Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pienaf
kyr80 έγραψε:Εκείνη την ημέρα λοιπόν, υπάρχουν γονείς που παίρνουν υποχρεωτικά άδεια για να φυλάξουν τα παιδιά τους. Για να κάνετε εκλογές εσείς, όταν άλλες κοινωνικές ομάδες κάνουν τις εκλογές των υποχρεωτικών φορέων τους Κυριακή. Πληρώνεστε κανονικότατα εκείνη την ημέρα, ενώ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των υπολοίπων. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Σύμφωνα με το λεξικό, αυτό λέγετε παράσιτο.

Κι εγώ που νόμιζα ότι δουλειά μου είναι να μαθαίνω γράμματα τα παιδιά του Ελληνικού λαού...
Σήμερα έμαθα ότι δουλειά μου είναι η φύλαξη των παιδιών για να μπορούν να εργάζονται οι γονείς τους.
Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος!
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#34056 Δε σου έγραψε αυτό. Από τη μία ο ένας απαντά με ατελείωτα σεντόνια βγάζοντας το άσπρο μαύρο, τώρα έρχεσαι κι εσύ να πουλήσεις ειρωνεία. Και μετά μιλάμε για φιλότιμο...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Dimsabas έγραψε:Δε σου έγραψε αυτό. Από τη μία ο ένας απαντά με ατελείωτα σεντόνια βγάζοντας το άσπρο μαύρο, τώρα έρχεσαι κι εσύ να πουλήσεις ειρωνεία. Και μετά μιλάμε για φιλότιμο...

Για κάτσε τώρα γιατί με προσβάλλεις. Πού έχω κάνει λάθος σε αυτά που γράφω; Θέλω να μου δείξεις ακριβώς πού κάνω λάθος ως προς το τι ισχύει και να μου γράψεις με παράθεση του Νόμου αυτό που ισχύει σήμερα που μιλάμε. Δεν μπορεί να λες ότι κάνω το άσπρο - μαύρο, δηλαδή γράφω πράγματα αντίθετα από αυτά που ισχύουν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By soch
Dimsabas έγραψε:Δε σου έγραψε αυτό. Από τη μία ο ένας απαντά με ατελείωτα σεντόνια βγάζοντας το άσπρο μαύρο, τώρα έρχεσαι κι εσύ να πουλήσεις ειρωνεία. Και μετά μιλάμε για φιλότιμο...

Στην ειρωνία των απαντήσεων κατά των εκπαιδευτικών, πόσο παραπάνω φιλότιμο θάθελες να δείχνουν οι εκπαιδευτικοί που απαντούν και κυρίως ο πιπίνος; Και που είναι το όριο που εσύ μας (του) θέτεις ώστε να μην πέσεις απο τα σύνεφα και να το θεωρησεις αποδεκτό;
Άβαταρ μέλους
By pienaf

Μήπως να εξηγούσε ο ίδιος τι έγραψε;
Τα περί «ειρωνείας» και «φιλότιμου» τα αφήνω ασχολίαστα.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pienaf έγραψε:
kyr80 έγραψε:Εκείνη την ημέρα λοιπόν, υπάρχουν γονείς που παίρνουν υποχρεωτικά άδεια για να φυλάξουν τα παιδιά τους. Για να κάνετε εκλογές εσείς, όταν άλλες κοινωνικές ομάδες κάνουν τις εκλογές των υποχρεωτικών φορέων τους Κυριακή. Πληρώνεστε κανονικότατα εκείνη την ημέρα, ενώ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ των υπολοίπων. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ. Σύμφωνα με το λεξικό, αυτό λέγετε παράσιτο.

Κι εγώ που νόμιζα ότι δουλειά μου είναι να μαθαίνω γράμματα τα παιδιά του Ελληνικού λαού...
Σήμερα έμαθα ότι δουλειά μου είναι η φύλαξη των παιδιών για να μπορούν να εργάζονται οι γονείς τους.
Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος!

Ακριβώς, δουλειά σου (υποτίθεται ότι) είναι να μαθαίνεις γράμματα τα παιδιά του ελληνικού λαού.
Σήμερα, στη συνδικαλιστική συγκέντρωση, πόσα γράμματα τους έμαθες;
Και την πληρώθηκες τη σημερινή μέρα. Από τον ελληνικο λαό. Σωστά;
Άβαταρ μέλους
By Panosss
IKE έγραψε:pipinos1976 αν επιτρέπεται η ερώτηση, είσαι εκπαιδευτικός? Δάσκαλος ή καθηγητής?

