Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#32938 Αν κάποιος φτιάξει ένα άκαπνο καφέ, θα έχει πελατεία πάντως. Πήγα σε ένα τέτοιο τα προηγούμενα Χριστούγεννα στα Γιάννενα. Ούτε ίχνος καπνού, καμία απολύτως ενόχληση από αυτόν.
ΑΛΛΑ: σε κάθε μα σε ΚΑΘΕ τραπέζι υπήρχε ένα ή περισσότερα παιδάκια, από μωρά σε καρότσι μέχρι δημοτικό. Τα επίπεδα θορύβου στο χώρο, μόνον με το Ελ. Βενιζέλος κατά την διαδικασία τροχοδρόμησης Boeing 747 συγκρίνονταν!
:lipsealed:
Μιλάμε, ΔΕΝ στεκόσουν! Ήπια τον εσπρέσσο μου (διπλό) και έφυγα τρέχοντας. Καμία όρεξη να κάνω τσιγάρο δεν είχα, ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!
:omg:
Βέβαια, αν εγώ πω πως όταν βγαίνω κάπου δεν θέλω ν' ακούω παιδικές φωνές γιατί δεν μπορώ ν' απολαύσω τον καφέ μου, θα είμαι μισάνθρωπος και αντικοινωνικός, μιας και τα παιδιά είναι χαρά, ευτυχία και το μέλλον αυτού εδώ του τόπου! :yahoo:
Το ότι όπου και αν έχω πάει σε μαγαζί και έχει πιτσιρίκια, η ζωή των υπόλοιπων γίνεται αφόρητη, είναι off topic και κακώς το αναφέρω θα μου πει κάποιος... :superman:
Αλλά πολύ απλά θέλω να πω το εξής: σήμερα μας ενοχλεί το κάπνισμα, γιατί θεωρείται ΚΑΚΟ και ΒΛΑΒΕΡΟ και ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ. Άλλα ενοχλητικά πράγματα όμως τα κάνουμε γαργάρα, γιατί είναι "κοινωνικά αποδεκτά". Το να είσαι οικογενειάρχης και να βγάζεις βόλτα το μπάσταρδο και να ξεσηκώνει τον κόσμο ανάποδα, είναι ΚΑΛΟ πράγμα. Το να καπνίζεις όμως στον ίδιο χώρο, είναι ΚΑΚΟ πράγμα.
:s_biggrin
Και φυσικά, αν κάποιος ενοχληθεί από το τσιγάρο μου, έχει δίκιο. Αν εγώ ενοχληθώ από το μούλικο, έχω ΑΔΙΚΟ. :s_crazy

ΥΓ: Τα παιδιά των άλλων και και ο βασικός λόγος που συνήθως θα βγω σε μπαρ.
ΥΓ2: Ξέρω, ξέρω, ΠΩΣ ΤΟΛΜΩ να μιλώ έτσι για τα παιδάκια; :s_hang
ΥΓ3: Μέχρι να κάνω και δικά μου και να ενοχλώ κι εγώ τον κόσμο με δαύτα, μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Μετά, θα φωνάζω κι εγώ πως "τα παιδιά είναι χαρά", "παιδιά είναι τι να κάνουμε", "πώς μιλάτε έτσι για τα παιδιά;", "τα παιδιά είναι η ελπίδα", κλπ κλπ κλπ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#32948 Καλα τωρα βρηκες ενα μαγαζι στα Γιαννενα ακαπνο που ο μοναδικος λογος που ειναι τετοιο ειναι οι πελατες με τα μωρα, καπου πρεπει να πανε και αυτοι να πιουν ενα καφε, και το εκανες θεμα.
Οταν με το καλο κανεις ειτε ειναι ησυχα τα παιδια σου ειτε οχι, μονο σε τετοια μαγαζια θα θες να πας μαζι τους. Γιατι δεν φταινε σε κατι να αναπνεουν την τσιγαριλα.

Στην Αθηνα παντως δεν εχω βρει ΕΝΑ μαγαζι ακαπνο να παω με το παιδι μου να φαω- πιω καφε.
Τουλαχιστον στα Γιαννενα εχει. :)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Τώρα λύση υπάρχει στην εφαρμογή.. Προτάθηκε και σε μια μάζωξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ακραία και με δύσκολη εφαρμογή... Αισθητήρες καπνού με σύστημα πυρόσβεσης. Ο καπνιστής θα πρέπει να αποζημειώση ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους + το μαγαζί.

Αυτό νομίζω ότι δεν παίζει να στέκει νομικά.
Πιο πιθανό να πρέπει το μαγαζί να αποζημιώσει όλους τους παρευρισκόμενους (αστική ευθύνη κλπ) παρά ο καπνιστής.
Και με αυτή τη λογική πάντως, αν πρέπει δλδ το μαγαζί να αποζημιώσει, κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει τα στραβά μάτια σε κάνεναν :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Νίκος Παππάς έγραψε:Καλα τωρα βρηκες ενα μαγαζι στα Γιαννενα ακαπνο που ο μοναδικος λογος που ειναι τετοιο ειναι οι πελατες με τα μωρα, καπου πρεπει να πανε και αυτοι να πιουν ενα καφε, και το εκανες θεμα.
Οταν με το καλο κανεις ειτε ειναι ησυχα τα παιδια σου ειτε οχι, μονο σε τετοια μαγαζια θα θες να πας μαζι τους. Γιατι δεν φταινε σε κατι να αναπνεουν την τσιγαριλα.

