Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#345414 Το παράδειγμα δε στο ανέφερα ως προς τη βοήθεια στην επιλογή, αλλά ως προς την αναγνωρισιμοτητα της εταιρίας η οποία προκύπτει από την άποψη που έχει ο κόσμος.

Αυτό, παίρνει χρόνια για να διαμορφωθεί και γιαυτό λέω ότι η Alfa θα φάει πολλά καρβέλια.

Άσε το φόρουμ, άσε το αλφιστι και το italianjob. Κοίτα το δάσος.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
(η Stelvio δεν είναι διαφορετικό μοντέλο αλλά άλλη έκδοση της Giulia)

Αυτο τι σχεση εχει? :hmmm:

Με αυτη τη λογικη η Macan ειναι rebadged Audi και η ολη η γκαμα του VAG βασιζεται σε 3-4 πλατφορμες.

Κατα τα αλλα οπως σωστα λεει Γιαννης υποτιθεται ειμαστε petrolheads και καποια πραγματα ειναι αυτονοητα. Δηλαδη φχαριστουμε πολυ...ναι η Αλφα δεν εχει γκαμα και εχει περασει και απο 40 κυματα τα τελευταια 20 χρονια. Που ακριβως ειναι το δυσκολο να δεχτειτε καποιοι οτι εβγαλε ενα εξαιρετικο προιον που κοιταει στα ισια ή ενιοτε κατουραει τον established ανταγωνισμο? Δηλαδη αντι να κουβεντιαζουμε τι κανει η Τζουλια και η Στελβιο απεναντι στα ανταγωνιστικα, μπαινουν στην κουβεντα οι Σουντ του 70. Και υστερα ειναι οι αλφιστι οι περιεργοι...

<+
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Οτι αμαξι της εποχης και να παρατησεις παρταλι θα γινει. Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο προσον, ειδικα οι συγκεκριμενες, στο να παρταλιαζουν ευκολοτερα απ τα αντιστοιχα της εποχης. Για καθε παρταλι 10ετιας υπαρχει και η 147 του Μπουσσου σαν αποδειξη οτι το αμαξι δεν παρταλιαζει μονο του.

Στην οικογενεια ειχαμε Ε30, Ε46 καθως και 145/146/2χ147. Απειρως πιο αξιοπιστες οι Ιταλιδες παρα τη σημαντικα χαμηλοτερη αξια.

<+

Δεν παιζει αυτο. Βλεπω κατι Saab 900 (αυτο που βασιζεται στο Vectra) που παρουσιαστηκε early 90s και ειναι σχεδον σαν καινουρια. Τα Ιταλικα ειναι γνωστο οτι δεν αντεχουν στον χρονο. Τα BMW της αντιστοιχης εποχης αντεχουν παραπανω αλλα οχι κατι ιδαιτερο, οπως και τα αντιστοιχα Golf. Αυτα που ειναι σαν να τα βλεπεις τοτε κατι Mazda 323F, Χedos, Suzuki Vitara και μερικες φορες υπαρχουν και καλοδιατηρημενες 75.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
nass έγραψε:Εγώ πάντως μιλάω για 80Κ.
Εσύ εξήγησέ μας αν θέλεις γιατί έχεις ένα Tiguan για οικογενειακό κι όχι μία 159 ή μια Giulietta QV. Για τις εκτός δρόμου δυνατότητες ? :svivhaha:

Το 2010 159 ήθελα αφενός, αφετέρου το αυτοκίνητo θα ήταν (και είναι) χρήσης των γονιών μου.
Το επέλεξαν τελικά γιατί:
1) τους άρεσε
2) η ιδέα τζιποειδούς εμφάνισης
3) 4κίνηση
4) ευκολία πρόσβασης/χώροι
5) 5 χιλιάδες φθηνότερο από την 159 1750 ΤΙ
6) χαμηλό τεκμήριο - μικρός σε κυβισμό αλλά αποδοτικός κινητήρας

ΥΓ: Giulietta δεν θα αγόραζα ποτέ. Ούτε σαν QV/Veloce. Είδες πόσο fanboy είμαι; Όταν τα πούμε από κοντά θα δεις ότι δεν είμαι όσο νομίζεις ή όσο αφήνω εδώ να εννοηθεί. :)

ΥΓ2: Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι μετά από τόσα χρόνια, έχω παραδεχθεί ότι καλώς επέλεξαν τελικά το Tiguan. Το οποίο όταν το πήραμε, η τελική συγκατάθεση ήταν δική μου, έτσι για την ιστορία των προ 6 ετών πεπραγμένων.

