Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#31358 Το παράδειγμα με τα όρια ταχύτητας ήταν άριστο :thumbsup:

Και πάνω απ' όλα δείχνει πόσο αυστηροί είμαστε με τις συνήθειες των άλλων που μας ενοχλούν, αλλά πόσο εύκολα βρίσκουμε δικαιολογίες για τις δικές μας :)

Και ναι dog80, κάποιοι επικαλούνται (ορθώς πιθανότατα) τις συνέπειες υγείας. Τέτοιες έχει και η παράβαση ορίου ταχύτητας. Ευκολάκι στο πάω και λίγο παρακάτω, ότι δεν είναι μόνο το ατύχημα. Ταχύτητα>ορίου ταχύτητας => εκπομπές ρύπων μεγαλύτερες από το εμμέσως νόμιμο => υποβάθμιση της δικής μου ποιότητας ζωής στην πόλη, μεγαλύτερη μείωση των φυσικών πόρων του πλανήτη μου :lol: => ακριβότερη βενζίνη :lol:

Επίσης μια χαρά μπορεί να με ενοχλεί να τρέχει ο κόσμος στους δρόμους. Γιατί εγώ που δήθεν κινούμαι με τα όρια, πρέπει να κάθομαι πίσω από λεωφορεία και να κάνω τελικά 2χ χρόνο ή να πηγαίνω όλη την ώρα δεξιά αριστερά για να μην εμποδίζω αυτούς που πάνε πάνω από το όριο (γιατί κατά kacey δεν έχει σημασία αν πηγαίνω στο όριο, πρέπει να παραμερίσω για οποιονδήποτε πηγαίνει γρηγορότερα από εμένα). Γιατί αν εγώ κάνω λάθος, οι επιπτώσεις του λάθους μου θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προσπαθούν να με προστατέψουν τα όρια (ξέρω, εδώ η ποινή του λάθους δεχόμαστε να είναι και θάνατος :lol: ). Και γιατί στο κάτω κάτω είναι δικαίωμά μου να ενοχλούμε από μια παρανομία, και ο σεβασμός στο νόμο δείχνει σεβασμό στον συνάνθρωπο (όπως γράφτηκε), σωστά;

Βέβαια, κλασικά με το αυτοκίνητο που εδώ σε όλους μας αρέσει, είμαστε πολύ πιο δυσκοίλιοι να δεχτούμε περιορισμούς "γιατί ενοχλούν τους άλλους, και όποτε κάποιος ενοχλεί τον άλλο πρέπει να σταματήσει" ή γιατί το γούστο μας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των άλλων.
Είχα φέρει και ένα παράδειγμα παλιότερα στην ίδια συζήτηση.

Να δω πόσο εύκολα θα δεχόσασταν μια καθολική εφαρμογή του νόμου, όπου θα απαγορεύονται ΙΧ με ιπποδύναμη μεγαλύτερη από Χ (όπου Χ μπορεί να είναι πολύ πολύ ΠΟΛΥ μικρό σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει τελευταία), όπου θα έχουν max τελική στα 130 εκτυός πόλης και 60 εντός κλπ κλπ βάσει του ακριβώς ίδιου σκεπτικού που χρησιμοποιείται και για το τσιγάρο (κοινωνικό σύνολο, υγεία, κοινωνία κ.ο.κ.).

Αλλά γι' αυτές τις συνήθειές μας, ούτε ένα μύδι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας περιορίσουν, ναι;

ΕΕΠ κι εγώ με το ίδιο σκεπτικό με το HiFi είμαι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος -αν και καπνιστής-.
Τελευταία επεξεργασία από mjacob και 31 Οκτ 2014, 09:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
#31359 Κλασσική ελληνική τακτική για να καλύπτουμε τις παρανομίες ή την αντικοινωνική συμπεριφορά μας: "γιατί πιάνετε εμένα, πιάστε εκείνον που ..." Μπάλλα στην εξέδρα και δεν γίνεται ποτέ τίποτα. Και μετά είναι και "εντός θέματος" :lol:

Η απάντηση πάντως είναι η εξής: εμένα που παραβιάζω το όριο ταχύτητας με κυνηγάει η αστυνομία και μου χώνει κλήσεις. Αρα η παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά μου τιμωρείται και σιγά-σιγά θα μάθω να μην τρέχω. Εσένα που παραβιάζεις τον αντικαπνιστικό νόμο και έχεις επιβάλλει την παρανομία με τον τσαμπουκά σου, δεν ασχολείται κανείς. Αρα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Μου φαίνεται αρκετά μεγάλη διαφορά :rtfm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#31361 Ποσο ασχετη η συγκριση τσιγαρου και οδηγησης στον δρομο :thumbsdown:

Και να στο κανω νιανια..Λες για ορια στον δρομο..50 και παει καποιος με 70.

Στο θεμα τσιγαρου δεν λενε επιτρεπεται να κανεις 4 τσιγαρα και συ εκανες 6. (Να το θεμα οριου)!!

Λεει ΚΑΝΕΝΑ τσιγαρο..

Αλλα ο ελληναρας ΞΕΡΕΙ παντα!
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nass έγραψε:Κλασσική ελληνική τακτική για να καλύπτουμε τις παρανομίες ή την αντικοινωνική συμπεριφορά μας: "γιατί πιάνετε εμένα, πιάστε εκείνον που ..." Μπάλλα στην εξέδρα και δεν γίνεται ποτέ τίποτα. Και μετά είναι και "εντός θέματος" :lol:

Εσύ πετάς -κλασσικά- τη μπάλα στη στρατόσφαιρα.

Που ακριβώς έγραψα "γιατί πιάνετε εμένα, πιάστε εκείνον που ...";
Αντιθέτως έγραψα είμαι υπέρ της απαγόρευσης.

Κάτι άλλο έγραψα, και το επιβεβαίωσες μια χαρά.
Ότι με τις κακές συνήθειες των άλλων είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε τα όρια αυστηρότητας, και ρίχνουμε λογύδρια για φασισμούς, σεβασμούς, ζώα, και μπλα μπλα μπλα και να τι γίνεται στο γαμάτο εξωτερικό, αλλά για τις δικές συνήθειες ΜΟΚΟ.

nass έγραψε:Η απάντηση πάντως είναι η εξής: εμένα που παραβιάζω το όριο ταχύτητας με κυνηγάει η αστυνομία και μου χώνει κλήσεις. Αρα η παράνομη και αντικοινωνική συμπεριφορά μου τιμωρείται και σιγά-σιγά θα μάθω να μην τρέχω. Εσένα που παραβιάζεις τον αντικαπνιστικό νόμο και έχεις επιβάλλει την παρανομία με τον τσαμπουκά σου, δεν ασχολείται κανείς. Αρα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Μου φαίνεται αρκετά μεγάλη διαφορά :rtfm:

Αυτή είναι τόσο απάντηση όσο και "κι εμένα αν παραβιάσω τον αντικαπνιστικό με κυνηγάει η αστυνομία και μου χώνει κλήση".
Ε, όσο κλήση παίρνει κάποιος για τον αντικαπνιστικό, άλλο τόσο και για παραβίαση ορίου κατά 20-30 χιλιόμετρα στην κηφησίας. Δλδ ποτέ.

εδιτ ή αν θες και equivalent που σου αρέσει. Σαν να βάλουν ελέγχους καπνίσματος σε 10 μαγαζιά που όλοι ξέρουμε ποια είναι, κοιτάμε να γράφουμε στα φόρα που είναι, και φυσικά όταν είμαστε εκεί δεν καπνίζουμε, αλλά στα υπόλοιπα "ν" του γ@μ@με τη μάνα.
Άβαταρ μέλους
By nass
#31369 Δεν απαντώ σε σένα mjacob λάθος μου που δεν το διευκρίνησα. Στον bujinkan απάντησα. Οπότε άκυρη η υπόλοιπη ανάλυση.

Αυτό που λες για την Κηφισίας είναι σαφώς λάθος, ξέρω κόσμο που έχει πάρει κλήση για ταχύτητα στην Κηφισίας, τη Συγγρού, την ΑΟ, την Ποσειδώνος, τη Βουλιαγμένης. Ναι, και για 20 χλμ/ώρα. Εσύ ξέρεις κάτι αντίστοιχο για μαγαζιά που να τους επιβλήθηκε κάποια ποινή για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου ?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#31371 Εγώ δεν ξέρω κανέναν. Ούτε κι έχω δει ποτέ μου εντός πόλης να σταματάνε κόσμο για ταχύτητα. Και φυσικά μην πιάσουμε καν λιγότερο ονομαστούς δρόμους. Εδώ κοντά μου ας πούμε έχω έναν περιφερειακό και γίνεται διαρκώς της πουτάνας (και μου σπάνε και τ@@ με τον έξτρα θόρυβο που κάνουν). Μπλόκο δεν έχει εμφανιστεί ούτε για αστείο.
Όσο για τις εθνικές "ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι".

Επίσης όρια ταχύτητας υπάρχουν από τότε που υπάρχει αυτοκίνηση. Βλέπεις σιγά σιγά ο κόσμος να μαθαίνει να τα σέβεται με τους ελληνικούς ελέγχους :lol:

Εσύ (/εσείς) δλδ με την καθολική εφαρμογή του νόμου, εννοείς κάτι σαν την καθολική εφαρμογή του νόμου για τα όρια ταχύτητας; (γελάει ο κόσμος)

Εγώ γιατί δεν είμαι αντικοινωνικός, φασίστας, κωλόζωο να έχω ένα 5λτ ΙΧ αυτοκίνητο για την κάβλα μου;
Αντιθέτως, μάλλον είμαι και γαμάτος και μπράβο μου.
[για την ιστορία: δεν έχω]

edit ή ας πούμε γιατί δεν είμαι όλα τα παραπάνω όταν παίρνω το ΙΧ μου αντί για ΜΜΜ γιατί "δεν γουστάρω την ταλαιπωρία"; Εκεί μάλλον το ότι "πως το κάνουν δλδ έξω" που λέμε για τους καπνιστές που "δεν γουστάρουν την ταλαιπωρία" δεν πιάνει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#31406 κλασσική ελληνική κρετινιά η προσωπική αξιολόγηση και ιεράρχηση των νόμων και η ερμηνεία τους όπως μας βολεύει ...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#31415 Δηλαδή επειδή ένας μη καπνιστής είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ στο όριο οδήγησης, δεν δικαιούται να μιλάει για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κάπνισμα....
Τότε mjthanasi άμα σε βρει κανείς μαύρος και ΠΑΡΑΝΟΜΑ σου σκίσει τον πάτο, δεν δικαιούσαι να μιλάς γιατί ΠΑΡΑΝΟΜΑ καπνίζεις....

Στο φινάλε, αν και πλέον σπάνια περνάω τα όρια, δεν θα απαντήσω σε κάποιον που μου τη λέει για την ταχύτητα:" μεγάλε μη μιλάς που τρέχω, καταναλώνω βενζίνη, αλλιώς τα βενζινάδικα θα κλείσουν". Ζητάω ένα συγνώμη, αναγνωρίζοντας το λάθος μου...

Ελλάς του 2014.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#31436 Πανε να μας κοψουν την διασκεδαση,να μας εχουν κλεισμενους στο κλουβι για να μην αντιδραμε σε τιποτα.
Θελουν να γινουμε ρομποτακια που θα υπακουουμε στον καθε ηλιθιο νομο.
Θα δουλευουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και θα παιρνουμε μισθο πεινας,μετα θα καθομαστε μεσα και θα βλεπουμε τις μαλακιες που μας σερβιρουν τα χαζοκαναλα.
Θα κλεισουν και ολα τα καφενεια γιατι ταβλι και καφες χωρις τσιγαρο δεν γινεται,θα πηγαινει οσυνταξιουχος να πιει ενα ουζο και θα του λεει ο καφενειαρχης πηγαινε εξω να καπνισεις στο κρυο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#31444 :dizzy: στο μυαλο σου ειναι ολα Ιταλακια!!!

Και γω ετσι πιστευα!!! Καφες χωρις τσιγαρο?
Φαγητο και μετα οχι τσιγαρο??

Ναι τελικα μπορει να υπαρχουν ολα αυτα μια χαρα και χωρις τσιγαρο..

Ποσο καπνιζεις ρε συ???
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#31445 Λυπηρό πάντως να μη μπορεί να διασκεδάσει κάποιος χωρίς "βοηθήματα". Και "να τη λέει" και σ' αυτούς που μπορούν, αποκαλώντας τους "ξενέρωτους" και δεν ξέρω εγώ τι άλλο :metalo:
Το βασικό είναι να μεταλαμπαδεύσουμε και στα παιδιά μας (τους μελλοντικούς ήρωες-καπνιστές) αυτές τις αξίες κι αυτά τα ιδανικά :metalo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Geo f1 έγραψε::dizzy: στο μυαλο σου ειναι ολα Ιταλακια!!!

Ποσο καπνιζεις ρε συ???

εδώ έχει κόψει το σεξάκι για να μην καπνίζει σε κλειστούς χώρους :yahoo:

ιταλάκιας θεός, ήλιος καλοκαιρινός :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By italakias
Geo f1 έγραψε::dizzy: στο μυαλο σου ειναι ολα Ιταλακια!!!

Ποσο καπνιζεις ρε συ???

Το θεμα φιλε μου δεν ειναι ποσο καπνιζω εγω,που ειμαι να σου πω και βαρυς καπνιστης.
Το θεμα ειναι οτι ο καπνιστης δεν θα κοψει ποτε το τσιγαρο επειδη δεν μπορει να καπνισει εξω.
Απλα θα βρει αλλα μερη να καπνισει,οπως το σπιτι του ή σπιτι φιλων και συγγενων.
Απο κει και περα τα μαγαζια θα πεσει η δουλεια τους και θα κλεισουν.
Θυμαμαι τα σταρμπακς που ανοιξαν στην Πατησιων και εκλεισαν αφου δεν παταγε κανεις μεσα.
Γιατι οταν ειμαστε δυο ατομα ή με την κοπελα μου και πω εγω ξερεις εδω μεσα δεν επιτρεπεται το καπνισμα παμε αλλου,θα γινει αυτο που ζητω.
Θα μου πει καποιος,αμα εφαρμοστει ο νομος και δεν επιτρεπεται το καπνισμα πουθενα ,τι θα κανεις;
Απλα δεν θα βγαινω εξω παρα μονο για σοβαρους λογους.