- 14 Δεκ 2016, 01:00
Το σπίτι δεν γίνεται από το 0. Θα γίνει ολική ανακαίνιση. Από κάτω, έχω μαγαζί που νοικιάζουμε. Οπότε οι διαστάσεις δυστυχώς δεν μπορούν να αλλάξουν. Αν χτιζόταν από την αρχή θα γινόταν αλλιώς.
Για την τηλεόραση λίγο με νοιάζει. Όλο το σπίτι βλέπει θάλασσα(είναι πρώτο). Και στο σπίτι μου τώρα, έτσι είναι. Πλάτη της τηλεόρασης, είναι η θάλασσα.
Με ότι είχαμε λοιπόν ως βάση, καταλήξαμε εδώ. Πρακτικά κρατάμε το ισόγειο(μαγαζί) και τα άλλα είναι σαν να μην υπάρχουν. Επειδή ήθελα 3 υπνοδωμάτια, το μπάνιο βγαίνει μικρό. Αυτό που δε φαίνεται στο σχέδιο, είναι ότι και πάνω εκεί που είναι τα πλυντήρια θα έχει ένα wc. Δεν έχουμε καταλήξει ποιο θα είναι αυτό των επισκεπτών. Μάλλον το πάνω, αν και δεν ακούγετε σωστό.
Θέρμανση θα μπει ενδοδαπέδια με αντλία θερμότητας και επιλεκτικούς συλλέκτες. Δε βάζω λάμπες κενού, διότι το έβαλα πριν 3 χρόνια στο ξενοδοχείο και έχω ψιλοπροβλήματα. Για νερό θα χρησιμοποιήσω την αντίστροφη όσμωση που ήδη έχω και παράγει 4 κυβικά την ημέρα. Διότι το νερό της περιοχής είναι για το ανάθεμα. Μόνωση θα μπει 10ρα + εξτρά μόνωση στη σκεπή γιατί εκεί θα έχω απώλειες. Στο γραφείο πάνω θα βάλω και ένα air condition, γιατί δεν αξίζει να ανεβάσω σωλήνες για ένα δωμάτιο.
Για τους αυτοματισμούς, θέλω να μπορώ να διαχειρίζομαι από μακριά όσο περισσότερα γίνεται . Φωτισμός με σενάρια, θέρμανση, συναγερμός, κάμερες, βασικές ηλεκτρικές συσκευές, υγραέρια, + 1 μπαλκονόπορτα που θα την κάνω να ανοίγει μηχανικά.
Αυτή τη στιγμή ο μηχανικός μελετάει αν θα χρειαστεί στήριξη για το επιπλέον βάρος. Και εύχομαι να το αποφύγω, και για το κόστος, και για να αποφύγω τα σίδερα.
Πάτωμα θέλω να βάλω ξύλινο, αλλά μου είπαν για αδράνεια στην ενδοδαπέδια+ ότι πρέπει να μπει κολλητό. Μάλλον θα καταλήξω σε αυτό που θέλει η γυναίκα μου(τσιμεντοκονία). Κάτι πήγα να ψελλίσω, για κάλυψη εσωτερικά της σκεπής με γυψοσανίδα και έφαγα άκυρο σε εμφανή. Οπότε το βουλώνω, παίρνω τον μπιντέ μου και είμαι κούκλος.
Religion: The greatest bullshit ever told
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας