Και πάνω απ' όλα δείχνει πόσο αυστηροί είμαστε με τις συνήθειες των άλλων που μας ενοχλούν, αλλά πόσο εύκολα βρίσκουμε δικαιολογίες για τις δικές μας
Και ναι dog80, κάποιοι επικαλούνται (ορθώς πιθανότατα) τις συνέπειες υγείας. Τέτοιες έχει και η παράβαση ορίου ταχύτητας. Ευκολάκι στο πάω και λίγο παρακάτω, ότι δεν είναι μόνο το ατύχημα. Ταχύτητα>ορίου ταχύτητας => εκπομπές ρύπων μεγαλύτερες από το εμμέσως νόμιμο => υποβάθμιση της δικής μου ποιότητας ζωής στην πόλη, μεγαλύτερη μείωση των φυσικών πόρων του πλανήτη μου
=> ακριβότερη βενζίνη
Επίσης μια χαρά μπορεί να με ενοχλεί να τρέχει ο κόσμος στους δρόμους. Γιατί εγώ που δήθεν κινούμαι με τα όρια, πρέπει να κάθομαι πίσω από λεωφορεία και να κάνω τελικά 2χ χρόνο ή να πηγαίνω όλη την ώρα δεξιά αριστερά για να μην εμποδίζω αυτούς που πάνε πάνω από το όριο (γιατί κατά kacey δεν έχει σημασία αν πηγαίνω στο όριο, πρέπει να παραμερίσω για οποιονδήποτε πηγαίνει γρηγορότερα από εμένα). Γιατί αν εγώ κάνω λάθος, οι επιπτώσεις του λάθους μου θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προσπαθούν να με προστατέψουν τα όρια (ξέρω, εδώ η ποινή του λάθους δεχόμαστε να είναι και θάνατος
). Και γιατί στο κάτω κάτω είναι δικαίωμά μου να ενοχλούμε από μια παρανομία, και ο σεβασμός στο νόμο δείχνει σεβασμό στον συνάνθρωπο (όπως γράφτηκε), σωστά;Βέβαια, κλασικά με το αυτοκίνητο που εδώ σε όλους μας αρέσει, είμαστε πολύ πιο δυσκοίλιοι να δεχτούμε περιορισμούς "γιατί ενοχλούν τους άλλους, και όποτε κάποιος ενοχλεί τον άλλο πρέπει να σταματήσει" ή γιατί το γούστο μας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία των άλλων.
Είχα φέρει και ένα παράδειγμα παλιότερα στην ίδια συζήτηση.
Να δω πόσο εύκολα θα δεχόσασταν μια καθολική εφαρμογή του νόμου, όπου θα απαγορεύονται ΙΧ με ιπποδύναμη μεγαλύτερη από Χ (όπου Χ μπορεί να είναι πολύ πολύ ΠΟΛΥ μικρό σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει τελευταία), όπου θα έχουν max τελική στα 130 εκτυός πόλης και 60 εντός κλπ κλπ βάσει του ακριβώς ίδιου σκεπτικού που χρησιμοποιείται και για το τσιγάρο (κοινωνικό σύνολο, υγεία, κοινωνία κ.ο.κ.).
Αλλά γι' αυτές τις συνήθειές μας, ούτε ένα μύδι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας περιορίσουν, ναι;
ΕΕΠ κι εγώ με το ίδιο σκεπτικό με το HiFi είμαι υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος -αν και καπνιστής-.

στο μυαλο σου ειναι ολα Ιταλακια!!!