Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
QsisVTS έγραψε:Ποιος θα καθαρίσει βρε panos; για πες μας..

Οι καθαρίστριες !!! :lol:
Για όσους δεν γνωρίζουν, τον Απρίλιο του 2011 διακόπηκσν οι συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού στο ΓΕΣ. Μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2012, καθάριζαν τα γραφεία και τους εσωτερικούς διαδρόμους που οδηγούσαν σε αυτά, οι ίδιοι οι Υπαξκοί και οι Αξκοί.
Βέβαια, υπήρχαν και ελάχιστα "παγώνια", που για λόγους εγωισμού δεν απλώναν χέρι με αποτέλεσμα να έχουν 2 δάχτυλα σκόνη στο Γραφείο.
Οι ελάχιστες μόνιμες καθαρίστριες που υπήρχαν, καθάριζαν καθημερινά τις τουαλέτες και τους κεντρικούς διαδρόμους και 1-2 φορές την εβδομάδα τα Γραφεία Ταξιάρχων και άνω.
Ως ιστορικό στοιχείο το αναφέρω, δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#33080 Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα όπλα ( η οποία μπορεί διαφέρει σημαντικά ανά μονάδα) είναι πολυσύνθετη, αχρησιμοποίητα όπλα αν θέλει κανείς να κάνει πόλεμο παίζουν άπειρα, δεν είναι εκεί το θέμα..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 03 Νοέμ 2014, 19:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g47
Η Αυστρια και η Ελβετια εχουν αρκετα λεφτα ετσι δεν ειναι? Περισσοτερα απο εμας, σιγουρα. Εχουν αι λιγοτερους "εχθρους", ειδικα η Ελβετια. Εξηγησε μου γιατι εχουν υποχρεωτικη θητεια, εφοσον το θεμα ειναι μονο οικονομικο.
Δε βαζω Ισραηλ στη μεση γιατι ειναι στα ΣΟΣ και το εχουν διαβασει ολοι.

ΒΤW, ο κιουσης νομιζω ελεγε οτι ειχαν κανει καποιοι το G3 καρεκλακι στη σκοπια και το στραβωναν. Φταιει ο στρατος η οι |λογοκρισία|?

Πιθανολογω για τον ιδιο λογο.
Το "εχουν αρκετα λεφτα" κατανοεις οτι δεν ειναι επιχειρημα πιστευω.
Πιθανολογω επισης πως τα μεγαλα μυαλα του ΓΕΕΘΑ γνωριζουν οτι στις πραγματικες δυναμεις τους δεν υπολογιζεται το συντριπτικο ποσοστο των σημερινων φανταρων που μπαινουν για το 9μηνο τους. Kαι παιρνουν και 9 ευρω (?) το μηνα. :yahoo:

Btw απο τις εξαιρεσεις ειμαστε και εξαιρεσεις εβαλες.

Mandatory military service has become the exception in Europe in recent years. The map shows Switzerland and Austria are at odds with most of Western Europe.

Εικόνα

Οσο για το στραβωμενο οπλο, δεν με αφορα ο λογος, εκτος αν το εκανα εγω οπου πρεπει να τιμωρηθώ. Οφειλει ο στρατος να μου δωσει σωστο οπλο ναι η οχι? Τοσο απλα. Οχι να κανω σκοπιες αυξημενων μετρων με στραβα οπλα, με ενα ληγμενο αλεξισφαιρο, ΧΩΡΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ και με απλα κρανη και οχι κεβλαρ. Kαι μιλαμε για Αυστριες και Ελβετιες. Μακαρι να καναμε εκει στρατο, τουλαχιστον εκει θα λειτουργει.
Το επιχειρημα ηταν οτι υπαρχουν αποθηκες με καινουργια. Εκτος του οτι στη Σαμο σε 4 αποθηκες δεν υπηρχε νεο ουτε για δειγμα, τοτε λογικα η σκοπια ειναι ενα θεατρο παραλογου και απλα δεν χρειαζονται σωστα οπλα. Και σε υποτιθεμενη επιθεση απλα θα βαραμε αλλου αλλα δε πειραζει, δεν ειναι πολεμος.
Που ετσι κι αλλιως θα βαραμε αλλου γιατι δεν υπηρξε εκπαιδευση. Και να υπηρχε, το 70% εσκαγε τηλεφωνο και ο δικας σα κλαμενο %^&* ελεγε ναι, εννοειται δεν θα παει ο κανακαρης σας, τι λεμε τωρα.
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 03 Νοέμ 2014, 19:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#33086 Που δίνουν αλεξίσφαιρα; αλεξιθραυαστα μόνο εδώ δει.
Όπλα καινούρια σου είπα υπάρχουν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις όλη τη σαβουροδουλεια με αυτά

Παρόλα αυτά αν ο διοικητής μιας μονάδας ΘΕΛΕΙ τα όπλα να είναι σε άριστη κατάσταση θα είναι, ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούνται καθημερινά, μιας και έχω ζήσει και αυτή τη κατάσταση.

Αυτό είναι θέμα στελεχών..

Trident δεν κάναμε καρεκλακια g3 που δούλευαν, αυτά που λέω τα είχαμε για μόστρα, ούτε καν οπλιζαν τη σφαίρα ,ήταν αλαδωτα και σκουριασμένα

Στο θέμα των g3 μπορώ να πω ότι τα έχω δει όλα στη θητεία μου.. Και έχω ζήσει τα άκρα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#33090 @g47
Τελευταια φορα που τσεκαρα η Νορβηγια, η Φινλανδια και η Δανία ανηκαν επισης στην Ευρωπη.
Το "εχουν αρκετα λεφτα" ειναι μια χαρα επιχειρημα στο "ο λογος που εχουμε υποχρεωτικη στρατευση στην Ελλαδα ειναι ΜΟΝΟ οικονομικος" που εγραψες παραπανω.
Νομιζω ο Διας ειχε αναφερει οτι εχουν και αλλου οπλα ετοιμα.

@Qsis
Δε λεω οτι το εκανες εσυ, απλα το θυμαμαι γιατι εκνευριστηκα οταν το διαβασα.
Άβαταρ μέλους
By g47
QsisVTS έγραψε:Που δίνουν αλεξίσφαιρα; αλεξιθραυαστα μόνο εδώ δει.
Όπλα καινούρια σου είπα υπάρχουν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις όλη τη σαβουροδουλεια με αυτά

Παρόλα αυτά αν ο διοικητής μιας μονάδας ΘΕΛΕΙ τα όπλα να είναι σε άριστη κατάσταση θα είναι, ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούνται καθημερινά, μιας και έχω ζήσει και αυτή τη κατάσταση.

Αυτό είναι θέμα στελεχών..

Trident δεν κάναμε καρεκλακια g3 που δούλευαν, αυτά που λέω τα είχαμε για μόστρα, ούτε καν οπλιζαν τη σφαίρα ,ήταν αλαδωτα και σκουριασμένα

Στο θέμα των g3 μπορώ να πω ότι τα έχω δει όλα στη θητεία μου.. Και έχω ζήσει τα άκρα

Ποια η διαφορα του -σφαιρου με το -θραυστο?
Δεν νομιζω πως στη σκοπια πρεπει να εχεις μη λειτουργικο οπλο, ουτε το θεωρω σαβουροδουλεια.
Ας μου δωσουν σκουπα τοτε, πιο ελαφρια ειναι και την εχω και στο χερι ολη την υπολοιπη ημερα.

trident1971 έγραψε:@g47
Τελευταια φορα που τσεκαρα η Νορβηγια, η Φινλανδια και η Δανία ανηκαν επισης στην Ευρωπη.
Το "εχουν αρκετα λεφτα" ειναι μια χαρα επιχειρημα στο "ο λογος που εχουμε υποχρεωτικη στρατευση στην Ελλαδα ειναι ΜΟΝΟ οικονομικος" που εγραψες παραπανω.
Νομιζω ο Διας ειχε αναφερει οτι εχουν και αλλου οπλα ετοιμα.

@Qsis
Δε λεω οτι το εκανες εσυ, απλα το θυμαμαι γιατι εκνευριστηκα οταν το διαβασα.

Καλα τσεκαρες αλλα ειναι εξαιρεσεις πως να το κανουμε? Ξερουμε αν τα φανταρια εκει αμοιβονται και με ποσο?
Και λογικα εκει θα εχουν σωστες συνθηκες, στρατο που δουλευει και ανωτερους με ενα σεβαστο ποσο iq.
Και στις πλουσιες χωρες δε βρισκω το λογο να μη γινεται για οικονομικους λογους.
Εδω δεν ειχαμε σαγιοναρες περισυ.
Ο Διας (η εσυ?) ειχατε πει οτι υπαρχουν σε καθε στρατοπεδο αποθηκες με νεα οπλα. Σε εμας δεν ηταν ετσι. Ισως ειχαν στο στρατοπεδο 10 λεπτα απτο δικο μας που ηταν και μεγαλυτερο. Αλλα και παλι το θεωρω λαθος να μην εχεις στη σκοπια σου σωστο οπλο.
Μαλιστα η μια αποθηκη ηταν εξ'ολοκληρου ξυλουργείο ( :dizzy: ) με τον ξυλουργο να ερχεται, να ξυνεται, να μιλαει τσαμπα απτο κεπικ και να φευγει.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
dimitrisB έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Ποιος θα καθαρίσει βρε panos; για πες μας..

Οι καθαρίστριες !!! :lol:
Για όσους δεν γνωρίζουν, τον Απρίλιο του 2011 διακόπηκσν οι συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού στο ΓΕΣ. Μέχρι τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2012, καθάριζαν τα γραφεία και τους εσωτερικούς διαδρόμους που οδηγούσαν σε αυτά, οι ίδιοι οι Υπαξκοί και οι Αξκοί.
Βέβαια, υπήρχαν και ελάχιστα "παγώνια", που για λόγους εγωισμού δεν απλώναν χέρι με αποτέλεσμα να έχουν 2 δάχτυλα σκόνη στο Γραφείο.
Οι ελάχιστες μόνιμες καθαρίστριες που υπήρχαν, καθάριζαν καθημερινά τις τουαλέτες και τους κεντρικούς διαδρόμους και 1-2 φορές την εβδομάδα τα Γραφεία Ταξιάρχων και άνω.
Ως ιστορικό στοιχείο το αναφέρω, δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα. :oops:

καλα τα λες γιατι οσοι πηγαμε στρατο βλεπαμε καθε μερα καθαριστριες μεσα να σφουγγαριζουν με στολες wonder woman και sexy στρατιωτη
εχει καταντηση αηδιαστικη και Mild ρατσιστικη αυτη η συμπεριφορα του να πρεπει καθε φορα να δειχνουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες εδω περα..απο εδω το φερνουν απο εκει το πανω παλι στο οτι οι στρατιωτες ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας θα γινει οπως εχει γινει ηδη δεκαδες φορες σε αυτο και στο προηγουμενο φορουμ.. :thumbsdown:
Τελευταία επεξεργασία από cabala10 και 03 Νοέμ 2014, 19:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g47
#33098 Και γιατι δε χωνανε φανταρους και πεφτανε σε τετοια καταντια να τα καθαριζουν οι ιδιοι?

Για να ισιωσω τη συζητηξη, οσοι υπερασπιζεστε το status quo, πιστευετε οτι με αυτους τους μονιμους (μη βαζετε τους εαυτους σας και μην ταυτιζεστε, εχω δει ανθρωπους που δε μπορουν να αρθρωσουν σωστη προταση και ηταν>60% στο συνολο της θητειας), τα βυσματα, τις ελλείψεις, τις κλοπες (απο φαγητο φανταρων μεχρι εξοπλισμο γραφειων κατα τη διαρκεια της θητειας μου) και γενικα ολες τις συνθηκες αυτες, το 9μηνο του φανταρου δεν ειναι χαμενο?
Για καλο το λεω, θα μπορουσε να ειναι οντως κατι αξιολογο και θα ηθελα να ειναι. Δεν ειμαι φυγοπονος ουτε εχω κατι με την ιδεα.
Με την εφαρμογη της ομως τραβαω ζορι. Στην ιδια υποπραγματικοτητα την οποια βλεπω απο τις απαντησεις εδω, ζει και ο θειος μου (πτεραρχος) οπου αδυνατουσε να καταλαβει τον αντιλογο. Λογικο το βρηκα συμφωνα με το δειγμα των ανθρωπων με τους οποιους ειχα να κανω, κριμα για οσους εχουν να κανουν με τετοια μυαλα.

cabala10 έγραψε:εχει καταντηση αηδιαστικη και Mild ρατσιστικη αυτη η συμπεριφορα του να πρεπει καθε φορα να δειχνουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες εδω περα..απο εδω το φερνουν απο εκει το πανω παλι στο οτι οι στρατιωτες ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας θα γινει οπως εχει γινει ηδη δεκαδες φορες σε αυτο και στο προηγουμενο φορουμ.. :thumbsdown:

Αναφερεσαι στους μονιμους η στους φανταρους. Γιατι δεν ειναι πολιτες. :lol:
Με ποιο τροπο πανε να το φερουν? Συζητηση κανουμε και οι απο μεσα εχουν αντιθετη αποψη απο τους απεξω, τι ποιο λογικο?
Και εγω ειμαι γεωλογος μηχανικος, αν μου ελεγες οτι ειναι αχρηστοι σχεδον ολοι, αμυντικη σταση θα επαιρνα ακομα και αληθεια να ηταν.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#33111 @g47

Το αλεξιθαυστο είναι για χειροβομβίδες και ουσιαστικά δε προσεφει κάτι πέρα από σκληραγωγιση λόγω του βάρους των πλακών..

Οι καθαρίστριες πάντως δεν είναι καλή λύση,ήμουν και σε μονάδα με καθαρίστριες και ήμασταν μες στη βρώμα. Οι φαντάροι καθαρίζουν πολύ καλύτερα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 03 Νοέμ 2014, 19:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#33117 Στρατιώτες στο 95% των Επιτελικών Γραφείων ΓΕΣ (και γενικότερα στο Πεντάγωνο), δεν υπάρχουν. Συνήθως βρίσκονται σε Υπασπιστήρια ανωτάτων, (Υποστρατήγων και άνω , όχι Ταξιάρχων και ας ήταν Δντές ΕΓ), και κάποιοι εκτελώντας ταυτόχρονα και χρέη οδηγού.
Τα πάντα, μέχρι και τη διακίνηση των εγγράφων στις Γραμματείες, ακόμα και σε 4-5 ορόφους με τα πόδια και 5-10 φορές τη μέρα, τα κάνουν στελέχη, συχνότατα και οι Ανχες-Σχες.
Να θυμίσω πως τα πάντα, και σε οποιαδήποτε εργασία-υπηρεσία εκτός στρατού, εξαρτώνται και απο τα πρόσωπα και το χαρακτήρα τους.
Τέσπα, πείτε τα δικά σας , σε κάποια έχετε δίκιο αλλά και η υπερβολή, .... οργιάζει !!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By g47
dimitrisB έγραψε:Στρατιώτες στο 95% των Επιτελικών Γραφείων ΓΕΣ (και γενικότερα στο Πεντάγωνο), δεν υπάρχουν. Συνήθως βρίσκονται σε Υπασπιστήρια ανωτάτων, (Υποστρατήγων και άνω , όχι Ταξιάρχων και ας ήταν Δντές ΕΓ), και κάποιοι εκτελώντας ταυτόχρονα και χρέη οδηγού.
Τα πάντα, μέχρι και τη διακίνηση των εγγράφων στις Γραμματείες, ακόμα και σε 4-5 ορόφους με τα πόδια και 5-10 φορές τη μέρα, τα κάνουν στελέχη, συχνότατα και οι Ανχες-Σχες.
Να θυμίσω πως τα πάντα, και σε οποιαδήποτε εργασία-υπηρεσία εκτός στρατού, εξαρτώνται και απο τα πρόσωπα και το χαρακτήρα τους.
Τέσπα, πείτε τα δικά σας , σε κάποια έχετε δίκιο αλλά και η υπερβολή, .... οργιάζει !!! :iconcool:

Τις υπερβολες που τις ειδες?
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#33129 οχι g47 δεν κανουμε συζητηση αυτο το πραγμα εχει γινει πολλες φορες το ξερεις και το ξερω και εκει καταληγει παντα στο οτι αυτοι που δεν γουσταραν στρατο και δεν πηγαν λενε οτι ειναι/ηταν μεσα ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας γιατι δεν βρηκαν τιποτα αλλο στην ζωη και μετα αρχιζει ενας νεο φαυλος κυκλος μαλακιας
αυτο το τσουβαλιασμα δεν αργει να γινει (μαλιστα εχει ηδη γινει σε αυτο το νημα..πιο παλια) αυτο το κομπλεξ ανωτεροτητας που εχουν οσοι ειναι εξω απο τον στρατο και δουλευουν με ξεπερναει πραγματικα ομως..
Άβαταρ μέλους
By DAP
dimitrisB έγραψε:Στρατιώτες στο 95% των Επιτελικών Γραφείων ΓΕΣ (και γενικότερα στο Πεντάγωνο), δεν υπάρχουν. Συνήθως βρίσκονται σε Υπασπιστήρια ανωτάτων, (Υποστρατήγων και άνω , όχι Ταξιάρχων και ας ήταν Δντές ΕΓ), και κάποιοι εκτελώντας ταυτόχρονα και χρέη οδηγού.
.............................................................................................................................