ΥΓ3: Έλα τώρα να συζητήσουμε τι θα πάρεις εσύ και να δούμε τι +/- έχει η Stelvio έναντι των αντιπάλων των compact D-SUV.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
GTS έγραψε:
Δεν παιζει αυτο. Βλεπω κατι Saab 900 (αυτο που βασιζεται στο Vectra) που παρουσιαστηκε early 90s και ειναι σχεδον σαν καινουρια. Τα Ιταλικα ειναι γνωστο οτι δεν αντεχουν στον χρονο. Τα BMW της αντιστοιχης εποχης αντεχουν παραπανω αλλα οχι κατι ιδαιτερο, οπως και τα αντιστοιχα Golf. Αυτα που ειναι σαν να τα βλεπεις τοτε κατι Mazda 323F, Χedos, Suzuki Vitara και μερικες φορες υπαρχουν και καλοδιατηρημενες 75.

Ναι οκ...ή μιλάμε ή κλάνουμε...

Σοβαρό αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε αν αναπαράγουμε ή ακόμα χειρότερα πιστεύουμε τέτοιες μπαρουφοειδείς κλισεδούρες. Ούτε στα καφενεία αυτά, που χάλασε το Φιατ του ξάδερφου του μπατζανάκη της θειάς του καφετζή. :s_wacko

Ξαναλέω: τα αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) δεν σκορπάνε αλλά ούτε καλοδιατηρούνται μόνα τους. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Άβαταρ μέλους
By nass
#345424 @Deleted User 1
Προσωπικά θεωρώ τη Giulia ΑΡΙΣΤΟ αυτοκίνητο, πιθανά το καλύτερο της κατηγορίας του. Ευχαρίστως θα αγόραζα μια Veloce.
Ομως είναι εκτός θέματος το αν είναι καλό αυτοκίνητο. Το ερώτημα είναι πόσο Premium είναι σε σχέση με BMW, Mercedes, Audi. E πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς και συ ότι "πολύ-πολύ λιγότερο Premium".

@Giuseppe Busso
Βλέπω μπήκες σε crystal ball mode οπότε θέλω να μου συγκρίνεις τη Stelvio 280 με το Volvo XC60 T6 (το επερχόμενο).

Οσο για την επιλογή του Tiguan, όπως βλέπεις ο καθένας έχει τα κριτήρια του και το να μας κουνάς το δάχτυλο

Giuseppe Busso έγραψε:Θέλετε να δώσετε 100.000 ευρώ για ΙΧ και φοβάστε μη βρεθεί κάνας μπατζανάκης/κουμπάρος/ξάδερφος και σας πει "ρε, τι πήγες και πήρες;;;"

Μεγαλώνει το εγώ σας, το μέγεθος του μορίου σας, η περηφάνια σας;
Μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει όλα αυτά;

δεν βοηθάει τη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#345427 :offtopic: Αλλά μιας και αναφέρθηκε το Saab 900 πρέπει κάποιος κάποτε να αναλύσei έναν από τους κινητήρες που φόρεσε, τον LPT ( Light Pressure Turbo ) γιατί είναι ειδική περίπτωση με μεγάλη έρευνα και ιστορία πίσω του.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:
GTS έγραψε:

Ναι οκ...ή μιλάμε ή κλάνουμε...