δυ.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
Panosss έγραψε:Σήμερα, στη συνδικαλιστική συγκέντρωση,

Για να συνεχίσουμε την συζήτηση πρέπει πρώτα να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα στην «Συνδικαλιστική Συγκέντρωση» και στην «Συγκρότηση Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Panosss έγραψε:Και την πληρώθηκες τη σημερινή μέρα. Από τον ελληνικο λαό. Σωστά;

Εδώ πληρώνομαι ΔΥΟ μήνες το καλοκαίρι και από ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ Χριστούγεννα και Πάσχα και κάθομαι... η μία μερούλα σε πείραξε;
Επίσης σου διαφεύγει ότι η διδακτική ώρα έχει ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ λεπτά και όχι εξήντα.
Άρα κι αυτές οι λίγες ώρες που «δουλεύουμε» είναι λειψές!
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Panosss έγραψε:Ακριβώς, δουλειά σου (υποτίθεται ότι) είναι να μαθαίνεις γράμματα τα παιδιά του ελληνικού λαού.
Σήμερα, στη συνδικαλιστική συγκέντρωση, πόσα γράμματα τους έμαθες;
Και την πληρώθηκες τη σημερινή μέρα. Από τον ελληνικο λαό. Σωστά;

Για ποια συνδικαλιστική συγκέντρωση μιλάς; Πότε έγινε αυτή; Πού; Μπορείς να μου ανεβάσεις το link με τα στοιχεία που σε οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα; Αν δεν έχεις στοιχεία για αυτό που υποστηρίζεις, τότε είσαι ένας κοινός συκοφάντης.

Αν εννοείς την ψηφοφορία για ανάδειξη μελών στα ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ (και τα αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ/ΑΠΥΣΠΕ/ΚΥΣΠΕ), τότε, σε πληροφορώ για πολλοστή φορά (εννοείται ότι αποφεύγεις την αντιπαράθεση μαζί μου γιατί είσαι ήδη Check Mate από την προηγούμενη φορά) ότι είναι μια διαδικασία υποχρεωτική και θεσπισμένη με Νόμο, όπως έχω ήδη ανεβάσει: ΦΕΚ1/3-1-2003.

Panosss έγραψε:δυ.

Επειδή αγνοείς (σκοπίμως γιατί εκτελείς εντολή ή από ελλιπή μόρφωση δεν με ενδιαφέρει) τους στοιχειώδης κανόνες της λογικής θα σου εξηγήσω το εξής: Δ.Υ. είναι η κατηγορία εργαζομένου που σχετίζεται με τον εργοδότη και είναι γενικότερη. Δ.Υ. είναι ο Στρατιωτικός, Δ.Υ. ο Εκπαιδευτικός, Δ.Υ. ο Υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου. Η ερώτηση αφορούσε στην ακριβή μου θέση εργασίας, δηλαδή αν είμαι το ένα ή το άλλο, όχι αν είμαι Δ.Υ. ή Ι.Υ., οπότε η απάντηση που έδωσα ήταν η σαφής απάντηση.

Από εσένα περιμένω δύο πράγματα και θα περιμένω για πάντα, για προφανείς λόγους:

1. Ποια είναι η εργασία σου ακριβώς; Ποιες είναι οι σπουδές σου; Απλά για να γνωρίζουμε το υπόβαθρο του καθενός μας. Η απάντηση Ι.Υ. δε λέει τίποτε απολύτως ως προς τη φύση της εργασίας και τη σχέση που έχεις με το αντικείμενο που θέλεις να κρίνεις και νομίζεις ότι μπορείς κιόλας.

