Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#345368 Τα πράγματα είναι απλά.....
Με 100.000€ στο χέρι, δεν αγοράζεις σήμερα alfa romeo. Όπως δεν αγόραζες και audi τη δεκαετία του 80.
Η δε σύγκριση με την Porsche είναι άκυρη.
Άβαταρ μέλους
By mirage
kyr80 έγραψε:Τα πράγματα είναι απλά.....
Με 100.000€ στο χέρι, δεν αγοράζεις σήμερα alfa romeo. Όπως δεν αγόραζες και audi τη δεκαετία του 80.

Γιατι αυτο; Πρεστιζ; Ακομα κι αν μια Giulia σε καλυπτει καλυτερα απο την αντιστοιχη 3αρα, οδηγικα ξερω γω. Απο την αλλη η Macan ειναι πολυ ωραια.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#345387 Αυτό που προσπαθούν να πούνε κάποιοι είναι το brand awareness, το οποίο στη περίπτωση της porsche και BMW, audi, Mercedes είναι υψηλότερο.

Θα το χτίσει και η AR, δε λέω απλά δε θα γίνει από τα αποδυτήρια πριν βγει στο δρόμο.

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mirage έγραψε:
kyr80 έγραψε:Τα πράγματα είναι απλά.....

Γιατι αυτο; Πρεστιζ; Ακομα κι αν μια Giulia σε καλυπτει καλυτερα απο την αντιστοιχη 3αρα, οδηγικα ξερω γω. Απο την αλλη η Macan ειναι πολυ ωραια.

< >

Τέλη του αιώνα θυμάμαι άπειρες 156 στο δρόμο. Που είναι σήμερα;; Αντίθετα πόσες Ε46 ή ακόμα και Ε36 βλέπεις στο δρόμο που στέκονται άνετα;
Και στην οικογένεια έχουμε από το 1974 ιταλικά αυτοκίνητα, χωρίς διάλειμμα. Για να μην κατηγορηθώ για αντιιταλός.

Nikos! έγραψε:Αυτό που προσπαθούν να πούνε κάποιοι είναι το brand awareness, το οποίο στη περίπτωση της porsche και BMW, audi, Mercedes είναι υψηλότερο.

Θα το χτίσει και η AR, δε λέω απλά δε θα γίνει από τα αποδυτήρια πριν βγει στο δρόμο.

< >

Όταν το χτίσει, εδώ είμαστε. Και δεν αρκεί η ιστορία της. Ίσα ίσα. Για να βάλει κάποιος τα λεφτά του σε μια αναξιόπιστη εταιρεία(σε σχέση με bmw πχ), θα πρέπει να δώσει καλύτερο προϊόν ΚΑΙ σε χαμηλότερη τιμή. Το όνομα χτίζεται δύσκολα, αλλά καταστρέφεται εύκολα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
kyr80 έγραψε:
Τέλη του αιώνα θυμάμαι άπειρες 156 στο δρόμο. Που είναι σήμερα;; Αντίθετα πόσες Ε46 ή ακόμα και Ε36 βλέπεις στο δρόμο που στέκονται άνετα;

Καλα αυτο δε λεει κατι. Και τοτε υπερπολλασιες ηταν οι BMW επομενως επιβιωσαν περισσοτερες. Δεν ειναι οτι σκορπισαν οι Αλφα. Καθε αλλο.

<+
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#345394 Δε σκόρπισαν;;; Όσες βλέπω στο δρόμο ρημάδια είναι. Και δες και πόσο πουλιούνται ως μτχ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#345395 Οτι αμαξι της εποχης και να παρατησεις παρταλι θα γινει. Δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο προσον, ειδικα οι συγκεκριμενες, στο να παρταλιαζουν ευκολοτερα απ τα αντιστοιχα της εποχης. Για καθε παρταλι 10ετιας υπαρχει και η 147 του Μπουσσου σαν αποδειξη οτι το αμαξι δεν παρταλιαζει μονο του.

Στην οικογενεια ειχαμε Ε30, Ε46 καθως και 145/146/2χ147. Απειρως πιο αξιοπιστες οι Ιταλιδες παρα τη σημαντικα χαμηλοτερη αξια.

<+
Άβαταρ μέλους
By elteo
kyr80 έγραψε:Δε σκόρπισαν;;; Όσες βλέπω στο δρόμο ρημάδια είναι. Και δες και πόσο πουλιούνται ως μτχ.

