Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#338277 Πλυντήριο-στεγνωτήριο-σιδερωτήριο, υπάρχει στο δώμα , δηλ.....
οχι 1 , αλλά 2 ορόφους ανεβοκατέβασμα ! :oops:
Για τα γεράματα έχουμε πλυντήριο στον δικό μας ισόγειο χώρο, που πρός το παρόν λειτουργεί κάθε 2-3 μήνες, ..... μην "σκουριάσει"! :lol:

Το ζουμί όμως , είναι εδώ :
kyr80 έγραψε: Θεωρούσα το σπίτι ως το βασίλειο της νοικοκυράς, ας κάνει ότι θέλει.........

Όποιος το διάλεξε, κουβαλάει.... :innocent:

Αρα, δηλώνω => :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338307 Και έλεγα, θα περάσει απαρατήρητο......

Τον είχα στο πατρικό μου σπίτι, και βολεύει απίστευτα. Με νερό από κάτω, όχι από πίσω :rtfm:
Αλλιώς θέλω μια γιαπωνέζικη χέστρα που είδα, και κάνει κάτι χιλιάρικα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By nEK
kyr80 έγραψε:Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Βάζω κάποιες λίγες, ενδεικτικές

Εσωτερικα μου αρεσει απλα μου φαινεται μικρο το μπανιο. Ισως λογω κλιμακας να δειχνει ετσι και θα ηθελα ενα δευτερο, εστω στο πανω οροφο.
Επισης μου κανει εντυπωσει η θεση της τιβι εμπρος απο το παραθυρο και το καλυμμα απο πισω! Δεν την εχω δει αλλη φορα αυτη υπο αυτη την οπτικη.
Ακομη, αν θες μιλησε μας λιγο για τα ηλεκτρομηχανολογικα. Πχ τη αυτοματισμους εχεις στο σπιτι (εξυπνο σπιτι;) απο μονωση που κατατασεται και τη θερμανση θα εχεις?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#338344 Σχετικά με την τηλεόραση και το παράθυρο.
Το βρίσκω πολύ βολικό και το ζω καθημερινά. Το πάνω μέρος της τηλεόρασής μου καλύπτει λίγο από το παράθυρο. Είναι πολύ βολικό γιατί κάθεσαι απέναντι και ακόμα και χωρίς τηλεόραση έχεις κάτι να χαζεύεις στην ίδια κατεύθυνση, δεν είναι ή τηλεόραση ή τοίχος. Ούτε πρέπει να καθίσεις αλλού ούτε να στρίψεις για να βλέπεις έξω.
Αντίστοιχα και στο άλλο σπίτι η τηλεόραση είναι δίπλα σε τζαμόπορτα ώστε πάλι να μπορείς να βλέπεις κάτι με σβηστή τηλεόραση.
Αλλά προσωπικό μου υπέρτατο φετίχ παραμένει το τζάκι ανάμεσα σε δύο μεγάλα παράθυρα βιτρίνες με θέα. Και μια μεγάλη τηλεόραση πάνω από το τζάκι. Βασικά συγκεντρώνεις όλα όσα θέλεις να βλέπεις στον ίδιο άξονα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
sknipper έγραψε: Βασικά συγκεντρώνεις όλα όσα θέλεις να βλέπεις στον ίδιο άξονα.