2. Πότε θα μου ανεβάσεις ολοκληρωμένη την πρότασή σου περί ιδιωτικών σχολείων; Ή παραδέχεσαι την ήττα και λουφάζεις πετώντας απλά :s_wacko απλά για δημιουργία εντυπώσεων;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By 106s16
#34117 Εγώ σαν εκπαιδευτικός διαφωνώ κάθετα στο να γίνονται εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια (όπως σήμερα) ή εκλογές συλλόγων που πάντα γίνονται 1-10 Ιουνίου ενω στις 15 κλείνουν τα σχολεία (ΠΕ) ή σεμινάρια συμβούλων σε εργάσιμες ημέρες από 11/9 ώς 15/6, όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνονται από 1/9 ως 10/9 και από 16/6 ως 21/6 ή ακόμη για εκλογές ΣΚ.
Για τα παραπάνω ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, πιστεύω ότι το 90% των συναδέλφων της ΠΕ συφωνούν με τα παραπάνω, αυτοί που διαφωνούν είναι τα βολεμένα κοματόσκυλα οι συνδικαλιστές μας δλδ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
106s16 έγραψε:Εγώ σαν εκπαιδευτικός διαφωνώ κάθετα στο να γίνονται εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια (όπως σήμερα) ή εκλογές συλλόγων που πάντα γίνονται 1-10 Ιουνίου ενω στις 15 κλείνουν τα σχολεία (ΠΕ) ή σεμινάρια συμβούλων σε εργάσιμες ημέρες από 11/9 ώς 15/6, όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνονται από 1/9 ως 10/9 και από 16/6 ως 21/6 ή ακόμη για εκλογές ΣΚ.
Για τα παραπάνω ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, πιστεύω ότι το 90% των συναδέλφων της ΠΕ συφωνούν με τα παραπάνω, αυτοί που διαφωνούν είναι τα βολεμένα κοματόσκυλα οι συνδικαλιστές μας δλδ.

Συμφωνούμε 100%. Και σε αυτό να προσθέσω ότι για τη Β/θμια (για Α/θμια δε γνωρίζω τι γίνεται) θα έπρεπε η ύλη και οι οδηγίες να είναι έτοιμες 1/9 και 1/9 - 11/9 που ξεκινάνε τα σχολεία να γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με αυτά που θα διδαχθούν την τρέχουσα χρονιά (μία ημέρα αρκεί για ενημέρωση, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι θα διδάξουν και να αναφέρουν τα προβλήματα που αναμένεται να εμφανιστούν - π.χ. στη Φυσική Γ΄ Λυκείου μας χρειάζονται κεφάλαια Μαθηματικών της Β΄ που είναι εκτός ύλης αυτή τη στιγμή). Όχι η ύλη να ανακοινώνεται για Α΄ και Β΄ Λυκείου στα μέσα Οκτωβρίου και να έρχονται διευκρινίσεις 1/11 και ακόμη πιο αργά.

Η ευθύνη, όμως, για όλα αυτά είναι 100% του Υπουργείου. Εφόσον όλα ορίζονται με Νόμους και Υπουργικές αποφάσεις ο Εκπαιδευτικός τι να κάνει; Να κάνει πραξικόπημα και να αλλάξει το νόμο; Γίνεται κάτι τέτοιο; Φταίνε, όμως, και οι συνδικαλιστές που επιθυμούν να λουφάρουν και έτσι την πληρώνει ολόκληρος ο κλάδος για 100 άτομα που τα έχουν κάνει πλακάκια με την εξουσία και είναι βολεμένοι μια ζωή.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Gilles_27 έγραψε:Κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις όπως του kyr απο πανω βλεπω ποτε ποτε (με τον οποίον δεν έχω τίποτα κατα τ'αλλα) και μου έρχεται να μην ξαναμπω στο φόρουμ. Τι πάει να πει παράσιτα? Γιατί τόση απαξία? Εγώ ο ίδιος αμφισβήτησα ότι δεν μπορεί να μην υφίσταται άλλος τρόπος, αλλά τόση έχθρα? Δεν καταλαβαίνω...

Τελος πάντων, να υπενθυμίσω μόνο ότι για τις βουλευτικές (και όχι μονον) εκλογές, δικαιολογούνται εως και 3 μέρες άδειας στο δημόσιο, αναλόγως με το που ψηφίζεις, για να μη δημιουργούμε και εντυπώσεις δηλαδή...

+1

Και σκέψου επιπλέον, ότι σε ένα τοπικό που σχεδόν μονοπωλεί ο πιπίνος, καταφέρνετε να βγαίνετε προς τα έξω εξίσου γραφικοί. :hmmm:

Τη 2η παράγραφο κακώς την έβαλες, θέλεις να εξαγριώσεις ακόμα περισσότερο τον Panossss; :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
Zorz έγραψε:
Gilles_27 έγραψε:Κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις όπως του kyr απο πανω βλεπω ποτε ποτε (με τον οποίον δεν έχω τίποτα κατα τ'αλλα) και μου έρχεται να μην ξαναμπω στο φόρουμ. Τι πάει να πει παράσιτα? Γιατί τόση απαξία? Εγώ ο ίδιος αμφισβήτησα ότι δεν μπορεί να μην υφίσταται άλλος τρόπος, αλλά τόση έχθρα? Δεν καταλαβαίνω...