Στην Αθηνα παντως δεν εχω βρει ΕΝΑ μαγαζι ακαπνο να παω με το παιδι μου να φαω- πιω καφε.
Τουλαχιστον στα Γιαννενα εχει. :)

Στην Αθήνα έχει, μάλλον στην επαρχία εντοπίζεται το πρόβλημα. Τις προάλλες είχα πάει με τη μικρή στο "Paul" στη Γλυφάδα στην πλατεία Εσπερίδων και δεν κάπνιζε κανείς. Η αλήθεια είναι ότι με τη μικρή βγαίνω για καφέ σπάνια, αλλά υποθέτω ότι υπάρχουν κι άλλα τέτοια σε όλες τις συνοικίες. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#32957 Καλά, ειδικά για το Χαλάνδρι, είμαι βέβαιος πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ :shifty:
Εντύπωση μου κάνει πάντως. Αν δεν ψάχνεις κάτι πολύ τρέντι, στα νότια προάστια έχεις αρκετές επιλογές, νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Καμία όρεξη να κάνω τσιγάρο δεν είχα, ήθελα να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Πίστεψέ με, ούτε οι άλλοι είχαν όρεξη να κάνεις τσιγάρο :shifty: Και αν έκανες, θα ήθελαν να φύγεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα :shifty:

Anonymous Founder έγραψε:Βέβαια, αν εγώ πω πως όταν βγαίνω κάπου δεν θέλω ν' ακούω παιδικές φωνές γιατί δεν μπορώ ν' απολαύσω τον καφέ μου, θα είμαι μισάνθρωπος και αντικοινωνικός, μιας και τα παιδιά είναι χαρά, ευτυχία και το μέλλον αυτού εδώ του τόπου! :yahoo:

Μαζί σου (δε γεννηθήκαμε με παιδιά και έχουμε "λουστεί" τα παιδιά άλλων). Έξω το έχουν λύσει (και) αυτό το πρόβλημα. Children are welcome και δεν τολμάει να πει κανένας τίποτα (και φυσικά υπάρχουν εναλλακτικές για κάποιον που θέλει την ησυχία του).

Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ3: Μέχρι να κάνω και δικά μου και να ενοχλώ κι εγώ τον κόσμο με δαύτα, μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Μετά, θα φωνάζω κι εγώ πως "τα παιδιά είναι χαρά", "παιδιά είναι τι να κάνουμε", "πώς μιλάτε έτσι για τα παιδιά;", "τα παιδιά είναι η ελπίδα", κλπ κλπ κλπ

Και εδώ μαζί σου. Η συμπεριφορά αυτή και τα 2 μέτρα 2 σταθμά εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της *xδιστικής νοοτροπίας που μας χαρακτηρίζει. Πριν κάνουμε παιδιά --> "μας πήραν τ' αυτιά τα μούλικα". Με παιδιά --> "παιδιά είναι!!". Προσωπικά αν αρχίσουν τα μικρά τη γκρίνια, τα μαζεύω και φεύγω. Επειδή το πιθανότερο είναι να υπάρχει γκρίνια, συνήθως πάμε σε μαγαζί που η φασαρία καλύπτει τη γκρίνια (π.χ. friday's). Το τι φαγητό έχουμε φάει στο όρθιο και σε εξωτερικό χώρο για να μην ενοχλούμε δε λέγεται. Αναγνωρίζω όμως ότι δεν είναι όλοι έτσι και συμφωνώ πως αν είσαι *χδιστής (ιδιαίτερα σύνηθες) είσαι είτε έχεις παιδιά είτε καπνιστής.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Asimov έγραψε:Καλά, ειδικά για το Χαλάνδρι, είμαι βέβαιος πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ :shifty:
Εντύπωση μου κάνει πάντως. Αν δεν ψάχνεις κάτι πολύ τρέντι, στα νότια προάστια έχεις αρκετές επιλογές, νομίζω.