Σοβαρό αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε αν αναπαράγουμε ή ακόμα χειρότερα πιστεύουμε τέτοιες μπαρουφοειδείς κλισεδούρες. Ούτε στα καφενεία αυτά, που χάλασε το Φιατ του ξάδερφου του μπατζανάκη της θειάς του καφετζή. :s_wacko

Ξαναλέω: τα αυτοκίνητα (πλην εξαιρέσεων) δεν σκορπάνε αλλά ούτε καλοδιατηρούνται μόνα τους. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Ρε συ για το αμαξωμα μιλαμε. Δεν εχουν ιδια λαμαρινα ουτε ειναι δεμενο με τον ιδιο τροπο (οπως ενα Saab πχ).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
nass έγραψε:@Deleted User 1
Προσωπικά θεωρώ τη Giulia ΑΡΙΣΤΟ αυτοκίνητο, πιθανά το καλύτερο της κατηγορίας του. Ευχαρίστως θα αγόραζα μια Veloce.
Ομως είναι εκτός θέματος το αν είναι καλό αυτοκίνητο. Το ερώτημα είναι πόσο Premium είναι σε σχέση με BMW, Mercedes, Audi. E πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς και συ ότι "πολύ-πολύ λιγότερο Premium".

Το θέμα premium είπαμε ότι βασίζεται και υποκειμενικά κριτήρια. Για εμένα προσωπικά όχι απλά δεν είναι "πολύ-πολύ λιγότερο Premium" αλλά το ακριβώς αντίθετο, μόνο και μόνο γιατί θα είναι υπερσπάνιο στους δρόμους έναντι μιας 3αρας που θα τη δεις σε αφθονία με τάσια, leasing και 316d και της αντίστοιχης C-Class που θα τη δεις σε ΑΓΟΡΑΙΟ (A4 δεν βάζω καν στην κουβέντα). Για εσένα που προφανώς η κρίση σου δεν επηρεάζεται από τα παραπάνω, καλώς δεν λογίζεται αντίστοιχα premium.

GTS έγραψε:
Ρε συ για το αμαξωμα μιλαμε. Δεν εχουν ιδια λαμαρινα ουτε ειναι δεμενο με τον ιδιο τροπο (οπως ενα Saab πχ).

FFS ρε συ GTS. Χθες άλλαξες στο 1987? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#345432 Δεν ξερω για Gulia (εκ πρωτης οψεος φαινεται καλα φτιαγμενο) αλλα μου ειχε κανει εντυπωση 1986 Prisma και 2002 147 ειχαν παρομοιο αμαξωμα (λαμαρινα, τροπος που ηταν συγκολλημενα κλπ) και επισης (ασχετο) ιδια βελουδα. Τα 156/147 απο αμαξωμα ειναι το γνωστο ιταλικο, σε αυτα αναφερομουν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#345434 ΟΚ αν έχεις τις τεχνικές γνώσεις να εντοπίσεις και να αναγνωρίσεις την κατασκευαστική υπεροχή ή κατωτερότητα σ' αυτό το επίπεδο, εγώ πάω πάσο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#345443 Μερικα πραγματα φαινονται. Πχ παχος λαμαρινας. Παντως υπαρχουν και σχετικα αρθρα στην βιβλιογραφια. Πχ δες τις διαφορες μεταξυ Αλφα (δεν θυμαμαι κωδικο) και Σααμπ 9000 που ειναι τα ιδια αμαξια γυρω στα μεσα 80ς νομιζω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
GTS έγραψε:Μερικα πραγματα φαινονται. Πχ παχος λαμαρινας. Παντως υπαρχουν και σχετικα αρθρα στην βιβλιογραφια. Πχ δες τις διαφορες μεταξυ Αλφα (δεν θυμαμαι κωδικο) και Σααμπ 9000 που ειναι τα ιδια αμαξια γυρω στα μεσα 80ς νομιζω.

To πάχος που έχουν οι λαμαρίνες σήμερα είναι το μισό από το 1960, επίσης τα ίδια αμαξώματα αν έχουν 20% περισσότερες πόντες είναι περισσότερο άκαμπτα, αν έχουν 30% περισσότερες πόντες και λεπτή ατσάλινη λαμαρίνα υψηλής πίεσης εξέλεσης σε ορισμένα κρίσιμα σημεία είναι φρούρια, το πάχος της λαμαρίνας σήμερα παίζει τον λιγότερο ρόλο.

Το σημαντικότερο στοιχείο σε ένα αμάξωμα για να είναι άκαμπτο είναι το χωροδικτύωμα του κλωβού του που σχηματίζουν τα διαμορφωμένα τρίγωνα / τετράγωνα στις λαμαρίνες, τα κοιλώματα της, οι επιμέρους ενισχύσεις και ο συνολικός αριθμός που έχουν οι πόντες.

Ενισχύσειςμε διπλές και τριπλές λαμαρίνες μπαίνουν στα μαρσπιέ, στις μεσαίες κολώνες, στα τόξα των θυρών και σε εγκάρσια τμήματα του ουρανού και του πατώματος, επίσης οι Α / Β / C pillars έχουν διπλές και τριπλές λαμαρίνες διαμορφωμένες.

Το Q5 του Στέφανου στην μεσαία κολώνα και στα μαρσπιέ έχει 3πλή λαμαρίνα με το ένα κομμάτι από ειδικής ποιότητας σκληρό ατσάλι, το γνωρίζω γιατί κοντά μου ένα συνεργείο είχε ένα τρακαρισμένο και το κομμάτι αυτό που είναι ανταλλακτικό δεν μπορούσαν να το τρυπήσουν και μου το έφεραν να του κάνω τρύπες ανά 5εκ όσο ήταν η απόσταση από τις ηλεκτροπόντες για να το κολλήσουν με μπρουτζοκόλληση αφού η ηλεκτροπόντα πιάνει μόνο 2 λαμαρίνες και όχι 3, όταν πήραν δε την Audi τηλέφωνο να τους πούν ότι δεν μπορούν να το τρυπήσουν τους είπαν ξεχάστε το, ΟΚ εγώ το τρύπησα, θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι τα σημερινά αμαξώματα απέχουν έτη φωτός ακόμα και από της προηγούμενης δεκαετίας αμαξώματα σε αντοχή πρόσκρουσης, ανατροπής, σκουριάς και παλαίωσης στην διάρκεια των ετών.

Την εποχή του Saab 900 δεν υπήρχε στον ορίζοντα το ολικό γαλβάνισμα των αμαξωμάτων που πρωτοκαθιέρωσε η Audi και είναι η μόνη μέθοδος που κρατάει τα αμαξώματα μακριά από τις σκουριές, τα αμαξώματα στα premium SUV που συζητάτε εδώ κατασκευαστικά είναι όλα ακλόνητα σαν χρηματοκιβώτια.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
21 quadra έγραψε:Το Q5 του Στέφανου στην μεσαία κολώνα και στα μαρσπιέ έχει 3πλή λαμαρίνα με το ένα κομμάτι από ειδικής ποιότητας σκληρό ατσάλι, το γνωρίζω γιατί κοντά μου ένα συνεργείο είχε ένα τρακαρισμένο και το κομμάτι αυτό που είναι ανταλλακτικό δεν μπορούσαν να το τρυπήσουν και μου το έφεραν να του κάνω τρύπες ανά 5εκ όσο ήταν η απόσταση από τις ηλεκτροπόντες για να το κολλήσουν με μπρουτζοκόλληση αφού η ηλεκτροπόντα πιάνει μόνο 2 λαμαρίνες και όχι 3, όταν πήραν δε την Audi τηλέφωνο να τους πούν ότι δεν μπορούν να το τρυπήσουν τους είπαν ξεχάστε το, ΟΚ εγώ το τρύπησα, θέλω λοιπόν να καταλήξω ότι τα σημερινά αμαξώματα απέχουν έτη φωτός ακόμα και από της προηγούμενης δεκαετίας αμαξώματα σε αντοχή πρόσκρουσης, ανατροπής, σκουριάς και παλαίωσης στην διάρκεια των ετών.

Δε θα θέλα να βρεθώ μέσα σ' αυτό το αμάξι όσο καλή δουλειά και να έγινε στην επισκευή. :lipsealed:

Μου θύμισε αυτό η περιγραφή:

Μακριά απο μας!!