Καλά φέρνεις κι εσύ παράδειγμα αξιοπιστίας την BMW? Δεν φημίζονται για σκυλιά πάντως.

< phone
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#345400 Ωραία και καλά όλα αυτά που γράφονται.
Αν θέλετε να κάνετε συζήτηση με κλισέ, κάντε την.
Αλλά εξηγήστε μου πρώτα. Είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε προϊόντα ή "χρηματιστηριακές" (εντός και εκτός εισαγωγικών) αξίες εταιρειών στην πιάτσα, στην αγορά και στον κοινωνικό περίγυρο;
Θέλετε να δώσετε 100.000 ευρώ για ΙΧ και φοβάστε μη βρεθεί κάνας μπατζανάκης/κουμπάρος/ξάδερφος και σας πει "ρε, τι πήγες και πήρες;;;"

Μεγαλώνει το εγώ σας, το μέγεθος του μορίου σας, η περηφάνια σας;
Μπορεί κάποιος να μου τα εξηγήσει όλα αυτά;

Τι όφελος έχει σε κάποιον το γεγονός της ύπαρξης μεγάλης γκάμας μοντέλων μιας εταιρείας;

Και κάτι ακόμη. Πόσες Giulia του 1970 και πόσες BMW -02 βλέπεις στο δρόμο; Εξαφανισμένες οι δεύτερες. Τι συμβαίνει εδώ και ποια θεωρία γκρεμίζεται τελικά;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#345403 Το 1970 θα αγόραζα αλφα. Ακριβώς πριν βγει η alfasud, και αρχίσει να σκορπάει στο εξάμηνο....
Άβαταρ μέλους
By elteo
#345404 Μπουσε, το ίδιο ισχύει για αυτά που λες και για τους αλφιστι και τις περγαμηνές. Στο ξαναειπαν αλλά το προσπερασες.

< phone
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kyr80 έγραψε:Το 1970 θα αγόραζα αλφα. Ακριβώς πριν βγει η alfasud, και αρχίσει να σκορπάει στο εξάμηνο....

http://www.theitalianjob.gr/blog/?p=5241

Αφιέρωσε 5 λεπτά και διάβασε το. Γιατί κάπως έτσι δημιουργηθεί τα κλισέ και για αυτό δεν θα έδινα δεκάρα αν το άκουγα από ανίδεους, αλλά δεν το επιτρέπω από οξυδερκείς ανθρώπους και μάντεψε σε ποιους σε κατατάσσω (στους δεύτερους :) ).

Elteo, ξέρω πολύ καλά μέχρι που έφτανε η δυναμική της Alfa, τώρα όμως είναι αλλιώς. Κρίνε την εταιρεία από τη Giulia τώρα, τη Stelvio, την 4C και την Alfetta που έρχεται.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:Ωραία και καλά όλα αυτά που γράφονται.
Αν θέλετε να κάνετε συζήτηση με κλισέ, κάντε την.
Αλλά εξηγήστε μου πρώτα. Είμαστε εδώ για να συγκρίνουμε προϊόντα ή "χρηματιστηριακές" (εντός και εκτός εισαγωγικών) αξίες εταιρειών στην πιάτσα, στην αγορά και στον κοινωνικό περίγυρο;
Θέλετε να δώσετε 100.000 ευρώ για ΙΧ και φοβάστε μη βρεθεί κάνας μπατζανάκης/κουμπάρος/ξάδερφος και σας πει "ρε, τι πήγες και πήρες;;;"

Τι όφελος έχει σε κάποιον το γεγονός της ύπαρξης μεγάλης γκάμας μοντέλων μιας εταιρείας;

Και κάτι ακόμη. Πόσες Giulia του 1970 και πόσες BMW -02 βλέπεις στο δρόμο; Εξαφανισμένες οι δεύτερες. Τι συμβαίνει εδώ και ποια θεωρία γκρεμίζεται τελικά;

Γιάννη χρόνια πολλά!

Κάνε το εξής πείραμα για να καταλάβεις αυτό που λέω για το brand awareness.

Ρώτα 50 ανθρώπους στο δρόμο αν θα αγόραζαν stelvio ή maccan ή q5 ή glc ή levante κλπ.

Θα πάρεις την απάντησή σου και αυτό που λέει ο . είναι ότι η Alfa θα φάει πάρα πολλά καρβέλια για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο awareness και σίγουρα δε θα γίνει σε μια νύχτα.

