Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#347926 Δεν γράφω τίποτα, σε λίγο θα εμφανιστεί και αυτός που έκανε τις πλάκες με τον Αριστοτέλη στον δάσκαλο, τον Πλάτωνα στην Ακαδημία... :innocent: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By DAP
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:O realzeus ήταν με μαρμάρινες πλάκες και καλέμι για τις σημειώσεις, εγώ οριακά πρόλαβα την εφεύρεση του χαρτιού.

Ο DAP θυμάται την εφεύρεση της γραφής και έχει τη Γέννεση σε original έκδοση με αυτόγραφο του συγγραφέα! :s_yes

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σιγά σιγά θα μας πείς ότι κάποιοι από δω μέσα φορούσαν και... ποδιές στο δημοτικό. :whistlink:

ΕΓΩ!!!!!
Μεχρι την 5η γιατι αλλαξα σχολειο και στο καινουργιο τη φορεσα μονο τη πρωτη μερα και καταλαβαινετε τι εγινε και στο σχολειο αλλα και στο σπιτι για την ενδυματικη προτιμηση του αλλου πρωινου........
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Deleted User 1 έγραψε:H τσάντα είχε μέσα diskman+σιντοθήκη, περιοδικό αυτοκινήτου και μπάλα. :metalo:

Μερικά βιβλία, πχ ιστορία, μπορεί και να έπεφταν πρώτη φορά στα χέρια μου λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις. :tomato:

Τα περισσοτερα βιβλια καθημερινα κατω απο το θρανιο και η τσαντα να περιεχει τα βασικα σχολικα, δηλαδη κανα μαθηματικο, ισως και μονο αυτο :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#347957 Ααααχ. Δεν ζήσατε κάποιοι διπλές βάρδιες. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
REALZEUS έγραψε:Στην 1η Δημήτρη. Όχι ποδιά, στολή την λέγαμε τότε...

Ποδιά Αλέξανδρε. Ποδιά σαν αυτή που κρέμεται στην 1η φωτο του Zorz. Την φορούσαμε πάνω από τα ρούχα και το παντελόνι.

dimitrisB έγραψε:Μου αρέσουν οι αναμνήσεις που σκαλίσατε ! :yahoo:
Τέλειωσα το Λύκειο το 1979.

Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να τελειώσω το Λύκειο... :oops: :s_blush

@Zorz, πράγματι αναγνωρίζω κάποια από τα βιβλία μου. Όπως αναγνωρίζω και το θρανίο και την τσάντα. Γνήσιο δέρμα, πρέπει να την έχω ακόμη στο υπόγειο, ήταν διπλή, όχι μονή όπως αυτή της φωτογραφίας.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#347996 Α, βέβαια. Την έκτη την τελείωσα... ;-)

Δεν κοιμάμαι γιατί απολαμβάνω την ησυχία. Μόνο τα τσόφλια απο τα φυστίκια ακούγονται.

___
... tapatalk
Άβαταρ μέλους
By mirage
#348000 Καλα ποδια φορουσα και εγω στο Νηπιαγωγείο. Πρεπει να ειμαι απο τις τελευταίες σειρες του σχολείου μου.

< >
Άβαταρ μέλους
By DAP
#348030 Γκουχ,γκουχ......Αναμνησεις μου αρχισατε; Να παρτε μερικες....

Πλακα,στην στενη πλευρα της σπαγγος που στην ακρη του ηταν δεμενο ενα κομματι σφουγγαρι οριτζιναλ...Γραφαμε ο,τι γραφαμε στην πλακα και οταν γεμιζε, μια χορταστικη φτυσια , σβυσιμο,και ξανα απο την αρχη....

Αργοτερα εγινε αντικατασταση με πεννα και μελανοδοχειο....Εκει να δειτε φασεις.Να τελειωνεις τη σελιδα ωραια και καλα και να σταζει μια ρουφιανα σταγονα ιση με το κεφαλι σου....Και να το στυποχαρτο να μικραινει οσο γινεται τη ζημια αλλα να μη μεγαλωνει το κακο βαθμο που επερνες....

Απο τις ευχαριστες αναμνησεις ξεχωριζω τις ¨εκδρομες¨ στο δημοτικο,,, Στη κοντινοτερη αλανα και αυτη ηταν 10 λεπτα απο την Αχαιας και εκτεινοταν απο την Πανορμου μεχρι το Γηροκομειο.... (Μιλαμε για Αμπελοκηπους στην Αθηνα) .
Και απο τις πλεον τραυματικες εκεινο το κιτρινο τυρι που μας επεβαλαν να τρωμε στα διαληματα....Στα διαλα ,ακομη εχω την απαισια γευση του στο στομα......

Για την παρεα και τις πλακες που καναμε με Καραισκαη,Μιαουλη,Μπουμπουλινα και τα αλλα παιδια,αλλη φορα...... :lol:
Τελευταία επεξεργασία από DAP και 07 Ιαν 2017, 11:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By markvag
markvag έγραψε:Δεν γράφω τίποτα, σε λίγο θα εμφανιστεί και αυτός που έκανε τις πλάκες με τον Αριστοτέλη στον δάσκαλο, τον Πλάτωνα στην Ακαδημία... :innocent: :lol: :lol:

DAP έγραψε:
Pitt έγραψε:
markvag έγραψε:O realzeus ήταν με μαρμάρινες πλάκες και καλέμι για τις σημειώσεις, εγώ οριακά πρόλαβα την εφεύρεση του χαρτιού.

Ο DAP θυμάται την εφεύρεση της γραφής και έχει τη Γέννεση σε original έκδοση με αυτόγραφο του συγγραφέα! :s_yes

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σιγά σιγά θα μας πείς ότι κάποιοι από δω μέσα φορούσαν και... ποδιές στο δημοτικό. :whistlink:

ΕΓΩ!!!!!
Μεχρι την 5η γιατι αλλαξα σχολειο και στο καινουργιο τη φορεσα μονο τη πρωτη μερα και καταλαβαινετε τι εγινε και στο σχολειο αλλα και στο σπιτι για την ενδυματικη προτιμηση του αλλου πρωινου........

Εμφανίστηκε... :shifty: :shifty: :svivhaha: :svivhaha: :lol: :lol: :lol:

:s_howdy :s_roses :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By 224v
#348059 Όπως τα είπε ο DAP, ισχύουν και για μένα. Μερικα τα είχα ξεχάσει!!! πχ. Πλάκα με το σφουγγαράκι και το ειδικό μολύβι. Ποδιές φυσικά και γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της χρονιάς. Περιοχή πλατεία Καραϊσκάκη απλή αλάνα τότε με τα γύρω κτήρια να εχουν σημάδια απο τις μάχες του Δεκέμβρη 44 ( μερικά ακόμα εχουν!!!!)