Τελος πάντων, να υπενθυμίσω μόνο ότι για τις βουλευτικές (και όχι μονον) εκλογές, δικαιολογούνται εως και 3 μέρες άδειας στο δημόσιο, αναλόγως με το που ψηφίζεις, για να μη δημιουργούμε και εντυπώσεις δηλαδή...

+1

Και σκέψου επιπλέον, ότι σε ένα τοπικό που σχεδόν μονοπωλεί ο πιπίνος, καταφέρνετε να βγαίνετε προς τα έξω εξίσου γραφικοί. :hmmm:

Τη 2η παράγραφο κακώς την έβαλες, θέλεις να εξαγριώσεις ακόμα περισσότερο τον Panossss; :thumbsdown:

Δε θυμάμαι ποιος έγραφε σ'αυτό το νήμα ότι κάποιοι θέλησαν καποτε να μπουν με τόση θέρμη στο δημόσιο , και δεν τους έκατσε. Και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται....

Ασ'το όπως είναι, γιατι θέλω να δω τους εξοργισμένους όταν καταλάβουν ότι ΙΥ και ΔΥ στην εκπαίδευση είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Θα πετάξει error το μηχανάκι? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
pipinos1976 έγραψε:
Panosss έγραψε:δυ.

Επειδή αγνοείς (σκοπίμως γιατί εκτελείς εντολή ή από ελλιπή μόρφωση δεν με ενδιαφέρει) τους στοιχειώδης κανόνες της λογικής θα σου εξηγήσω το εξής: Δ.Υ. είναι η κατηγορία εργαζομένου που σχετίζεται με τον εργοδότη και είναι γενικότερη. Δ.Υ. είναι ο Στρατιωτικός, Δ.Υ. ο Εκπαιδευτικός, Δ.Υ. ο Υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου. Η ερώτηση αφορούσε στην ακριβή μου θέση εργασίας, δηλαδή αν είμαι το ένα ή το άλλο, όχι αν είμαι Δ.Υ. ή Ι.Υ., οπότε η απάντηση που έδωσα ήταν η σαφής απάντηση.

Μα η ακριβής θέση 'εργασίας' σου, για μένα τουλάχιστον, είναι δυ.
Τώρα...το ότι εσύ θεωρείς τον εαυτό σου εκπαιδευτικό...δε σημαίνει και πολλά. Σημασία έχει τι σε θεωρούν οι άλλοι.
pipinos1976 έγραψε:Από εσένα περιμένω δύο πράγματα και θα περιμένω για πάντα, για προφανείς λόγους:

1. Ποια είναι η εργασία σου ακριβώς; Ποιες είναι οι σπουδές σου; Απλά για να γνωρίζουμε το υπόβαθρο του καθενός μας. Η απάντηση Ι.Υ. δε λέει τίποτε απολύτως ως προς τη φύση της εργασίας και τη σχέση που έχεις με το αντικείμενο που θέλεις να κρίνεις και νομίζεις ότι μπορείς κιόλας.

Δουλεύω σε γραφείο κηδειών.
Έχω τελειώσει ανώτατη κηδευτική.
Αλλά..όπως εσύ θεωρείς ότι είσαι εκπαιδευτικός, έτσι κι εγώ με θεωρώ Μπιλ Γκέιτς.
Αλλά, γιατί ειμαι υποχρεωμένος να σου τα πω αυτά;
pipinos1976 έγραψε:2. Πότε θα μου ανεβάσεις ολοκληρωμένη την πρότασή σου περί ιδιωτικών σχολείων; Ή παραδέχεσαι την ήττα και λουφάζεις πετώντας απλά :s_wacko απλά για δημιουργία εντυπώσεων;
Ευχαριστώ.

Δεν έχει νόημα μια τέτοια συζήτηση με ένα άτομο σαν κι εσένα.
Θα συζητούσες μ' ένα κατά συρροήν δολοφόνο το πόσο κακό είναι να σκοτώνεις μηρμυγκάκια;
Αι θινκ νοτ.