Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By drdino
#340196 Μόνο ο ποπ λείπει πλέον με την Ελίζ του.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
georgetz έγραψε:
Θυμάμαι στην BMW , κάτι 4άρες με 2λιτρο ντίζελ , δύσκολα έπεφτες κάτω απο τα 50Κ.

Η οποία 4αρα δεν έχει καμία σχέση με κομψότητα και σπορτινεςς με την Ε92 και Ε46. Μαουνίζει επικίνδυνα. Χθες πέτυχα 3-4 από 420d μέχρι 435i με Μ-pack και απολύτως καμία δεν μου έκανε την αίσθηση που μου κάνει η αντίστοιχη 335i E92.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#340201 @ kon5
Διαβάζοντας τον τίτλο μου φάνηκε λίγο προβοκατόρικος και μετά το περιεχόμενο δεν βοήθησε και πολύ.
Ο καθένας με τα γούστα του, αλλά μόνο Audi, BMW Merc diesel, auto, μτχ, έχει π.χ. από Α1 έως G-wagen AMG. Συν ότι και μεταξύ τους οι 3 γερμανοί έχουν πολλές διαφορές, ενώ στις περισσότερες κατηγορίες πλην μεγάλων sedan, έχει από αλλού πολύ καλές προτάσεις.
Πιστός στην παράδοση να προτείνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ίσως θα ήθελε ο εκάστοτε αγοραστής:
Κάνεις χιλιόμετρα και θα θέλεις χώρους για καρότσια, μπε-μπε κλπ, Δεν σου χρειάζεται 4κίνηση, ενώ μάλλον θέλεις και κάτι ιδιαίτερο εμφανισιακά να ξεχωρίζεις. Έχεις μεγάλο μπάτζετ και δεν ανέφερες κολλήματα με τα κυβικά.
Μπορείς να εισάγεις το αυτοκίνητο που θέλεις από την Ευρώπη γιατί στα μεταχειρισμένα που ψάχνεις έχεις επιλογές που δεν θα βρεις στην Ελλάδα.
Πάρε ένα καλό Station να χωράτε και να μετακινείσαι άνετα, και να μην κοιτάς περίεργα κουτιά (2 tourer, B-class), ούτε υπερτιμημένους συμβιβασμούς τύπου X1 ή GLA.
Προτείνω:
Citroen DS5 Diesel Hybrid 4x4
https://www.autoscout24.com/offers/citroen-ds5-hybrid4x4-sportchic-navi-xenon-leder-electric-diesel-white-c866e088-24c9-4c6a-92ec-5b3437528bb0?cldtidx=14
Τα ίδια μηχανικά μέρη σε λιγότερο διαστημικό και πιο ευρύχωρο περιτύλιγμα
Peugeot 508 RXH
https://www.autoscout24.com/offers/peugeot-508-rxh-2-0hdi-hybrid4-electric-diesel-black-4acf233f-e223-5202-e053-e350040a9a48?cldtidx=10
Υβριδικά, που δεν έχουν (απ’ ‘οσο θυμάμαι και τέλος ταξινόμησης, άρα γλιτώνεις το τελωνείο)
Ένα καλύτερο στο δρόμο αυτοκίνητο από τα όποια SUV
Volvo XC70
https://www.autoscout24.com/offers/volvo-xc70-xc-70-d4-geartronic-momentum-diesel-black-f3ab5373-56ff-4dbd-8238-1115628b3bfc?cldtidx=14
Και κάτι εκλεκτό:
https://www.autoscout24.com/offers/jaguar-xf-2-2-l-diesel-sportbrake-navi-leder-rueckfahrkam-diesel-black-38608baa-c3fc-4749-ba21-9eb4d3c09c7f?cldtidx=20
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τι τρελή απάτη το Χ1;!
Είναι ντροπή που έχει και τα σηματάκια Μ, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.
Αξίζει μόνον αν κάποιος θέλει το σήμα και απλώς σέρνεται στο δρόμο.

To M σηματάκι είναι επίπεδο εξοπλισμού, όχι επιδόσεων (όπως πχ το S line, AMG Sport κλπ).