Καλή χρονιά!

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:Γιάννη χρόνια πολλά!

Κάνε το εξής πείραμα για να καταλάβεις αυτό που λέω για το brand awareness.

Ρώτα 50 ανθρώπους στο δρόμο αν θα αγόραζαν stelvio ή maccan ή q5 ή glc ή levante κλπ.

Θα πάρεις την απάντησή σου και αυτό που λέει ο . είναι ότι η Alfa θα φάει πάρα πολλά καρβέλια για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο awareness και σίγουρα δε θα γίνει σε μια νύχτα.

Καλή χρονιά!

< >

Καλή χρονιά Νίκο και με υγεία πρωτίστως.

Νίκο, αυτό που λες ας πούμε ότι το έχω κάνει, αλλά από την άλλη εγώ προσωπικά, δίνω τα χρήματα μου εκεί που εγώ θεωρώ ότι με καλύπτει και ικανοποιεί, χωρίς να δίνω σημασία τι θα πουν οι άλλοι. Και έτσι είμαι κύριος της επιλογής μου.

Από την άλλη, σε ένα forum που λέγεται petrolheads, και όλα τα παραπάνω θεωρούνται αυτονόητα και το επίπεδό μας είναι ανώτερο από το ΜΟ του πεζοδρομίου, τι μας νοιάζει τι θα πουν 50 τυχαίοι άνθρωποι από το δρόμο, οι οποίοι πιθανότατα να είναι άσχετοι με το χώρο;
Εσύ όταν θες να πάρεις φάρμακο για σένα ή τα κορίτσια σου, βγαίνεις στο δρόμο και ρωτάς ποιο είναι το καλύτερο ή πας στο γιατρό/φαρμακοποιό;

Από πότε η εγκυρότητα είναι συνώνυμο της ποσότητας;
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Ε αυτό δεν είναι η Alfa Romeo.

Ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε. Ειδικά η μεγάλη γκάμα δεν λέει τίποτα. Μεγάλη γκάμα έχει και η Skoda...

Τη στιγμή που θεωρώ τη μεγάλη (ή έστω αξιόλογη πχ. Land Rover) γκάμα ως αναγκαίο του premium-ness (διότι τι premium μάρκα είναι η Alfa Romeo με 3 μοντέλα (η Stelvio δεν είναι διαφορετικό μοντέλο αλλά άλλη έκδοση της Giulia) , δύο εκ των οποίων αρχαία rebadged Fiat ?) και απαντάς με Skoda, σα να τη θεωρώ ως ικανό, πράγματι ας το αφήσουμε εδώ.

REALZEUS έγραψε:Δέχομαι βέβαια ότι στον πολύ κόσμο το όνομα AR δεν έχει το κασέ της BMW. Εδώ μέσα είμαστε petrolheads όμως εννοείται...

Εγώ όταν ήρθε η ώρα τα έσκασα για Mitsubishi.
Εσύ για BMW :hmmm: :iconcool:

REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Σιγά μην είναι ό,τι καλύτερο το Evoque εκτός δρόμου στην κατηγορία του.

Θα σε παραπέμψω στο Drive Trophy 2016. OK, Disco Sport είχαν εκεί, αλλά είναι παρόμοιο με το Evoque.

Ακριβώς αυτό που έλεγα, ότι λες ότι το Evoque είναι καλό εκτός δρόμου μόνο λόγω ονόματος "δεν μπορεί Land Rover είναι".

REALZEUS έγραψε:Στην τελική ο οδηγός θα κάνει την διαφορά βέβαια.

Δώσε στον Peterhansel μία GLC AMG χαμηλωμένη με 20'' ασφάλτινα λάστιχα και σε μένα μια GLC με 18'' M+S, off-road engineering και αερανάρτηση, να δούμε ποιός θα πάει μακρύτερα σε δύσκολες συνθήκες :superman:

Giuseppe Busso έγραψε:Θέλετε να δώσετε 100.000 ευρώ για ΙΧ και φοβάστε μη βρεθεί κάνας μπατζανάκης/κουμπάρος/ξάδερφος και σας πει "ρε, τι πήγες και πήρες;;;"

Εγώ πάντως μιλάω για 80Κ.
Εσύ εξήγησέ μας αν θέλεις γιατί έχεις ένα Tiguan για οικογενειακό κι όχι μία 159 ή μια Giulietta QV. Για τις εκτός δρόμου δυνατότητες ? :svivhaha: