Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#32175 Το δεύτερο το έχω 2 χρόνια περίπου, απόλυτα ευχαριστημένος

Από το Moto G.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#32183 Κι εγώ γι αυτό θα πήγαινα αλλά σήμερα που πήγα με τον jr να τα δοκιμάσουμε, εξέφρασε επιθυμία για το 1ο :hmmm: (κι όσες φορές κι αν τον ρώτησα μετά). Αν κι εκείνος επέλεγε το cybex θα ήταν πιο εύκολο.
Επίσης, αυτό που βλέπω είναι ότι το concorde είναι κάθισμα 5ετίας ενώ το cybex φετινό (μήπως έχεις το x-fix;).

<
Άβαταρ μέλους
By edmond
#32714 μιας και αναφερθηκε το cybex.
τι γνωμη εχετε για αυτο?Εικόνα

εννοω φυσικα για την "πατεντα" οπου δεν χρησιμοποιουνται ζωνες ασφαλειας αλλα αυτο το αφαιρουμενο μαξιλαρι.
απο το μαγαζι ευαγγελιζοντουσαν για πρωτοπορειες, βραβεια, ασφαλεια με πιστοποιησεις κλπ κλπ.

μπορει να μην ειναι το συγκεκριμενο ακριβως.
ενδιαφερομαι για 9m+
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Κι εγώ γι αυτό θα πήγαινα αλλά σήμερα που πήγα με τον jr να τα δοκιμάσουμε, εξέφρασε επιθυμία για το 1ο :hmmm: (κι όσες φορές κι αν τον ρώτησα μετά). Αν κι εκείνος επέλεγε το cybex θα ήταν πιο εύκολο.
Επίσης, αυτό που βλέπω είναι ότι το concorde είναι κάθισμα 5ετίας ενώ το cybex φετινό (μήπως έχεις το x-fix;).

<

Ουπς έχεις δίκιο. Το x2 fix έχω.

Από το Moto G.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#32720 @Edmond
Στα κρας τεστς φαινεται να κανει δουλεια, ιδιαιτερα αν δεις συγκρισεις με αλλα με ζωνες. Εμενα παντως ο μικρος τα πηρε με το μαξιλαρι. Ειναι αρκετα περιοριστικο.

< >
Άβαταρ μέλους
By The Ace
edmond έγραψε:μιας και αναφερθηκε το cybex.
τι γνωμη εχετε για αυτο?Εικόνα

εννοω φυσικα για την "πατεντα" οπου δεν χρησιμοποιουνται ζωνες ασφαλειας αλλα αυτο το αφαιρουμενο μαξιλαρι.
απο το μαγαζι ευαγγελιζοντουσαν για πρωτοπορειες, βραβεια, ασφαλεια με πιστοποιησεις κλπ κλπ.

μπορει να μην ειναι το συγκεκριμενο ακριβως.
ενδιαφερομαι για 9m+

Αυτό που λέει ο xenos. Αυτά για βραβεία, πρωτοπορίες κλπ ισχύουν. Αλλά θα δεις ότι μετά από λίγο, ειδικά αν αρχίσει να κινείται, το μαξιλάρι αυτό θα του/της (και σου) σπάσει τα νεύρα....
Άβαταρ μέλους
By edmond
#33746 Scotch
transformer ονομα και πραγμα! :lol:

σε ενα μαγαζι που ρωτησα σημερα, μου ειπαν οτι η διαφορα μεταξυ 9-18 και 9-36, ειναι η δυνατοτητα της ανακλισης για το πρωτο.
γνωριζει κανεις αν οντως ειναι ετσι και εαν υπαρχουν κι αλλες -ουσιαστικες- διαφορες?
θεωρω πως θα βολευε η ανακλιση για τον υπνο μιας και μεχρι τωρα οτι ταξιδι εχει κανει ο μικρος, την εχει βολεψει στο "αυγο" με το μεγαλυτερο ποσοστο να κοιμαται. δεν νομιζω να εχω καποια νιλα εαν δεν συνηθισει την ορθια θεση στο νεο καθισματακι. ακομα και η ανακλιση μου φαινεται σαν λυση του στυλ "απο το ολοτελα..."
Άβαταρ μέλους
By The Ace
edmond έγραψε:Scotch
transformer ονομα και πραγμα! :lol:

σε ενα μαγαζι που ρωτησα σημερα, μου ειπαν οτι η διαφορα μεταξυ 9-18 και 9-36, ειναι η δυνατοτητα της ανακλισης για το πρωτο.
γνωριζει κανεις αν οντως ειναι ετσι και εαν υπαρχουν κι αλλες -ουσιαστικες- διαφορες?
θεωρω πως θα βολευε η ανακλιση για τον υπνο μιας και μεχρι τωρα οτι ταξιδι εχει κανει ο μικρος, την εχει βολεψει στο "αυγο" με το μεγαλυτερο ποσοστο να κοιμαται. δεν νομιζω να εχω καποια νιλα εαν δεν συνηθισει την ορθια θεση στο νεο καθισματακι. ακομα και η ανακλιση μου φαινεται σαν λυση του στυλ "απο το ολοτελα..."

Ψιλοδιαφορές υπάρχουν (κυρίως χώρου, όγκου, άνεσης) αλλά αν δεν κάτσεις μέσα δεν θα τις καταλάβεις :lol:

Σοβαρά, διαφορές μεγάλες όχι δεν υπάρχουν, και η ανάκλιση είναι αυτό που λες "από το ολότελα....". Μιλάμε για 5-6 μοίρες κλίση και αν...Ίσα-ίσα για να μην πέφτει μπροστά το κεφάλι του παιδιού με το παραμικρό (σε φρενάρισμα προφανώς και πέφτει, δεν είναι όπως στα 0/0+)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#37049 Έχετε καμία αξιόλογη, οικονομική πρόταση σε καθισματάκι που να κοιτάζει προς τα πίσω (9-18+); :hmmm: Το θέλουμε για 2ο, για κοντινή μετακίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Arisk
#86060 Παιδια τα φώτα σας.
Η μικρή είναι 15 μηνών εχουμε απο την γεννηση της το Besafe izi go και σκεφτομαι να παμε στο επόμενο. Λεω το σκέφτομαι γιατι δεν της αρεσει καθολου πλεον μεσα στο αυγο αλλα κ επειδη εχουμε σε κανα δυο μηνες να κανουμε ενα ταξιδι 6 ωρων. Το προβλημα ειναι οτι ειναι πολυ petite δηλαδή 7300gr και 74 cm. Αυτο σημαινει οτι δεν εχουμε φτασει ακομη ουτε στο βαρος ουτε στο υψος στο σημειο για αλλαγη. Στα καταστηματα μας λενε να περιμένουμε κι αλλο αλλα δεν ξερουν τι τραβαμε οταν παμε μικρα ταξιδακια 1-2 ωρων.
Ποια η γνωμη σας κ τι εχετε να προτεινετε; Το κόστος δεν με ενδιαφερει καθόλου. Υπαρχει ενα passat b7 στο οποιο θα ειναι ανω του 90% του έτους και ενα polo 9n που θα μπει 5-10 φορες τον χρόνο. Το passat εχει isofix το polo δεν εχει. Θα ήθελα να την εχω rear facing αλλά δεν νομιζω να μεινει κ πολύ. Θελω οπωσδήποτε ανακλιση. το besafe izi combi που μου αρεσε μου δινει μεν την δυνατοτητα και frontbkai back facing αλλα στο front χωρίς isofix. Αφου ομως δεν θα μπαινοβγαινει συχνά και που είναι το προβλημα? γενικα δεν βγαζω ακρη. Οποια γνώμη ευπρόσδεκτη.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#87736 Rear και front facing σε "καλό", θυμάμαι το sirona της cybex. Το θέμα είναι αν θα δέχεται το παιδί το μαξιλαράκι. Εμένα πχ που τον δοκίμασα, τρελάθηκε! :rant: Εγώ πάντως (που στο ένα αμάξι έχω το izi combi isofix σε rer facing), το προτιμώ τo isofix. Φαντάσου σε ένα καινούριο που πήρα για το 2ο αμάξι και είναι front facing, τι διάλεξα γιατί δένεται με isofix, ζώνη και top tether ταυτόχρονα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Arisk
#102381 Τελικά αγοράστηκε το Bebe Comfort Iseos Isofix με το οποίο ειμαι πολύ ικανοποιημένος.
Ειναι εντυπωσιακο το ποσο κλιση παιρνει για να κοιμηθει το παιδι