Κατά τ'αλλα το σήμα πάντως, φέρνει μαζί του κάποια άλλα θετικά όπως ποιότητα (καλύτερο από την 1 σου και από τη προηγούμενη Χ1) και πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.

Επίσης το συγκεκριμένο είναι πολύ καλά εξοπλισμένο.

Δε καταλαβαίνω τι δεν σας αρέσει.

Επίσης συμφωνώ με τον Busso. Πολύ καλή, μη premium, επιλογή το νέο Tiguan.

< >

Το Μ σηματάκι πάντα ήταν επίπεδο εξοπλισμού, αλλά δεν ήταν ποτηροθήκες και ξύλα καρυδιάς: σήμαινε πως ο πρόσθετος εξοπλισμός ήταν προσανατολισμένος στην σπορ οδήγηση. Τώρα αυτό το περίπτερο με την μπροστινή κίνηση και το βρωμοντίζελ ψόφιο μοτέρ, τι σχέση έχει με σπορ οδήγηση, το αφήνω στην (νοσηρή) φαντασία όλων.
Το ότι το δικό μου έχει σκληρότερα πλαστικά από δαύτο, δεν το κάνει χειρότερη κατασκευή. Εκεί που μετράει, πίστεψέ είναι πολύ ανώτερο αυτοκίνητο, κι ας είναι σχεδόν μια 10ετία παλιότερο.
Το Χ1, αν δεν είχε το σηματάκι της BMW θα πουλιόταν με το ζόρι 10Κ κάτω, και λέω με το ζόρι, γιατί σαν αυτό υπάρχουν καλύτερα, ποιοτικότερα και φθηνότερα αυτοκίνητα στην αγορά. Στα ίδια λεφτά πχ αγοράζεις το CRV που έχει καλύτερους χώρους, καλύτερο μοτέρ, καλύτερο εξοπλισμό, θα είναι σαφώς πιο αξιόπιστο και έχεις και καλύτερο πακέτο εγγύησης. Νομίζω έχει και καλύτερα πλαστικά, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
:lol:
Είπαμε, να πληρώσουμε το premium της BMW, αλλά να υπάρχει και σοβαρός λόγος. Αν είναι να πληρώνεις κερατιάτικα το σήμα στο καπώ και το Μ σηματάκι που δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ στο συγκεκριμένο περίπτερο, άστο καλύτερα... Πιο τίμιος είναι ο Tolias Edition από δαύτο, ήμαρτον.
Εικόνα

Πως σου ηρθε να συγκρινεις το δικο σου με το νεο Χ1? Μικρη σχεση εχουν τα δυο αμαξια. Το Μ σπορτ γραμμη μια χαρα εξοπλισμο σου δινει, και σκληροτερα χαμηλοτερα ελατηρια, σπορτ αεροδυναμικο πακετο, σπορ καθισματα και τιμονι κλπ Νομιζω και ο κινητηρας εχει περισσοτερη ροπη απο το δικο σου αρα δεν ειναι ακριβως χειροτερος, διαφορετικος ναι.

Παντως παιζει νεο Κουγκα με 22κ 1.5 120 ιππους. Σε αυτη την τιμη δεν νομιζω να εχει νοημα Χ1 1.5δ με 36000...

Δεν το σύγκρινα εγώ, αλλά ο Νίκος.
Το Μ sport έχει νόημα, όταν υπάρχει η υποψία έστω sportiness (sic). Το Χ1, δεν έχει ούτε ψήγμα από δαύτη.
Το να συγκρίνεις ροπή diesel με ροπή βενζίνης, είναι απλά λάθος. Η μόνη σύγκριση είναι στο δρόμο.
Αν συγκρίνεις το 1.5 βενζίνης με το δικό μου, τότε κάτι γίνεται. Και πάλι, η σακαράκα πιο γρήγορη θα είναι (φτύνοντας καμμένα μπεκ στην καθισιά της βέβαια...).
Να πάρεις τον 1.5 τρικύλινδρο με το αυτόματο 8άρι στην νέα σειρά 1, μάλιστα. Αυτό είναι ωραίο αυτοκίνητο. Το Χ1 δεν είναι τέτοιο. Ούτε καν κοντά. Και είναι ακριβότερο από τον ανταγωνισμό, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο. Ακόμη και το αυτόματό του είναι χειρότερο νομίζω.
Ακριβώς αυτό που λες στο τέλος λέω κι εγώ: πως το συγκεκριμένο Χ1 έχει νόημα σαν αγορά, μόνον και μόνον αν κάποιος θέλει να έχει το σήμα. Και θα πληρώσει ένα σκασμό λεφτά γι' αυτό το λόγο για ένα μετριότατο (στην καλύτερη) προϊόν, όταν ο ανταγωνισμός έχει πάρα πολλές προτάσεις στα ίδια ή λιγότερα λεφτά που είναι καλύτερες.
Θα το ξαναπώ: η BMW βγάζει και εξαιρετικά αυτοκίνητα. Που είναι και για οικογένεια, και για γούστα και στο δρόμο είσαι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Ε, εκεί το καταλαβαίνω να ζητάει και μισό νεφρό. Για το Χ1 ή την σειρά 2, ήμαρτον, όχι.

+1 για την DS5, απίστευτο αυτοκίνητο, ειδικά για οικογενειακό, στα λεφτά του δεν πιάνεται.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#340213 Βλέπεις εσύ άλλα διαθέσιμα προς πώληση αντίστοιχης κατάστασης?

Ή μήπως νομίζεις ότι τα test drive πλέον τα παρτουζώνει ο κάθε ο πωλητάκος το ΣΚ όπως γινόταν πριν 10 χρόνια? Πλέον τα προσέχουν σαν τα μάτια τους και τα χλμ που έχουν αυτής της τιμής τα td είναι τύπου " το τετράγωνο γύρω απ' την αντιπρσωπεία".
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#340226 Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι για τίποτα σ' αυτή τη ζωή. Προσωπικά θα έπαιρνα πρωην td αυτής της αξίας ΠΟΛΥ πιο εύκολα απ' ότι από μάντρα. Πάντα με τους σχετικούς ελέγχους που κάθε μεταχειρισμένο οφείλει να περάσει πριν την αγορά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τι τρελή απάτη το Χ1;!
Είναι ντροπή που έχει και τα σηματάκια Μ, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του.
Αξίζει μόνον αν κάποιος θέλει το σήμα και απλώς σέρνεται στο δρόμο.

To M σηματάκι είναι επίπεδο εξοπλισμού, όχι επιδόσεων (όπως πχ το S line, AMG Sport κλπ).

Κατά τ'αλλα το σήμα πάντως, φέρνει μαζί του κάποια άλλα θετικά όπως ποιότητα (καλύτερο από την 1 σου και από τη προηγούμενη Χ1) και πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.

Επίσης το συγκεκριμένο είναι πολύ καλά εξοπλισμένο.

Δε καταλαβαίνω τι δεν σας αρέσει.

Επίσης συμφωνώ με τον Busso. Πολύ καλή, μη premium, επιλογή το νέο Tiguan.

< >

Το Μ σηματάκι πάντα ήταν επίπεδο εξοπλισμού, αλλά δεν ήταν ποτηροθήκες και ξύλα καρυδιάς: σήμαινε πως ο πρόσθετος εξοπλισμός ήταν προσανατολισμένος στην σπορ οδήγηση. Τώρα αυτό το περίπτερο με την μπροστινή κίνηση και το βρωμοντίζελ ψόφιο μοτέρ, τι σχέση έχει με σπορ οδήγηση, το αφήνω στην (νοσηρή) φαντασία όλων.
Το ότι το δικό μου έχει σκληρότερα πλαστικά από δαύτο, δεν το κάνει χειρότερη κατασκευή. Εκεί που μετράει, πίστεψέ είναι πολύ ανώτερο αυτοκίνητο, κι ας είναι σχεδόν μια 10ετία παλιότερο.
Το Χ1, αν δεν είχε το σηματάκι της BMW θα πουλιόταν με το ζόρι 10Κ κάτω, και λέω με το ζόρι, γιατί σαν αυτό υπάρχουν καλύτερα, ποιοτικότερα και φθηνότερα αυτοκίνητα στην αγορά. Στα ίδια λεφτά πχ αγοράζεις το CRV που έχει καλύτερους χώρους, καλύτερο μοτέρ, καλύτερο εξοπλισμό, θα είναι σαφώς πιο αξιόπιστο και έχεις και καλύτερο πακέτο εγγύησης. Νομίζω έχει και καλύτερα πλαστικά, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
:lol:
Είπαμε, να πληρώσουμε το premium της BMW, αλλά να υπάρχει και σοβαρός λόγος. Αν είναι να πληρώνεις κερατιάτικα το σήμα στο καπώ και το Μ σηματάκι που δεν λέει ΤΙΠΟΤΕ στο συγκεκριμένο περίπτερο, άστο καλύτερα... Πιο τίμιος είναι ο Tolias Edition από δαύτο, ήμαρτον.

Το Μ πακέτο περιλαμβάνει κάποια επιπλέον στοιχεία στο εσωτερικό & εξωτερικό που στην ουσία μεταμορφώνουν τελείως το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, τα bucket καθίσματα, το διαφορετικό τιμόνι και λεβιές, η μαύρη οροφή, τα φιλέτα αλουμινίου, οι διαφορετικές ζάντες, το ειδικό χρώμα, οι μάσκες και τα σπόιλερ.

Όχι, δε χρειάζεται το αυτοκίνητο να είναι 300 άλογα για να έχει νόημα το Μ πακέτο, φτάνει να αρέσει σε κάποιον αυτό το επίπεδο εξοπλισμού. :iconcool:

Οπότε είναι περισσότερο θέμα εξοπλισμού, παρά σπορ οδήγησης.

Το "ανώτερο" εξαρτάται πως το προσδιορίζεις. Ανώτερο συνολικά δεν είναι, λυπάμαι, γιατί είναι πιο άνετο, πιο ποιοτικό, έχει μεγαλύτερους και καλύτερους χώρους, είναι πιο σύγχρονο και με πιο σύγχρονο και οικονομικό μοτέρ. Αυτά δηλαδή που αφορούν τον μέσο αγοραστή, δεν καταλαβαίνουν όλοι τι σημαίνει πίσω κίνηση. Εδώ κάποιοι νομίζουν ότι η 1 είναι προσθιοκίνητη. :lol:

Δε ξέρω πως έφτασες στο συμπέρασμα ότι αν δεν είχε σήμα BMW θα πουλιόταν 10Κ κάτω πάντως. Premium δεν είναι μόνο το σήμα και η τιμή, είναι το service, η διαθεσιμότητα στα ανταλλακτικά, η εξυπηρέτηση, η δυνατότητα παραμετροποίησης του οχήματος στο γούστο σου, η ποιότητα και άλλα πολλά. Είναι το ίδιο ένα Honda με ένα BMW/Audi/Mercedes σε όλα αυτά που αναφέρω?

Γενικότερα πάντως βλέπω ένα κόλλημα, στο κόλλημα/επιλογή με το σήμα (Μ pack, BMW, Apple κλπ...).

Στα ίδια λεφτά αγοράζεις και παπάκι και σου μένουν και 35 χιλιάρικα για να τα φας, πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#340246 Αν σαν ποιότητα, εννοείς τα μαλακά πλαστικά, συμφωνώ είναι ανώτερο. Αν πάλι πάμε στο πλαίσιο, στο τι αναρτήσεις έχει το ένα και το άλλο, σε πολλές άλλες κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όχι δεν είναι.
Το Χ1 έχει φτιαχτεί να είναι ένας τυπικός ανθρωπομεταφορέας, το δικό μου όχι. Γι' αυτό και δεν είναι άνετο, γι' αυτό και δεν έχει χώρους. Έχει όμως άλλα.
Έχει και κάμποσα έντονα αρνητικά επίσης: έχει ένα μοτέρ που τα μπεκ του ψοφολογάνε για παράδειγμα. Το μοτέρ είναι χάλι σαν αξιοπιστία λοιπόν. Το σασμάν είναι σκληρό. Αλλά στην ίδια στροφή, το δικό μου σαπάκι θα μπει εύκολα με 10-20% παραπάνω χιλιόμετρα, ενώ με το Χ1 (με το Μ πακέτο...), θα κάνεις προσευχές και τάματα να βγεις.
Οπότε, προφανώς και δεν απευθύνονται στους ίδιους αγοραστές. Το δικό μου (ή το νέο μοντέλο αν θέλεις) απευθύνονται και σε αυτούς που τους αρέσει η οδήγηση. Το Χ1 απευθύνεται σ' αυτούς που θέλουν να μεταφέρονται από το Α στο Β, με άνεση και με γουστόζικο σηματάκι.
Σε αυτό επιμένω: αν αφήσουμε εκτός το σηματάκι, πουθενά δεν είναι καλύτερο το Χ1 από ένα CRV. Να μην μιλήσουμε για αξιοπιστία της BMW τώρα και κλαίμε ναι;
:help:
Είπαμε, να λέμε τα καλά της κάθε μάρκας, να λέμε και τα στραβά. Εγώ αν έψαχνα SUV, θα κοιτούσα Ιαπωνία ή Κορέα μεριά.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#340250 Το καινούριο Χ1 σε διαστάσεις πλησιάζει πλέον στο πρώτο Χ3 και φαίνεται πιο SUV από ποτέ και στην πραγματικότητα και στο μάτι. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο αγοραστικό κοινό το οποίο αυτό που ζητά ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη δυνατή σε διαστάσεις merc ή bmw με τον περισσότερο δυνατό εξοπλισμό ή ιδιαιτερότητα (Amg, Mpack) στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Στα πλαίσια αυτά έχουν νόημα αυτοκίνητα όπως η gla ή η Χ1 στις οποίες πετάς ένα Amg ή Μ pack και το αμάξι μεταμορφώνεται οπτικά εξωτερικά και εσωτερικά το τίμημα όμως είναι μικρός και αδύναμος κινητήρας ή έλλειψη ζίνον σε αυτοκίνητο π.χ. 35.000 €.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Anonymous Founder έγραψε:Αν σαν ποιότητα, εννοείς τα μαλακά πλαστικά, συμφωνώ είναι ανώτερο. Αν πάλι πάμε στο πλαίσιο, στο τι αναρτήσεις έχει το ένα και το άλλο, σε πολλές άλλες κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όχι δεν είναι.

Νομίζω υπερβάλλεις λίγο στη σύγκριση με το δικό σου. Τα upgraded φρένα και η ανάρτηση δεν σημαίνουν και τόσο τρομακτικές διαφορές. Μην ξεχνάς ότι η βάση είναι η ίδια με την 116, δηλαδή η μόνη ιδιαιτερότητα σε σχέση με την πλειοψηφία της κατηγορίας είναι ο άξονας κίνησης. Κατά τα άλλα generic όσο δεν πάει. Επίσης επειδή άλλαξε ο άξονας κίνησης στη νέα γενιά Χ1 δε σημαίνει ότι είναι υποδεέστερο το πλαίσιο. Σαφώς και θα είναι ανώτερο σε τομείς όπως ασφάλεια, βάρος κτλ.

Γενικά πάντως τα μικρά premium SUV, δηλαδή τα υπερυψωμένα αντίστοιχα hatch των 3 μεγάλων, είναι για φάπες. Πολύ κακό για το τίποτα. Το καινούριο 3008 κατουράει εύκολα το αντίστοιχο Χ1 και σε ποιότητα και σε εμφάνιση και σε εξοπλισμό. Δεν είναι φθηνότερο βέβαια και δε φέρει σήμα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#340263 Αλλο πλαισιο εχει το νεο Χ1, αυτο του νεου Μινι. Καμμια σχεση με το πισωκινητο πλαισιο που εχουν τα αλλα μοντελα της εταιρειας.