε.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#348487 Ποδιά και σχολειο Σαββατο ειχαμε μεχρι και 4η Δημοτικου σιγουρα. Το πολυτονικο καταργηθηκε στην 6η.
Πρωϊ απογευμα επαιζε κανονικοτατα μεχρι που εβγαλα το λυκειο, συνηθεστερα 1 εβδομαδα ετσι, μια αλλιως.
Αποκορυφωμα η 3η Γυμνασιου που καποιος δεκαπενταμάλακας σκεφτηκε οτι θα ηταν πιο hardcore το πρωι-απογευμα να σπαει μεσα στην εβδομαδα... οπότε και πηγαιναμε ΔΕ-ΤΡ-ΤΕ απόγευμα και ΠΕ-ΠΑΡ πρωί... :slap:

1ος υπολογιστης Sinclair Spectrum +2, με ενσωματωμενο κασετοφωνο και 128ΚΒ RAM bitches... τα οποία δεν τα εβλεπε και όλα μονομιάς, μονο με paging εβλεπε πανω απο 48Κ...το του Θεου σωτήριον έτος χιλίω και εννιακοσιοστό και ογδοηκοστό έκτο με την απαξ πληρωμη τριάντα έξ χιλιάδων δραχμων.
Άβαταρ μέλους
By nass
Dodger έγραψε:Μηχανές αναζήτησης θυμάμαι το Yahoo, το Lycos και άλλο ένα (δε θυμάμαι όνομα).

Alta Vista ?

Πρώτη φορά e-Mail το 1986 με διεύθυνση UUCP ...!ariadne!theseas!nass δείξτε λίγο σέβας bitches :x
Σε υπολογιστή:

Εικόνα

Και Internet το 1987 είχα βάλει και γω το χεράκι μου (το λέω με περηφάνεια) με server original pizza box:

Εικόνα

(το πάνω-πάνω)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#348499 Πρώτος υπολογιστής 1988
Εικόνα

+

Εικόνα

:metalo:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#348501 Σχετικό/Άσχετο: Στο δημοτικό Walkman, Γυμνάσιο cd-player και Λύκειο με mp3 player
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Thomas_C200K έγραψε:Είχε το 1999 ίντερνετ? :ninja: :lol: :shifty:

Συνδρομητής στην Forthnet από το 1995. Η Forthnet το 1994 είχε δημιουργήσει εγκαταστάσεις με έναν server στην Θέρμη (κάπου κοντά στο σημερινό ΤΕΦΑΑ) για εξυπηρέτηση των ΑΕΙ. Πήγα και τους βρήκα και τους παρακάλεσα να μου δώσουν access, αλλά δεν πουλούσαν ακόμη συνδρομές. Μετά από λίγο καιρό έκαναν ένα υποτυπώδες τμήμα πωλήσεων και άρχισαν να πουλάνε. Πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που αγόρασαν συνδρομή στην Θεσσαλονίκη. Εξακολουθώ και έχω το ίδιο e-mail που διάλεξα το 1995.

Επίσης από το 1996 και μετά έχω κρατημένα ΟΛΑ τα e-mail που έχω ανταλλάξει τόσο επαγγελματικά, όσο και με φίλους, πάνω από 15Gb. Τα κρατάω γιατί είναι ένα φανταστικό journal που δημιουργήθηκε αυτόματα και χωρίς κόπο.

Με την ευκαιρία να και ένα mail που έστειλαν σε όλους τους συνδρομητές το 1996 σχετικά με την διαθεσιμότητα των γραμμών.

Return-Path: <[email protected]>
Date: Thu, 23 May 1996 11:14:04 +0300
From: [email protected]
Organization: Hellenic Telecommunications & Telematics Applications Company
FORTHnet S.A., P.O.Box 2219, Heraklio, Crete, Greece 71003
tel: +30(81)391200 fax: +30(81)391201
To: [email protected]
Subject: Dynamic PPP kai tilefona
Cc: [email protected]

Agapitoi xristes,
Thewrw kat' arxi ypoxrewsi mas na zitisoume eilikrina ek merous tou FORTHnet sygnwmi
gia to problima diathesimotitas tilefwnikwn grammwn sti xrisi tis dynamic-ppp ypiresias mas.
Me to e-mail auto episis theloume na dosoume mia apantisi genika se olous sas pou
eite mas steilate kapio mail h tilfwnisate gia na mas peite eugenika ta problimata
pou antimetwpizete, eite akomi perimenete ypomonetika kapia veltiwsi stis
prospathies sas.

Hdi ekremoun edw kai 3 mines oi aitiseis gia nees tilefonikes grammes.
Oi sygkyriakes katastaseis pou odigisan se autes tis kathisteriseis, exoun pleon kseperastei.
Etsi loipon apo to to telos tou mhna tha exoume tis nees tilefonikes grammes stin
diathesi sas alla kai tin dynatotita gia synexomeni anabathmisi.

Mexri loipon tin teliki lysi tou problimatos kai gia na min epibarynoume tin oli
katastasi perissotero, to ligotero pou mporoume na kanoume eine oti desmeuomaste
na kratame se ekremotita tis nees aithseis.

Zitoume kai pali eilikrina sygnwmi

Me ektimisi
Gia to FORTHnet
Damianos Kosmidis

P.S To gegonos oti tha auksisoume tis tilefonikes syndeseis DEN anairei tin
eilikrini thesi tou FORTHnet oti stin Dynamic-PPP ypiresia DEN egkyomaste
tin diathesimotita grammwn ana pasa stigmi, logo akribws oti en gnwsei mas
kai en gnwsei sas h ypiresia auti DEN EXEI PERIORIMOUS!!!!
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nass έγραψε:Σε υπολογιστή:

Εικόνα

Καλό το miele, αλλά offtopic. Να το μεταφέρω στο θέμα με τις λευκές συσκευές;

Sparknet? Θυμάται κανείς; Έχω την εντύπωση ήταν η πρώτη εταιρία (από Θεσσαλονίκη μάλιστα) που έφερε το ιντερνέτ στο ευρύ κοινό .