Καλα τα λες. Οπότε μπορείς να βάλεις την τηλεόραση όπου νά'ναι και να βλέπεις την Τζούλια Νόβα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#338352 Το σπίτι δεν γίνεται από το 0. Θα γίνει ολική ανακαίνιση. Από κάτω, έχω μαγαζί που νοικιάζουμε. Οπότε οι διαστάσεις δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν χτιζόταν από την αρχή θα γινόταν αλλιώς.
Για την τηλεόραση λίγο με νοιάζει. Όλο το σπίτι βλέπει θάλασσα(είναι πρώτο). Και στο σπίτι μου τώρα, έτσι είναι. Πλάτη της τηλεόρασης, είναι η θάλασσα.
Με ότι είχαμε λοιπόν ως βάση, καταλήξαμε εδώ. Πρακτικά κρατάμε το ισόγειο(μαγαζί) και τα άλλα είναι σαν να μην υπάρχουν. Επειδή ήθελα 3 υπνοδωμάτια, το μπάνιο βγαίνει μικρό. Αυτό που δε φαίνεται στο σχέδιο, είναι ότι και πάνω εκεί που είναι τα πλυντήρια θα έχει ένα wc. Δεν έχουμε καταλήξει ποιο θα είναι αυτό των επισκεπτών. Μάλλον το πάνω, αν και δεν ακούγετε σωστό.
Θέρμανση θα μπει ενδοδαπέδια με αντλία θερμότητας και επιλεκτικούς συλλέκτες. Δε βάζω λάμπες κενού, διότι το έβαλα πριν 3 χρόνια στο ξενοδοχείο και έχω ψιλοπροβλήματα. Για νερό θα χρησιμοποιήσω την αντίστροφη όσμωση που ήδη έχω και παράγει 4 κυβικά την ημέρα. Διότι το νερό της περιοχής είναι για το ανάθεμα. Μόνωση θα μπει 10ρα + εξτρά μόνωση στη σκεπή γιατί εκεί θα έχω απώλειες. Στο γραφείο πάνω θα βάλω και ένα air condition, γιατί δεν αξίζει να ανεβάσω σωλήνες για ένα δωμάτιο.
Για τους αυτοματισμούς, θέλω να μπορώ να διαχειρίζομαι από μακριά όσο περισσότερα γίνεται . Φωτισμός με σενάρια, θέρμανση, συναγερμός, κάμερες, βασικές ηλεκτρικές συσκευές, υγραέρια, + 1 μπαλκονόπορτα που θα την κάνω να ανοίγει μηχανικά.
Αυτή τη στιγμή ο μηχανικός μελετάει αν θα χρειαστεί στήριξη για το επιπλέον βάρος. Και εύχομαι να το αποφύγω, και για το κόστος, και για να αποφύγω τα σίδερα.
Πάτωμα θέλω να βάλω ξύλινο, αλλά μου είπαν για αδράνεια στην ενδοδαπέδια+ ότι πρέπει να μπει κολλητό. Μάλλον θα καταλήξω σε αυτό που θέλει η γυναίκα μου(τσιμεντοκονία). Κάτι πήγα να ψελλίσω, για κάλυψη εσωτερικά της σκεπής με γυψοσανίδα και έφαγα άκυρο σε εμφανή. Οπότε το βουλώνω, παίρνω τον μπιντέ μου και είμαι κούκλος.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kyr80 έγραψε: Οπότε το βουλώνω, παίρνω τον μπιντέ μου και είμαι κούκλος.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#338357 Κυριακο. Πουλανε και απλα καπακια με αυτοματισμους. Οποιος χρησιμοποιησε Ιαπωινκη χεστρα δυσκολα γυριζει πισω

< >
Άβαταρ μέλους
By corsair
Y.V έγραψε:Ημιμετρα! :thumbsdown:
Ο μπιντες ειναι σαφεστατα βολικοτερος! :rtfm:

Οτι ποιο αχρηστο ever... τουλάχιστον αυτα που πουλάνε Ελλάδα. Το Κωλοβρυσακι ειναι απειρως καλυτερο. :rtfm:
Περιμένω ομως τον καλο μου mod μιραγκε... με ταξε ιαπωνικο καπακι για την χέστρα full auto :inlove:
Τελευταία επεξεργασία από corsair και 14 Δεκ 2016, 01:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mirage έγραψε:Κυριακο. Πουλανε και απλα καπακια με αυτοματισμους. Οποιος χρησιμοποιησε Ιαπωινκη χεστρα δυσκολα γυριζει πισω

< >

Την έχω δει μόνο σε έκθεση. Δεν είχα την "τιμή" να την χρησιμοποιήσω.
Έχεις κάτσει σε τέτοια;
Chris έγραψε:Oh god no. Πριν λιωσουμε και το θεμα θρονος, μετα το θηλασμο που εξαντλησαμε

Συζήτηση του κώλου.....