Και για την Ν Ιωνια ο ΣΥΡΙΖΑ φταιει :shifty:
Τρεντυ οχι δεν ψαχνω, αφηνω τους νεους χωρις παιδια να πηγαινουν για να εχουν ησυχια :shifty:
Άβαταρ μέλους
By gianik
Asimov έγραψε:Καλά, ειδικά για το Χαλάνδρι, είμαι βέβαιος πως φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ :shifty:

πάντως σε καπιταλιστικά μαγαζιά και περιοχές πας.. :s_biggrin
Άκου εκεί Paul και Γλυφάδα...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Anonymous Founder έγραψε:Αλλά πολύ απλά θέλω να πω το εξής: σήμερα μας ενοχλεί το κάπνισμα, γιατί θεωρείται ΚΑΚΟ και ΒΛΑΒΕΡΟ και ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ. Άλλα ενοχλητικά πράγματα όμως τα κάνουμε γαργάρα, γιατί είναι "κοινωνικά αποδεκτά". Το να είσαι οικογενειάρχης και να βγάζεις βόλτα το μπάσταρδο και να ξεσηκώνει τον κόσμο ανάποδα, είναι ΚΑΛΟ πράγμα. Το να καπνίζεις όμως στον ίδιο χώρο, είναι ΚΑΚΟ πράγμα.
:s_biggrin
Και φυσικά, αν κάποιος ενοχληθεί από το τσιγάρο μου, έχει δίκιο. Αν εγώ ενοχληθώ από το μούλικο, έχω ΑΔΙΚΟ. :s_crazy

Είναι απόλυτα λογικό να ενοχλείται κάποιος από τα παιδιά που κάνουν θόρυβο (και εμένα με ενοχλούν).

Είναι απολύτως παράλογο να συγκρίνει κάποιος τα παιδιά που ενοχλούν με... το κάπνισμα που όχι απλά ενοχλεί, αλλά σύμφωνα με όλη την επιστημονική κοινότητα βλάπτει όποιον εκτίθεται σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#32967 Την άλλη φορά θα κάψω 5 λίτρα βενζίνη για να πάω στο Αιγάλεω :s_cool
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Scotch :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Anonymous Founder έγραψε:ΥΓ: Τα παιδιά των άλλων και και ο βασικός λόγος που συνήθως θα βγω σε μπαρ.
ΥΓ2: Ξέρω, ξέρω, ΠΩΣ ΤΟΛΜΩ να μιλώ έτσι για τα παιδάκια; :s_hang
ΥΓ3: Μέχρι να κάνω και δικά μου και να ενοχλώ κι εγώ τον κόσμο με δαύτα, μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Μετά, θα φωνάζω κι εγώ πως "τα παιδιά είναι χαρά", "παιδιά είναι τι να κάνουμε", "πώς μιλάτε έτσι για τα παιδιά;", "τα παιδιά είναι η ελπίδα", κλπ κλπ κλπ

Το πρώτο μέρος του post σου είναι το φυσιολογικό και αναμενόμενο για κάποιον που δεν έχει παιδιά (όπως όλοι μας "πριν"). Στα ΥΓ τώρα....

ΥΓ1. Άλλο το να είναι παιδιά που δεν έχουν μάθει βασικούς κανόνες σωστής συμπεριφοράς και άλλο τα "μούλικα". Παιδάκια που ξέρουν πως να συμπεριφερθούν μπορεί και να μην καταλάβεις ότι είναι δίπλα σου.

ΥΓ2. Για τα "μούλικα" που λέω και εγώ, μια χαρά κάνεις και μιλάς, είναι ευθύνη των γονέων να τα μάθουν να συμπεριφέρονται όπως πρέπει, όταν είναι ανάμεσα σε άλλους. Στο σπίτι τους ας τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο....

ΥΓ3. Προφανώς και θα αλλάξεις γνώμη, άποψη και θέσεις, αλλά θα συνεχίζουν τα ισχύουν τα (1) και (2)....
Άβαταρ μέλους
By gianik
#32970 Με έχει φάει η γυναίκα να πάμε στο Paul , μαζεύει ωραίο κόσμο πάντως..

Δεν έχω φανταστεί πάντως πως θα ήταν η ζωή μου εάν η γυναίκα μου κάπνιζε..Με ενοχλεί τόσο πολύ η αίσθηση του καπνού και όλα τα παρελκόμενα που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν μία τέτοια συγκατοίκηση ..
Άβαταρ μέλους
By italakias
giannik1977 έγραψε:Με έχει φάει η γυναίκα να πάμε στο Paul , μαζεύει ωραίο κόσμο πάντως..

Δεν έχω φανταστεί πάντως πως θα ήταν η ζωή μου εάν η γυναίκα μου κάπνιζε..Με ενοχλεί τόσο πολύ η αίσθηση του καπνού και όλα τα παρελκόμενα που δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν μία τέτοια συγκατοίκηση ..

Ειδες ποια ειναι η διαφορα μεταξυ καπνιστη και μη καπνιστη;
Ο καπνιστης ξερει πως θα ειναι η ζωη του χωρις τσιγαρο διοτι υπηρξε μη καπνιστης. :shifty:
Ο μη καπνιστης ουτε καν μπορει να φανταστει πως θα ηταν η ζωη του εαν καπνιζε.
Οποτε οταν ανεβετε ενα επιπεδο παραπανω και φτασετε στο υψος μας ,θα μπορεσουμε να κανουμε και διαλογο.
Μεχρι τοτε ομως ,αντιο.
Τα λεμε σε κανα 20ημερο που θα επιστρεψω απο την επαρχια οπου παω για δουλεια. :s_bye :s_bye :s_bye