Πωπωπω.. Τι μου θυμησες τωρα.......Δεν εχουν φανταρια στο ΓΕΣ; Και τα βυσματα που πανε ;
Στην εποχη μου ( 30 π.Χ. ) στα λεωφορεια ειμαστε πιο πολλοι απο τους πολιτικους υπαλληλους και οσους δεν διεθεταν υπηρεσιακο η ιδιοκτητο αυτοκινητο.....
Και δουλεια σκληρη....Υπηρεσια γραφειου και μετα σπιτι....
Αυτα μεχρι το πρωι της 21ης Απριλιου,μπηκα στο στρατοπεδο υπολογιζοντας οτι θα κατσω κανα δυο μερες και ξανακοιμηθηκα βραδυ σπιτι τον Δεκεμβρη .....
Άβαταρ μέλους
By socratesn
trident1971 έγραψε:@socratesn

Επειδη δεν εχουμε φτασει ακομα στη φαση "σκοτωνω με τη δυναμη του μυαλου μου", και οι σφεντονες δεν κανουν μεγαλη ζημια, για να υπερισχυσεις οταν επιτεθεις ή για να αποκρουσεις αν σου επιτεθουν, χρειαζεσαι

1) οπλα διαφορων τυπων
2) καποιους να ξερουν/μαθουν να τα χειριζονται και να τα συντηρουν.

Δουλεια σου για λιγο καιρο, θα ειναι το 2. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα στη βάση τους.
Η δουλεια αυτη, οπως καθε δουλεια, εχει και καποιες υποχρεωσεις/κανονες. Αν συμφωνεις με τον ορισμο της υποχεωσης που εδωσα παραπανω και με αυτα που γραφω εδω, μπορεις να δικαιολογησεις μια χαρα τη θητεια σου, να κανεις αυτα που ζητουνται και μετα να συνεχισεις τη ζωη σου. Δεν εχει ανταλλαγματα εμπρακτα ή χρηματικα, το μονο ανταλλαγμα που μπορεις να εχεις ειναι να νιωσεις μεσα σου οτι προσπαθησες και εκανες τη δουλεια σου οσο καλυτερα μπορουσες.

Πολυ δικαιο μου ακουγεται :yahoo:
Δουλεια χωρις χρηματικα ανταλλαγματα ,απο πανω να εχεις κυριως υποχρεωσεις και κανονες και ολα αυτα απεναντι σε ορισμενους συχνα(δε τσουβαλιαζω προφανως) αμορφωτους :superman:
Εχω δει/γνωρισει πολλα παλικαρια απο ΣΜΥ ,η συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι ΓΙΑΤΑΠΑΝΗΓΥΡΙΑ,σιγουρα θα υπαρχουν εξαιρεσεις.
Τελος δε συμφωνω με τον ορισμο της υποχρεωσης γιατι με 9 μηνες στρατο λιγοι θα σωσουν αυριο μεθαυριο τη χωρα,ποσο μαλλον οταν οι περισσοτεροι μπαινουν με το στανιο.

Για μενα το ολο θεμα υπαρχει γιατι καπως πρεπει να δικιολογησουν τα εισοδηματα τους οι υπεραριθμοι αποφοιτοι στρατιωτικων σχολων και οι κατα καιρους βολεμενοι,κ επειδη υπαρχουν οικονομικα συμφεροντα εντος κ εκτος στρατου.
Άβαταρ μέλους
By pienaf
DAP έγραψε: Στην εποχη μου ( 30 π.Χ. )

Είχατε ίσια δόρατα;
DAP έγραψε: το πρωι της 21ης Απριλιου,μπηκα στο στρατοπεδο υπολογιζοντας οτι θα κατσω κανα δυο μερες και ξανακοιμηθηκα βραδυ σπιτι τον Δεκεμβρη .....

Γεια σου μπαρμπα-DAP "πραξικοπηματία"!!!