Αυτό, παίρνει χρόνια για να διαμορφωθεί και γιαυτό λέω ότι η Alfa θα φάει πολλά καρβέλια.
Άσε το φόρουμ, άσε το αλφιστι και το italianjob. Κοίτα το δάσος.
< >
(η Stelvio δεν είναι διαφορετικό μοντέλο αλλά άλλη έκδοση της Giulia)

Deleted User 1 έγραψε:Οτι αμαξι της εποχης και να παρατησεις παρταλι θα γινει. Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο προσον, ειδικα οι συγκεκριμενες, στο να παρταλιαζουν ευκολοτερα απ τα αντιστοιχα της εποχης. Για καθε παρταλι 10ετιας υπαρχει και η 147 του Μπουσσου σαν αποδειξη οτι το αμαξι δεν παρταλιαζει μονο του.
Στην οικογενεια ειχαμε Ε30, Ε46 καθως και 145/146/2χ147. Απειρως πιο αξιοπιστες οι Ιταλιδες παρα τη σημαντικα χαμηλοτερη αξια.
<+
nass έγραψε:Εγώ πάντως μιλάω για 80Κ.
Εσύ εξήγησέ μας αν θέλεις γιατί έχεις ένα Tiguan για οικογενειακό κι όχι μία 159 ή μια Giulietta QV. Για τις εκτός δρόμου δυνατότητες ?
GTS έγραψε:
Δεν παιζει αυτο. Βλεπω κατι Saab 900 (αυτο που βασιζεται στο Vectra) που παρουσιαστηκε early 90s και ειναι σχεδον σαν καινουρια. Τα Ιταλικα ειναι γνωστο οτι δεν αντεχουν στον χρονο. Τα BMW της αντιστοιχης εποχης αντεχουν παραπανω αλλα οχι κατι ιδαιτερο, οπως και τα αντιστοιχα Golf. Αυτα που ειναι σαν να τα βλεπεις τοτε κατι Mazda 323F, Χedos, Suzuki Vitara και μερικες φορες υπαρχουν και καλοδιατηρημενες 75.
Giuseppe Busso έγραψε:Θέλετε να δώσετε 100.000 ευρώ για ΙΧ και φοβάστε μη βρεθεί κάνας μπατζανάκης/κουμπάρος/ξάδερφος και σας πει "ρε, τι πήγες και πήρες;;;"
Μεγαλώνει το εγώ σας, το μέγεθος του μορίου σας, η περηφάνια σας;
Μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει όλα αυτά;
Αλλά μιας και αναφέρθηκε το Saab 900 πρέπει κάποιος κάποτε να αναλύσei έναν από τους κινητήρες που φόρεσε, τον LPT ( Light Pressure Turbo ) γιατί είναι ειδική περίπτωση με μεγάλη έρευνα και ιστορία πίσω του.
Deleted User 1 έγραψε:GTS έγραψε:
Δεν παιζει αυτο. Βλεπω κατι Saab 900 (αυτο που βασιζεται στο Vectra) που παρουσιαστηκε early 90s και ειναι σχεδον σαν καινουρια. Τα Ιταλικα ειναι γνωστο οτι δεν αντεχουν στον χρονο. Τα BMW της αντιστοιχης εποχης αντεχουν παραπανω αλλα οχι κατι ιδαιτερο, οπως και τα αντιστοιχα Golf. Αυτα που ειναι σαν να τα βλεπεις τοτε κατι Mazda 323F, Χedos, Suzuki Vitara και μερικες φορες υπαρχουν και καλοδιατηρημενες 75.
Ναι οκ...ή μιλάμε ή κλάνουμε...
Σοβαρό αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε αν αναπαράγουμε ή ακόμα χειρότερα πιστεύουμε τέτοιες μπαρουφοειδείς κλισεδούρες. Ούτε στα καφενεία αυτά, που χάλασε το Φιατ του ξάδερφου του μπατζανάκη της θειάς του καφετζή.![]()
Ξαναλέω: τα αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) δεν σκορπάνε αλλά ούτε καλοδιατηρούνται μόνα τους. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
nass έγραψε:@Deleted User 1
Προσωπικά θεωρώ τη Giulia ΑΡΙΣΤΟ αυτοκίνητο, πιθανά το καλύτερο της κατηγορίας του. Ευχαρίστως θα αγόραζα μια Veloce.
Ομως είναι εκτός θέματος το αν είναι καλό αυτοκίνητο. Το ερώτημα είναι πόσο Premium είναι σε σχέση με BMW, Mercedes, Audi. E πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς και συ ότι "πολύ-πολύ λιγότερο Premium".
GTS έγραψε:
Ρε συ για το αμαξωμα μιλαμε. Δεν εχουν ιδια λαμαρινα ουτε ειναι δεμενο με τον ιδιο τροπο (οπως ενα Saab πχ).
GTS έγραψε:Μερικα πραγματα φαινονται. Πχ παχος λαμαρινας. Παντως υπαρχουν και σχετικα αρθρα στην βιβλιογραφια. Πχ δες τις διαφορες μεταξυ Αλφα (δεν θυμαμαι κωδικο) και Σααμπ 9000 που ειναι τα ιδια αμαξια γυρω στα μεσα 80ς νομιζω.
21 quadra έγραψε:Το Q5 του Στέφανου στην μεσαία κολώνα και στα μαρσπιέ έχει 3πλή λαμαρίνα με το ένα κομμάτι από ειδικής ποιότητας σκληρό ατσάλι, το γνωρίζω γιατί κοντά μου ένα συνεργείο είχε ένα τρακαρισμένο και το κομμάτι αυτό που είναι ανταλλακτικό δεν μπορούσαν να το τρυπήσουν και μου το έφεραν να του κάνω τρύπες ανά 5εκ όσο ήταν η απόσταση από τις ηλεκτροπόντες για να το κολλήσουν με μπρουτζοκόλληση αφού η ηλεκτροπόντα πιάνει μόνο 2 λαμαρίνες και όχι 3, όταν πήραν δε την Audi τηλέφωνο να τους πούν ότι δεν μπορούν να το τρυπήσουν τους είπαν ξεχάστε το, ΟΚ εγώ το τρύπησα, θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι τα σημερινά αμαξώματα απέχουν έτη φωτός ακόμα και από της προηγούμενης δεκαετίας αμαξώματα σε αντοχή πρόσκρουσης, ανατροπής, σκουριάς και παλαίωσης στην διάρκεια των ετών.
Giuseppe Busso έγραψε:
Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Ακριβώς και αυτό συνήθως γίνεται με παράθεση τηλεμ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]